:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Петима българи са задържани на граничния пункт Промахон
Позицията на Дондуков 2 съвпада с руската, обяви Цветан Цветанов
Няма никакви намеци за излизане от НАТО и ЕС, посочват от администрацията на държавния глава
Продължителното дишане на замърсен въздух е убило 6 милиона души само за годиня
СТАТИСТИКИ
Общо 377,076,843
Активни 1,874
Страници 60,285
За един ден 1,302,066
Избори '2017

Р. Кънев: Половината от преките данъци трябва да останат в общините

За да няма после хвалби : "Аз ви дадох"
"Добрата новина е, че след ерата на Борисов, България ще има истинска дясна политика в лицето на Нова Република, заяви в ефира на bTV лидерът на дясното обединение Радан Кънев.
"В последните 27 години не беше водена истинска дясна политика. Сега ние трябва да вдъхнем надежда, защото всички българи очакват истинска дясна политика, но малко политици я искат". Радан Кънев посочи, че само те предлагат румънския модел в правосъдието - за истинска реформа и за изкореняване на корупцията.
"Румънският модел работи за хората. От другата страна на "Дунав мост" хората получават два пъти по-големи заплати и купуват по-евтина храна". Дясната коалиция предлага истинска децентрализация.
"Нужна е свобода за развитие на малкия и средния бизнес. 50 процента от преките данъци трябва да остават в общините - там, където са изработени. Ниските данъци трябва да бъдат запазени, но да останат по-близко до хората, да постъпват в бюджетите на общините, където са изработени. А не всичко да отива в центъра и после някой да се хвали "Аз ви дадох". Радан Кънев обясни и за предложението им да се намали на 9% ДДС за храни, лекарства и книги.
"По-ниско ДДС за храните е нужно - то е от еднаква важност както за българския производител, така и за българския купувач!", обясни Кънев.
"Комунистите преди 70 години ни ограбиха, проблемът е, че това продължава. Откраднаха земята и добитъка на българския селянин, откраднаха дюкяните и апартаментите на гражданите, а в момента се крадат милиарди чрез пътна инфраструктура и КТБ. Десетки милиони се крадат от образованието, здравеопазването и събирането на боклук. Естествено е, че сме бедни заради сивата икономика. Нуждаем се от правосъдие, което ще дойде по румънски модел и образец", заяви в заключение Кънев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
44
1714
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
20 Март 2017 14:13
Колко ли се е изръсил кънчо за това споменаване тук?
20 Март 2017 14:17
Да минават веднъж тия избори, че да не ни се налага да четем кънчовски простотии повече.
20 Март 2017 14:22
За него е на примоция. Радане, Радане, интересно ми е какво ще говориш другия понеделник по студията, Радане. И ти и другите "десни" дето на две магарета плявата не мое да разделите и ще принудите хората да ходят да гласуват за Струйника, само и само да не дойде Курни на бял кон. Или на каквото там й дадат да яхне в патакламата.
20 Март 2017 14:24
Р. Кънев: Половината от преките данъци трябва да останат в общините

Тоя идиот призовава към феодализация!
За да няма после хвалби : "Аз ви дадох"

Що, кметовете не могат ли да казват същото?
20 Март 2017 14:24
Изборите минават основно на терена на бедността ...... и то след НЕГОВИТЕ колосални успехи.
20 Март 2017 14:33
50 процента от преките данъци трябва да остават в общините


Но тогава и половината плащания остават за общините. Това няма как да стане, защото има общини, където целият бизнес се състои от един краварник. То винаги има по-богати и по-бедни общини, но в България неравенството е огромно.
20 Март 2017 14:35
Иначе казано, "градската десница" хич не е в час със селската реалност.
20 Март 2017 14:37
50 процента от преките данъци трябва да остават в общините - там, където са изработени.
Генериране на безсмислени идеи. По този начин бедните общини ще разполагат с по-малко бюджет. Да не говорим, че централите на банки, бензиностанции, учреждения се намират в София.
20 Март 2017 14:38
Това само ще направи още по-голяма разликата между развитите части на страната и изоставащите. Ще се обезлюдят нацяло цели региони. А в изоставащите би трябвало целенасочено да се инвестира.
20 Март 2017 14:38
...след ерата на Борисов, България ще има истинска дясна политика в лицето на Нова Република...

Това - кога? Следващото хилядолетие или по-късно?
20 Март 2017 14:44
Един въпрос: има ли право на съществуване община, която не е в състояние да се самоиздържа (дори и при задържане на половината преки данъци, както се предлага)?
20 Март 2017 14:45
Естествено е, че сме бедни заради сивата икономика.


Това не е верно и е пълна глупост! Именно сивата икономика държи още някои хора да не умрат от глад. Сивата икономика даже е полезна в държави на нашия хал. А и тя не е някакъв огромен генератор на пари, за да турят мазни ръце на нея. Не може всеки водопроводчик или жичкаджия да ходи с касов апарат, а га извикаш съседа да ти оправи плочките, да го наемаш с трудов договор и социални осигуровки.
20 Март 2017 14:46
otvrat
20 Мар 2017 14:45
Мнения: 20,575
От: South Africa
Скрий: Име,IP

Факт.
20 Март 2017 14:50
Литнах се пак, помислих, че ще прави коалиция с БСП, но те ти стария рефрен, за преди 70 години.
20 Март 2017 14:51
Този нещастен неграмотник поне да си беше направил труда да прочете как се разпределят данъците в развитите икономики.
Какво чудо трябва да стане у нас за да се появят грамотни политици?
20 Март 2017 14:51
отврат

А относно идеята на Радан - присъединявам се към преждеговорившите.
При това положение над половината села и повечето по-малки градове ще трябва да бъдат закрити, а в северозападна България може да не остане и нито едно селище.
20 Март 2017 14:58
otvrat 20 Март 2017 14:45 - все едно аз съм го писал. Добре, че я има сивата икономика, че иначе съвсем ще се обърнем нагоре с корема.
20 Март 2017 15:01
Що, кметовете не могат ли да казват същото?
Не, не могат. Щото това са парите на хората от общината. Дето могат да му направят труден живота на кмета, ако не харчи парите им за каквото им требе.

А водопроводчика не е сив икономист Но Уолтопия е. И да беше само тя.
20 Март 2017 15:03
Радан ще остане в историята с две неща:
1. Г.з ти си нашто знаме, и
2. Бай Х.й.

Толкоз!
20 Март 2017 15:21
Не, не могат. Щото това са парите на хората от общината. Дето могат да му направят труден живота на кмета, ако не харчи парите им за каквото им требе.


Да бе, да...
В някое малко село може и така да стане, само дето няма да има никакви пари за харчене, в общия случай.
В София, Варна и Пловдив - доста съмнително да стане баш така..
20 Март 2017 15:28
Дето могат да му направят труден живота на кмета,


Българските общини не са конструирани да събират и харчат големи средства. Нямат необходимите механизми за контрол. Не може 20-30 общински съветника да се разпореждат с огромни суми. Те изначално са създадени за централно финансиране. Основно. Освен това, за такова нещо, ще трябва да се променя две-трети от законодателството.
20 Март 2017 15:34
Радане, хайде обяснете го това дясно на хората, най-после го обяснете.

Специалисти ли нямате, не са ли при тебе Трайчо, Мартин, Петър. Обяснете го, 27 години минаха, що е то дясно днес пак никой не знай, пак никой не знай.
20 Март 2017 15:44
- Как може да познаем, че един адвокат-кандидат-депутат лъже?

- Много просто - когато си мърда устните, докато говори.


ПП. А купуването и продаването на депутати престъпление ли е?

20 Март 2017 15:44
...след ерата на Борисов, България ще има ИСТИНСКА ДЯСНА ПОЛИТИКА в лицето на Нова Република...

… и ИСТИНСКА ЛЯВА ПОЛИТИКА в лицето на БСП … (цитирам по памет!)


20 Март 2017 17:05
Това не е верно и е пълна глупост! Именно сивата икономика държи още някои хора да не умрат от глад. Сивата икономика даже е полезна в държави на нашия хал. А и тя не е някакъв огромен генератор на пари, за да турят мазни ръце на нея.


Изобщо не са глупости. 90% от всички услуги са сиви. За туризма хич да не отваряме дума. Не зная доколко е успешен опита да свържат хотелите с НАП, но мнооого мазни милиарди заминаха през сивия сектор навън.
20 Март 2017 17:15
Митодиту къде е сега?
20 Март 2017 17:29
Не може всеки водопроводчик или жичкаджия да ходи с касов апарат, а га извикаш съседа да ти оправи плочките, да го наемаш с трудов договор и социални осигуровки.


Но може да си се осигурява през (собствена) фирма и да издава фактури. Ако някой не иска да ходи с касов апарат също има лек - плащане само през банка. Със сигурност води до разходи (осигуровките са си разход), но е справедливо.

Ниските данъци трябва да бъдат запазени, но да останат по-близко до хората, да постъпват в бюджетите на общините, където са изработени


Това е по-чутовна глупост дори от идеята местните данъци да остават в общините - общините с преобладаващи пенсионери и ниски цени на имотите (с ниски местни данъци) направо да се закриват. И пътищата в тия общини да не се правят. Щото там не живее никой с трудови доходи.

Тия "десни" трябва да разберат, че "предлагането на простички решения на сложни проблеми" може и да ги прави умни в очите на простичките хора, но всъщност ги прави още по-прости в очите на мислещите.
20 Март 2017 17:34
Но може да си се осигурява през (собствена) фирма и да издава фактури.

Глупости. Колко мислиш, изкарват такива хора? Познаваш ли въобще такива?
Данъци, касови апарати...пфу, глупости. Там въпросът е за оцеляване-ден за ден. Днес имаш работа, утре-не.
20 Март 2017 17:41
Но тогава и половината плащания остават за общините. Това няма как да стане, защото има общини, където целият бизнес се състои от един краварник. То винаги има по-богати и по-бедни общини, но в България неравенството е огромно.


Но има и редица общини , чието (по постоянен адрес) население масово работи в други населени места. Типичен пример е Перник: половината перничани работят в София, т.е. ДОД им се удържа тук .
20 Март 2017 17:46
Типичен пример е Перник

Пекин, рег РК е Пекин.
20 Март 2017 18:27
Не гледайте кой го е казал, а какво е казал. Защото това е точно рецептата за България:

"Нужна е свобода за развитие на малкия и средния бизнес. 50 процента от преките данъци трябва да остават в общините - там, където са изработени.


Ето и аз самият съм изумен, но ще вдина палче за Радан.
20 Март 2017 18:55
Естествено е, че сме бедни заради сивата икономика.


Това не е верно и е пълна глупост! Именно сивата икономика държи още някои хора да не умрат от глад. Сивата икономика даже е полезна в държави на нашия хал.
Боже мили! Къде ви БЕРАТ такива?
20 Март 2017 18:57
Радан открива топлата вода Значи е могло по турско общините да поддържат сиропиталища, училища и да плащат на учители им, да имат общински каси и разходите да се отчитат до грош, да плащат разни данъци султану, да си прибират разни налози от еснафите и т.н. И иска да стане депутатин с такива "откровения свише"? Как Бог си не взема вересиите, ум ми не събира...
20 Март 2017 19:07
Радан открива топлата вода Значи е могло по турско общините да поддържат сиропиталища, училища......
Радан не е казал, че той е измислил това. Радан казва, че трябва да е така. Защото е така в нормалния свят. Не ми е ясно в какво го обвиняваш.
20 Март 2017 19:09
Както беше казал Трайчо - по-добре сива икономика, отколкото никаква. Да му мислят тия с вързаните за НАП касови апарати, само тия останаха да теглят хомота.
20 Март 2017 19:36
А преди 15 години Костов искаше България да бъде "отвързана" от Румъния, за да не ни дърпа назад за влизането в ЕС.
Днес Радан Кънев дава Румъния за пример, при това с основание.
20 Март 2017 21:41
Преди 15 години Костов искаше България да бъде "отвързана" от Румъния, за да не ни дърпа назад за влизането в ЕС.

Преди 15 години Костов беше праФ, щото ситуацията беше коренно различна.
А днес Радан Кънев дава Румъния за пример, при това с основание.


Ми, изпревариха ни. Отдавна им дишаме прахта.

Заради Бойко Методиев Борисов!!!
20 Март 2017 21:47
Тъмно пиво, сериозен въпрос - в кои точно държави преките данъци остават в общините ?
При нас общината се издържа от централни грантове,фед и щатски + т.нар. council rates, които се плащат за всеки имот и някои дреболии като такси за дом. животни,разрешителни за горене на боклук и т. н.
Повечето общини се справят , но пък от задълженията им са изключени образователни и медицински разходи, дори пътната мрежа е фед/ щатско задължение - общината поддържа зелените площи и тротоарите.
20 Март 2017 22:34
Ми, изпревариха ни. Отдавна им дишаме прахта.

Заради Бойко Методиев Борисов!!!

Далеч не само заради него...
21 Март 2017 00:14


На 9.12.2015 г. Бойко Методиев Борисов не допусна приемането от българския парламент на т.нар. „съдебна реформа по румънския модел” на Христо Иванов, веднага след което Христо подаде оставка.

Това трябва вече ДА СЕ РАЗБЕРЕ веднъж завинаги и ДА СЕ ЗАПОМНИ, за да няма повече никакви спекулации на тази тема.

П.П. А ти защо си мислиш, че щом чуе за Моника Маковей, Баце бяга като дявол от тамян?
21 Март 2017 00:42
На 9.12.2015 г. Бойко Методиев Борисов не допусна приемането от българския парламент на т.нар. „съдебна реформа по румънския модел” на Христо Иванов, веднага след което Христо подаде оставка.
Не го направи сам. Много му помогнаха БСП и ДПС. И това трябва да се помни. Поне по 26 - ти Март. Да се помни и да се мисли когато се гласува.
21 Март 2017 00:46
При нас общината се издържа от централни грантове,фед и щатски + т.нар. council rates, които се плащат за всеки имот и някои дреболии като такси за дом. животни,разрешителни за горене на боклук и т. н.
Не претендирам да зная всичко. Зная само, че моите 4500 долара "проперти такс" остават в общината. Не отиват в централен бюджет, откъдето после да има "аз ви дадох..."
21 Март 2017 01:02
Браво на Кънчо.гласувайте за него!
21 Март 2017 01:56
банда
20 Мар 2017 17:34

Но може да си се осигурява през (собствена) фирма и да издава фактури.

Глупости. Колко мислиш, изкарват такива хора? Познаваш ли въобще такива?
Данъци, касови апарати...пфу, глупости. Там въпросът е за оцеляване-ден за ден. Днес имаш работа, утре-не.


Не зная къде живееш. Този спор не е нов, но пак да ги изредя - фризьори, козметици, часовникари, автосервизи всякакви, ремонт на домакински ел. уреди, всякакви строителни дейности и ремонти, монтаж на врати, дограми, мебели, подови настилки и пр. и пр., компютърни сервизи; частни лекарски и стоматологични кабинети; частни уроци от начален до гимназиален клас. Никой от тези не се бори за оцеляване, защото на ден заработва средно една минимална заплата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД