:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,762,681
Активни 168
Страници 10,304
За един ден 1,302,066

Кадровата чистка в държавната администрация продължава

Нов шеф влиза във фирмата за газовата връзка с Гърция, стар - в горската агенция
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Бившият премиер Бойко Борисов и министри от неговия кабинет представиха преди две години съвместната проектна компания "Ай Си Джи Би". Окончателното инвестиционно решение за забавената с години газова връзка с Гърция бе подписано от БЕХ и гръцката "Посейдон".
Кадровата метла в държавната администрация продължава. С нови шефове вчера се сдобиха българо-гръцката проектна компания "Ай Си Джи Би" и Агенцията по горите. В проектната компания за газовата връзка с Гърция като изпълнителен директор влиза Валентин Хамбарлиев. Решението за смяната на досегашния директор Теодора Георгиева е взето на 7 март от Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Според съобщението от енергийния холдинг целта на рокадата е работата по проекта на забатачения от години интерконектор с Гърция да се ускори. 40-годишният Хамбарлиев има дългогодишен опит в реализацията на инфраструктурни проекти в газовия сектор, твърдят от БЕХ. Любопитно обаче е, че той е бил лидер на областната структура на младежкото обединение във Варна и кандидат за председател на БСП-Варна. Освен това е бивш съдружник на шефа на БЕХ Петьо Иванов и на съпругата на бившия варненски общински съветник и депутат на БСП Борислав Гуцанов, информира Медиапул.

До есента на 2016 г. друг кадър на БСП и бивш строителен министър в кабинета "Станишев" - Асен Гагаузов, също бе в управата на "Ай Си Джи Би". Той бе назначен в компанията в края на 2013 г. при управлението на премиера Пламен Орешарски. Политиката на "приемственост" очевидно е продължила три години до есента на 2016 г., когато името му е заличено от ръководството на компанията, показа справка на в. "Сега" във фирмените регистри.

Междусистемната газова връзка с Гърция е основен приоритет в енергийната политика на служебното правителство на България, се посочва в изявлението на енергийния холдинг. Целта е той да започне работа до началото на 2020 г., освен ако реализацията му не се забави. "В противен случай има реална опасност страната ни да изгуби договора за доставка на 1 млрд. куб. метра газ годишно от Азербайджан, както и европейското финансиране, отпуснато за проекта", предупреждават от БЕХ. Този интерконектор е приоритет и на ЕС, като за изграждането му страната ни получава безвъзмездно финансиране.

Пълен кръговрат има в Агенцията по горите. Там на поста изпълнителен директор се връща инж. Григор Гогов, който бе освободен през лятото на 2014 г. заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове. Сега от министерството на земеделието изтъкват, че той е квалифициран и има дългогодишен опит. През май 2014 г. инж. Гогов е удостоен с орден "Свети Хуберт", което е най-високото европейско ловно отличие, връчено за първи път на българин за особени заслуги в областта на опазването на дивеча и ловното дело, завършва съобщението на агроминистерството.

Ден по-рано друга рокада предизвика серия от остри коментари. Новият шеф на "Напоителни системи" - Снежина Динева, се оказа и фолкпевица през 90-те години, написа Офнюз. Тя е работила и преди в компанията като директор на "Административноправна" дирекция.

1
1602
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Март 2017 16:24
Как смеете да безпокоите Боковите Калинки ?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД