:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Борисов и Туск ще обсъждат двустранно подготовката на форума в София на 17 май като специални гости
Депутатите са поели ангажимент за спешни мерки в сегашния закон за футболното хулиганство
Въпреки предписанията на лекарите в Германия да не работи, според медицинската експертиза тя е работоспособна
Семейството на Ото Уормбиър заведе дело срещу Северна Корея за „жестоко изтезание и убийство“
Адвокатът на кметицата демонстрира как се пренася веществото, използвано за маркиране на пари при ръкостискане
Проверката на факти става все по-популярна, но в някои държави на ЕС все още не знаят за нея
Неформалното заседание на ЕКОФИН ще се проведе на 27 и 28 април в Националния дворец на културата.
Отговорите на дясната ръка на собственика на Фейсбук не задоволиха депутатите
СТАТИСТИКИ
Общо 378,038,400
Активни 1,646
Страници 47,471
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Султанати и сватби

Рядка находка за прелитащия - колчем отвори вестник, да се натъква първо на външнополитическа тема, и тогаз на милите родни картинки. Референдумът у комшутата предизвика разнообразни редакторски напъни. Дежурното ""Ердоган стана султан (на разполовена Турция)" е взето на въоръжение от "24 часа". Вестникът вмъква международното положение всред всенародните ежегодни чествания за рождения си ден, този път минаващи под надслов "Ние се гордеем с нашите тролове". В крак с времето!

Останалите, навярно за повече красноречие, залагат на чуждоезикови елементи в заглавията си. "Тайп Баба уби Ататюрк", съобщава скръбно "Труд". "Пътят към Тюркланд юбер алес е открит", прави паралели "Стандарт", използва и по-антични примери - "Пирова победа за Ердоган".

Все пак, добре е българинът да владее чужди езици, ако и да е за сметка на родния! "Пълният член може да отпадне", дава "Телеграф" думата на доц. д-р Руска Станчева от БАН, която в интервюто си дава ответ на тежненията на хиляди родни илитерати, колебаещи се кой извършва действието и върху кого го извършва. Пълният член може и да отпада, важното е да не отпада пълната гръдна обиколка, че отиде зян газетата и нейните атракции от трета страница, пък и бизнесът на д-р Енчев.

Пак "Телеграф" ликуй следвъзкресенски: "Сватбите разрешени от утре", гаче народът се е изтрепал да се бракосъчетава. По темата има какво да допринесе и "Стандарт". Вече няма да е само Том Ханкс български зет, внася светска нотка вестникът във венчалната тематика. "Орландо Блум - български зет", съобщава "Стандарт" за забежката на елфа Леголас в обятието на Нина Добрев. Което не го прави точно "български зет" - все пак от муш до Менделсон разликата е Балкан, ако не и океан!

1022
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД