:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентите бяха провокирани от футболната агитка на "Левски", срещата ще с доиграе утре пред празни трибуни
Тя обяви, че не иска предлаганите от руското посолство услуги
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,722,294
Активни 1,148
Страници 148,249
За един ден 1,302,066

БСП ще блокира СЕТА, ако дойде на власт

Сергей Станишев се обърка "технически" при гласуването в Европарламента и подкрепи спорното споразумение
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Противници на СЕТА поставиха надуваем троянски кон пред Европарламента в Страсбург.
Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, ще блокира ратификацията на търговското споразумение между ЕС и Канада, което вчера бе подкрепено от мнозинството в Европарламента, закани се лидерката на партията Корнелия Нинова. Трима от четиримата български социалисти в ЕП гласуваха против, а Сергей Станишев по погрешка подкрепи документа и сетне обеща да иска поправка на вота му. И други български евродепутати подкрепиха спорното споразумение.

"Искаме поименно списъка на българските предатели, подкрепили споразумението СЕТА. Там ги е изпратил народът да представляват България и кой точно ги упълномощи да гласуват така?", заяви Нинова на пресконференция в централата на партията. "Когато станат известни имената на евродепутатите, гласували "за", политическите партии, които са ги изпратили там, да си носят политическата отговорност за това национално предателство", допълни тя. Нинова подчерта, че говори не само от името на БСП, но и от името на съюз "Произведено в България" с 1500 български производители, КНСБ, "Подкрепа", десетки фондации, организации, неправителствен сектор, сдружения на български производители.

На сесия в Страсбург евродепутатите подкрепиха СЕТА с 408 срещу 254 гласа и 33-ма въздържали се. Споразумението ще действа частично от април, но за да влезе изцяло в сила, са необходими 28 национални ратификации, включително и от България.ОТКАЗ ОТ СУВЕРЕНИТЕТ

Според Нинова СЕТА отваря широко вратите за вноса на ГМО в България - отрови за здравето и удар по българската икономика, защото те са по-евтини. Освен това се очаква "огромен внос на канадско месо - тежък удар по българските животновъди и производители на месо в България". На трето място Нинова посочи паралелната съдебна система. Тя обясни, че това ще е трибунал, в който корпорации могат да съдят България. "Това е отказ от национален суверенитет", категорична бе Корнелия Нинова.

 ПАРДОН "При едно от гласуванията беше допусната техническа грешка, за която вече са взети мерки да бъде коригирана. Това ще бъде отразено и в окончателния протокол от гласуването. За разочарование на опонентите ни", написа Станишев във "Фейсбук". Но в протокола той фигурира като гласувал "за" СЕТА.
87
3091
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
87
 Видими 
15 Февруари 2017 19:58
Хараламбене му е майката, другарко!
15 Февруари 2017 20:05
Баси... Корнелия - точ в точ - пунтира младия Волен... С'я аку тръгне и нощя по магазинчетата да лови наркотици...
Е, питам се азъ - Как да има кураж Тулумбаджията срещу нея? Амми... да се предава и да ляга отдолу...
15 Февруари 2017 20:14
Да не се гъбаркаме с госпожата, а да ѝ признаем родолюбивата позиция.
Независимо от причините за нея.
Другото е от лукави комплекси.15 Февруари 2017 20:16
"При едно от гласуванията беше допусната техническа грешка, за която вече са взети мерки да бъде коригирана. Това ще бъде отразено и в окончателния протокол от гласуването. За разочарование на опонентите ни", написа Станишев във "Фейсбук". Но в протокола той фигурира като гласувал "за" СЕТА.


Това е доста дребнаво заяждане, защото първото изречение изключва второто и обратното. Какво като в протокола фигурира като гласувал "за", след като той сам казва, че е направил необходимото да се поправи грешката? Приемаме, че е само за спорта.

А иначе, кой взима само пенсии, ренти и лихвички - да ръкопляска на СЕТА. Кой има малък бизнес - да се готви за проблеми.
15 Февруари 2017 20:17
Какво като в протокола фигурира като гласувал "за", след като той сам казва, че е направил необходимото да се поправи грешката?


Ами не фигурира
15 Февруари 2017 20:31
"Когато станат известни имената на евродепутатите, гласували "за", политическите партии, които са ги изпратили там, да си носят политическата отговорност за това национално предателство", допълни тя.

Ами фащайте си отговорността и си я носете. Станишев не е просто някакъв *** от вашата партия, а нещо като пръв партиен ръководител.
Учудващо, че още се намират *******, които да вярват на другаря Станишев..
15 Февруари 2017 20:43

тупан темно
15 Фев 2017 20:31


Иди и виж протокола, щото олекваш
15 Февруари 2017 20:47
Асол, има ли механизъм, по който отделна страна може да блокира СЕТА след подписването в ЕС?
15 Февруари 2017 20:50
Принципно, поне така се води, ако не го е ратифицирал националният парламент, не би трябвало да важи. Тук има и една уловка, националното законодателство било решаващо. Което от своя страна и обяснява напъна на опг-то да гласува закона за концесиите в 12 без 5. Почти им се беше получило
15 Февруари 2017 21:02
Значи хараламбене, ясно.
15 Февруари 2017 21:11
Значи не ти е ясно. Не е хараламбене. Вратичката за националното законодателство е оставена за държавите, които си имат държави. Заради това тези, които продават своята побързаха да я поставят пред свършен факт. Е, не стана. За герп става дума - закона за концесиите
15 Февруари 2017 21:11
Има едно елегантно решение на проблема: РЕФЕРЕНДУМ! Когато държавата се кани да преотстъпи суверенитета си върху икономиката на някакъв международен съд, само народът има право да решава. Няма значение как са гласували безродните евродепутати. Не случайно те са групирани по партии, а не по нации и региони.
15 Февруари 2017 21:18
Не е хараламбене.

Хараламбене наричам това, което другарката смята за сигурно - че бесепето ще блокира СЕТА.
15 Февруари 2017 21:24
БСП може да го блокира, ако успее да събере обикновено мнозинство в парламента, не непременно да има 121 депутата, га стигне до гласуване. Друг вариант е граждански натиск! Трети вариант - референдум!

П. П. Тук вече можем да си говорим и за това, защо Баце още не може да се съвземе от загубата на президентската институция. Точно в такъв случай последната може да свърши добра работа!
15 Февруари 2017 21:25
Старичък е дядо Барми, за магазинчета се сеща. Пък аз искам да видя Корни снимана като младия Волен!
15 Февруари 2017 21:38

В протокола на Европейския Парламент срещу името на Сергей Станишев стои отметката "-", ПРОТИВ. Всеки може да го види.
Какъв ли журналистически морал трябва да носиш, за да твърдиш в същото време обратното?
15 Февруари 2017 21:48
Стяга я чепика Корнелия, щото няма да могат да се изнудват веригите да пълнят магазините си с българските боклуци по задължение. 70% трябвало да е българското там по рафтовете, за да се поощрявали българските производители ментараджии, които ни изпотровиха с палмово масло, рога и копита и де що има евтинии за пълнеж на продукта, уж деликатес, де.

Оня ден мъж ми случайно/щото аз съм му забранила/ купил деликатесен български шунков салам. Аууууу, като се зачетох...вътре 28 Е-та, по количество надвишаващи уж месото, дето го имало там/дали ?/

На другия дн го дадох на бездомние котки пред входа, гладни прегладнели, нахвърлиха му се, а после го подритнаха, така си и остана, домоуправителят ми се скара, че съм замърсявала предблоковото пространство с боклуци, дето и добитъкът не ще да ги потребява.

Ето това е то - купувайте българското.....

Само да посмеят да ни лишат от европейски качествени стоки, пък ще видят де зимуват раците.
15 Февруари 2017 21:52
Асол 15 Февруари 2017 21:24

"...Тук вече можем да си говорим и за това,
защо Баце още не може да се съвземе от
загубата на президентската институция..."

Може да са Му "казали" да я загуби!
......
Колкото до СЕТА - натискът отвъд Океана е толкова могъщ,
че ако Те сами не се откажат - няма какво да спре
споразумението в ЕС.
Те Русия мачкат, та с една България ли няма да се справят!

Виж вариант за отърване може да бъде EU EXIT !
В UK видяхме с каква бясна скорост и парламент, и камари прогласуваха
"отърването".
И без това европолитици поискаха Булекзит -
така че що не се възползваме!......

15 Февруари 2017 21:53
Виж вариант за отърване може да бъде EU EXIT !


Че този вариант си е на път.

Независимо от внушенията, Баце не си е пожелал да загуби президентската институция. Даже и Цецо вложи цялото си старание, но задължителното гласуване им строши зъбките. Вярно е казано - всеки, който бара изборния закон с цел да спечели, се рита сам отзад!
15 Февруари 2017 22:01
EXIT се задава, да, стремителен, към терминал 2, за нас вече е късно, но за децата и внуците все още не. И вместо 8 милиона, ще останем 5 - пенсионери, цигани , комунисти и патрЕоте.
15 Февруари 2017 22:03
Трети вариант - референдум!

За момент си представих как Слави утре скокне и събере подписи, а после си представих ти какви ще ги дъвчеш по повод новия референдум.
15 Февруари 2017 22:06
За момент си представих как Слави утре скокне и събере подписи,


А аз - не! слафчу за таквоз нещо подписи няма да хукне да сбира - няма кой да му даде паре за да изнесе безплатен концерт и да му затвори Орлов мост
15 Февруари 2017 22:08
Едно добро има че Станишеф е в ПЕС.Представяте ли си да е оператор в Козлодуй или РВД?Или да обезврежда гръцки мини в някой "завод"?

Дори и да го сложиш на хаспел да вдига количките- пак не става.Ще претрепе някой.Затуй ги уреждаме такива за "елит".
15 Февруари 2017 22:11

Силно се надявам, че Нинова ще успее.
Но работата не е само в СЕТА. Има много задачи, които трябва да решим. И ужасното наследство на ГЕРБ, разрушената инфраструктура, прекъснатите социални връзки. Но не на последно място търсене на отговорност от мачкалите законите, неоснователно забогателите, ония, които натрупаха имоти и състояния, хилядократно надвишаващи мизерните средства на плебса.
Няма да е лесно. Но ако не почнем, няма да я свършим.
15 Февруари 2017 22:13
В интервю за БНТ служебният министър на външните работи Ради Найденов определи като полезно споразумението СЕТА както за страните от Европейския съюз, така и за Канада.


Аууу, как го назначи Радев тойзи национален предател. Веднага да го сменя!
15 Февруари 2017 22:19
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш."
15 Февруари 2017 22:19
И ужасното наследство на ГЕРБ, разрушената инфраструктура, прекъснатите социални връзки

Кротко вметвам, че наследстното е от 27 години, а не от последните седем, стига вече де, възрастни хора сме и още не сме в алцхаймер период.
15 Февруари 2017 22:20
че наследстното е от 27 години


Няма го вече наследството, повечето е бастисано и разпродадено. Сиромах си вече, душа.
15 Февруари 2017 22:22
пенсионери, цигани , комунисти и патрЕоте

Та от кои си ти, Сибилче ? Определено не си пенционерка
15 Февруари 2017 22:39
Няма го вече наследството, повечето е бастисано и разпродадено. Сиромах си вече, душа.

ама е бастисано от сички управляващи, не лъжи младите, ако има такива тук, и старите, ако са алцхаймерни, апа не лъжи най-вече себе си, щото горко ще се тръшкаш после, а аз ще ти го натривам още повече да люти
15 Февруари 2017 23:07

Та от кои си ти, Сибилче ? Определено не си пенционерка

Е, не съм още пенционерка, ама не съм и, надявам се няма да стана, като онази руска госпожа, която преди два месеца, на излизане от едно магазинче в Милано на ръце с пет-шест-седем-осем препълнени до скъсване торби, някои от които носеше и на гръб дори, щом разбра, че съм българка - изплака ми: Ех, ти си пазарувала за удоволствие, а аз от крайна нужда и лишения. Няма вече пармеджано, рикота, грана падано, маскарпоне, няма спагети, фалиатели, канелони, ньоки, равиоли... тарталети, фарфалети- - фетучини, лазани, пици, салами, панчета, мортадела,, песто и балсамико, оссо буко по милански бардолино, пино гриждо, кианти.....красота такая, ех....


Даааааа......
15 Февруари 2017 23:17
15 Февруари 2017 23:18
Няма вече пармеджано, рикота, грана падано, маскарпоне, няма спагети, фалиатели, канелони, ньоки, равиоли... тарталети, фарфалет

импортозамещение


https://www.youtube.com/watch?v=QCu7yMeWLM8
15 Февруари 2017 23:18
15 Февруари 2017 23:34
Има много задачи, които трябва да решим

Добре, че не ви оставят да ги 'решавате' повече - видя се какво 'решаване' падна първите 20 години на прехода, стига толкова, 'баста'!
15 Февруари 2017 23:46
Принципно, СЕТА е против интересите на БГ. Т.е. Нинова е права.
НО, един отказ да се ретифицира СЕТА в БГ парламента, ще има неприятни последици за БГ.
Т.е. в момента БГ е в крайно неизгодна позиция.
Икономиката на Канада е слаба и зависима от САЩ. Ако Тръмп прекрои или прекрати НАФТА, Канада увисва като прани гащи.
Затова СЕТА е решение за Канада.
Евентуално Китай в свободна търговия с Канада би помогнало, но тогава Тръмп ще е още по краен.
Та това е.... Да видим накъде ще се завърти света.
16 Февруари 2017 00:21
БСП да блокира първо Гергов и Ковачки, където условията на труд и "продукцията" са много по-зле от това, на която и да е мултинационалка.
А на фурнаджийска лопата КорНи, защо синчето и е в Америка, а на нас ни пробутва миризливи идеи колко е лош Запада?
16 Февруари 2017 03:02
Сибила
15 Февруари 2017 21:48
Като толкова мразиш българското и презираш българите, що не яхнеш метрото до Терминал 2 и от там - право в Париж, Сен Дени. Нали знаеш френцки. Ще се трудоустроиш в някоя програма за интеграция на тамошното местно, ще можеш да разказваш приказки за принцесове и принцки на тамошните нови французи и ще храниш котките с първокачествена канадска шунка.
-----------------
ПП
Деликатесният шунков салам е сиромашка храна. Мислех си, че си на Фоа-гра и стриди.
16 Февруари 2017 03:04
Поздравления за родолюбивата позиция на Корнелия Нинова. Дано да има смелостта да продължи докрай.
16 Февруари 2017 03:39
водопроводчик, 16 Фев 2017 03:04

Детайлизирайте се, че ми стана итересно.
Г-жата ви Нинова ще променя действащото в България законодателство, за да налага нова "родолюбива" позиция ?
(в разрез на позицията на действащия лидер на ПЕС )
16 Февруари 2017 04:53

Позицията на действащия лидер на ПЕС е против СЕТА. Оформена в гласуване, фиксирана в протокол.
Защо лъжете?
16 Февруари 2017 04:58

Оказа се, че българските членове на ЕП, които са подкрепили СЕТА са тези:

Мария Габриел от ГЕРБ
Андрей Ковачев от ГЕРБ
Ева Паунова от ГЕРБ
Андрей Новаков от ГЕРБ
Емил Радев от ГЕРБ
Владимир Уручев от ГЕРБ
Филиз Хюсменова от ДПС
Искра Михайлова от ДПС
Светослав Малинов от РБ
16 Февруари 2017 08:15
Две неща остават неясни от хвърленото с кофи обещание на Нинова:

1. Прочела ли е тези 15 страници с изключения, които България от 2009 насам е договорила за себе си. Разбрала ли е за какво става въпрос?

http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2014/september/tradoc_152806.pdf от 1009 до 1024 страница.

България е държавата договорила най-много изключения за себе си:

http://www.epsu.org/sites/default/files/article/files/Reservations_EU_MS_CETA.pdf

2. Какво правим ако обещанието й да блокира CETA не се осъществи в бъдещия Парламент, но тя своевременно е успяла с него предизборно да привлече, толкова избиратели, че да стане първа политическа сила и излъчи премиер? Ще си подаде ли тогава оставката или ще се наложи по друг начин да бъде изчегъртвана от властта?

С много голяма вероятност тази част от споразумението, която засяга митническите тарифи и изобщо търговията, ще влезне още от 1. април в сила. Ако дотогава то бъде ратифицирано и от канадския парламент. Става въпрос за частично влизане в сила. Дотогава докато всички европейски държави го ратифицират. А това може да отнеме години. Останалата част, свързана със т.нар защита на инвестициите (ISDS), както и с компетенциите на т.нар извънреден съд за решаване на споровете
(5 съдии от ЕС, 5 съдии от Канада и 5 независими съдии), трябва да мине парламентите на европейските държави, тъй като засяга техните Конституции.
16 Февруари 2017 08:26
Ще гласувам за БСП. Аз, бившият седесар!
16 Февруари 2017 08:33
СЕТА е троянски кон, в чиито търбух се крие Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ). СЕТА не само че няма да донесе ползи, напротив - с него се цели ограбването на Европа, за сметка на САЩ, за да се покрие чудовищния дълг на САЩ, първата част от плана беше да се изолира Русия от търговия с Европа - войните в Украйна и Сирия, ще обеднеем за да плащаме на САЩ, иначе САЩ залязват и се разпадат, те заплашват, ако не стане доброволно, не се колебаем да разпалим война в сърцето на Европа.

16 Февруари 2017 08:43
steppenwolf
16 Февруари 2017 08:15

2. Какво правим ако обещанието й да блокира CETA не се осъществи в бъдещия Парламент, но тя своевременно е успяла с него предизборно да привлече, толкова избиратели, че да стане първа политическа сила и излъчи премиер? Ще си подаде ли тогава оставката или ще се наложи по друг начин да бъде изчегъртвана от властта?
Аууу, вие, седесарите, ще изчегъртвате Нинова от властта заради предполагаемата ѝ подкрепа за ВАШАТА СЕТА?
Седесарите къртят всичко - мифки, плочки, хасфалт... Където стъпят, трева не никне.
16 Февруари 2017 08:45
Англо-сакският финансов капитал винаги си е решавал кризите с войни и за чужда сметка, от три века насам, но вече са други времена, няма кого да ограбят, Китай не е от времето на Опиумните войни, Русия не е оная от началото на 20-ти век и Москва вече не вярва на сълзи, остава само "съюзникът" Европа, но няма да мине гладко, европейците са най-разглезените от 50-те г. насам, янките го знаят и се опитват да отслабят европейските общества, като ни натрисат араби и мюсюлмани.
16 Февруари 2017 08:46
Червена шизофрения - собствения им лидер "се объркал" да подкрепи споразумението, сега се обясняват като ученички.
Защо не каже истината Мишока Станишефффф, че е изпълнил решението на ПЕС да подкрепят СЕТА, ами говори глупости тука?!
Или Кака Корни го уплаши и на местна почва вече позицията на ПЕС не важи, с оглед на изборите, разбира се...
А самата Кака Корни е един костовистки боклук, дето се наложи с празнословене и арогантност в столетницата. Резултатите от този имплантиран агент на Черния Арап обаче няма да закъсненеят.
Като изгубят изборите и червената компания пак ще са разбяга и ще почнат да се обвиняват взаимно, изобщо няма да им е до СЕТА...
Смешници!!!
16 Февруари 2017 08:46
Don
16 Февруари 2017 04:58
Хайде стига сте защитавали херсонския червей. ЙЕС [YES] инстинктът му е водил ръката му, когато е гласувал.
16 Февруари 2017 08:47
Споко, бе Водний.
Ако се стигне до изчегъртване, то ще е откъм червената страна. Не знам защо, но Корнелия почна да ми напомня ранния Виденов, когото уважавам.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД