×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,310
Активни 1,612
Страници 116,667
За един ден 1,302,066

3000 значки "Бебе на борда" се раздават в метрото

3000 значки "Бебе на борда" и книжки със съвети за бременните жени се раздават вече в метрото. При това интересът към инициативата бил много голям и ще се изработват още значки и книжки, обясниха от "Московска" 33 пред "Сега". Кампанията е на общината, "Метрополитен", АГ болница "Шейново" и магазин за бебешки стоки, който е и неин спонсор. От общината казаха още, че инициативата се поема от спонсора, а кметството не участва финансово в нея.

Значките и книжките могат да се вземат от днес от касите за продажба на билети в софийското метро. Идеята е заимствана от Лондон. Целта е бременните жени да се отличават, когато са още в първите месеци, и да не им се налага да молят за място за сядане. А другата цел според съобщението на АГ болница "Шейново" пък е да се избегнат конфузни ситуации, при които се отстъпва място на по-закръглени дами, които не чакат дете. Книжките пък съдържат съвети като тези бременните жени да носят вода със себе си, да не излизат в най-голямата жега, кога да ходят на прегледи и други подобни.

Преди реализирането на тази идея в Лондон през 2005 г. е правено проучване. Според него 85% от анкетираните казват, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне. 78% от бъдещите майки обаче споделят, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.
6
1534
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
16 Февруари 2017 19:59
А значка "Бабе на борда" няма ли да има??
17 Февруари 2017 08:43
Глупости на n- та степен. Или го има, или го няма. За възпитанието става въпрос. То дори да се накичиш с трансперанти от глава до пети, ако отсреща е някой дебил, файда никаква.
17 Февруари 2017 09:58
Бащите ще се закичват ли?
17 Февруари 2017 10:22
Малоумието набира скорост. Фандъкова се чуди каква простотия да измисли.
17 Февруари 2017 10:39
Обществено полезно е бременните жени да усетят гордосттa.Далновидна Държава би добавила 9 месечна карта за транспорта.Джипито може да ги връчва.Така наи ефтино се администрира и контролира.
17 Февруари 2017 13:03

Както справедливо пита Андрей Слабаков - дали, ако се появи в метрото с бадж "МАХМУРЛИЯ НА БОРДА", някой ще му отстъпи място?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД