:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Комисарят похвали охраната на границата с Турция
Той все още не е открит, издирването му продължава
Обвинението твърди, че тя изготвяла документи и в ареста
Инцидентът е станал на входа на София. 12 са ранени, двама от тях са с по-тежки наранявания
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,669,707
Активни 1,564
Страници 95,662
За един ден 1,302,066

Скандалът с развалено месо застрашава икономиката на Бразилия

Очаква се повече от 30 държави да наложат ограничения на вноса от една от най-големите икономики в света
Китай и Чили спряха вноса на месо от Бразилия, а ЕС и Южна Корея наложиха ограничения във връзка с голям скандал с развалено месо, съобщава БГНЕС.
"Очакваме повече от 30 страни да наложат ограничения на Бразилия като вносител заради тази афера", каза министърът на земеделието на пресконференция в столицата Бразилия. "Ако всички затворят врати за бразилското месо, това ще е бедствие за страната, която вече се намира в историческа рецесия", призна той. Най-тежкият удар дойде от Китай, който е вторият по големина вносител на бразилско месо. Страната блокира вноса за месо от Бразилия до второ нареждане, три дни след разбиването на бразилска мрежа за търговия с негодно за консумация месо. През 2016 Бразилия е изнесла в Китай пилешко за повече от 859 млн. долара и говеждо за 702 млн. долара, сочат данни на бразилското министерство на търговията. Чили, която е на шесто място по внос на червено месо от Бразилия, също спря вноса си.
ЕС поиска от Бразилия да изтегли незабавно всички компании, замесени в скандала , от списъка с компании, одобрени като износителки за европейските страни. От 21 бразилски склада за замразени храни, заподозрени в нарушения, четири имат лиценз за износ в ЕС. До момента обаче няма обща забрана за внесени и продавани стоки на европейския пазар. Междувременно Южна Корея спря вноса на пилета от Бразилия докато не установи тяхното качество, съобщи посолството на страната в Бразилия. В скандала са замесени две бразилски мултинационални хранително-вкусови компании JBS и BRF. В месопреработвателния сектор в страната работят повече от 7 млн. души и той заема 15% от бразилския износ, припомня Бразилската асоциация за износ на месо.
Страната е заплашена от потенциални загуби на стойност около 3.5 млрд. долара, което представлява 0.2% от БВП, според министерството на земеделието. Три от складовете, за които има съмнения, че участват в разпространението на развалено месо, вече са затворени, а 33 ръководители са уволнени.
8
1812
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
21 Март 2017 07:56
Мизерници!Като че ли не можаха да го преработят във храна за животни!
21 Март 2017 08:02
Малеййй..Кой знае ние колко сме опапали
21 Март 2017 08:31
Опапали сме и ще продължим да го ядем под формата на колбаси - нашите тарикати щенамерят начин да внасят от него на безценица.
21 Март 2017 09:50
А защо ядете колбаси?? Иначе имаме производители, които предлагат добро пилешко месо. Не е нужно да се прекланяме пред всичко вносно.
21 Март 2017 12:25
Слабограмотният, мързелив и беден потребител винаги ще търси храна, която е евтина и може да се яде директно (без готвене).
Затова и пазарът на евтини колбаси процъфтява. А какво има в тях, малко хора се интересуват.
Никой производител на колбаси не би рискувал да работи с долнокачествена суровина, ако това би го провалило. Но в България подобен риск не съществува. Затова колбаси се правят от неща, чието наименование само по себе си е отблъскващо. Но в крайна сметка произведеният продукт е евтин и готов за консумация.
21 Март 2017 13:10
Който е ял колбас, значи е ял всичко...
21 Март 2017 13:10
.
21 Март 2017 15:53
Какво стана с Миро Мършата?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД