:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,606,361
Активни 1,351
Страници 32,316
За един ден 1,302,066

Анадолската агенция прогнозира успех на ДОСТ

В Одрин представител на гл.мюфтийство е казал, че в България има проблем с изучаването на майчин език
Известната като най-бедния член на ЕС България в неделя ще отиде пред урните, партии се хвалят с нарастващия икономически ръст, но в посланията им доминират враждебност и расистко отношение към мигрантите, както и в цяла Европа, пише днес държавната Анадолска агенция.
За 240-те места в парламента се борят общо 4 732 кандидати, 6 500 000 са регистрираните избиратели, а очакванията на ЦИК са 65% от тях да упражнят правото си на вот. Българските граждани с право на глас извън страната ще могат да пуснат бюлетина в 400 секции, в Турция те са 35. Партията на бившия премиер Бойко Борисов смята да запази парламентарното си представителство от 84 депутати, колкото бяха в предишното Народно събрание. По време на политическата кампания преди вота БСП декларира, че е настъпило времето на справедливостта, но паралелно с обещанията си за социални политики в полза на народа, използва националистически послания и нагласи. Крайно расистки и националистически настроения по адрес на бежанците в страната и срещу Турция проповядват от коалицията Обединени патриоти. Партията ДОСТ с лидер Лютви Местан, която отстоява правата на турците и мюсюлманите в България, е с шанса да поднесе голяма изненада на тези избори, според последните социологически проучвания, се посочва в публикацията. Припомня се и причината, поради която Местан бе отстранен от лидерския пост в ДПС – декларацията от парламентарната трибуна, с която той се обяви в подкрепа на Турция и нападна Русия след инцидента със сваления руски бомбардировач през ноември 2015 г. С регистрацията на новата партия Местан отваря нова страница за политическото представителство на българските турци, а на този вот се бори за това в предизборната коалиция заедно с НПСД, се посочва в текста.
В 7-милионна България Обединение ДОСТ се бори за гласовете на 10% от населението, което е от турци и мюсюлмани и е в оспорвана битка за тях с ДПС, което имаше 33 депутати. Няма никакво съмнение, че ДОСТ ще надскочи прага за влизане в парламента, тъй като ДПС е най-голямата причина, поради която турците и мюсюлманите свалят подкрепата си, след като в листите с кандидатите са включени расисти от националистическата партия Атака. В предизборната си кампания Обединение ДОСТ акцентира на важността на приятелството между България и Турция, и ще отстоява своя ангажимент към ЕС и НАТО.
„Ислямофобията и анти-ислямизмът обхванаха и България, те залегнаха в националистическата политика на страната. От членството ни в ЕС ние спечелихме някои права, но ислямофобията в света се отрази и в България, където е концентрирано най-многобройното турско и мюсюлманско население в страните на Балканите. Имаше опит българският парламент да забрани забрадките със закон, но Главното мюфтийство попречи на това“, заяви главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик по време на конференция в Тракийския университет в Одрин на тема „Състоянието на образованието, медиите и вероизповеданието на турците в България“.
„Има висящ законопроект, забраняващ употребата на майчиния език. Ако той бъде приет, това означава, че молитвите няма да се изпълняват на турски език. Това е връщане към комунистическия режим. За съжаление, ние сме жертви на ислямофобията“, коментира Фаик. Зам.-председателят на Асоциацията за турска култура и изкуство в България Исмаил Кьосеюмер /кандидат-депутат от Обединение ДОСТ/ посочи пред участниците във форума, че българските турци са притиснати от невъзможността да изучават майчиния си език в училище и са подложени на различни трудности и притеснения в това отношение./БГНЕС
183
4256
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
183
 Видими 
20 Март 2017 16:03
Фесовете се разбесняха. Гадно.
20 Март 2017 16:04
Почна се дано тия шпиони не влязат в нс!
20 Март 2017 16:04
Струва ми се, че ще се гони посланик
20 Март 2017 16:05
Мдаам, наистина както предлагаше някой тук, трябва сапьорите вече да работят денонощно на границата.
20 Март 2017 16:07
една партия има огромен шанс

Огромен, огромен, колко да е огромен?
На следващите избори пак ще трябват големи инжекции, щото извърпарламентарните партии трудно влизат в НС.
20 Март 2017 16:07
Струва ми се, че ще се гони посланик
20 Март 2017 16:07
Струва ми се, че ще се гони посланик


Ми къде ще се крие Местан?
Ало, ДАНС, давайте, бе! Хич да не ви пука, това е България.
20 Март 2017 16:11
Аз за Канарчето мисля. Тоя глупак сам се изхвърли на боклука. Доскоро току го канеха по телевизиите. Боя се, че вече и на улицата ще го заобикалят.
20 Март 2017 16:12
Има ли някой изненадан от развоя на събитията? Като цяло, не само в последно време?
Всички си знаехме, че рано или късно, при този тотален рапад на държавата, самото и съществуване и териториална цялост е въпрос на време да бъдат поставени под заплаха.
20 Март 2017 16:13
Споко, тия само на това разчитат: да се плашим и да могат да ни раздробяват като нация, инъче само знаят,че нямат шанс да успеят в каквото и да е. Гласувайте си по съвест, нека после българските партии се разберат между себе си, без да допускат тия турски партии до властта, те после сами ще изгубят влиянието сред електората си.
20 Март 2017 16:19
Кой допусна регистрацията на ДОСТ ? И кой изпусна бягащия местан по пътя към турското посолство ? А можеше да не стигне - да го блъсне трамвай, тролей, такси, москвич или каквото и да е ... Както и да е - вече е късно.
20 Март 2017 16:20
Анадолската агенция прогнозира успех на ДОСТ, a като се събуди видя, че краката ѝ са отвити.
20 Март 2017 16:21
Наистина има проблем с изучаването на майчин език. В България се изучава турски, който не е майчин за по-голямата част от българските мюсюлмани, като татари, черкези, казълбаши и други племена разселени в България след руско-турските войни. Нашите мюсюлмани ги наричат читаци и не ги броят за турци, както сами се убедиха при Голямата екскурзия.
20 Март 2017 16:21
Анадолската агенция прогнозира успех на ДОСТ

Ako не премахнем двойното гражданство, прогнозите рано или късно ще станат действителност.
20 Март 2017 16:24
Нашите мюсюлмани ги наричат читаци и не ги броят за турци, както сами се убедиха при Голямата екскурзия.

Не читаци а цигани това ми го каза един приятел турчин заминал и после разбира се завърна през оная изкурзия!
20 Март 2017 16:24
ДОСТ в парламента нема влезе
А тея нищо не прогнозират. Просто посочват кой е кандидата на турското правителство.

Чшш, лакея.
Подготвена ли е профилактика на пунктовете по българо-терската граница
20 Март 2017 16:24
Аз за Канарчето мисля. Тоя глупак сам се изхвърли на боклука

Глупак ли? Дали е отишъл там от идейни съображения? Чисто материални! Плащат добре на предателите!
20 Март 2017 16:27
Кой допусна регистрацията на ДОСТ ? И кой изпусна бягащия местан по пътя към турското посолство ?Просто не трябваше да се регистрира такъв троянски кон!
20 Март 2017 16:28
Най-интересното е, че досега само герберяките не пискат срещу местан ага
20 Март 2017 16:28
Отмяната на двойното гражданство е наложителна, макар и вече закъсняла мярка. Какво всъщност значи "двойно гражданство", защо да няма "тройно", "четворно" и "петорно". Всеки нормален индивид може да избере гражданин на коя страна иска да бъде. Да, но за руските ни на Путин патриоти от ПФ това не е спуснато още като опорна точка

20 Март 2017 16:30
Най-интересното е, че досега само герберяките не пискат срещу местан ага

Изобщо не е интересно това. Естествено е "като въздуха и слънцето" за алчни мутри.
20 Март 2017 16:32
Всеки нормален индивид може да избере гражданин на коя страна иска да бъде. Да, но за руските ни на Путин патриоти от ПФ това не е спуснато още като опорна точка

???
20 Март 2017 16:33
ДОСТ е НЕ само етно-религиозна/турско-мюсюлманска/, но и националистическа/ в интерес на турската Нация и държавата ѝ Турция/!!!
Т.е., ДОСТ е НЕ само противоконституционна и противозаконна, но и противонационална на българската Нация и противодържавна на държавата на българската Нация/България/ партия!!! ТЧК
20 Март 2017 16:33
Отмяната на двойното гражданство е наложителна, макар и вече закъсняла мярка.

По полека с гражданството, щото да не изгорим юргана заради бълхите!
Не забравяюте, че имаме стотици хиляди сънародници живеещи в други страни. Голяма част от тях, може и да се върнат тук - поне да си гледат старините.
Има си други начини - да му набият камите на ДАНС, да вземат да попрочетат малко за практики от ВГУ. Всичко ново е добре забравено старо.
20 Март 2017 16:33
Струва ми се, че ще се гони посланик

И с това резултатът на ДОСТ в България ще се вдигне още за сметка на ДПС.

Доган няма как да не съзнава това, освен ако съвсем не се е отнесъл докато се вози в летящата си чиния и върти обръчи. Защо тогава Доган мобилизира всички зависими от него по линия на ДС и обръчите, медии, партии, политици, институции ? На какво се надява ? На силово решение и служебно отстраняване на ДОСТ от изборите ? А съзнава ли последиците ? Тези, които са в зависимост от него съзнават ли ги ? Ще поемат ли отговорността ?
20 Март 2017 16:34
Аз за Канарчето мисля

Аз пък за министърката на всичките синтаксиси и спорта.
Дето стана доцент, без да е водила и един лекционен час в университета, който я предложи в СНС.
20 Март 2017 16:34
Ще поемат ли отговорността ?

А ти каква отговорност ще поемеш, ако в НС влезе радикална протурска партия, а?
20 Март 2017 16:35

И с това резултатът на ДОСТ в България ще се вдигне още за сметка на ДПС.

На 27-ми ще те черпя един шербет, ако прогнозата ти се окаже вярна
20 Март 2017 16:38
И с това резултатът на ДОСТ в България ще се вдигне още за сметка на ДПС.


Само така си мислиш и твърде често не познаваш в прогнозите си
20 Март 2017 16:40
G HAWK,
/:/
Всеки нормален индивид може да избере гражданин на коя страна иска да бъде. Да, но за руските ни на Путин патриоти от ПФ това не е спуснато още като опорна точка

.....................................................................................
А "демократите" и "демократичните" им партии/СДС, ДСБ, НДСВ, БЗНС, ГЕРБ, Кунева, Яне и сие.../ какво казват и какво са направили по въпроса, докато са били и са на власт и са имали Мнозинство в Парламента?!
А?!
Я ни осветли възторжено-демократично!
"На калпави "демократи" патриотите им пречат!"! ПФУ!
20 Март 2017 16:40
Най-интересното е, че досега само герберяките не пискат срещу местан ага

Ми тва просто значи, че не са зависими от Доган, който оказва се е в основата на целият този цирк, както и че смятат да управляват и да решават реалните проблеми, включително и чрез добри и приятелски отношения с Турция, както го правиха и досега.
20 Март 2017 16:40
Анадолската агенция прогнозира успех на ДОСТ
Ako не премахнем двойното гражданство, прогнозите рано или късно ще станат действителност.
А какво пречи, да се премахне двойното гражданство? Както и да се забранят партиите, работещи за разделянето на България към посока Турция?
20 Март 2017 16:43
Партията ДОСТ с лидер Лютви Местан, която отстоява правата на турците и мюсюлманите в България, е с шанса да поднесе голяма изненада на тези избори, според последните социологически проучвания, се посочва в публикацията.


ей ви отговора
Съвещанието започва в 16 часа на "Дондуков"2
Президентът събира спецслужбите и Цацаров на спешна среща за Турция

3224 | 20 март 2017 | 15:45

В съвещанието ще участват също и шефовете на специалните служби. Не се планира участието на служебния премиер Огнян Герджиков


Президентът Румен Радев събира шефовете на разузнаването и останалите специални служби както и главния прокурор Сотир Цацаров на спешно съвещание във връзка с напрегнатите отношения с Турция, предаде Канал 3.Няма конкретен повод заседанието да се проведе днес. То започва в 16 часа на "Дондуков"2.Не се планира на него да присъства служебният премиер Огнян Герджиков. Не са предвидени и изявления за медиите.Държавата ще бъде на мястото си, обеща преди два дни в тв интервю по БНТ президентът, а в същия ден стана ясно, че ДАНС е изгонила от страната ни турски емисари, проповядвали разделение в смесените региони. Напрежението предизборно ескалира и заради включването на турски държавни служители в нашата кампания на страната на ДОСТ.


Гьокче ако иска, да стяга куфара!
20 Март 2017 16:44
На тези избори може и да не влязат. На следващите няма какво да ги спре. ДпС ще си останат с циганите и някакви други купени.
20 Март 2017 16:45
Отмяната на двойното гражданство е наложителна, макар и вече закъсняла мярка.
По полека с гражданството, щото да не изгорим юргана заради бълхите! Не забравяюте, че имаме стотици хиляди сънародници живеещи в други страни. Голяма част от тях, може и да се върнат тук - поне да си гледат старините. Има си други начини - да му набият камите на ДАНС, да вземат да попрочетат малко за практики от ВГУ. Всичко ново е добре забравено старо.
Става дума за турското гражданство. Има и отделен довод. Турция не е в ЕС, и съответно хората с турско-българско гражданство, не пасват в цялата организация ЕС. Но, дори и само с български паспорти - те пак биха могли да изберат "про-турска" партия..
20 Март 2017 16:46
разбесняха се, да .
сянката на бай тошо от 85-та витае. и много сенки още витаят. сал м. михнева с репортажите от границата се изгуби. може пък да се гушка с еужени михайлов . един лисугерски адвокат казваше, че ги умеела тези работи.20 Март 2017 16:47
Ако ДОСТ влезнат в НС аз ще си сдам всички воински звания и награди. Жана и София ме знаят. Това като реакция за недееспособност и неадекватност на службите в ново време.
20 Март 2017 16:47
А ти каква отговорност ще поемеш, ако в НС влезе радикална протурска партия, а?

Радикална протурска партия има в българския парламент без прекъсване още от 1990 г.. И кво стана, освен, че всички се юрнаха да се коалират с нея, да делят порции и се целуват на Орлов мост, при това със същия Местан, като неин лидер ?

Защо, когато през 1992 г., Ахмед Доган отиде в турското посолство и предаде там списък с българските разузнавачи не му се случи нищо ? Щото не е про турски ?
20 Март 2017 16:48
Не забравяюте, че имаме стотици хиляди сънародници живеещи в други страни. Голяма част от тях, може и да се върнат тук - поне да си гледат старините.

Teзи които са в ЕС няма смисъл да имат двойно гражданство.
А ако останалите смятат да се връщат в България, не им трябва чуждо.
Задади интереса на емигрантите не може да прецакаме България.
След 20-30 години ако сега не премахнем двойното гражданство, в Турция ще има достатъчно "български" граждани с които Турция спокойно може да вземе властта в България.
Изглежда не виждате по далеч от носа си.
20 Март 2017 16:48
Извинете, редакцията, но има дости по-важни новини от това, коолко са станали милиардерите, невям..


Президентът Румен Радев събира шефовете на разузнаването и останалите специални служби както и главния прокурор Сотир Цацаров на спешно съвещание във връзка с напрегнатите отношения с Турция, предаде Канал 3.20 Март 2017 16:50
Защо, когато през 1992 г., Ахмед Доган отиде в турското посолство и предаде там списък с българските разузнавачи не му се случи нищо ? Щото не е про турски ?


Неопол, .
20 Март 2017 16:51
А иначе, въпреки и извън темата, двойното гражданство трябва да отпадне, както и гласуването да се извършва само в България по постоянно местожителство.
20 Март 2017 16:53
Преди 2 минути имах честта пред моя офис да посрещна Местан ефенди с една русичка и добре сложена дама. Съпруга или метреса - не знам . БМВ 6005 софийска регистрация.
Моят и ДОСТ офиса си граничим. Днес и вчера тук , пред офиса са амуджа до амуджа с охрани.
20 Март 2017 16:54
Президентът Румен Радев събира шефовете на разузнаването и останалите специални служби както и главния прокурор Сотир Цацаров на спешно съвещание във връзка с напрегнатите отношения с Турция, предаде Канал 3.


Това е добре. Дано да издържи Радев. Явно нещата са "или или".
20 Март 2017 16:56
за оня списък дълбоко грешите.
първо той е грешен. второ, не е изготвен от доган, а от българи. и има още живи поп кръстьовци.
20 Март 2017 16:56
Бай Драгане, нещо от по-голем калибър нямаш ли?
20 Март 2017 16:57
пред офиса са амуджа до амуджа с охрани.

НСО? Ние плащаме? За да съхраним живота на български изменник?
20 Март 2017 16:57
Дано да издържи Радев.

По скоро дано не се подаде на натиска на Доган. Щото очевидно има такъв и очевидно е за силово служебно отстраняване на ДОСТ от изборите.
Ако се подаде на натиска ще ни докара такива бели, че Косово ще ни се види цвете.
20 Март 2017 16:58
второ, не е изготвен от доган, а от българи.


И кой спори за това?
20 Март 2017 16:58
Ако ДОСТ влезнат в НС аз ще си сдам всички воински звания и награди

Не, не си ги давай - те са част от паметта. За която се плаща на кириакстефчовци като Йожен да я затрият. Пази ги. Все нещо трябва да остане.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД