:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
коментира австрийският канцлер Себастиан Курц
ГЕРБ и БСП ще спорят за кметското място и в родопското село Беден
Федерико Дзини е бивш играч на врачанския "Ботев"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,187,602
Активни 1,067
Страници 52,092
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Волна програма с бухалки

"Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които Бог дарява хората", проповядвал Алонсо Кехана на своя най-верен спътник в живота. Като в предизборна кампания, чалнатият идалго нареждал още популистки лозунги: "За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът. И обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека".

Последствията от битки с вятърни мелници са всеизвестни още от памтивека, а донкихотовщината е пагубна и до днес. "БСП: Гарелов защити свободата на словото, затова е вън", преразказва без елементи на разсъждение "24 часа". Цитираните думи са на Дулцинея Нинова, която жалее по разжалвания медиен съветник на кабинета и пита възмутено: "Държава на SMS властта ли ще бъдем?" ("Стандарт").

Не точно. По-скоро държава на четвъртата власт. "ДАЙ, България опитва да запуши устата на "Телеграф", оплакват се в един глас "Монитор" и самият "Телеграф". В допълнение клонингите на корпулентния владетел радеят за по-малко цензура и повече справедливост: "Брожението срещу книгата "Крадци на демокрация" е удар срещу свободното слово"!

В конспирацията срещу онеправданите вестници се включи и самата ЦИК, която вече забрани разпространението на томчето. Но на Кого му пука? "Напук на опитите на псевдополитици да запушат устата на ежедневника от редакцията на "Телеграф" планират, ако имат възможност, да направят допечатка на изданието", тропа с краче "Монитор".

Е, дано имат възможност, че изборите вече чукат на вратата. А после - я камилата, я камиларя; я карикатурата, я карикатуриста. За всеки случай клубът на анонимните писатели вече е подготвил продължение на бестселъра със заглавие "Маските на задкулисието". В него на читателя предстои да преговори наученото от първия том, за да е по-сигурно, че е схванал кои са истинските медии бухалки и Кои - набедените. И после да гласува свободно.
1037
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД