:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Одобрявате ли действиета на вицепремиер Валери Симеонов в морските ни курорти?
Да, категорично
Да, Симеонов е прав, макар и действията му да са груби
Не. Симеонов може и да е прав, но действията му са неприемливи
Не, категорично. Това е недопустим държавен натиск
Нямам мнение
Резултати
Протестиращи разрушават паметник на военен от силите на Конфедерацията в град Дърам, щата Северна Каролина
СТАТИСТИКИ
Общо 344,606,006
Активни 1,185
Страници 29,183
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Волна програма с бухалки

"Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които Бог дарява хората", проповядвал Алонсо Кехана на своя най-верен спътник в живота. Като в предизборна кампания, чалнатият идалго нареждал още популистки лозунги: "За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът. И обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека".

Последствията от битки с вятърни мелници са всеизвестни още от памтивека, а донкихотовщината е пагубна и до днес. "БСП: Гарелов защити свободата на словото, затова е вън", преразказва без елементи на разсъждение "24 часа". Цитираните думи са на Дулцинея Нинова, която жалее по разжалвания медиен съветник на кабинета и пита възмутено: "Държава на SMS властта ли ще бъдем?" ("Стандарт").

Не точно. По-скоро държава на четвъртата власт. "ДАЙ, България опитва да запуши устата на "Телеграф", оплакват се в един глас "Монитор" и самият "Телеграф". В допълнение клонингите на корпулентния владетел радеят за по-малко цензура и повече справедливост: "Брожението срещу книгата "Крадци на демокрация" е удар срещу свободното слово"!

В конспирацията срещу онеправданите вестници се включи и самата ЦИК, която вече забрани разпространението на томчето. Но на Кого му пука? "Напук на опитите на псевдополитици да запушат устата на ежедневника от редакцията на "Телеграф" планират, ако имат възможност, да направят допечатка на изданието", тропа с краче "Монитор".

Е, дано имат възможност, че изборите вече чукат на вратата. А после - я камилата, я камиларя; я карикатурата, я карикатуриста. За всеки случай клубът на анонимните писатели вече е подготвил продължение на бестселъра със заглавие "Маските на задкулисието". В него на читателя предстои да преговори наученото от първия том, за да е по-сигурно, че е схванал кои са истинските медии бухалки и Кои - набедените. И после да гласува свободно.
930
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД