:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,606,798
Активни 1,354
Страници 32,753
За един ден 1,302,066

Двама работници загинаха в Пещера

Двама работници, които са почиствали съоръжение в завод "Биовет" в Пещера, са загинали днес от задушаване с газ.
Сигналът за инцидента е подаден към 14 часа в пожарната служба в града, предаде БГНЕС.
По първоначални данни, първо единият работник е започнал да показва признаци на задушаване, а другият е влязъл да му помогне, но не е успял и двамата са починали на място.
Екипи на пожарната и полицията в Пещера правят оглед на местопроизшествието под ръководството на следовател от Окръжен следствен отдел. Там са областният управител на Пазарджик и директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
Няма опасност за живота и здравето на работниците в завода, както и за населението в Пещера.
12
2170
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
20 Март 2017 17:25
Домусчиев ще бере ядове...
20 Март 2017 17:35
Язък за хората! Трябвало е предварително да се вземат мерки против задушаване.
20 Март 2017 17:39
Минувача

Домусчиев ще бере ядове...

Да се чете:
Домусчиев би могъл, но няма да бере ядове...

Жалко за хората, Бог да ги прости!
20 Март 2017 17:53
Така е на територията ни,на която Онзи за 7-8 години превърна държавата ни в Пожарникария.Няма план,няма модели,няма сравняването,оценяването и избор на най-подходящия,няма най-вероятните ситуации...Това е обичайна ситуация-на единия му прилошава и другият трябва да е предвидено как да помогне без да влиза...Има пожар/всичко лошо/ и...тогава почва геройско пожарогасене и фотосесии...
Жалко за невинните жертви и за близките им.Светла им памет.
20 Март 2017 18:33
Нищо няма да бере Домуса. Винаги го отнасят дребните рибки, а временно даденият на Домус ага бизнес не е дребен. Жалко, че си отиват работяги, а не паразити и "олигарси"...
20 Март 2017 18:40
Жалко за работниците ! Другите ще се оправят но дано им осигурят семействата . " ний бедните деца на майката земя"
20 Март 2017 18:47
Най вероятно са влизали да чистят някоя цистерна или биореактор.Ама как така без да се провери дали е обгазено без предпазни средства нямам представа.Хванали са от пътя някои неграмотни бедни нещастници и ги вкарали вътре.Дреме им на чорбаджииите...като умрат...умрат...няма да им се плати а на портала чакат още гладни!
20 Март 2017 19:31
Защо нападате Домусчиев. Първо, той е собственик на 50% от предприятието - другият собственик не носи ли отговорности? Второ, Домусчиев ли е издал нареждане на загиналите работници да влязат в съоръжението без да вземат предохранителни мерки?
20 Март 2017 20:00
Гадното е че на много места било стройтелни обекти, фабрики или заводи и къде ли не, да не говорим за мините, - се работи без каквито и да е предпазни мерки, охрана на труда и подобни. Както ми каза веднъж една патило младо момче: там всеки ден е като на война. Имаше предвид една корабостройтелница където беше работил.
Бог да ги прости момчетата. Аз не виждам в близко бъдеще изход или подобряване на положението.
20 Март 2017 21:34
Двама, които са почиствали съоръжение в завод "Биовет" в Пещера.. единият работник е започнал да показва признаци на задушаване, а другият е влязъл да му помогне, но не е успял и двамата са починали на място..
Така разбирам, че нито първия, нито втория са носели противогази. Това официална политика ли е на фирмата Биовет - умишлено да не се раздават противогази на работещите, имащи контакт с опасни за живота газове?
Щом това е така, то тая фирма трябва до живот да издържа останалите от семействата на загиналите.
20 Март 2017 22:03
1965, малко не си в течение със собствеността на дружеството (а за това как се финансира, да не говорим). Биовет е АД, а Хювефарма има доста над 50%. Киро бей е и председател на Надзорния съвет. Същият е и радетел за благото на т.нар. "работодатели", "индустриален капитал" и т.н. Бòли го за работниците. Важното е да има бèло...
20 Март 2017 23:05
Съд до дупка и милионни обезщетения!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД