:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Той бил готов да направи филм по Достоевски, който да се снима в Китай
Президентът на САЩ очаква другите държави да се включат по-активно в глобалните проекти
Български военни продължават да гасят огнищата в Черна гора
Ердоган не иска германска намеса във вътрешните работи на страната
Агитката на "Левски" тормози футболистите на "Хайдук"
СТАТИСТИКИ
Общо 340,621,126
Активни 1,192
Страници 106,450
За един ден 1,302,066

Скандалът с развалено месо застрашава икономиката на Бразилия

Очаква се повече от 30 държави да наложат ограничения на вноса от една от най-големите икономики в света
Китай и Чили спряха вноса на месо от Бразилия, а ЕС и Южна Корея наложиха ограничения във връзка с голям скандал с развалено месо, съобщава БГНЕС.
"Очакваме повече от 30 страни да наложат ограничения на Бразилия като вносител заради тази афера", каза министърът на земеделието на пресконференция в столицата Бразилия. "Ако всички затворят врати за бразилското месо, това ще е бедствие за страната, която вече се намира в историческа рецесия", призна той. Най-тежкият удар дойде от Китай, който е вторият по големина вносител на бразилско месо. Страната блокира вноса за месо от Бразилия до второ нареждане, три дни след разбиването на бразилска мрежа за търговия с негодно за консумация месо. През 2016 Бразилия е изнесла в Китай пилешко за повече от 859 млн. долара и говеждо за 702 млн. долара, сочат данни на бразилското министерство на търговията. Чили, която е на шесто място по внос на червено месо от Бразилия, също спря вноса си.
ЕС поиска от Бразилия да изтегли незабавно всички компании, замесени в скандала , от списъка с компании, одобрени като износителки за европейските страни. От 21 бразилски склада за замразени храни, заподозрени в нарушения, четири имат лиценз за износ в ЕС. До момента обаче няма обща забрана за внесени и продавани стоки на европейския пазар. Междувременно Южна Корея спря вноса на пилета от Бразилия докато не установи тяхното качество, съобщи посолството на страната в Бразилия. В скандала са замесени две бразилски мултинационални хранително-вкусови компании JBS и BRF. В месопреработвателния сектор в страната работят повече от 7 млн. души и той заема 15% от бразилския износ, припомня Бразилската асоциация за износ на месо.
Страната е заплашена от потенциални загуби на стойност около 3.5 млрд. долара, което представлява 0.2% от БВП, според министерството на земеделието. Три от складовете, за които има съмнения, че участват в разпространението на развалено месо, вече са затворени, а 33 ръководители са уволнени.
8
1706
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
21 Март 2017 07:56
Мизерници!Като че ли не можаха да го преработят във храна за животни!
21 Март 2017 08:02
Малеййй..Кой знае ние колко сме опапали
21 Март 2017 08:31
Опапали сме и ще продължим да го ядем под формата на колбаси - нашите тарикати щенамерят начин да внасят от него на безценица.
21 Март 2017 09:50
А защо ядете колбаси?? Иначе имаме производители, които предлагат добро пилешко месо. Не е нужно да се прекланяме пред всичко вносно.
21 Март 2017 12:25
Слабограмотният, мързелив и беден потребител винаги ще търси храна, която е евтина и може да се яде директно (без готвене).
Затова и пазарът на евтини колбаси процъфтява. А какво има в тях, малко хора се интересуват.
Никой производител на колбаси не би рискувал да работи с долнокачествена суровина, ако това би го провалило. Но в България подобен риск не съществува. Затова колбаси се правят от неща, чието наименование само по себе си е отблъскващо. Но в крайна сметка произведеният продукт е евтин и готов за консумация.
21 Март 2017 13:10
Който е ял колбас, значи е ял всичко...
21 Март 2017 13:10
.
21 Март 2017 15:53
Какво стана с Миро Мършата?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД