:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,019,911
Активни 236
Страници 12,340
За един ден 1,302,066

Марешки нагласи подчинените си в листите на "Воля"

Сред кандидат-депутатите му има и хора от старите му политически проекти
Веселин Марешки
Хора, свързани с фармацевтичния бизнес, както и със собствената му търговска дейност в тази сфера преобладават в листите на партия "Воля" на аптекарския бос Веселин Марешки. Това показа проверка на "Сега". Самият Марешки оглавява листите си във Варна и в столичния 25-и МИР.

Втори във варненската листа е Андон Дончев. Според Търговския регистър той е собственик и управител на редица фирми с основен предмет на дейност търговия на дребно с лекарствени продукти като "Медиафарм 2012", "Витафарм 2012", "Фармкомерс 2012", "Булфарм Ихтиман", "Медика 2012" и др. Третото място заема близката до Марешки Дилбер Вейсалова. Освен че е участвала в предния му политически проект "Либерален алианс", Вейсалова е била общински съветник в морската ни столица и има участие в редица фирми, търгуващи с лекарства. Сред тях е "Юникомс фарма", в която влиза Нина Марешка-Иванова - сестрата на Марешки. Вейсалова държи и първото място в кърджалийската листа на "Воля".

Начело в Благоевград и Кюстендил застава Теменуга Върбанова. Тя е управител във варненската фирма "СИТИ", в която са съдружници майката и съпругата на Марешки - Веска и Светлана.

Близкият сподвижник на Марешки Пламен Христов оглавява листите в Ловеч и в софийския 24-ти МИР. Той ръководеше комитета, организирал подписката за референдума, иницииран от бизнесмена м.г. Допитването бе дали да се въведе регулация на пазара с горивата, да отпадне ли ограничението за разкриването на най-много 4 аптеки в страната, да се махнат ли субсидиите за партиите и имунитетът на депутатите, а броят им да бъде сведен до 120. Христов е и бивш управител на "Троянфарма", която сега е в ръцете на Светлана Марешка. Заедно с нея участва и в съвета на директорите на транспортната фирма "Хигия Транс".

Стефан Августинов, собственик на варненската медийна компания "Броудкастик" и шеф на пресцентъра на "Воля", стои начело на габровската листа. Втори е Трифон Трифонов, който влиза в споменатата "Хигия Транс".

В Перник и Плевен начело е Полина Цанкова-Христова, която неуспешно се е състезавала на предни избори с "Либерален алианс". Друг участник в несъществуващата вече партия - Гергана Стефанова, води листите в Бургас и Сливен. В Разград първа е Гюлер Мерданова - управител на регистрираната във Варна фармацевтична фирма "Сити фарма".

Албена Найденова е начело на листата на "Воля" в 23-ти МИР и София-област. Допреди 3 години е била собственик на фирмата "Фарма респект", след което я прехвърля на Биляна Маринова - четвърта в София-област. Третото място в същата листа заема Геновева Нецова, която участва във "Фармхолд" АД заедно със Светлана Марешка и Веска Марешка.

-------------КВОТИ

"Обединени патриоти" разпределиха на квотен принцип избираемите места в листите си, така че да задоволят претенциите на трите формации в коалицията - НФСБ, ВМРО и "Атака". Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов оглавява листите в Бургас и столичния 23-ти МИР и на практика си е подсигурил място в парламента. Близкият му Валентин Касабов е начело във Варна. Водачът на "воеводите" Красимир Каракачанов ще води в Плевен, съпартиецът му Славчо Атанасов - в Пловдив-град, а ексшефът на агенцията за българите в чужбина Борис Вангелов - в Габрово. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров води в Ямбол, но се отказа да се бори в София. Хората му обаче са компенсирани - Десислав Чуколов води в столичния 25-и МИР, Явор Нотев - в София-област, Павел Шопов - в Хасково, а Илиан Тодоров - в Кюстендил.
3
1617
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
24 Февруари 2017 18:39
Добра работа свършена от Людмил Илиев.
Но не разбрах твърде каква е поуката.
Добре, имаме прилежно събрана информация, която показва, че Марешки е сложил в листите си проверени от него хора, от реалния бизнес.
И какво показва това?
Работещ екип??
Той каза, че иска България да е по-добро място за живеене и за целта той ще направи 1-во, 2-ро, 3-то.
Без псевдополитически фантазми, с които ни замотва мафията вече 27 гг.
Как ще го направи, ако не с доказано работещ екип?
КАкви трябва да са депутатие...., доказано некадърни?
24 Февруари 2017 19:20
Добре, имаме прилежно събрана информация, която показва, че Марешки е сложил в листите си проверени от него хора, от реалния бизнес.
Показва дружината на баро. Хранените хора, чургубиля , кавхана, таркана и ко.Емиратите идат.И публиката примряла в очакване поредният бащица да я оправи, пак.
24 Февруари 2017 19:26
Жени на пловдивски бизнесмени повеждат листите на Марешки под тепетата

Две дами, половинки на известни пловдивски бизнесмени, повеждат партията на Веселин Марешки към парламента от 16 и 17 МИР. Както в града, така и в областта „Воля” залага преди всичко на нежния пол.

В града водач на листата е Нина Миткова, която е съпруга на Максим Митков. Прицелилата се парламента от години върти бизнеса Митков, свързан с производство на детски колички и пособия. Зад нея в градската листа е Елена Аксиева.

Именно тя е водач на листата на аптекарския бос в Пловдив област. Младата Аксиева е половинка на един от собствениците на ДАИКС СОТ Атанас Пешев. От няколко месеца тя е активен поддръжник на „Воля” и един от учредителите на формацията. Атрактивната брюнетка е дъщеря на Стефан Аксиев, който дълги години оглавяваше дежурната част на Областната дирекция на полицията в Пловдив.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД