:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Попаднал е под минометен обстрел край Деир ез Зор
"Ако стане нещо в Корея, ще е фатално за Европа", прогнозира премиерът
Лондон желае да се пазари за 20 млрд. евро
Фрауке Петри изненада колегите си на пресконференция (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 349,108,084
Активни 986
Страници 100,745
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Султанати и сватби

Рядка находка за прелитащия - колчем отвори вестник, да се натъква първо на външнополитическа тема, и тогаз на милите родни картинки. Референдумът у комшутата предизвика разнообразни редакторски напъни. Дежурното ""Ердоган стана султан (на разполовена Турция)" е взето на въоръжение от "24 часа". Вестникът вмъква международното положение всред всенародните ежегодни чествания за рождения си ден, този път минаващи под надслов "Ние се гордеем с нашите тролове". В крак с времето!

Останалите, навярно за повече красноречие, залагат на чуждоезикови елементи в заглавията си. "Тайп Баба уби Ататюрк", съобщава скръбно "Труд". "Пътят към Тюркланд юбер алес е открит", прави паралели "Стандарт", използва и по-антични примери - "Пирова победа за Ердоган".

Все пак, добре е българинът да владее чужди езици, ако и да е за сметка на родния! "Пълният член може да отпадне", дава "Телеграф" думата на доц. д-р Руска Станчева от БАН, която в интервюто си дава ответ на тежненията на хиляди родни илитерати, колебаещи се кой извършва действието и върху кого го извършва. Пълният член може и да отпада, важното е да не отпада пълната гръдна обиколка, че отиде зян газетата и нейните атракции от трета страница, пък и бизнесът на д-р Енчев.

Пак "Телеграф" ликуй следвъзкресенски: "Сватбите разрешени от утре", гаче народът се е изтрепал да се бракосъчетава. По темата има какво да допринесе и "Стандарт". Вече няма да е само Том Ханкс български зет, внася светска нотка вестникът във венчалната тематика. "Орландо Блум - български зет", съобщава "Стандарт" за забежката на елфа Леголас в обятието на Нина Добрев. Което не го прави точно "български зет" - все пак от муш до Менделсон разликата е Балкан, ако не и океан!

956
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД