:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Борисов и Туск ще обсъждат двустранно подготовката на форума в София на 17 май като специални гости
Депутатите са поели ангажимент за спешни мерки в сегашния закон за футболното хулиганство
Въпреки предписанията на лекарите в Германия да не работи, според медицинската експертиза тя е работоспособна
Семейството на Ото Уормбиър заведе дело срещу Северна Корея за „жестоко изтезание и убийство“
Адвокатът на кметицата демонстрира как се пренася веществото, използвано за маркиране на пари при ръкостискане
Проверката на факти става все по-популярна, но в някои държави на ЕС все още не знаят за нея
Неформалното заседание на ЕКОФИН ще се проведе на 27 и 28 април в Националния дворец на културата.
Отговорите на дясната ръка на собственика на Фейсбук не задоволиха депутатите
СТАТИСТИКИ
Общо 378,038,275
Активни 1,645
Страници 47,346
За един ден 1,302,066

НАТО търси начини да заобиколи ограниченията за разполагане на бойни кораби в Черно море

 
Снимка БГНЕС
НАТО планира постоянно присъствие на своя ескадра в Черно море, за която цел възнамерява да си сътрудничи с военноморските сили на Украйна, пише руският вестник „Независимая газета“, цитирана от Агенция Фокус.
В украинските медии се обсъжда евентуално предаване на бойни кораби на САЩ и други страни от НАТО на ВМС на Украйна с цел увеличаване на тяхната боеспособност и решаване на военнополитически цели на Алианса в региона. Това би означавало в близко бъдеще западни военни съдове да плават в Черно море под украински флаг, като по този начин ще могат да се намират в него повече от три седмици.
На засилването на украинския боен флот в последно време са посветени редица разговори с представители на Алианса. Планира се придобиване на напълно боеспособни военни кораби втора ръка с все още неуточнен брой. Руското издание предполага, че съобразно нуждите на украинските ВМС това може да са до 20-30 единици. Преговорите за два патрулни катера от клас Island са във финална фаза. Проявява се и интерес към противоминни кораби. Не се изключва и появата на съвместни натовско-украински екипажи поради липсата на достатъчно специалисти в самата Украйна.
Освен това е в ход и усвояването на финансова помощ от САЩ в размер на няколко десетки милиона долара, предназначени за укрепване на военноморските отбранителни способности на страната. Част от тях ще се използват за ремонт на флагмана на украинските ВМС, фрегатата „Гетман Сагайдачний“.
Тези мерки ще приведат в действие решението на министрите на отбраната от страните на НАТО от февруари 2017 г. за усилване на присъствието на пакта в Черно море. Съгласно Конвенцията от Монтрьо, която регулира режима на корабоплаване в турските Проливи, военните съдове на нечерноморски държави може да пребивават в Черно море не повече от 21 дни, като общият им тонаж не бива да надминава 30 хил. тона (с възможност за повишение до 45 хил. тона при увеличаване на ВМС на черноморските страни), припомня Фокус.
81
5391
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
81
 Видими 
20 Март 2017 09:24
Но, тук има един детайл. Ако нападение над САЩ-ки кораб е казус бели, то потапянето на Украински кораб, ако много започне да наглее, дори и да е пълен с пиндоси, най-много да е повод за мрънкане по медиите.
20 Март 2017 09:26
Сега се разбира защото тов. Путин избра за свой стратегически съюзник в Черно Море приятелска Турция !

Без съгласието на Турция натовчетата само могат да си мечтаят за присъствие в Черно Море.....

Предчувствам как Турция може да се облажи с територии в Сирия, Ирак и Кипър....

НАТО и ЕС залагат на разчленяването на Турция, като подкрепят кюрдите и терористите на Гюлен....

20 Март 2017 09:27
НАТО - злостен "нарушител на конвенцията"...
20 Март 2017 09:29
Това е фейк.
20 Март 2017 09:30

Предводител на команчите
20 Март 2017 09:36
Това би означавало в близко бъдеще западни военни съдове да плават в Черно море под украински флаг, като по този начин ще могат да се намират в него повече от три седмици.
Булшит!
20 Март 2017 09:39
Това е фейк.

Глупости, медията сдържа фейковете и ни отбранява от фейкове.
Повярвайте ми!
20 Март 2017 09:40
Това е фейк.


На фейк мяза, но и да не е, е фантасмагория. Не вярвам да са толкова тъпи от НАТО. Ако стане някаква провокация и руснаците издумкат един кораб под украински флаг, но с американски екипаж - нищо не могат да направят. Но ако са решили да влязат за постоянно и в Черно море - Русия никога няма да го допусне. Русия е водила десетки войни за това море и още една само ще я вкара във форма.
20 Март 2017 09:44
Те търсят начини и намират...но както се знае по нашите земи...който прескача много казъци накрая един влиза в...му!
20 Март 2017 09:46
Не мисля, че е фейк и за това Империята трябва "превантивно" да "обезопаси" района !

Преди малко ЧФ започна големи учения с участие на десантни кораби !

20 Март 2017 09:54
Империята готви военна инвазия в някоя черноморска държава ? Дошли са и бурятите !


В Крыму начались крупномасштабные учения ВДВ, ВКС и Черноморского флота

Армия и ОПК 20 марта, 9:16 UTC+3
В ходе учений военные отработают действия против террористов и регулярных войск "противника"


ПОЛИГОН ОПУК /Крым/, 20 марта. /ТАСС/. Учения с участием трех соединений Воздушно-десантных войск РФ, а также Черноморского флота (ЧФ) и Воздушно-космических сил начались в понедельник в Крыму на полигоне Опук. Об этом сообщил журналистам командующий ВДВ генерал-полковник Андрей Сердюков, осуществляющий общее руководство маневрами.
"В учениях задействованы военнослужащие Новороссийской десантно-штурмовой дивизии, Камышинской и Улан-Удэнской отдельных десантно-штурмовых бригад. Кроме наших войск, в маневрах будет участвовать часть сил и средств ЧФ и 4-й армии ВВС и ПВО Южного военного округа", - сказал он.http://tass.ru/armiya-i-opk/4108485
20 Март 2017 09:57
Изглежда в Киев са готови на всичко и се готвят да нападнат Крим, а натовците също са готови на всичко, само и само да направят мръсно на Русия. Или всъщност се надяват на една хубава война? А, дано, че да изринем ястребите веднъж завинаги както в Япония.
20 Март 2017 09:57
Това би означавало в близко бъдеще западни военни съдове да плават в Черно море под украински флаг, като по този начин ще могат да се намират в него повече от три седмици.

Също така, означава че могат и да бъдат унищожавани, без формално това да се смята за агресия срещу пакта.
20 Март 2017 09:57
Ако горните твърдения не бяха истина, районът на Атия отдавна щеше да бъде приватизиран.
20 Март 2017 09:58
Zmeja
20 Мар 2017 09:57
Мнения: 32,295
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Има логика.
20 Март 2017 10:03
Кремъл и Шойгу:

Създаваме още една армия ! Осма общовойскова армия ще бъде дислоцирана в "югозападното стратегическо направление" !Армия 17 марта 2017, 00:01 Алексей Рамм, Евгений Андреев

В Южном военном округе появится новая армия

Общевойсковое объединение прикроет юго-западное стратегическое направление

В Южном военном округе появится 8-я общевойсковая армия (ОА). Штаб «восьмерки» планируется развернуть в Новочеркасске, а части и подразделения нового объединения будут дислоцироваться в Ростовской и Волгоградской областях. 8-я армия – наследница легендарного 8-го гвардейского армейского корпуса, которым командовал генерал-майор Лев Рохлин. По мнению экспертов, новая армия станет важнейшим элементом обеспечения безопасности России на юго-восточном стратегическом направлении.


http://izvestia.ru/news/67056120 Март 2017 10:07
Статия страшилка- пълни глупости на търкалета.

Уникална идиотия, смях се с глас...
20 Март 2017 10:08
злостен нарушител на конвенцията


— Гледайте — рече той, като сочеше зелените пазви на булевард „Млади дарования.“ — Виждате ли, идва един човек със сламена шапка?

— Виждам — каза високомерно Остап. — Е, а какво? Да не би да е губернаторът на остров Борнео?

— Това е Паниковски — рече Шура. — Син на лейтенант Шмид.По алеята, в сянката на августейшите липи, като се кривеше малко на една страна, вървеше не млад вече гражданин. Коравата сламена шапка с ръбести краища беше килната на главата му. Панталоните му бяха толкова къси, че откриваха белите вързалки на долните му гащи. Под мустаците на гражданина пламтеше като огънче на цигара златен зъб.

— Как, още един син ли? — каза Остап. — Става забавно.

Паниковски се приближи до сградата на изпълкома, описа замислен пред входа една осморка, хвана периферията на шапката с две ръце и я намести правилно на главата си, опъна сакото, въздъхна тежко и тръгна навътре.

— Лейтенантът е имал трима сина — забеляза Бендер, — двамата умни, а третият глупак. Трябва да го предупредим.

— Няма нужда — каза Балаганов, — нека знае друг път как се нарушава конвенция?

— Каква е пък тази конвенция?

— Почакайте, после ще ви кажа. Влезе, влезе!

— Аз съм човек завистлив — призна си Бендер, — но тук няма за какво да завиждам. Вие никога ли не сте гледали борба с бикове? Да идем да погледаме.

Сдружилите се деца на лейтенант Шмид излязоха иззад ъгъла и се приближиха до прозореца на председателския кабинет.

Зад замъгленото, немито стъкло седеше председателят. Той пишеше бързо. Както при всички пишещи, лицето му беше нажалено. Изведнъж той вдигна глава. Вратата се разтвори и в стаята проникна Паниковски. Притиснал шапка към кирливото си сако, той се спря близо до бюрото и дълго мърда дебелите си устни. След това председателят подскочи на стола си и широко отвори уста. Приятелите чуха проточен вик.

С думите „всички назад“ Остап повлече подире си Балаганов. Те изтичаха на булеварда и се прикриха зад едно дърво.

— Свалете шапки — рече Остап, — оголете глави. Ей сега ще стане изнасянето на тялото.

Той не се излъга. Не бяха още успели да заглъхнат тътнежите и модулациите от гласа на председателя, когато на портала на изпълкома се показаха двама яки сътрудници. Те носеха Паниковски. Единият го държеше за ръцете, другият — за краката.

— Тленните останки на покойния — коментираше Остап — бяха изнесени на ръце от близки и приятели.Сътрудниците извлякоха третото глупаво дете на лейтенант Шмид на стълбището и взеха бавно да го люлеят. Паниковски мълчеше, загледан покорно в синьото небе.

— След кратката гражданска панихида… — започна Остап.

В същия миг сътрудниците, като придадоха достатъчно размах и инерция на тялото на Паниковски, го изхвърлиха на улицата.

— … тялото бе предадено на земята — завърши Бендер.

Паниковски се пльосна на земята като жаба. Той се изправи бързо и като се кривеше на едната страна повече от преди, побягна по булевард „Млади дарования“ с невероятна бързина.
20 Март 2017 10:11
Штаб «восьмерки» планируется развернуть в Новочеркасске,


Казашка ли ще е ЗИП-е? Ще спазят ли традицията?
20 Март 2017 10:12

Предчувствам как Турция може да се облажи с територии в Сирия, Ирак и Кипър...

Нали преди време пророкувахте неизбежното разделяне на Турция на няколко части?
20 Март 2017 10:13
Защо да усилват флота на ненатовска държава при положение, че има три натовски държави в басейна. Хайде, да речем, че Турция май вече само формално е в Алианса, ама остават България и Румъния.
Пък като си спомня как НАТО-то ни усилиха флотовете с 40 годишни дръгели без оръжие, нефелна ми се вижда тази работа и с Украйна.
Освен това си мисля във хохълските ВМС да има достатъчно руски агенти и всичко, което пристигне, ще бъде веднага разучено от руснаците като характеристики и тактики на използване. Това в НАТО със сигурност го знаят и никога няма да им дадат най-новите си играчки.
20 Март 2017 10:15
Общевойсковое объединение прикроет юго-западное стратегическое направление....
По мнению экспертов, новая армия станет важнейшим элементом обеспечения безопасности России на юго-восточном стратегическом направлении.
20 Март 2017 10:15
злостен нарушител на конвенцията
Черно море - Бобруйск
20 Март 2017 10:16
Пак ровят около леговището на мечката... Да внимават, да не се появят нови народни републики и Украйна да остане без излаз на море...
20 Март 2017 10:20
Няма никакъв смисъл кораби на НАТО да се разхождат под дулото на зареден Бастион.

Освен ако не са мазохисти.


20 Март 2017 10:20
bilbotorbins
20 Март 2017 10:13

Не ги подценявай от НАТО - те първо си отглеждат хора мразещи Русия.. и след това им дават пушкала. На нас не ни дават - щото явно, не им се получи насаждането на омраза/има едни платени.. обаче спрат ли им парите и до там ще е/. Румъния явно е по-напред, ама и те нещо явно не могат да се мерят с украинците.

20 Март 2017 10:21
Още една причина да бъде ускорено разпадането на Украйна.
20 Март 2017 10:21
Ами да, те себе си опазиха, сал Незалежная-та остана. Откак бай Дончо им показа вратата решиха да покажат, че заслужават повече зелени и започват митинги с гемии в Черно море да правят. Ясно е засега, че лятото ще е много горещо и то не заради демонстрациите на поредните неподплатени мераци, а поради предстоящите избори у Европата. И да не се навират много между шамарите, защото каквито са войници не се знае - в Западните военни окръзи сигур пазят още картите на територията до големия канал и този път Европа наистина може да бъде единна и без да е федерализирана.
20 Март 2017 10:28
Това би означавало в близко бъдеще западни военни съдове да плават в Черно море под украински флаг, като по този начин ще могат да се намират в него повече от три седмици.


Какъв е прозорлив Владимир Владимирович. Той затова през 2014 г. изпрати в АО Крим вежливите люде, които да бъдат под кримски флаг, за да могат да увеличат срока на пребиваването си до безкрайност. Така се заобикалят ограниченията.
20 Март 2017 10:29
Цяла армия е сериозно нещо....

И без това в този район вече седи 58 армия !

Осма армия трябва да бъде направена "ударна"...

И да действа на принципа на ССО !

По принцип една средна общовойскова армия е е ето това....

Общевойсковая армия структурно состоит из штаба армии, 6-14 стрелковых дивизий и 1-2 танковых (механизированных) корпусов, отдельных соединений и частей армейского подчинения. Средняя численность военнослужащих общевойсковой армии – 60 000-100 000 человек.20 Март 2017 10:32
Защо да усилват флота на ненатовска държава при положение, че има три натовски държави в басейна.
Щото готвят Украйна за курбан.
20 Март 2017 10:40
Хем ги сърби, хем ги боли. Да дават сто лодки и няколко милиарда шума и ще им направим цял флот, само че под Български флаг. Те така.
20 Март 2017 10:42
Е, СЕГА вече ефектът ще е много дефектен.
20 Март 2017 10:42
Бе то хубаво, ама - какво ще ядат гражданите на образуванието, съществуващо все още под названието Україна? Щото ако оттам тръгне, тo превратаджиите ще бъдат пометени - от собствения си народ. Не ми се вярва, натовците да посмеят да обстрелват народа на Україна, бившата УССР, още по-назад - южните губернии на Русия.
20 Март 2017 10:51
Освен това си мисля във хохълските ВМС да има достатъчно руски агенти и всичко, което пристигне, ще бъде веднага разучено от руснаците като характеристики и тактики на използване. Това в НАТО със сигурност го знаят и никога няма да им дадат най-новите си играчки.
Когато бяха боевете за Донбас, от ВСУ и наемниците там са имали разни нови играчки. Но когато се водят военни действия за съдбата на Русия - то се получават ефекти, непланирани от натовския Генщаб. Те не знаеха какво е, да воюваш против Русия. Разбраха го - и в Сирия, и в Украйна. Сега може да измислят нещо ново.
Или ще победят, или не..
20 Март 2017 10:52
Защо да усилват флота на ненатовска държава при положение, че има три натовски държави в басейна. Хайде, да речем, че Турция май вече само формално е в Алианса, ама остават България и Румъния.

- За сега основното занимание е да се нагнетява напрежение, още и още около Русия. Този вектор бе зададен от либерастията в САЩ, фракция на световните Паразити, и продължава да бъде следван от все още заразените държавни управления в този агресивен военен пакт.

- Другото е, че самата източна Европа се подготвя и е нарочена за бойно поле в ТСВ. Дали тя ще се състои е друг въпрос - въпрос доколко разединените крила всред Глобалният предиктор ще постигнат единство - в една или друга крайност.

- Турция може в един миг да забие нож в гърба на Русия. А и "атаката" на първата срещу Запада в момента, би могла да се окаже Димна завеса. Разширението на Босфора след това, също може да се случи - ще е още в първите минути при започване на глобален конфликт или дори сериозна провокация.

- Възстановяването на 8-ма армия е знак за партньорите. Вероятно вече си подготвят плакатите, руските знамена и речите в очакване, кога да припнат с все сили към Поморие.

Апокалиптични бълнувания ли? ЦЪ, просто реалната ситуация в чест на Първият пролетен ден за тази година е тази.

Подпискванията изпод юрганя със затворени очи не разсейват гъстия дим над Света...
20 Март 2017 10:56
ЗИП-е,
признай си . Вкарал си поне две водки тая сутрин.
20 Март 2017 10:57
Турция е голям съюзник на Русия.

Ще се спогодят и за Западните Балкани !

Всичко е направо нарисувано особено в Босна !

Босна, като нищо може да стане "руско-турски кондоминиум".....

20 Март 2017 11:01
Изглежда в Киев са готови на всичко и се готвят да нападнат Крим, а натовците също са готови на всичко, само и само да направят мръсно на Русия. Или всъщност се надяват на една хубава война? А, дано, че да изринем ястребите веднъж завинаги както в Япония.
Че кво е било в Япония? 2-те атомни бомби там, са били единствените. Американците тогава са нямали повече. Както и японците тогава, са нямали ПВО и средства за наблюдение, контрол и противодействие - както сега руснаците. Освен това, тая бомбардировка е имала за цел да сплаши руснаците. Да им покаже, кво ги чака. Що се отнася до превратаджиите в Киев - те едва ли са самоубийци. Но къде ще живеят занапред, и как - не знам..
20 Март 2017 11:05
Освен ако не са мазохисти.

Не, имат за спонсор някой производител на памперси !
20 Март 2017 11:09
Инвестирайте в химически нужници!
20 Март 2017 11:33
@Han
20 Март 2017 10:20
Няма никакъв смисъл кораби на НАТО да се разхождат под дулото на зареден Бастион.

Като илюстрация на горното -- http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10010/1048494_original~0.jpg

И това е само от Севастопол. А ако разположат такива комплекси в Одеса и Новоросийск (примерно) ще стане още по-интересно
20 Март 2017 11:43
НАТО, засега, има един единствен начин да заобиколи ограниченията.
Просто, заобикаля Черно море!
20 Март 2017 11:56
НАТО търси начини да заобиколи ограниченията за разполагане на бойни кораби в Черно море

Леле, ако Русия търсеше начин да заобиколи ограничения за нещо...
Не ми се мисли тук във форума какво ще пишат някои...
Ще извадят Сталин, социализма у нас, хибридни войни и кво ли не, за да я оплюят... Нооо, американците са друга работа!

Америка – самый хитрый рэкетир


Дональд Трамп сетует: «Многие страны НАТО – богатые, но не платят по счетам»

Но так ли хотят европейцы вообще вооружаться?


Натисни тук
20 Март 2017 11:59
Няма никакъв смисъл кораби на НАТО да се разхождат под дулото на зареден Бастион.

Като илюстрация на горното -- http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10010/1048494_original~0.jpg

И това е само от Севастопол. А

Като гледам, Атия остава извън зоната на поражение.
Идеална за дислокация на кораби.
20 Март 2017 12:18
"...военнополитическите цели на Алианса".
20 Март 2017 12:47

Като гледам, Атия остава извън зоната на поражение.
Идеална за дислокация на кораби

Тези кораби нали все пак трябва да излезат извън Атия? Ако си стоят кротко там и не излизат в открито море, какъв е проблемът?
20 Март 2017 12:48
Н16
20 Март 2017 11:01
.....
Че кво е било в Япония? 2-те атомни бомби там, са били единствените. Американците тогава са нямали повече.

Нещо повече. Ако мирикосите бяха имали атомни бомби малко по-рано, те щяха да бъдат хвърлени над Германия. Абсолютно сигурно.
Никой по това време си е нямал представа за поразяващата сила на атомните бомби и радиоактивното заразяване. Германия е имала късмет, че бомбите са били готови малко по-късно.
Америкосите винаги са били "човеколюбиви" и никога не са се спирали пред изтребление на цивилно население. Само седмица преди Хирошима и Нагасаки, 300 тежки бомбардировачи са попилели Токио, избивайки над 100 000 цивилни жители. Дори не са правили опити да се оправдават. Така е било и през ВСВ, и във Виетнам, Югославия, Либия, Ирак.
20 Март 2017 12:54
2-те атомни бомби там, са били единствените. Американците тогава са нямали повече.


Това е вярно. И за производство на нови са им трябвали поне две години поради липса на достатъчно уран и плутоний. Всъщност японците са знаели това и дълго са обсъждали дали да капитулират или не. Накрая са осъзнали, че нямат шанс да продължат агонията още две-три години. А и руснаците са ги подпукали на континента.
20 Март 2017 13:06
Че защо не ни дадат на нас една-две бойни гемии и да нападаме Русия, хем сме членове на НАТО, хем сме достатъчно прости, за да го направим. Ето ти казус бели !
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД