:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Столицата е заплашена от евросанкции
Огромни глоби заплашват България, ако не ги закрие, предупреди Михаил Константинов
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,330,516
Активни 1,694
Страници 75,429
За един ден 1,302,066
Избори'2017

РБ: В НС успяхме да се противопоставим на определени дивотии

България не може да си позволи ляво управление, каза Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Реформаторски блок, на пресконференция във Варна. В много страни има ляво управление, но в България това би било недобра перспектива. По думите му, социологията по един много ясен начин показва, че разпределението на дясното ще бъде 6:1:1. Единствената дясна формация, която ще влезе в парламента, са реформаторите, заяви той. Реформаторите отново настояха да се преразгледа възможността за избирателни секции в Турция, ако там не може да се осигури свободно изразяване на вота, заяви още Даниел Вълчев, но допълни, че не трябва да се ескалира темата, а да се разглежда прагматично и наистина патриотично, а не популистки.

Вълчев заяви, че Реформаторски блок- Глас народен е единствената политическа формация, която няма ляв ход. Патриотите имат ход вляво, Марешки има ляв ход, ДПС има даже цяла магистрала, даже Борисов има ляв ход.

Реформаторите няма да допуснат това, ние сме били коректив на ГЕРБ и ще продължим да бъдем. В миналия парламент не успяхме да постигнем всичко, но успяхме да се противопоставим на определени дивотии, каза той. Това, че малко се окастриха партиите в блока, имаше своето предимство, смята той. Ние сме се опитали в програмата си да престанем да робуваме на тези, които са прекалено либерални и които основателно не се приемат от мнозинството от българските граждани, добави Вълчев.

Вълчев засегна и чувствителната за обществото тема - бежанците. Нека да кажем кой е бежанец, кой е икономически мигрант, кой застрашава националната сигурност. От моя гледна точка бежанец е човек, който наистина бяга от военен конфликт, идва на българската граница и минава пред КПП. Човек, който нощно време минава през браздата, е нарушител, каза той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
681
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД