:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Основна причина е липсата на финансови възможности
Заплатите им не били променяни от 2004 г. насам
Запалянкото желае лично да се извини на полицаите, които рани с бомбичка, съобщи адвокатът му
Той ще подпише указ, съдържащ план за икономическото развитие на Русия за следващите 6 години за 10 трлн. рубли
Иво Мирчев получил заплахи, след като им отправил забележка, че с две лимузини са заели пет места
СТАТИСТИКИ
Общо 377,608,971
Активни 2,032
Страници 63,129
За един ден 1,302,066

Метрото поправя асансьори и ескалатори от втория лъч

СНИМКА "СЕГА"
Метростанция "Княгиня Мария Луиза" все повече запада.
След няколко месеца "извън релси" някои от ескалаторите и асансьорите на метрото ще бъдат поправени и отново използваеми. Късметлии обаче ще са само гражданите, които ползват втория му лъч, става ясно от обществена поръчка на "Метрополитен" ЕАД. С нея дружеството търси една или две фирми, които да поддържат и ремонтират, в това число и да доставят резервни части, за 53 ескалатора и 46 асансьора на втория метродиаметър, пуснати в експлоатация през 2012 г. Публичната обява за конкурс е пусната, тъй като тази година изтичат договорите с изпълняващите тези дейности фирми и не бива съоръженията да остават без поддръжка, обясниха от "Метрополитен" пред "Сега".

Прогнозната стойност за поддръжката на ескалаторите, която дружеството само ще осигури, е 801 360 лв., а за асансьорите - 357 696 лв. Срокът на договор, който предлагат от "Метрополитен", е 3 години от подписването му. Оферти ще се събират до 20 април. На следващия ден ще бъдат отворени.

Проблеми с асансьори и ескалатори има на много места в метрото. В продължение на няколко месеца вече и двата ескалатора на метростанция "Сердика II" (въведена в експлоатация през 2012 г.), отвеждащи към пл. "Бански" не работят. Един от трите ескалатора, които водят до същинския вход/изход на метростанцията - също. Такова е и положението с ескалаторите от другия вход/изход на метростанцията откъм "Шератон". В "почивка" е и един от ескалаторите на метростанция "Мария Луиза" (2012 г.), който не работи отпреди Коледа. На метростанция "Бели Дунав" (2012 г.) също не работи единият от ескалаторите.

РЕМОНТ

Столичната община започна да кърпи пострадалите от зимния студ улици. 20 екипа ще попълнят дупките на общо 875 улици и булеварди и ще поправят някои от тротоарите им. Първо ще бъдат ремонтирани трасетата, по които се движи градският транспорт, след това всички основни квартални улици и накрая малките улички. Попълнена трябва да е настилката на бул. "Васил Левски", бул. "България", Околовръстното, ул. "Д. Пешев" в кв. Илинден, ул. "Слатинска" и бул. "Шипченски проход" в район "Слатина", ул. "Сребърна" и ул. "Незабравка" в район "Лозенец". При бул. "Цар Борис III" и бул. "Гоце Делчев" пък ще бъде поправена част от паважа.
765
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД