×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,169,558
Активни 1,370
Страници 105,915
За един ден 1,302,066

Великобритания отива на предсрочни избори

Тереза Мей
Британският парламент одобри предложението на премиера Тереза Мей за извънредни парламентарни избори на 8 юни. 508 депутати в Камарата на общините подкрепиха искането за предсрочния вот. То се нуждаеше от подкрепата на две трети от депутатите, или на 434-ма от тях. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин още вчера подкрепи внезапното искане на Мей за избори след 6 седмици, което тя аргументира с нуждата от стабилно управление при преговорите за Брекзит. Според анкети популярността на лейбъристите е ниска и те нямат особен интерес от избори сега. Самата Мей бе критикувана завчера, че предлага избори 3 г. преди редовните, въпреки че от миналата година неколкократно заявява, че няма да иска предсрочен вот.

Очаква се парламентът да се разпусне на 3 май.

Преди вота в парламента в Лондон вчера първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че победа на нейната Шотландска национална партия (ШНП) на предсрочните избори на 8 юни ще направи невъзможно за Тереза Мей да спре нов референдум за независимост на Шотландия. В момента ШНП има 54 от 59-те места на Шотландия в британския парламент, а консерваторите на Мей имат едно. Шотландия гласува против независимост през 2014 г. Тя обаче се обяви за оставане в Европейския съюз през 2016 г., когато Великобритания като цяло подкрепи излизане от общността. Когато Тереза Мей задейства чл. 50 на Лисабонския договор на 29 март т.г., Стърджън отново повдигна въпроса за референдум за независимост, но Лондон не я подкрепи. Днес председателят на ЕП Антонио Таяни ще запознае Мей в Лондон с решението на евродепутатите за това какви позиции трябва да отстоява ЕП при преговорите за Брекзит.

670
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД