:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
коментира австрийският канцлер Себастиан Курц
ГЕРБ и БСП ще спорят за кметското място и в родопското село Беден
Федерико Дзини е бивш играч на врачанския "Ботев"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,188,059
Активни 1,074
Страници 52,549
За един ден 1,302,066
Казус

Джина Лолобриджида загуби дело за фалшив брак

Дългогодишният приятел на актрисата завел в гражданството нейна двойничка, която се подписала под брачните документи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Джина Лолобриджида е смятана за икона на Холивуд през 50-те и 60-те години. Днес тя е на почти 90 години.
Италианската актриса Джина Лолобриджида, която в миналото беше смятана за една от най-красивите жени в света, загуби необичайна съдебна битка - тя се опитваше да докаже, че не е сключила брак с бившия си приятел и че той е фалшифицирал документите, за да може да заграби богатството й. Възрастната дама, една от най-големите звезди на Холивуд през 50-те и 60-те години, категорично отхвърля твърденията на испанеца Хавиер Ригау, че през 2010 г. са се оженили в Испания и тя е била наясно каква стъпка предприема. Актрисата не отрича възможността наистина да се е състояла сватбена церемония, но непозната възрастна жена се е представила за нея.

89-годишната италианка твърди, че изобщо не е знаела за церемонията, която се е състояла в Барселона преди почти седем години. Джина Лолобриджида разбрала от публикации в интернет, че се е омъжила за Хавиер Ригау, който е с 34 години по-млад от нея. Актрисата внесла съдебен иск срещу бившия си приятел в съд в Рим, където живее. Делото за фалшивия брак на италианската актриса продължи две години, като по време на слушанията в съдебната зала Джина Лолобриджида призна, че никога не е правила секс с испанеца и изобщо не му е давала право да подготвя сватбата им. "Дори и когато пътувахме,спяхме в отделни стаи и никога не сме имали интимни отношенияНикога не съм посещавала дома му в Барселона. Той дойде тук (в Рим) няколко пъти и вечеряхме заедно", разказва актрисата пред италианския съд.

Магистратите обаче решиха, че състоялата се сватба в Барселона през ноември 2010 г. е напълно законна. Така съдът оневини 55-годишния Хавиер Ригау по всичките отправени му обвинения, сред които измама и фалшифициране на документи. Адвокатите на ищцата настояваха каталунския бизнесмен да бъде осъден на осем месеца затвор. Според тях мъжът се е опитал да се домогне до богатството на Джина Лолобриджида чрез "сключването на брак и произтичащото от това право на наследство, което е във вреда" на ищцата.

Сватбената церемонията се провела през 2010 г., а булката била 72-годишна приятелка на Хавиер Ригау. По време на съдебните заседания той заяви, че Лолобриджида е поискала така, за да не се разгласява публично, че е сключила брак.

Прокурорът Клаудия Терасина обяви в съдебната зала, че актрисата наистина е обмисляла да се омъжи за Ригау в Ню Йорк, но по-късно е променила мнението си - решение, което силно разочаровало испанеца, както твърдят добре запознати с отношенията между двамата. Затова и организирал фалшивата сватба през 2010 г., а цели две години след церемонията Джина Лолобриджиданеволно подписала брачния документ,след като испанецът я убедил да постави подписа си под документ, който уж бил по дело, което тя водела за клевета. Тя настоява, че тъй като не знае испански език, се доверила на думите на Ригау за съдържанието на документа, под който положила подписа си. "Целта на обвиняемия е била да се ожени за нея, за да получи достъп до голямото й финансово състояние", смята прокурорката. Твърди се, че Лолобриджида има поне 40 милиона долара.

Защитникът на Лолобриджида, Фабрицио Сиджа, е категоричен, че решението ще бъде обжалвано, след като съдията обяви мотивите си за него. "Уважаваме това решение и ще изчакаме, за да разберем защо съдията оневини обвиняемия", обяснява той. "Клиентката ми настоява, че никога не се е омъжвала за него". Според италианското законодателство съдията по случая разполага с 90 дни, за да обясни детайлно мотивите за решението си. "Решението на съда показва, че не е извършена измама и че сключеният брак е напълно законен", обяснява Алесандро Джентилиони, който е адвокат на обвиняемия Ригау. Защитниците на Хавиер Ригау категорично отхвърлят тези твърдения и ги определят като "безпочвени". Според тях клиентът им е богат по свой начин и никога не е имал намерение дори и да се опитвада предявява претенции към парите на Лолобриджида"Много ме боли, като виждам как Джина говори срещу брака ни... Не я познавам в тази светлина, в съдебната зала се яви един човек, когото не познавам, въпреки че с Джина сме близки от години", заявява Ригау пред испанския сайт "Ванитатис". Той твърди , че се сгодили през 2006 г. и лично актрисата обявила това пред испанското издание "Ола!". Испанецът също така категорично отхвърля нейните думи, че никога не са правили секс. "Ако кажа колко възрастна беше тя, когато преспа с мен, няма да я представя в добра светлина и затова няма да го направя", казва Ригау. Той твърди, че двамата се познават от 1984 г. - запознали се по време на парти в Монте Карло. Тогава той бил на 23 години, а Лолобриджида - на 57 г. Според Хавиер Ригау актрисата "забравила" за брака им под влиянието на новия й мениджър Андреа Пиацола.

Хавиер Ригау не за първи път влиза в съдебна зала заради интереса си към доста по-възрастни от него жени. През 2008 г. той успя да осъди испанската държавна телевизия TVE за нанесени морални щети, след като в нейно предаване беше изказано предложение, че Ригау се движи с възрастни дами заради финансови интереси, както и слухове, че е жиголо. Съдът му присъди обезщетение от около 20 000 евро.

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Актрисата на прием с Хавиер Ригау през 2005 г. Тя категорично отрича да се е омъжвала за него, но не можа да докаже това в съда.
Снимка: в. "Кориере дела сера"
Лолобриджида разговаря със защитника си в съдебната зала в Рим.
10
2353
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
11 Април 2017 20:15
И защо това трябва да ни интересува?
12 Април 2017 00:00
неволно подписала брачния документ, след като испанецът я убедил да постави подписа си под документ, който уж бил по дело, което тя водела за клевета. Тя настоява, че тъй като не знае испански език, се доверила на думите на Ригау за съдържанието на документа, под който положила подписа си.


Какъв ли ще е този брачен документ, се пита в задачката? Бракът се сключва с подпис пред длъжностно лице! В гражданското! Да, знам, че има един друг вид брак, по т.нар. обичайно право (съвместно съжителство), но такъв брак се доказва с общ адрес, с получени писма до двамата на този общ адрес и т.н., а не с "правил съм секс с нея". При това – забележете! – тя отрича! Но дори да признае, че е спала с този измамник, какво? Секс се прави и без брак, нали? Амма че съдии. Съдят сякаш че по законите на Шериата.

Според мен решението ще падне, като го обжалват. Нарочно се правят на интересни, за да влязат в новините.
12 Април 2017 02:23
завел в гражданството
12 Април 2017 04:11
завел в гражданството


Грешката е техническа, случва се. Аз пък не бях забелязала, че е имало подписване в гражданското, където измамникът е завел друга жена, двойничка на Джина Лолобриджида. В такъв случай работата е ясна. Графологична експертиза и – край. Какво се правят на интересни и тормозят възрастната дама? Наистина не виждам друго обяснение, освен това, че искат да влязат в новините.
12 Април 2017 07:15
Грешката е техническа, случва се.


Не може да се "случва" в централен ежедневник - особено пък в подзаглавие, което се чете на кръст от редактор, дежурен редактор, коректор, водещ броя. "Гражданското" в горния смисъл отдавна остана в соца, сега има обредна или ритуална зала.
12 Април 2017 07:21
Примерно:
Дългогодишният приятел на актрисата завел нейна двойничка да подпише брачното свидетелство

Друг е въпросът какви са тия "брачните документи", пък и в заглавието има вече "брак".

неволно подписала брачния документ


А всъщност изобщо не става дума за "брачен документ/и", ами за пълномощно:
tricking her into signing documents which gave permission for a wedding in Spain in which she was represented by a proxy.
12 Април 2017 07:34
Впрочем ето оригинала - в него става дума за proxy, а не за двойнички:

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/24/italian-film-diva-gina-lollobrigida-loses-court-battle-bizarre/
12 Април 2017 12:45
Прочетох го и на английски. Измамникът бил завел жена, която прилича на Джина и представил документи уж с нейния подпис. Някой служител изглежда е пропуснал да провери личната карта на "булката". По този въпрос не намерих информация. Никъде не пише и че сключването на брак не е сред действията, които могат да се извършват чрез пълномощник, защото е с оглед на личността (intuitu personae).
12 Април 2017 18:27
икона на холивуд ли? в eвропа само можe би e била икона.
12 Април 2017 19:12
Може би е паднала жертва на собствената си известност. Служителите в гражданското може да са сметнали, че ще обидят прочутата "булка", ако поискат личната й карта за проверка. Та нали всички знаят коя е тя! Или пък може измамникът да им е казал истината, че води двойничка, като е обяснил, че такова е било желанието на звездата и че тя го е упълномощила за целта, а те – пак по същите причини, да не би да обидят с нещо знатния младоженец, угодливо са "забравили", че законът не позволява упълномощаване за сключване на брак. И естествено, не са поискали да видят пълномощното, което пък е било за нещо съвсем друго и на всичко отгоре сигурно не е било и преведено на италиански.

Друг въпрос е, защо в съда никой не се е сетил да назначи една графологична експертиза на подписа, поставен в регистъра на гражданското - от двойничката? от самия младоженец? във всеки случай, не от Джина!

Въобще, както го виждам аз, това е една комедия от грешки – на служителите от гражданското, на съдиите, на адвоката на звездата, на журналистите ... и даже на форумците, които обсъждаме тук, без да имаме пряк достъп до надеждна информация по случая.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД