:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Изследвали са 29 продукти, разлики има в 9 от тях
У нас идва като посланик Хасан Улусой, твърди 24rodopi.com
Агитката на "Левски" тормози футболистите на "Хайдук"
СТАТИСТИКИ
Общо 341,152,181
Активни 1,237
Страници 63,945
За един ден 1,302,066

Електрически стълб падна на оживена улица в София

Общината почва проверка на всички съоръжения
Електрически стълб от тролейбусната мрежа в София се стовари върху жиците и по чудо не взе жертва. Не са нанесени сериозни щети, обясни изпълнителният директор на общинското дружество "Столичен електротранспорт" ЕАД Евгений Ганчев. В понеделник пред погледите на минувачи и шофьори един от стълбовете, захранващ тролейбусна линия № 9 по ул. "Г. С. Раковски", падна и увисна върху контактно-кабелната мрежа. Заради инцидента временно беше променен маршрутът на тролея. До края на деня падналият стълб беше подменен с нов.

От Столичната община обясниха, че стълбът е поставен през 1993 г. Причина за рухването му е корозия, възникнала вследствие на дебелия сняг и влагата през зимата. Оттам добавиха, че ще бъде направена проверка на всички стълбове, които осигуряват ток на трамваите и тролеите.

От думите на Ганчев пред "Сега" стана ясно, че визуални проверки на стълбовете се правят всеки месец, но не винаги корозията се вижда с просто око. В случая става въпрос за корозирала основа, а последната проверка на основите е била през октомври. По думите на Ганчев стълбът, освен че е бил накичен с тролейбусната контактно-кабелна мрежа, е бил натоварен и с други съоръжения, включително камери. Това е докарало до накланяне на стълба и падането му. Общият брой на стълбовете, които захранват с ток тролейбусите и трамваите в София, е 10 000, което е доста голям обем и риск от корозия винаги съществува, обясни още Ганчев.

Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев съобщи за "Сега", че е изискал от "Столичен електротранспорт" да му бъде предоставен протокола от проверката на стълба, за да се уточни точната причина за падането му. От него ще стане ясно има ли пропуски в нея и кой я е извършил. При установено нарушение ангажимент за наказание на виновника ще поеме дружеството.
551
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД