:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентите бяха провокирани от футболната агитка на "Левски", срещата ще с доиграе утре пред празни трибуни
Тя обяви, че не иска предлаганите от руското посолство услуги
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,722,393
Активни 1,146
Страници 148,348
За един ден 1,302,066

Съдът оцени имуществото на ЦСКА на 1,6 млн. лв.

 
Софийски градски съд (СГС) даде своето одобрение за провеждане на търг за продажба на имуществото на обявения в несъстоятелност ЦСКА. Решението е имуществото, включително и емблемата на клуба, да бъдат предложени като цяло, а не поотделно. Началната цена, определена от СГС, е 1 646 325 лв., по реда на чл. 717в ТЗ.

Наддаването ще бъде организирано от синдика на дружеството Дора Милева, като се очаква да се проведе през март. Като сигурен участник се счита клубът на Гриша Ганчев "ЦСКА-София", който до лятото се казваше "Литекс", преди да бъде придобит от "Чавдар" (Етрополе) и преместен в София с ново име. Намерение да участва в търга е изразено и от четвъртодивизионния "ЦСКА 1948", който бе учреден през лятото от фенове, недоволни от ходовете на Ганчев и начина, по който бе фалиран ЦСКА.
25
1190
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
17 Февруари 2017 12:24
И сега се оказва, че всичко си отива към своя логичен край.
17 Февруари 2017 12:33
ЦСКА не е обявен в несъстоятелност. Обявено е търговското дружество ПФК ЦСКА АД, учредено през 1999 г.
17 Февруари 2017 12:37
И едно уточнение към последното изречение в статията - дружеството беше във фактически фалит още преди старта на сезона във В група - запорирани сметки, забрана за трансфери, наказания и започнато производство по несъстоятелност. Ганчев няма никакво отношение към събитията, довели до неплатежоспособността. Освен това никога не е бил акционер в ПФК ЦСКА АД. Ако от четвъртодивизионния семеен клуб имат някакви претенции, трябва да ги насочат срещу последните собственици - Титан и Томов.
17 Февруари 2017 12:58
ЦСКА-1948 ще спечели търга и всичко ще си дойде на мястото...ясно е че Ганчев няма да дава милиони за емблема...да не е луд...
17 Февруари 2017 13:04
Като сигурен участник се счита клубът на Гриша Ганчев "ЦСКА-София", който до лятото се казваше "Литекс", преди да бъде придобит от "Чавдар" (Етрополе) и преместен в София с ново име.


Кой клуб?
17 Февруари 2017 13:30
Че за какво му е на ГриГан да участва в търга?
Ех-Литекс си играе с емблемата на екипите, твърди, че има 31 титли и 3 полуфинала, а и са му запазили базите.
Че и феновете си го приеха за свой, автентичен клуб.
Единствено УЕФА може да промърмори заради коефициентите, които, предполагам, също са присвоени от автентичния ЦСКА и може би букитата, когато усетят, че това ЦСКА не е онова ЦСКА, но пък Григан какво му пука.
17 Февруари 2017 13:39
Нали оценяваха само емблемата на 3 милиона, каква е тя инфлация?
17 Февруари 2017 13:42
ЦСКА не е обявен в несъстоятелност. Обявено е търговското дружество ПФК ЦСКА АД, учредено през 1999 г.

Хм, че то ЦСКА като спортен (футболен) клуб по смисъла на Закона за физическото възпитание и спорта, няма как да се управлява другояче освен като търговско дружество по смисъла и реда на ТЗ; по въпроса за управлението на професионалните футболни клубове самият ЗФВС посочва именно разпоредбите на ТЗ.
17 Февруари 2017 14:29
Гриша Ганчев е длъжен да закупи емблемата на ЦСКА за да принуди самозванците от 1948 да я свалят от фанелите си. Публиката на ЦСКА вече реши кое е "автентичното" ЦСКА. На мачовете на 1948 ходят по 50 семколюпковци. На мача между ЦСКА и Лецко имаше 12 000 цесекари. Да не се забравя че имаше и 10 000 рогати. Дори те знаят кое е "истинското" ЦСКА. Не бива да се оставят участници в грабежа на ПФК да мърсят емблемата. Грабеж с който Гриша Ганчев въпреки не много добрата си репутация няма нищо общо. С този грабеж обаче общо имат зафетата, костадиновци, дучета, вальовци и разни други мишоци...историята ще ги съди...
17 Февруари 2017 14:29
Zavinagi CSKAR 17 Февруари 2017 12:58
ЦСКА-1948 ще спечели търга и всичко ще си дойде на мястото...ясно е че Ганчев няма да дава милиони за емблема...да не е луд...

Zaviangi, прощавай за "вътрешнопартинйния" въпрос , ама ти по какво преценяш, че единият е по-автентичен от другия?
17 Февруари 2017 14:32
Завинагито винаги е имал собствена, обикновенно зле обоснована гледна точка. Интересно кой ще помогне на авиаторите да вкарат около 160 000лв. за да участват изобщо в търга??? Може би петдесетте "фена" ще се бръкнат с по 3-4000лв.??? Приказки за наивници.
17 Февруари 2017 15:29
Башнедоволният,
феновете не ги намесвай в спора.
Те са фенове. Щом отборът им изчезна, те няма да станат фенове на Левски или някой друг, няма да се откажат да подкрепят някого. И Григан им дава възможност да си имат отбор.
Но това няма нищо общо с правилата. Няма проблем отбор да се преименова, да си смени града, да откупи символи. Но след като не е правоприемник, това си е нов отбор*. За феновете това е без значение, но е от такова за УЕФА и за букитата.
.
* А в случая дори не става дума за нов отбор. Този отбор е пряк законен правоприемник на Литекс или на Чавдар. И наследява всички пасиви и активи.
17 Февруари 2017 15:37
Отборът който според теб е "изчезнал" играе в Борисова градина, на стадион Българска Армия, с червени екипи, пред собствената си публика. Музеят също е там и купите и медалите са там. Договорът за стадиона и покупката на емблемата ще прекратят всички спорове по темата "автентичност".
17 Февруари 2017 15:43
Шегувахме се с новите имена, когато ни направиха "Витоша" и "Средец", но продължихме да си бъдем левскари и цесекари и да пълним стадионите! Сега, нещо...

17 Февруари 2017 15:46
Историята, статистиката, купите, медалите и любовта на феновете не са и не могат да бъдат нито пасив, нито актив на което и да е търговско дружество.
17 Февруари 2017 15:47
Прекалено много "говорители" на УЕФА са се навъдили из българските форуми.
17 Февруари 2017 16:00
Историята, статистиката, купите, медалите и любовта на феновете не са и не могат да бъдат нито пасив, нито актив на което и да е търговско дружество.

Това трябва да им се набива всекидневно, белким го осмислят.
Щото скоро и за тях ще се дойде денят "Х"..
17 Февруари 2017 16:06
Башнедоволният

Това са лозунги. Припознавайте си, който искате отбор за "приемник" на ЦСКА, все тая. Само че това си е нов отбор с името ЦСКА. Даже не и нов. По примера на Пенчо, щом като Литекс е преименуван на ЦСКА-София не си ли остава пак Литекс. Старият(автентичният) фалира, затова и продават имуществото и емблемата. Отборът играе на БА защото му е позволено и си плаща. Интерено ми е ако Славия играеше на стадиона този отбор ли щеше да е приемник на ЦСКА
А изборът на феновете се определя от това, че все пак името се запазва, макар и от друг отбор, и от това, че този отбор има пари, и амбиции. Ако утре нещата се обърнат и ЦСКА-София изпадне, а 1948 просперира, същите тези фенове, който сега подкрепят ЦСКА София ще го изоставят и ще отидат да викат за 1948.
17 Февруари 2017 16:17
Не моето момче или момиче. Това не са лозунги, това са факти. ЦСКА е жив и сърцето му тупти на собствения му стадион пред собствената му публика, която е най-многобройната в България. Държавата в лицето на спортното министерство също признава това, затова и точно този, а не друг отбор има договор за стадиона. Затова именно собственика на този отбор инвестира в стадиона и тренировъчната база. Затова именно същият собственик издържаше отбора и във "В" група. Затова точно този собственик ще придобие и символите на отбора. Знам че боли, но това са фактите.
17 Февруари 2017 16:28
Ако искаш да прочетеш истински лозунги ето - "Ние никога не забравяме носителите на синята вяра като Георги Аспарухов Гунди и няма да позволим той да бъде заличен нито от сърцата ни, нито от стадиона ни, защото умеем да обичаме, да помним, но същевременно не спираме да вървим напред!"
Искаш още? ето - "За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в БТК и Левски мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в синята идея предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил Левски и България част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба"
Прославил с какво? С побоища на детски мачове? С желание да стреля по фенове?17 Февруари 2017 16:31
Башнедоволният, аз не ти преча да си обичаш отбора на Гриша Ганчев, айде ако обичаш да не агитираш за неговия отбор. Аз съм израснал с ЦСКА "Септемврийско знаме" от време оно, бил съм са за този отбор и то яко, без да ми пука дали ще ми пукнат главата или не, скърцал съм със зъби от яд, че са ни побеждавали, плакал съм за него, така че не мога да приема "ЦСКА - София" и толкоз. Не ми пречи, не ме агитирай, бая по-голям съм от теб, демек по-дълго помня старото ЦСКА, така че мога сам да преценя и агитацията ти пред мен няма да мине.
А аиг казва много верни неща, Пенчо бре също е много прав - прекръстиха отборите на "Витоша" и "Средец", но не престанахме да си ги обичаме, дори когато една година(1984 или 1985, не помня), за купата на Съветската армия "Тракия"(Ботев) би и двата отбора и в Пловдив се майтапеха:
"Кашкавал "Витоша" и водка "Средец" за мезе на "Тракия".
17 Февруари 2017 16:31
Башнедоволният,
остава да кажеш, че именно това е отборът, започнал началото си през 1948 г.
Всъщност това, което става не е чак толкова лошо. Както е тръгнало и Левски е готов да фалира и да се затрие. Но пък прецедентът е налице и ще е много по-лесно и безболезнено някой отбор да се преименова на Левски-София, да сложи сини екипи с Л на гърдите, да заиграе на Георги Аспарухов и да каже, че са автентичните.
17 Февруари 2017 16:32
Публиката на ЦСКА вече реши кое е "автентичното" ЦСКА

Дори те знаят кое е "истинското" ЦСКА.


Кавичките на "автентичното" и "истинското" са си на място. Не си се усетил че е малко смешно публиката да решава, каква е историята и мотивите на тези "решения", но пък се е придобил тънка ирония постът ти по този начин
17 Февруари 2017 16:38
Колко да ме боли, като 5 ст не давам за бг футбола. А с парите, които се перат чрез него и в крайна сметка намират реализация в алкохол и силикон, може да се поддържа поне един истински силен Български спорт.

По същество. Факт е, че феновете сте си избрали това ЦСКА, а не другото. Няма лошо. Но това не променя факта, че продават имуществото на фалиралото дружество ЦСКА и вашето ЦСКА евентуално ЩЕ купи емблемата. Тоест това е НОВ отбор без връзка със стария освен името . А това как държавта признала цска-то като му дала да позлва стадиона е направо смешно. От кога ви е важно държавата какво ще определи, еле пък тая държава. Това си е оправдание.
И пак казвам, ако утре се явя купя емблемата, купя Хебър Пазарджик, преименувам го на ЦСКА 1948 СОФИЯ играя като домуза и влея милиони, накупя супер чужденци отборът стане шампион, и влезе в групите на ШЛ, всичките тия верни фенове ще ходят на срещите на този отбор, ако ще и да се играят на стадион Васил Левски. Ще забравите, кой бил издържал отбора във В група и прочие.
17 Февруари 2017 17:52
Пада му цената на ЦСКА-то...
--------------------
Сайтът на Генек
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД