:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 254
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Плевнелиев: Обама мнозина го плюят, но е много дълбок и ми е много любим

 
"Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел", казва президентът Росен Плевнелиев пред "24 часа".
Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше (да говори) на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения. И бях оценен. Получих огромно международно признание.
"Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго. От едната ми страна беше министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо. За мен това е новият Обама, който гледа напред и има много какво да каже... Ние с него също сме приятели. Имали сме няколко срещи, много си допаднахме..."
Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че леко ми се е повдигнало сакото.
... Когато влязох - един от последните, Обама се ухили до ушите и каза: "Мишел, ако има един президент, когото трябва да прегърнем, това е този". И ме прегърнаха. Обама много хора го плюят. Но той е много дълбок и ми е много любим... Тръгва си (от президентския пост) на 20 януари. Гордея се, че си тръгвам с него само с 2 дни разлика.
Запитан, коя е най-специалната му снимка в политиката, Росен Плевнелиев казва:
С президента на Германия Гаук, който ме държа минути за ръка пред всички немски медии. И ми каза: "Росен, съжалявам, че няма да има втори твой мандат. Но се гордея с нашето приятелство". Светило, икона на ценностите в политиката. Бившият пастор Гаук е човекът, който вкара комунизма, фашизма, Щази по най-коректния начин в учебниците. Голям визионер. Аз съм Обама. Аз съм Меркел. Аз съм Гаук. Научил съм много от тях и се гордея с моето приятелство с тях. Гордея се и с приятелството си с Борисов, защото научих много и от него.
На въпрос, свързан с това, че съпругата му избягваше публични прояви. В отговора си той за първи път дава подробни обяснения. Ето част от тях:
"С Меркел много сме се смели, защото тя ми каза: "Е, добре дошъл в клуба." (На непридружените.) Камо ли да говорим за президента Оланд. Кога сме го видели с жена на прием?"
"Аз съм инженер - действам по план - продължава Плевнелиев. - От ден първи аз не исках по никакъв начин жена ми и децата ми да бъдат подмятани от медийни империи. От ден първи знаех много добре, че самият аз ще се боря с всички възможни средства да не се взема на сериозно като президент. Да остана човек, добър съпруг и приятел. Предпочитах децата ми да ходят по дънки, да останат в любимия квартал. Аз и съпругата ми взехме всички мерки, за да може те да имат нормално детство, а не да ходят под прожекторите.
"Абсолютно целенасочено не живях със семейството си във вила "Калина", защото децата ми щяха да отраснат в средата на бодигардове - пояснява президентът. - Това беше едно много правилно решение, мое и на съпругата ми. Оттук нататък мога само да посъветвам новоизбрания президент да бъде много внимателен, защото по отношение на протокола няма никакви такива изисквания. Да премисли, с оглед медийната среда в България, доколко личният и семейният му живот трябва да бъдат обект на общественото внимание."
"Нашето съвместно решение със съпругата ми по никакъв начин семейството и децата да не бъдат изложени под светлината на прожекторите бе правилно. Така действат и почти всички други световни лидери. Ако искам не аз да диктувам бъдещето на децата си, а те сами да си го изработят, няма защо да се разхождам пред телевизионните камери с тях."
"Няма почти нито един богат човек, който да е щастлив, казва по-нататък президентът Плевнелиев. - Няма почти нито един известен човек, който да е истински щастлив. И понеже искам моите деца да са щастливи, нека си ходят боси по тревата."
Питан отново дали решението да остане сам по време на мандата е било негово, Плевнелиев уверява:
"Това е съвместно решение, мое и на съпругата ми. Жена ми допринесе изключително много, за което съм й благодарен. Тя си остана посветена българка, изключителен професионалист в работата, страхотна майка. Тя се бореше със зъби и нокти моята известност да не повлияе по никакъв начин на децата. И го постигна."
Росен Плевнелиев се връща и към голямата трагедия, която го сполетя по време на мандата - смъртта на първородния му син:
"Седмици наред след смъртта на детето си бях в невероятен шок, много трудно го преживях. Видях го мъртъв, целунах го студен за последен път именно в тази стая, в която 6 месеца преди това бях заедно с 20 деца, които, за разлика от моето дете, бяха получили шанс за живот. Някои от тях след претърпени по 20 сърдечни операции! И едно детенце ми подари метално сърце, на което пишеше "Само човек, който е изпитал най-истинската болка, се научава да живее". Беше си написало и името."
"Сложих това сърце в деня на смъртта на моя син до портрета на моя ангел и всеки ден си казвах: "Ти сега ще се научиш от мъдростта на децата. Ти изпита най-истинската болка, сега ще се научиш да живееш." И... гледам напред. Това е огромна трагедия, която не пожелавам на никого. Не спах един месец, имах 200 кръвно. Това, което ми помогна, беше мъдростта на детето. Цялата драма в тази стая се превърна в нещо позитивно... Казах си: имам три прекрасни деца, едното от тях е на небето, но продължава да е с мен. Промених се. Гледам на смъртта по друг начин..."
"...Всеки от нас е изпитвал своите болки, всеки от нас трябва да се научи да живее - казва Плевнелиев. - Това са истинските, големите неща в живота. Всеки един от нас има своите болки, своите драми. Въпросът е какво научаваш от това..."
255
6618
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
255
 Видими 
16 Януари 2017 10:39
Слагайте му ризата с дългите ръкави и го откарайте при Наполеон и Кирил и Методи. То съвсем изтрещя.
16 Януари 2017 10:39
"Обама мнозина го плюят, но е много дълбок и ми е много любим"

Зашлевих се.
16 Януари 2017 10:40
Само дето нобеловият лауреат за мир изпрати на оня свят още няколко милиона невинни жени и деца от Близкия Изток.
16 Януари 2017 10:40
Аз пък си мислех, че е "много висок" а той се оказа "много дълбок".....

16 Януари 2017 10:41
(повторение)
16 Януари 2017 10:41
Плевнелиев: Обама мнозина го плюят, но е много дълбок и ми е много любим

Страхотно заглавие! Какво ли значи?...
16 Януари 2017 10:42
Моят приятел-Барак.Колко познато
16 Януари 2017 10:45
Обама много хора го плюят. Но той е много дълбок и ми е много любим...
Най-сетне си призна!С език му е измерилл дълбочината,нали? А и Колорадските фотоси обяснява искренно най -накрая,никакъв лапсус,прото подсъзнателно си ги е избрл сам.
16 Януари 2017 10:45
А некои се смееха на Жорж Ганчев. А да ги видя сега!
16 Януари 2017 10:45
На тва горе преодолях само първото изречение.
Надолу не посмях заради обхваналия ме срам и чувство за безнадеждност.

До кога Господи.
16 Януари 2017 10:46
В днешно време това признание/заглавие изисква не просто зашлевяване, Andante
Уви, и след тази пробуждаща процедура установяваш, че е била излишна
16 Януари 2017 10:48
И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че леко ми се е повдигнало сакото.


Този човек трябва непременно да се лекува! При много добри лекари!
Обама мнозина го плюят, но е много дълбок и ми е много любим
Много любим! Даа, много добри лекари!
16 Януари 2017 10:48
Нека храченето и 10 минутката на омразата започне сега

накрая ще се появи образа на любимия путин та всички да се облекчът
16 Януари 2017 10:48
Абе няма ли кой да му даде някой лев за терапия на тоз?!
16 Януари 2017 10:49
ОблекчАт
16 Януари 2017 10:50
"Няма почти нито един богат човек, който да е щастлив, казва по-нататък президентът Плевнелиев.


Правилно, щастието не е в парите. Затова по-добре да си беден и щастлив, отколкото богат и нешастен.
16 Януари 2017 10:51
Трябва да го лекуват тоя.Наистина е изтрещял
16 Януари 2017 10:51
Плевнелиев: Обама мнозина го плюят, но е много дълбок и ми е много любим

Ъ?!


16 Януари 2017 10:53
Слагайте му ризата с дългите ръкави и го откарайте при Наполеон и Кирил и Методи.
апцалутно!
това е срам дори за територията. която е видяла какво ли не.
16 Януари 2017 10:53
В личен план му съчуствам и дълбоко съжалявам за сполетялото го нещастие.
НО, като президент беше абсолютно слаб и неадекватен! Поне да спре с глупостите, които дрънка и да се оттегли тихо и с достойнство.
16 Януари 2017 10:53
На тва горе преодолях само първото изречение.
Надолу не посмях заради обхваналия ме срам и чувство за безнадеждност.

Докога Господи.

Е що, бе човек? нали уж избрахме Радев. Имаме надежда...
16 Януари 2017 10:56
Издържах гнусотията до половината. Повече не можах...... Господин Плевналиев страда от синдрома на кучето което е получило вниманието на господаря си............. Да се хвалиш колко пъти ти се бил обадил Обама и да изтъкваш това като признание. Автограф дал ли ти е...................... Плевналиев дали някога ще разбере в какво е проблемът му...... Каква е работата на президента.... Как трябва да се държи....
16 Януари 2017 10:56
Джуров
16 Яну 2017 10:48Мнения: 79
От: Bosnia and Herzegovina
Нека храченето и 10 минутката на омразата започне сега накрая ще се появи образа на любимия путин та всички да се облекчът


Путин може да бъде всякакъв, но това не значи, че Плевнелиев може да е такъв... като държавен глава!
16 Януари 2017 11:00
Аз съм Обама. Аз съм Меркел. Аз съм Гаук.

Кат' прочетох т'ва, се облекчЪх,...
16 Януари 2017 11:02
Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго.


...само това изречение от всичките му страсти и разсъждения е достатъчно за да разбере човек, за какъв лакей са гласували повечето българи, когато го избраха...

...България бе представена 5 години пред света на най-високо ниво от един ЛАКЕЙ...

...аз лично ако бях гласувал за този лакей, щях да се срамувам и сигурно 10 години нямаше да смея да се изказвам на тема политика...
16 Януари 2017 11:03
... как е установил колко е дълбок Обама ... или е обикновен луд за връзване
16 Януари 2017 11:03
Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях

Лична и общобългарска мегасдуханост лъха от това покъртително изказване? Сал тва се питам ...
16 Януари 2017 11:08
Само да уточня, за по-младите които не знаят какво означава думата ЛАКЕЙ, която приляга най-много като описание на Плевнялиев....според речниците, синоними на ЛАКЕЙ са думите
(същ.) слуга, прислужник, наемник, ратай, аргатин, придворен
(същ.) лицемер, ласкател, блюдолизец, подлизурко, куртизанин, раболепен, угодлив, сервилен, низък
16 Януари 2017 11:08
Това е като заглавие на порнофилм.
16 Януари 2017 11:10
"Мишел, ако има един президент, когото трябва да прегърнем, това е този".


Барем името му не са научили приятелите му

Сега сериозно- по комплексарски поглед на световната политика не съм чел отдавна. И наистина ме е срам от ТОЗИ преЦедент...

Ало, Комара... от това интервю има материал за минимум хиляда карикатури... а да видим.
16 Януари 2017 11:12
Какъв кеф само изпитва, че обядвал на Маса №2.
16 Януари 2017 11:15
Прочетох го. От кора до кора. Пълна трагедия. Мисля, че снимките не лъжат. Този човек не е добре.
А тва да си водиш лична статистика кой колко пъти ти звъннал или те забележИл ...
16 Януари 2017 11:15
О стигаа, стига вече. До четвъртък как ще се изтърпи, не знам.
16 Януари 2017 11:17





Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях.
Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел",
казва президентът Росен Плевнелиев пред "24 часа".
Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон,
звънели са ми за всичко -
продължава той в публикуваното днес голямо интервю. -
Търсели са моето мнение.



...и това Недоразумение се водеше президент години наред
на една държава с 1300 годишна история?!

Този срам го дължим на един друг срам - Бойко Борисов!

























16 Януари 2017 11:21
.
16 Януари 2017 11:22
Прочетох го.

Верно ли???
Аз не мога да си причиня подобно нещо, поклон пред подвига ти!
16 Януари 2017 11:27
бях равен на всички тях
и после се събуди
16 Януари 2017 11:27
Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях...

Санитар! Санитар! Бързо!!!
16 Януари 2017 11:29
Горд съм!
Просълзих се
16 Януари 2017 11:30
Нека храченето и 10 минутката на омразата започне сега


Перифраза от "Човекоядката" на Иван Радоев:

Въпросът "Обичате ли другаря Плевнелиев?" не е зададаен правилно.
Правилно зададеният въпрос е "Защо обичаме другаря Плевнелиев?".
Та защо обичате другаря Плевнелиев след така изнесената негова словесна диария?
16 Януари 2017 11:31
Но в мъглата успяват и да изплуват нЕкои факти

С президента на Германия Гаук, който ме държа минути за ръка пред всички немски медии. И ми каза: "Росен, съжалявам, че няма да има втори твой мандат. Но се гордея с нашето приятелство".


Явно роско не се е усетил, че не е "на хороскоп", а му вземат интервю
16 Януари 2017 11:33
Mladya hqsh
16 Януари 2017 10:53
В личен план му съчуствам и дълбоко съжалявам за сполетялото го нещастие.
НО, като президент беше абсолютно слаб и неадекватен! Поне да спре с глупостите, които дрънка и да се оттегли тихо и с достойнство.


Сред всичката помия, която се е изляла, ( отново ), в твоя пост открих едно човешко изречение, в което има съчувствие.

Възможно ли омразата да замъглява до такава степен мозъците хорски и да ги превръща в чудовища - се питам. Изглежда - може. Спомних си за покойния президент Ж. Желев и смъртта на дъщеря му. Няма промяна, след толкова години - даже по - зле.
16 Януари 2017 11:34
Е, немаше начин.
Slava, Slava Плевнелиеву!
16 Януари 2017 11:34
Новия девиз на СЕГА - "Нито ден без Роско!"

Какво ли има още да изчетем...
16 Януари 2017 11:34
Божке, тоз човек шъ съ спомине от дрънкане на глупости, преди да е успял да си тръгне от президентството!
16 Януари 2017 11:35
Спомних си за покойния президент Ж. Желев и смъртта на дъщеря му.


Значи няма да е зле да си спомниш и кои точно го кълняха

Интересно дали редакцията е успяла да вземе интервю от равния на обама и подобните му или до четвъртък ще се радваме на препечат!?
16 Януари 2017 11:35
Просто продължение на коментарите от под вчерашната статия.
Прави бяха някои колеги. Май ще броим, както в казармата - Огън! ... дена!!! Countdown.
Мисля, че процентът на одобрение, на казаното от туй, от шепата му апологети, ще е същия или по-нисък от вчерашния, в края на деня.
Имам предвид още по-неадекватния възторг, с който ни залива днес.
Без финала, естествено!!!
16 Януари 2017 11:35
Извинете, това реално интервю ли е, с автентичен изказ и точно цитиране? Ако е така, нямам думи.
16 Януари 2017 11:37
Запитан, коя е най-специалната му снимка в политиката, Росен Плевнелиев казва:
С президента на Германия Гаук, който ме държа минути за ръка пред всички немски медии


И наистина още самото посрещане, което устроиха на Швейк в лудницата, където го изпратиха за наблюдения от Областния углавен съд, надмина очакванията му. Най-напред го съблякоха гол, после го заметнаха с някакъв халат и го заведоха да го окъпят, като го хванаха интимно под ръка, при което един от болногледачите го развличаше, като му разказваше някакъв еврейски анекдот. В банята го потопиха във вана с топла вода, после го извадиха и го сложиха под студен душ. Това повториха три пъти, след което го попитаха дали му харесва. Швейк каза, че тук е по-хубаво, отколкото в банята при Карловия мост и че много обича да се къпе.
— А ако ми изрежете ноктите и ми острижете косата, нищо вече няма да ми липсва до пълното щастие — добави той с приятна усмивка.
Удовлетвориха и това му желание, а след като го разтриха порядъчно със сюнгер, завиха го в един чаршаф и го занесоха в първо отделение, където го сложиха на легло, покриха го и го помолиха да заспи.
Швейк и днес още обича да си спомня за това: „Представете си, те ме носеха на ръце, на ръце ме отнесоха до самото легло. В тоя миг изпитвах неземно блаженство.“
16 Януари 2017 11:38
Аз съм Обама. Аз съм Меркел. Аз съм Гаук.


Аз съм Обама. Аз съм Меркел. Аз съм Гаук .........
Аз съм Ален Делон!!!!

Двуногото е тотално изперкало. Съчувствам му за загубата на детето му, но това по никакъв начин не оправдава поведението и действията му.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД