:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентите бяха провокирани от футболната агитка на "Левски", срещата ще с доиграе утре пред празни трибуни
Тя обяви, че не иска предлаганите от руското посолство услуги
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,721,856
Активни 1,169
Страници 147,811
За един ден 1,302,066

Берлин: Европа вече не може да разчита на Вашингтон в сферата на сигурността

 
Урсула фон дер Лейен в Мюнхен. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Европа вече не може да разчита на Вашингтон за въпросите, свързани със сигурността и трябва да полага по-активни усилия за разпределение на натоварването в сферата на отбраната. Това заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лейен при откриването на Мюнхенската конференция по сигурността. „Ние обикновено разчитаме на нашите американски приятели. Този подход е недостатъчен“, каза тя и допълни, че „никой няма да реши нашите проблеми“. Министър Фон дер Лейен посочи също, че „не може да има политика на еднакво разстояние от съюзниците и от тези, които открито поставят под въпрос нашите ценности, нашите граници и международните закони“, заяви тя. „Това означава, че трябва да гоним надеждни отношения с Русия, вместо да водим двустранни преговори „през главите“ на партньорите ни“, допълни още германският министър.
Фон дер Лайен предупреди Вашингтон и за това, че някои действия на американската страна могат да навредят на целостта на Европа. „Нашите американски приятели знаят добре, че вашият тон спрямо Европа и НАТО има директно влияние върху единството на нашия континент“, каза тя.
„Стабилен Европейски съюз също е в американски интерес, както е и силен, единен и целеустремен НАТО“, допълни тя в очевидна критика към позицията на американския президент Доналд Тръмп, който похвали решението на Великобритания да напусне ЕС.
Продължавайки острия тон спрямо Вашингтон, германският министър заяви, че международната кампания срещу тероризма, включително и срещу „Ислямска държава“, не трябва да се превръща във война срещу мюсюлманите и исляма.
“Ние трябва да внимаваме тази борба да не се превърне във фронт срещу исляма и мюсюлманите. В противен случай има риск да се закопаем в един дълбок гроб, в който насилието и терора само ще нарастват. Вместо това трябва да търсим партньорство със сходни по мислене мюсюлмански и арабски държави“, каза тя.
Министърът също така заяви, че САЩ трябва да осъзнават своята международна отговорност.
„Светът се нуждае от Америка, която осъзнава своята международна отговорност“, каза тя. /ТАСС, АФП
45
2881
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
17 Февруари 2017 17:09
Въх! Ши са еманципира Джърмани! Скоро и суверен...
17 Февруари 2017 17:09
Обърнете внимание на последния пасаж!!! Още ще им уврат главите на европейските натовци ! Отатък локвата всичко е пАри,а в Европа има и други ценности !!!
17 Февруари 2017 17:10
Европа вече не може да разчита на Вашингтон за въпросите, свързани със сигурността и трябва да полага по-активни усилия за разпределение на натоварването в сферата на отбраната.
по-скоро, трябва да внимава с кого се напъва да си мери... носа.
17 Февруари 2017 17:10

Какъв петък следобед.
17 Февруари 2017 17:12
а в Европа има и други ценности

Фенери си набавихме и посред бял ден търчим да ги дирим, но ЕК, ЕП и прилежащите им ни засенчват слънцето, та не сме ги се още найдили.
17 Февруари 2017 17:13
направо каква седмица
17 Февруари 2017 17:16
А на кого да разчита ?

На Германия с 200-те танка ли ?

17 Февруари 2017 17:18
„Това означава, че трябва да гоним надеждни отношения с Русия, вместо да водим двустранни преговори „през главите“ на партньорите ни“,


"Аааа, можело, значи!", викаше моят старшина. Айде, почвайте да ги гоните тези отношения, че щяхте да ни вкарате в голяма беля.
17 Февруари 2017 17:29
трябва да гоним надеждни отношения с Русия
ми гонете ги. Който закъсне за рейса после го гони. Мен ако питате рейса сте го изпуснали.
Европа си направи харакири и продължава да мърда с меча.
17 Февруари 2017 17:29
И кога падат санкциите, рийш ли... веднага или по-после??

Къде е Меркел, че техните я чакат у тях да я бият...
17 Февруари 2017 17:33
А на кого да разчита ?
На Германия с 200-те танка ли ?

Проблемът на Европа в случая е, че с кеф се пърчи на Русия, защото е под американската военна защита. Като известния виц за зайчето.
От СЕГА дилемата ще бъде следната: нормални отношения и сътрудничество с Русия, или рязко затягане на коланите докато се изгради военен потенциал в Европа, който може да замести ролята на американския.
17 Февруари 2017 17:33
дълбок гроб, в който насилието и терора само ще нарастват
Абе сички ли изтрещеха?! От години лакомо тъпкане им лоясаха мозъците! В гробовете няма насилие и терор, има мъртъвци и покой.
17 Февруари 2017 17:37
Еми ясно е, че висока цивилизация като немската трябва да има адекватна защита - например ядрено оръжие. Бива ли разни ислямисти като Пакистан да имат, а германците не? Според вас за колко време мощната германска икономика може да мине във военен режим на работа, тъй че да произведе висококачествени доставчици на ЯО, както и самото ЯО? До изборите тая есен?
17 Февруари 2017 17:37
Сега прочетох какво е казала, по смисъл: Страхът им е, да не се договарят САЩ и Русия помежду си и ако ще се сближават или всички натовци или никой.
Ами то си е за страх. Да не си германец, ако САЩ и Русия се разберат, а другите още неразбрали се дръвчат...

wenn wir wieder zu einem verlässlichen Miteinander mit Russland kommen wollen, das gemeinsam angehen und nicht bilateral über die Köpfe von Partnern hinweg".
17 Февруари 2017 17:39
Нищо по ясно от това, защо състоянието на Бундесвера е в такова окаяно състояние... с приземени самолети, танкове с изтощени акумулатори, неподготвен войскови състав... жена министър на отбраната?! Апропо, не е единствена. Май са точно четири на брой...

http://armymedia.bg/wp-content/uploads/2016/08/DRISLI.jpg

Ето ги убавиците... министрите на отбраната на четири държави членки от НАТО – Норвегия, Швеция, Холандия и Германия. Много ясно, че Тръмп не иска да има нищо общо с такова НАТО...
17 Февруари 2017 17:45
Във Вашингтон седна бизнесмен, а не политик. И сложи цена на сиренето...
--------------------
Сайтът на Генек
17 Февруари 2017 17:46
Това лелче на снимката докара състоянието дотам, че всички военнотранспортни самолети А-400 са извън строя по различни причини !

Наистина жена министър на отбраната е оксиморон.....

17 Февруари 2017 17:49
jarl_Ragnar 17 Февруари 2017 17:39

Ето ги убавиците... министрите на отбраната на четири държави членки от НАТО – Норвегия, Швеция, Холандия и Германия. Много ясно, че Тръмп не иска да има нищо общо с такова НАТО...

Aз до тези бих наредил и т.н. генерален секретар Столтенберг. Баси театъра...
17 Февруари 2017 17:50
и това защо не е в контекста на горещите новини от Берлин...

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той.Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма. Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.


http://epicenter.bg/article/Prezidentat-Radev-pred-Evronyuz--Borim-se-s-koruptsiyata--no-Balgariya-ne-e-nay-korumpirana-v-ES--/120701/2/0

17 Февруари 2017 17:50
Урсула фон дер Лайен е особен случай - послушна кариеристка, която като папагалче повтаря каквото й каже нейната канцлерка. Когато се разкудкудяка най добре е да й се подхвърли шепа зрърно.
17 Февруари 2017 17:52
Европа вече не може да разчита на Вашингтон в сферата на сигурността

Според мен горното твърдение подлежи на уточняване:
Заплахите , от които САЩ могат да предпазят Европа са нереални и обратно - САЩ не могат да предпазят Европа от реалните заплахи.
17 Февруари 2017 17:56
Според вас за колко време мощната германска икономика може да мине във военен режим на работа, тъй че да произведе висококачествени доставчици на ЯО, както и самото ЯО? До изборите тая есен?

Германия ще има ядрено оръжие малко следд като подпише мирен догоор със САЩ, Русия, Великобритания и Франция. Нито ден по-рано.
17 Февруари 2017 18:39
ЗИП,

Това лелче на снимката докара състоянието дотам, че всички военнотранспортни самолети А-400 са извън строя по различни причини !


За първи път ти давам право!

Тази жена продължава константно да съсипва Немската Армия.
17 Февруари 2017 18:42
Ама Германия и армия ли имала? Имаше една статистика, какъв процент от населението е готово да се бие за своята страна. Германия беше на дъното на класацията, по-зле и от нас.
17 Февруари 2017 18:57
Фон дер Лайен предупреди Вашингтон и за това, че някои действия на американската страна могат да навредят на целостта на Европа. „Нашите американски приятели знаят добре, че вашият тон спрямо Европа и НАТО има директно влияние върху единството на нашия континент“, каза тя.
Чий тон?
Преводът ли е гугълски или Урсула се превежда на български като Цецерон?
17 Февруари 2017 19:09
jarl_Ragnar 17 Февруари 2017 17:39

Ето ги убавиците... министрите на отбраната на четири държави членки от НАТО – Норвегия, Швеция, Холандия и Германия. Много ясно, че Тръмп не иска да има нищо общо с такова НАТО...


Ярл, аз не мисля, че само по себе си цивилен министър на отбраната е нещо лошо. Ако се съгласим на това, тогава и жена министър на отбраната ще е нещо нормално. Поне по принцип, министърът е върховният администратор на сектора си, и е много по-добре да имаме добър цивилен администратор, отколкото некадърен военен такъв. С войската и войната (не дай си боже) трябва да се занимават началници щабове и надолу по йерархията. Има хора, родени за администратори/бюрократи, има и родени за войници. Двете рядко се съвместяват. Например Румен Радев е показал, че може и двете.
17 Февруари 2017 19:49
Европа вече не може да разчита на Вашингтон в сферата на сигурността

Според мен горното твърдение подлежи на уточняване:
Заплахите , от които САЩ могат да предпазят Европа са нереални и обратно - САЩ не могат да предпазят Европа от реалните заплахи.


Има и друго фрапиращо, поне за мен. Тия балами наистина ли са си мислили, че до сега са имали сигурност единствено благодарение на САЩ?
17 Февруари 2017 19:54
Германская разведка не обнаружила доказательств вмешательства России
http://mixednews.ru/archives/115195
После нескольких месяцев политически мотивированного расследования, немецкие спецслужбы не смогли найти ни одного веского подтверждения причастности Москвы к кибер-атакам или кампаниям по вбросу дезинформации, направленным на подрыв демократического процесса в Германии. Канцлер Ангела Меркель распорядилась начать новое расследование.

В прошлом году две главных разведслужбы Берлина, Федеральное ведомство по охране конституции (BfV) и Федеральная служба разведки (BND), коллеги американских ЦРУ и ФБР, начали совместное расследование с целью сбора доказательств обвинений России во вмешательстве в германскую политику и попытках повлиять на исход выборов в Германии в сентябре нынешнего года.

Как и подавляющее большинство американцев, сидящих на голодном информационном пайке официальных СМИ, большую часть жителей Германии заставили поверить в то, что путем компьютерного взлома и «пропаганды» Кремль вмешивался в недавние выборы в США и помог Дональду Трампу стать президентом.

Германские спецслужбы редко «кусают руку, которая их кормит», и понимают, что на самом деле заказ исходит от офиса ЦРУ в Берлине, а общее руководство осуществляется штаб-квартирой ЦРУ в Лэнгли, штат Вирджиния. Однако, на этот раз, неожиданным образом отойдя от обычной практики, аналитики BND и BfV решили поступить как взрослые люди, отвечающие за свои поступки.

В то время как бывший директор ЦРУ Джон Бреннан уговорил своих аналитиков прибегнуть к вялой и бездоказательной аргументации и заявить, что согласно их «оценке», Россия пыталась повлиять на выборы в США в пользу Дональда Трампа, берлинские спецслужбы установили отсутствие каких-либо доказательств и на данный момент завершили свое расследование.

Итак, что же делают влиятельные чиновники, когда подчиненные приходят с «неправильными» выводами? Они приказывают аналитикам и следователям вернуться к работе и продолжать ее до тех пор, пока не будут получены «правильные» ответы. И в этом случае исключения из правила не произошло. В отсутствие доказательств компьютерных взломов, направляемых из Кремля, немцы теперь выбрали метод, с помощью которого нужная информация может быть состряпана гораздо легче.

Согласно информации Süddeutsche Zeitung, офис канцлера Меркель распорядился о проведении нового расследования. Примечательно, что «группа психологических операций» под совместным руководством обеих разведслужб Германии будет пристально изучать содержание сообщений российских информационных агентств о событиях в Германии. Можно ожидать, что любая статья, где Владимир Путин не изображен «в костюме дьявола», будет расценена как «российская пропаганда».

Остается неясным, каким образом германской ежедневной газете Süddeutsche Zeitung удалось раздобыть заключение совместного расследования, и даже имеется ли у редакции полная 50-страничная копия итогового отчета. Исходя из того, что сумела узнать газета, аналитики, похоже, были готовы предоставить начальству желаемое заключение, но доказательств просто не было. Статья цитирует одного эксперта по вопросам безопасности, заявившего, что «мы были бы рады показать России желтую карточку». Этот футбольный термин означает предупреждение о недопустимом поведении. Затем источник посетовал: «мы не обнаружили никакого дымящегося пистолета».

По словам Süddeutsche Zeitung, изначально BND и BfV планировали опубликовать выдержки из своего засекреченного доклада о расследовании, но теперь не ясно, когда будет опубликован полный отчет, если это вообще произойдет.

На следующий день после выхода статьи в газете, некоторые другие информационные источники кратко сообщили об этом факте. Такие издания как Newsweek и Politico уделили сенсации по три предложения. Поскольку результат не соответствовал желаемому выводу «Россия виновата во всем», история «скоропостижно скончалась».

Если американцы и узнали об этих новостях, то скорее всего, благодаря каналу RT. Нужны ли еще какие-нибудь объяснения, почему RT America и RT International так ненавидят правительство США и ведущие американские СМИ? Многие американцы постепенно начинают понимать, что они не могут рассчитывать на американское сетевое и кабельное телевидение как источник достоверной информации, и настраиваются на RT, чтобы по крайней мере услышать другую интерпретацию важных событий.

17 Февруари 2017 20:35
Европа вече не може да разчита на Вашингтон за въпросите, свързани със сигурността и трябва да полага по-активни усилия за разпределение на натоварването в сферата на отбраната.

Ми той и Тръмп това иска-разпределение на натоварването. Който иска да се чувства сигурен, ще трябва да плаща и повече. Досега Германия със своите 1,2% от БВП за отбрана имитираше готовност и дейност, и чакаше САЩ и UK да плащат, а малките играчи да вадят кестените от огъня. Германците се дърпаха или участваха с минимални сили в Афганистан и Ирак. Както се спомена армията им е в трагични състояние. От самолетите Eurofighter и вертолетите CH 53 годни за полети са по-малко от половината. От 31 вертолети Tiger летят само 10. Със СВ положението е същото.
Чудно, как най-силната икономически страна в Европа не може да направи читава военна техника?
Да, сигурно повечето средства са за развитието на цивилния сектор, но това ако живеехме в утопично общество на мир и благоденствие.
Така че Германия трябва да се бръкне по-дълбоко, ако иска по-голяма сигурност.
17 Февруари 2017 20:38
Купуваме съвместно самолети и подводници за НАТО


http://bultimes.com/kupuvame-savmestno-samoleti-i-podvodnitsi-za-nato/
17 Февруари 2017 20:38
Така че Германия трябва да се бръкне по-дълбоко, ако иска по-голяма сигурност.
Е, те днес обявиха, че в срок от 10 години, ще стигнат 2%.
17 Февруари 2017 20:45
hamel, то след 10 години може да няма Германия. Имаше един клип-монтаж със знамето на Даеш върху Райхстага и други ключови сгради. Както са я подкарали през просото...
17 Февруари 2017 21:08

Берлин: Европа вече не може да разчита на Вашингтон в сферата на сигурността

Пазарна икономика.
Обръщате се към друг доставчик.
Къф ви е проблема?
17 Февруари 2017 21:17
На Германия с 200-те танка ли ?

Е, то през 1934г. геносето е имал двайсетина танкетки Панцер-1 и още толкова бронирани коли. След 5 години вече има три хиляди.
17 Февруари 2017 21:18
трябва да се занимават началници щабове и надолу по йерархията.


При военните всички надолу по йерархията са длъжни да изпълняват заповедите на висшестоящите. Ква война ще водиш, когато на върха на армейската пирамида стои перхидролена кокошка. Аристократка.
А едната министърка твърде много прилича на китайка. И генералите трябва да й козируват. Такива генерали битки не печелят. Само чакат да излязат в пенсия и да хукнат да ловят риба.
17 Февруари 2017 21:26
Мъка приятели ИМПЕРИЯТАА на ЗИПа па ще ни мачка ...
Надеждата ми е в МИНИСТЪР УРСУЛА фон дер ЛяйЕН да тропне с крак по масата и да уплаши медведа ШАЙГУ ...
17 Февруари 2017 22:42
Всъщност на езика на дипломацията, Вашингтон казва друго, че вече няма да крепи досегашните си марионетки, от корумпирани, продажни, бездарни и провалени управници безплатно.

Като Меркел (разбира се), Оланд, Ренци... и цяла кохорта леви и десни либерали. Америка си има други проблеми, а тия не ѝ свършиха работа.

Който иска помощта на САЩ за да властва над народа си - да бъде така добър да си плати! Меркел може да плати, но е девалвирало име, а нашите либерали и доносници на ЦРУ - те с какво ще платят?!

17 Февруари 2017 23:48

товарищМаузер
17 Фев 2017 21:17
Мнения: 8,998
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP


Пропускате да забележите чешките танкчета всред тях, подарени на Райха от Англия и Франция с цел фюрера да бъде насочен на Изток- някъде към то 700 бройки, ако не ме лъже паметта. Не че са били нещо кой знае какво наистина, но безусловно са превъзхождали поне 90% от тогавашните германски...
17 Февруари 2017 23:54
Швабите май не са загрели още, че англосаксите се гласят да им разтурят кочинката - Четвъртия райх, който се подвизава под името ЕС.
18 Февруари 2017 00:00
По темата...
Това горното съвсем не е някаква си констатация, въз основа на която да се вземат решения за бъдещето на Европа. Това горното е жалък хленч и циврене със сополи:
Министърът също така заяви, че САЩ трябва да осъзнават своята международна отговорност.
„Светът се нуждае от Америка, която осъзнава своята международна отговорност“, каза тя.


Покъртително е, че ми се налага да го кажа за германец/ка/, но... явно робът не желае да захвърли оковите си ужасен, че е почувствал някакво охлабване в хватката на господаря, намиращ се на другия им край...
Е какво пък Урсула, дерзайте... Още съвсем малко усилия е необходимо да положите, за да превърнете окончателно и необратимо красивата Германия, в неспасяемо зловреден, ислямостко-глобалистки кенеф...
18 Февруари 2017 02:09
Ех този Тръмп . Сущий трилионер-изедник.
18 Февруари 2017 02:43
Догодина се навършват 50 години от влизането на войски на Варшавския договор в Прага!
Дали пък няма да станем свидетели догодина на влизане на войски на НАТО в Берлин или в столицата на друга дърпаща се да излезе от НАТО, или НЕплащаща достатъчно на САЩ и НАТО, натовска държава?!
18 Февруари 2017 08:29
Пропускате да забележите чешките танкчета всред тях, подарени на Райха от Англия и Франция с цел фюрера да бъде насочен на Изток- някъде към то 700 бройки, ако не ме лъже паметта. Не че са били нещо кой знае какво наистина, но безусловно са превъзхождали поне 90% от тогавашните германски...

Не пропускам, щото през 1934 нито 35t, нито 38t са произведени. Иначе безусловно са били доста добри машини в класа си, с голям потенциал за модернизация. Само единият Хетцер колко струва на руснаци и англосакси.
18 Февруари 2017 08:41
Според мен тя казва, че е време Европа да се еманципира от САЩ.
И заради глупостта на Тръмп да демонизира исляма.
Освен, че САЩ не допринасят за сигурността на Е.
18 Февруари 2017 11:00
4efko
17 Фев 2017 17:09

Обърнете внимание на последния пасаж!!! Още ще им уврат главите на европейските натовци ! Отатък локвата всичко е пАри,а в Европа има и други ценности !!!


Като например акции, облигации, скъпоценни камъни, скъпоценна бижутерия и т.н.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД