:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентите бяха провокирани от футболната агитка на "Левски", срещата ще с доиграе утре пред празни трибуни
Тя обяви, че не иска предлаганите от руското посолство услуги
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,723,508
Активни 1,158
Страници 149,463
За един ден 1,302,066

Люти варненски интриги “подпалиха” БСП и Нинова

Националният съвет спешно ще пренарежда листата в морския град, чийто водач е Стефан Данаилов, и по план драми не биваше да има
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще трябва да разплете случая в неделя.
Интриги във варненската организация на БСП доведоха до сериозни трусове в столетницата. Заради тях през уикенда Националният съвет спешно ще пренарежда местната листа, чийто водач е Стефан Данаилов, и по план излишен шум не биваше да се допуска. Казусът е вкарал в чудо лидера Корнелия Нинова и е показателен какъв вътрешнопартиен живот тече в БСП.

Миналата неделя във Варна заседава областният съвет, който по устав трябва да определи кандидат-депутатите, подредени след водача. Общинският лидер и бивш депутат Борислав Гуцанов не попадна в листата. Той е в дългогодишен конфликт с колегата си от НС Красимир Янков, а председателят на областния съвет Георги Андреев е близък до Янков. В стремежа си да го неутрализира Андреев не е подложил на гласуване Гуцанов, макар да е бил номиниран, както и още няколко души, доверени на общинския лидер. Във вторник Андреев е бил привикан спешно от Нинова. "Тя бе изключително ядосана. Не от симпатии към отпадналите, а защото смята, че е нарушен уставът - областният съвет няма право да редуцира номинациите, а трябва само да ги подреди след гласуване. Така варненската листа става атакуема чрез жалби", обясни източник от Националния съвет. Нинова поискала да се проведе нова областна сбирка, но Андреев отвърнал, че членовете трудно ще се съберат пак. Така се стигнало до решение за служебно пренареждане на листата от Националния съвет тази неделя.

Точката няма да мине леко. "Гуцанов се ползва с покровителството на Сергей Станишев, откъдето идват напреженията. Най-вероятно компромисно в листата ще попадне Анелия Клисарова, която е близка до Гуцанов, но за самия него никак не е сигурно", обясни източникът на "Сега". Твърде е възможно кандидат-депутат от гражданската квота да е Нешка Робева, която на предишни избори се заиграваше с Бареков, но отскоро отново е в партията майка. Засега няма настроения Националният съвет да се занимава с другия отпаднал от листите провинциален лидер - бургазлията Атанас Зафиров.

Сегашният случай не е изолиран във Варна, през годините постоянно се прилагаха подобни хватки. За да си няма проблеми, преди седмица Нинова прати Янков водач в Добрич. Областният кадровик Андреев преди години пък бе кадър на ГЕРБ, дори бе избран за кмет на Ветрино.

Нинова ще има доста шумна компания в битката за мандат в 25-и МИР в столицата - освен Бойко Борисов като водач на листа там излиза и шоуменът Светльо Витков. Партията му "Глас народен" днес ще подпише коалиционно споразумение с Реформаторския блок.

---------РОДНИНИ В ПАСИАНСА

БСП масово смята да праща в парламента синове, дъщери и племенници на партийни величия отпреди 1989 г., показва справка в листите. Кандидат-депутат от 24-ти МИР в столицата е Иван Таков, племенник на Пеко Таков. В състезанието е и Ана Пиринска, дъщеря на Георги Пирински. Още едно чедо на известна фамилия е в листите - Ана Ананиева, дъщеря на Нора Ананиева. В Силистра водач е Стоян Мирчев, който бе депутат и в миналия парламент. Той е син на социолога Михаил Мирчев, кандидат-кмет на БСП през 2015 г., и внук на Стоян Михайлов, бивш секретар на Централния комитет на БКП. Кандидат- -депутати са още двама представители на депутатски фамилии - Владимир Илиевски, син на Радослав Илиевски, и Атанас Баташки, син на Илия Баташки.
52
8220
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
16 Февруари 2017 20:06
и е показателен какъв вътрешнопартиен живот тече в БСП.


Ами, Деяне, имахте конгрес миналата неделя! Постави ли го там този въпрос на Нинова?
16 Февруари 2017 20:12
Областният кадровик Андреев преди години пък бе кадър на ГЕРБ, дори бе избран за кмет на Ветрино.


истински социалист
16 Февруари 2017 20:16
Анчето Ананиева, мустакатата преводачка на другарката Нинова...
16 Февруари 2017 20:17
Тегля чертата и на РБ, заради Витков. Не се наигра тоз мушморок.
16 Февруари 2017 20:18
Тегля чертата и на РБ, заради Витков. Не се наигра тоз мушморок.


парите са в основата на интереса
може да е осъзнал, че при толкова десни паразитиращи партийки може и да не вземе 1% този път и сопсидийката да изчезне
16 Февруари 2017 20:21
БСП масово смята да праща в парламента синове, дъщери и племенници на партийни величия отпреди 1989 г.

Партизан за бой се стяга...! Дано не са изгубили тренинг за обиране на мандри?
16 Февруари 2017 20:27
Че те нямат ли бизнес? При тия начални условия ...
16 Февруари 2017 20:37
Партизан при партизанка отива - ще се сватосат с ГЕРБ. Види се, ще има сватба. И там са деца и внуци на видни комунисти.
16 Февруари 2017 20:52
За кой ли път. Трагикомедията „Избори по Български”. Замириса на избори и стада от коне, катъри и магарета оживено започнаха обмен на ... тъчове, къчове и пучове. Мафията „БКП/БСП/ДС” в коронната си роля – чирпаклия. Разпределят се местата около софрата.
Гореспомената мафия никога не е имала идеология, но винаги е имала интереси. Общо взети – едни и същи. В България никога не е имало комунизъм, но комунист-кариеристи – бол. Единствената идеология е „привилегии на всяка цена”. Принципа е валиден и до днес. Вижда се от познатите „комунистически” фамилии в кандидатските листа. Привилегиите на бащите-каскетлии се предават по наследство към отрочетата-мераклии. Изборите, от вид състезаване, в България се превърнаха във начин на престъпно узаконяване. На властта по наследство.

И след всичко това все още ще се намери някой (разбира се отроче), който е против ЛУСТРАЦИЯТА. Защото не била .... актуална. За сметка на това номенклатурните комунистически фамилии ще бъдат перманентно актуални. Докато клонът се счупи. В предугаждането на което вече над 2 милиона Българи се преместиха на по-безопасни места. С по-малко изборни трагикомедии.
КОЙТО ЗАМИСЛЯ, ОРГАНИЗИРА И ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПРЕДШЕВСТВАЩА ЛУСТРАЦИЯ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИК.

16 Февруари 2017 21:24
Тегля чертата и на РБ, заради Витков. Не се наигра тоз мушморок.


Аз пък тегля чертата на Витков заради РБ
16 Февруари 2017 21:35
КОЙТО ЗАМИСЛЯ, ОРГАНИЗИРА И ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПРЕДШЕВСТВАЩА ЛУСТРАЦИЯ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИК.


Нонсенс. Това значи Герджика да ни е премиер вовеки.
16 Февруари 2017 21:45
Сегашният случай не е изолиран във Варна, през годините постоянно се прилагаха подобни хватки.

Да, варненци винаги са били раздирани от интриги и вътрешни конфликти, съперничество и ритане по кокалчетата. Най-много вожд на най-малко индианец.
16 Февруари 2017 21:47
БСП масово смята да праща в парламента синове, дъщери и племенници на партийни величия отпреди 1989 г., показва справка в листите.

E, кого да изпрати! Чудя се, че все пак са останали лоялни на идеите на родителите си и дядовците си. Защото обратната тенденция е масова.
Но пък редакцията, за да бъде още по-коректна в иначе така поднесената клюка, можеше да напише, че споменатите деца и внуци са на абсолютно неизбираеми места - от 10-то нагоре. С изключение на Мирчев.
16 Февруари 2017 21:59

HBK
16 Февруари 2017 22:18
"Люти варненски интриги “подпалиха” БСП и Нинова"

Ламбо що си не гледа здравето, а се изживява на Дън Сяо Пин ?
И в Бургас е същото- сериозен и некорумпиран човек , като Наско Зафиров, беше отсвирен от Пешо демакса и местния адвокат Типшев/ кадровик- Герги/
А в Ямбол - загубата на Вагинин е нарисувана.
На Драго Тошибата и Дора ехото - тоже .
Бригадира от злоба , че го свитнаха от Кърджали, даде зелено на партията на Светльо Витков и дъщеря му да се коалира с реаниматорите .
Абе, корпоративници......
Майтапа е , че Баце може да ги овъргаля .
16 Февруари 2017 22:23
Борисов ще изчака да отмине европредседателството ни, ако го има. А и тайфата му да поогладнеее, та да го слуша. Но сметките му може да не излязат.
16 Февруари 2017 22:23
Нямаше ли из форума варненски социалисти, или симпатизанти на лявата идея?
Да разкажат нещо от кухнята?
16 Февруари 2017 22:50
Чудя се, че все пак са останали лоялни на идеите на родителите си и дядовците си.

Идеите са за пред наивниците от плебса, а чедата на папаратчиците остават лоялни към клановете и черпака.
16 Февруари 2017 22:52
Нямаше ли из форума варненски социалисти, или симпатизанти на лявата идея?
Да разкажат нещо от кухнята?

В тая чета предатели няма, никой не си рискува кокала.
16 Февруари 2017 23:50
А в Габрово ко стаа? След невиждния успех на предишните избори на другаря Кире, сега пак е запретнал ръкави да я свърши като нивата на кучето... или обратното.
17 Февруари 2017 00:15
Светлият пример на Северна Корея и фамилията Ким има достойни продължители в България.
Само дето не е ясно как смятат да печелят избори подигравайки се на избирателите. И Бойко се опита с леля Цецка и видя какво става. А преди това анонимният кандидат на Герб печелише от първи тур. Даже и аз мислех, че бих гласувал за него. Също, както сега си мислех, че бих гласувал за БСП.
17 Февруари 2017 01:12
масово смята да праща в парламента синове, дъщери и племенници на партийни величия отпреди 1989 г.
Това допълнение вероятно е писано от някой фен на др. Бойкикев, който беше пропуснат в навалицата!
Др. Нинова трябва да отговори много сМешно, защо позволи това да се случи!
17 Февруари 2017 02:08
др. Бойкикев

Не знам родословното дърво нито на Бойкикев, нито на Таков, но политическата им дейност няма връзка с произхода им. Точно обратното - видно произходът им се противопоставя на политическата им дейност.

При синовете и внуците на номенклатурата в листите на БСП, не само умишлено се търси единство между произход и политическо издигане, но политическото издигане се дължи изцяло и единствено на произхода.
17 Февруари 2017 02:48
Нямаше ли из форума варненски социалисти, или симпатизанти на лявата идея?


Как да няма? Сигурно даже бройката им надвишава тази на реално съществуващите от плът и кръв.
17 Февруари 2017 05:56
политическото издигане се дължи изцяло и единствено на произхода.
а финансовото?
17 Февруари 2017 06:04
Заради коректността - утре може ли да се изнесе подробна информация кой на кого син, брат, племенник, внук в партия ГЕРБ и в остатъчното РБ. За улеснение предлагам да се започне от родословното дърво на др. Борисов и др. Павлова.
Боя се, че, както всеки път, вместо да се сравняват програми, цели, реални и популистки обещания на всички партии, да се задават въпроси особено на управлявалите дотук, фокусът /вече/ /целево/ се измества към типичната ентропия на културата.
За да бъда полезна, ето подпомагащи примерни въпроси: вчера чухме от др. Борисов, че образованието щяло било тепърва да Му е основен приоритет - какво се разбира под това, защо досега не е било, защо Игнатов, Танев и Кунева бяха избрани за лицата на този приоритет, какви съсипни донесоха в образованието законите на министъра Му Игнатов и на депутатката Му г-ца Дамянова и пр.
Разполагам с цял списък от въпроси за повечето управленски и законодателни дейности. Ще се радвам, ако чуя някой да ги зададе в писмена форма, обобщени, а не на парче.
Роднинските връзки на хората не ме интересуват, защото не живея в родово общество, надявам се. Интересуват ме какви са и дали биха били вредни, или полезни самите хора за обществения интерес.
17 Февруари 2017 06:23
БСП масово смята да праща в парламента синове, дъщери и племенници на партийни величия отпреди 1989 г., показва справка в листите.
Ами те са си мафия, каквото са докопали, го предават на наследниците.
17 Февруари 2017 06:25
утре може ли да се изнесе подробна информация кой на кого син, брат, племенник, внук в партия ГЕРБ и в остатъчното РБ. За улеснение предлагам да се започне от родословното дърво на др. Борисов и др. Павлова.
Да бе, дайте да видим кои роднини на Борисов ще влизат в парламента.
17 Февруари 2017 06:42
а бе, дайте да видим кои роднини на Борисов ще влизат в парламента

Славче, от време на време, за разнообразие, вземи,че изненадай. Например като начало - с отчитане на разликата между "родословно дърво" и "роднини в парламента". За по-сериозни неща като ентропия на културата засега си мълча.
17 Февруари 2017 07:24
Кандидат-депутат от 24-ти МИР в столицата е Иван Таков, племенник на Пеко Таков.

Не е племенник, това е Иван Янчов Таков - №9 в листата на 24 МИР. Бакалавър по търговия.
... Иван Таков е инвестирал кажи-речи близо 50 милиона евро в супер луксозното ваканционно селище „Созополис” на остров Колокита.

http://skandalno.net/sinat-na-yancho-takov-varti-dalaveri-s-im-7927/
17 Февруари 2017 08:27
типичната ентропия на културата.


И замириса на воденици. Т'ва уманитарите са неспасяеми - подбират си думите само по звученето им
17 Февруари 2017 08:51
Янков е от тимаджийската мафия, Гуцанов като че ли е по-нормален. Доста показателен конфликт.
17 Февруари 2017 08:55
Очертават се мажотитарни избори по пропорционална система.
17 Февруари 2017 09:48
Другарите извадиха ръждясалите черпаци и почнаха да ги лъскат..
17 Февруари 2017 10:02
Иван Янчов ТаковТози при червените, Кристиян Таков - при сините, красота отвсякъде Какви фамилии, какви 5 лева - само интереси. Нещо като онова за брат полицай и брат партизанин
17 Февруари 2017 10:12
Илия Баташки

тоя къв цървул беше, синчето му едва ли мяза на трандафор
17 Февруари 2017 10:15
Например като начало - с отчитане на разликата между "родословно дърво" и "роднини в парламента"
Ръководя се от написаното в статията, София.
17 Февруари 2017 10:51
Мдам... Децата поемат бизнеса от родителите си.
17 Февруари 2017 11:06
SvSophia 17 Февруари 2017 06:42 ГОЛЕМИ КЪПАЦИТЕТИ ТУКАНКА ДАГЕ
17 Февруари 2017 12:06
Боя се, че, както всеки път, вместо да се сравняват програми, цели, реални и популистки обещания на всички партии, да се задават въпроси особено на управлявалите дотук, фокусът /вече/ /целево/ се измества към типичната ентропия на културата.

И що се боиш? ПрОграмата е написана да кълват избирателите. После ги осведомяваш, че са били достатъчно тъпи, понеже не са ти дали хапселютно мнозинство и ги осведомяваш, че по тази причина не може да я изпълниш. И така до следващата прОграма, която се явява 90% покриваща старата. И отново неизпълнявана.
17 Февруари 2017 13:07
Е нали "България е малка и всички сме братовчеди", какво придиряте.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiTq4PG_JbSAhVSnRQKHZJ9BsgQFggfMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.blitz.bg%2Farticle%2F13564&usg=AFQjCNG30lCbiXI6u-P2dz3xxSbTabtVQg&sig2=uAHEWw77C8bIpA5q_IctzQ
17 Февруари 2017 13:12
Damage_case
17 Фев 2017 02:48
Мнения: 1,547
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нямаше ли из форума варненски социалисти, или симпатизанти на лявата идея?


Как да няма? Сигурно даже бройката им надвишава тази на реално съществуващите от плът и кръв.


монолитно точно!

по мои наблюдения форумното болшинство се състои от поне 79% "варналии"

сега като се сещам, повечето от тоя край беха върли комплексари, и у казармата, а и после.


виж им акъла, па им крой шапка

ламбо Збогома печели навсякъде без оглед политика, даже ако беше независим, щеше да спечели още по-лесно

щом са безпомощни да извадят някоя свестна кандидатура, а се опират на реликви, последните у патерици, жалка картинка са и си заслужават подигравките.
17 Февруари 2017 13:25
Доживяхме и гуедта да ни намиргат кусур. Що не щете В. Търново за столица, бе? Хем ще си джиткате само вие по тунелите.
17 Февруари 2017 13:38
Тази мутра Гуцанов никой не може да я разкара от баницата. Сигур Моника му е редовен гарант??
17 Февруари 2017 14:11
една от най-досадните градски легенди у нас е, че във велико търново се говорел най-правилния български език, като диалект.

кой е измислил тази щуротия, не знам

имахме едно даскалче у факултета, шебек беше, кинта и педесе, с несъразмерно дълги ръце и крака.
мйекаше, верно, доста леко
още от първия час почна да тропа по черната дъска с един огромен златен пръстен, нахлузен на някой от чепатите му, несързмерно големи пръсти, и пита: кулиеги, има ли някой тук ут вас от Вйелику Търнуву, щоту там са гуворьи най-правилния български език?
да почива в мир, разбрах, че си е отишъл, иначе не беше лош човек, само малко комплексиран.


ейй, затъпях и аз, не можах да се сетя как се викаше на тая болест дето крайници и пръсти ти стават големи, акромегалия ли беше, ама как се вика на болен от нея? не може да е акромегал/истик, не.
а може и нещо друго да беше.
17 Февруари 2017 14:26
Нещо ми се отщя да гласувам за когото и да било.
17 Февруари 2017 15:03
Люти варненски интриги “подпалиха” БСП и Нинова


Тази и подобните статии в последните 2 седмици поставят един много съществен въпрос за демократичността на българските партии. И този въпрос е "Защо само в БСП местните структури си позволяват да скачат на централното управление, което им изпраща парашутисти?"
Имам познати в почти всички големи формации и навсякъде е едно и също - централите пращат парашитисти и ги нареждат на избираемите места по листите (според прогнозите си), а местните биват изтикани на неизбираеми. И само в БСП чуваме, как някой такъв изтикан, скача и почва да се оплаква от тази "демократична" практика. А при другите - ни звук, ни стон, а само тихо псуване в някой ъгъл и то след като си се огледал, че партиен "другар" няма да те чуе.

Все демократи, все евроатлантици !
17 Февруари 2017 15:32
ЗА НЯКОИ СЪМНИТЕЛНИ И ДИСКУСИОННИ ИЗКАЗВАНИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА БСП
Автор: gindev
http://gindev.blog.bg/drugi/2017/02/15/za-niakoi-symnitelni-i-diskusionni-izkazvaniia-na-predsedate.1510186
17 Февруари 2017 20:32
Във Варна победител ще е Марешки за Стефан Данаилов симпатизантите са се стопили в Тополите.БСП няма шанс във Варна.
17 Февруари 2017 23:30
В листите на БСП трябва да попаднат само най-достойните българи, за да могат, след Победата, храбро да водят България към Светлото бъдеще! Ще гласувам за БСП, за да съм здрав и богат и солидарен със всички осем милиона щастливи българи!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД