:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турция: Германия помага на превратаджиите на Гюлен

Берлин се съмнява, че духовникът стои зад опита за военен преврат
------------------
Турция обвини Германия, че подкрепя мрежата на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, която турските власти обвиняват, че е организирала миналогодишния неуспешен военен преврат, съобщиха агенциите. Това стана, след като директорът на германското външно разузнаване Бруно Кал заяви, че Анкара не е успяла да ги убеди, че Гюлен е отговорен за пуча. "Турция се опита да ни убеди в това на всякакво равнище, но досега тя не е успяла", изтъкна Кал, цитиран от сп. "Шпигел". Говорителят на турския президент Реджеп Ердоган - Ибрахим Калин, подчерта, че коментарите били доказателство, че Германия подкрепяла мрежата на Гюлен, която Анкара нарича ФЕТО. "Това е опит да се обезсили цялата информация, която сме им предоставили за ФЕТО. Това е знак за тяхната подкрепа за ФЕТО", посочи Калин и допълни: "Защо ги защитават? Защото те са полезни инструменти за Германия, за да ги използва срещу Турция." Той каза още, че Ердоган може да планира предизборен агитационен митинг в Германия преди референдума на 16 април за конституционните промени, което допълнително би засилило напрежението с Берлин. От лятото насам турските власти са арестували повече от 41 000 души и са уволнени други 100 000 служители. Много от тях са учители, полицаи, магистрати или журналисти.

Турският президент Реджеп Ердоган стартира язвителна лична атака срещу германския канцлер Ангела Меркел, обвинявайки я в прилагането на „нацистки мерки" за засилване на напрежението между Анкара и Берлин. "В момента Вие използвате нацистките мерки", обърна се той към нея в телевизионно изявление.

Германският посланик в Турция е бил извикан вчера в турското МВнР във връзка с митинга на привърженици на Кюрдската работническа партия (ПКК) във Франкфурт на Майн, съобщи Ибрахим Калан. Той уточни, че представители на министерството заявили пред посланика, че силно осъждат германските власти заради решението да позволят събитието. Близо 30 000 граждани с кюрдски произход протестираха във Франкфурт, призоваващи за "демокрация в Турция" и "свобода за Кюрдистан". Числеността на събитието изненада дори организаторите му, като шествието премина съвсем мирно. Някои от участниците развяваха знамена на обявената от Анкара за незаконна и терористична ПКК, както и портрети на нейния лидер Абдула Йоджалан, който излежава доживотна присъда в турски затвор. Кюрдите в Турция в продължение на десетилетия търсят по-големи права и автономия за своето малцинство в южната ни съседка. ПКК започна своята въоръжена борба срещу турската държава през 1984 г., като досега в конфликта са загинали над 40 000 души.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Десетки хиляди кюрди протестираха със символи на ПКК, която е забранена в ЕС и Турция, в германския финансов център Франкфурт на Майн.
6
2468
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
19 Март 2017 19:40
А защо сте турили тов. Орбан на фото? Той какво общо има с Турция, Германия, Гюлен и преврата?
19 Март 2017 19:51
Разсъждавам по въпросда кое би било по-добре за България - референдумът в Турция да успее, или да не успее. И все още нямам точен отговор.
19 Март 2017 19:52
Демонтрацията на кюрдите е нацизъм

Както и да е, въпросът е кога точно Туркия ке падне

ПП. Между другото има ли инструкции за кого сме?
19 Март 2017 20:58
Утре специално ще потърся хартиен брой да видя дали и там сте изплякали Орбан
Не че е голяма грешка - сигурно в редакцията снимките на Орбан, Ердоган, Путин и прочие стоят в една и съща папка - "ос на злото"
20 Март 2017 14:17
А защо сте турили тов. Орбан на фото? Той какво общо има с Турция, Германия, Гюлен и преврата?
Защото така изглежда Йоджалан без мустаци. А и унгарците по принцип са тюркски народ. Все тая.
20 Март 2017 17:13




Бруно КАЛ , казал така , Ибрахим КАЛин рекъл друго , ама последната дума да не е на КАЛтенбрунер ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД