:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов: Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен

След изборите ще има политическа криза и народът ще вземе една тояга и ще ни измете всичките, прогнозира премиерът в оставка
Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в едночасово интервю в предаването „Панорама“ на БНТ. На въпрос дали е изключено на пролет да има коалиция „ГЕРБ-БСП“, той коментира: „Аз като им слушам обидите, като им слушам приказките, понеже съм вече от доста време, трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност. Минало ми е много през главата. С много хора съм се карал, много хора съм обидили и съм стигнал до извода, че трябва да внимаваш какво говориш, че утре трябва лижеш там, където си плюл“.
„Ние знаем и две, и двеста. Били сме опозиция. Били сме мачкани. Били сме управляващи. Сега виждам една възбуда в много хора, които почват да казват ние ще се справим с мигрантите. Кои мигранти? С кои мигранти ще се справите, като от 2 месеца ние имаме 0 натиск върху границата? Ние решихме въпроса с мигрантите. Тихичко, тихичко, по норми, по закон си изпратихме афганистанците обратно“, посочи още Борисов.
"Много пъти сме печелили и никога не сме се възгордявали. Беше добре, че загубихме. Ние загубихме от един достоен кандидат. Беше една перфектна кампания. Можеше ние да изкараме ген. Попов и два МИГ - 29 да се разминават. тогава резултатът щеше да е друг примерно. Аз винаги съм се съобразявал, защото съм вдигнат от народа и той ме сваля. Вдига ме, сваля ме, в зависимост от това как прецени. ние сме си напарвили нашите поуки", каза още той.
Най-добронамерено пожелавам на ген Радев отговорността да не го смаже.„Аз никога не нападам пръв и мисля, че до този момент с него сме имали много колегиални и прагматични отношения. Нека не слушаме лъжите на партията. Президентът Радев си победи честно, има огромна отговорност, и партията да чуе. Аз му пожелавам успех. Ние трябва да се държим институционално добре. След 10 дни за месеци наред ще дадем всички решения в ръцете на един човек, без никой да го напътства, ако не броим г-жа Нинова", коментира Борисов. "Само му стискам палци и най-добронамерено му пожелавам да успее и тази отговорност да не го смаже. Едно е да намираш кусури, но когато концентрираш цялата власт, това е голяма отговорност", допълни той.
Само за 2 години във всяка сфера ние сме се постарали да има по-голямо финансиране, повече реформи и да е по-добра, отколкото е била. И това е факт. Българите ни разбират, просто искат да става бързо, защото 25 години те очакваха“, допълни премиерът. „Едно е да обещаваш, да даваш предварително, без да си обезпечил, без да ги има парите. Така, както предишното правителство даде 250 милиона лева – увеличи заплатите на полицаите, само че без да ги има парите. Ние и тях намерихме и тях изплатихме. Когато правиш нещо, е хубаво да го финансираш, да го подредиш и ако следващите искат да го продължат, да го продължат“, каза още той. „Аз не знам какво биха направили по-различно и по-добро, но – „глас народен, глас божий“. Така са преценили. Аз съм казвал винаги – винаги може да е по-добре, винаги може още и в това е успехът на света – да се стараем по-добри да ставаме“, допълни още премиерът. "Дори, ако щете, нали толкова атакуваха Москов с реформата – 137 милиона лева сега за 2017 г. ще се върнат в Здравната каса от фармацевтичните компании. Вие не помните ли преди 2 г. Бареков какво говореше за лекарствата? Цели предавания, телевизии работеха. А сега цените на лекарствата само оттук са 137 милиона, които сме успели да намалим. И автоматически казваме – лекарствата за високо кръвно ще бъдат безплатни. Но първо сме намерили парите. Направили сме така, че да се съберат тези пари, а не да бъркаме от джоба на данъкоплатеца да го правим безплатно. Това е разликата", коментира още Борисов.
Аз заставам винаги на страната на правдата, бил съм и главен секретар дълги години и винаги заставам на страната на правдата. Всички искахме и говорим за това прокурорите да проверяват и да повдигат обвинения. Те това правят, каза Борисов по повод обвиненията срещу бившите и настоящите министри от неговите кабинети – Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Николай Ненчев, Петър Москов. „Текат проверки, има съд – ще прецени накрая кой е виновен и кой не. Аз съм им бил шеф и искам да направим една много важна вметка – министърът пряко отговаря за своето министерство. Премиерът може да му разпореди, но той не е длъжен да изпълни. Премиерът има право да го закара в парламента, да иска смяна на министър и да го смени, но една чистачка не може да се замени или да се направи сделка, в което и да е министерство. Има право само министърът. Това е много важно да се знае. За това винаги съм им казвал – мислете и работете с акъла си, бъдете си отговорни и внимавайте какво правите“, посочи премиерът. „Всеки, който бива обвинен или има сигнал срещу него, се проверява. И аз съм бил проверяван много пъти“, допълни той
Макроикономическите рамки на държавата никога не са били толкова добри, направи се много и трябва да надградим, каза Борисов. Премиерът посочи, че правителството се е съсредоточило в няколко приоритета по време на управлението си и ги е изпълнило успешно. „Не успяхме само да накараме ромите да учат. Това трябва задължително да се направи. До 8-ми клас трябва да се научат да четат и пишат. Ние трябва да ги накараме да учат и цялата воля трябва да се вкара в това. С цялата държавна репресия“, каза Борисов. Премиерът добави, че правителството трябва да покаже на народа, че знае какво може да направи. „Ние направихме всичко, което трябваше. Ще дойдат изборите и ще отминат. Едни ще са първи, а други втори. При тези отношения на политическите партии на тотално отричане виждаме, че всички те изброяват с кого не могат, не искат или няма да се коалират, а не казват с кого могат“, каза още Борисов. По думите му, ако парламентът е така шарен, както се очертава, предстои тежка политическа криза и невъзможност да се направи правителство. „С месеци ще стоим така докато народът разбере, че трябва да вземе една тояга и да ни изпъди всичките. Не само, които са в парламента, а които са и отвън. Разбирам, има политически тези и всеки ще си ги защитава. Но с тези нападки и обиди и това, което си позволяват да говорят, те не се държат нормално като политици и европейци. Всяка дума е обида, всяко обръщение е нападка. Нашата мисъл трябва да бъде как след април, в този много тежък свят, където ние сме остров на стабилност, как да градим. Макроикономическите рамки на държавата никога не са били толкова добри, направи се много и трябва да надградим. И тук трябва политическата класа да обединим усилия, защото би било голям успех за държавата“, уточни премиерът в оставка.
81
4137
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
81
 Видими 
13 Януари 2017 22:56
Мдаа,Буда ...сър.
13 Януари 2017 22:56
Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен в тази дейност.

Да Той най-големия опит го е набрал в Симитли.
13 Януари 2017 22:59
С много хора съм се карал, много хора съм обидили и съм стигнал до извода, че трябва да внимаваш какво говориш, че утре трябва лижеш там, където си плюл
Абе опитен човек...
13 Януари 2017 23:00
Този дори вече не предизвиква усмивки, само отвращение.
13 Януари 2017 23:02
"докато народът разбере, че трябва да вземе една тояга и да ни изпъди всичките. "
Бока,виждам че някой от пиарите ти ме е чел,ама не е запомнил главното.
Трябва тоягата да е неокастрена.
13 Януари 2017 23:02
Един човек, който претърпя наистина развитие в политиката-Бойко Борисов. Думи, изказани от човек наистина видял и преживял много в последните години. Да е жив и здрав, да се радва на деца и внуци, пък ако народът пак го издигне, знае как да носи отговорност.
13 Януари 2017 23:06
Това наистина ли го е казал, с тези думи?
Тоз човек е за психиатър, или поне за психолог
13 Януари 2017 23:09
Ние решихме въпроса с мигрантите. Тихичко, тихичко, по норми, по закон си изпратихме афганистанците обратно“, посочи още Борисов.

В Харманли и на Лъвов мост как е? Кьорав афганистанец няма вече?
13 Януари 2017 23:09
За една "строга господарка" е той, но явно след Анита Мейзер няма да има друга налична...
13 Януари 2017 23:11
И това ***** все още е всенароден любимец, а ?
Егати народа
13 Януари 2017 23:11
Надявам се Босия да е засадил доматите че ще му трябват по карпузено време
13 Януари 2017 23:11
"Нашата мисъл трябва да бъде как след април, в този много тежък свят, където ние сме остров на стабилност "

Ъхъ, стабилност .... На все по-широко отворената ножица между 7-8 % все по- забогатяващи "предприемчиви" в дивия дикенсов капитализъм в татковината и десетина процента борещи се да не отпаднат от А "група" - и от друга страна , 49 % живеещи на прага на социалния минимум / данни на КНСБ / . Има едни проценти, дето въобще завалийките не са за коментар.
13 Януари 2017 23:14
Гледах до "Такъв сняг не сме имали през последните 70-80 год." и превключих програмата. В този миг съжалих че нямам диск с хитовете на Тони Стораро.
13 Януари 2017 23:15
След изборите ще има политическа криза и народът ще вземе една тояга и ще ни измете всичките, прогнозира премиерът в оставка


Натам отиват работите...
13 Януари 2017 23:15
Гледах го в "Панорама" при Бойко Василев. 45 минути не млъкнА!!!

Изчаках, само защото исках да чуя другите двама събеседници на Василев.

Вече е повече и от досаден, немам думи!
13 Януари 2017 23:15
Има и медицинско определение, но аз не съм медик. Просто
13 Януари 2017 23:16
Егати народа


Традиции! Кво да го првиш този малък, но прост народ. Той си е имал и цар свинар. Изобщо, колкото по-прост е неговият управник, толкова по си го харесва.
13 Януари 2017 23:16
Сталбилност!
13 Януари 2017 23:19
Джиджи, пък аз гледах филм и го изтървах. Но нямам и навика вече да следя Панорама. Пък и като прочетох, не е казал нещо, което да е ново и да не знаем.
13 Януари 2017 23:20
Гледах до "Такъв сняг не сме имали през последните 70-80 год." и превключих програмата

Ми това беше в първото му изречение. Не можете да си представите какъв цирк сте пропуснали
13 Януари 2017 23:24
Традиции! Кво да го првиш този малък, но прост народ. Той си е имал и цар свинар. Изобщо, колкото по-прост е неговият управник, толкова по си го харесва.

Имал е и прост правешки каскет за управник. Ма си го аресва...
13 Януари 2017 23:26
Само на мен ли ми прави впечатление, че в изложението липсват магистралите, залите, археологиите и т.н.!?
13 Януари 2017 23:32
ние имаме 0 натиск върху границата? Ние решихме въпроса с мигрантите

При тия -20 и виелица как нема да се справите. То вук не може да излезе, камо ли араб. Фен съм му на Бате Бойко , ама отдавна е стигнал нивото си на некомпетентност.
13 Януари 2017 23:33


Стискаме палци!
13 Януари 2017 23:38
Корнелия и другата, как се казваше не помня, вицепрезидентката де... Те ще ни оправят
13 Януари 2017 23:41
Фен съм му на Бате Бойко , ама отдавна е стигнал нивото си на некомпетентност.


Федаин,

Ааа не, Радев ще оправи нещата с каките Обеща го!
13 Януари 2017 23:44
Само на мен ли ми прави впечатление, че в изложението липсват магистралите, залите, археологиите и т.н.!?

Той квото е построил, вие и за пет мандата не моете да боядисате...
13 Януари 2017 23:47
щурчо,

еми да
13 Януари 2017 23:48
Откакто руските хакери пуснаха вирус в празната Му тиква, словесната диария при Него е съпроводена и с умствен запек.
13 Януари 2017 23:48


...в изложението липсват магистралите...
Пропуснали са - имаше и за магистралите, за северната тангента, за незнам си коя дъга... Отново е във върхова форма


13 Януари 2017 23:52
Аз винаги съм се съобразявал, защото съм вдигнат от народа и той ме сваля. Вдига ме, сваля ме, в зависимост от това как прецени.

Ако една тоалетна седалка можеше да говори, щеше да заяви същото.
13 Януари 2017 23:55
Борисов: Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен


В самохвалството със сигурност няма.....
13 Януари 2017 23:57
словесната диария при Него е съпроводена и с умствен запек.

13 Януари 2017 23:59
wreckage
13 Яну 2017 23:52
14 Януари 2017 00:15
Английската сол изчиства дебелото черво и мозъка.
14 Януари 2017 00:29
не мога да се насиля и да го прочета, съжалявам. поради което няма и да коментирам. но заглавието говори достатъчно.
14 Януари 2017 00:53
Това е самооценката на Борисов за него си. Както винаги е най-добрия.
14 Януари 2017 01:26
Miranda
13 Януари 2017 23:02
Един човек, който претърпя наистина развитие в политиката-Бойко Борисов. Думи, изказани от човек наистина видял и преживял много в последните години. Да е жив и здрав, да се радва на деца и внуци, пък ако народът пак го издигне, знае как да носи отговорност.

Да се направи добра и работеща коалиция в България не е лесна работа. Ненапразно всички мълчат и не казват с кого биха могли да се коалират в следващия парламент.
14 Януари 2017 01:27
wreckage, 23 h.52 m.
14 Януари 2017 01:28
Тоя е болен...
14 Януари 2017 01:31
Вечно болен.
14 Януари 2017 01:34
Ми БайУй, сэр...
14 Януари 2017 02:01
Народа ще гласува за този, който обещае повече бахур, пак!
Значи ще има голямо надлъгване, пак!
Значи ще има много „измамени“ , пак!
Значи ще има много оплюти телевизори, пак!
Значи ще има много „разочаровани“ с готови куфари (и резюмета, ако има какво да пишат в тях), пак!
Борисов е олицетворение на байганьовската мечта и е обект на завист от повечето българи. Те не го харесват, но с удоволствие биха му седнали на стола. Така, че той няма да слезе от сцената. Овцете имат нужда от овчар, както винаги!
14 Януари 2017 02:02
.....Тоя е болен......
.
Aми като го мразите толкова фотошопвайте го по бицепс и ...във фацето.
Че като ви наскачат фризьорките ще ви видя вас
14 Януари 2017 06:44
От всякъде си е за доктор.
14 Януари 2017 07:16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14 Януари 2017 07:19
След изборите ще има политическа криза и народът ще вземе една тояга и ще ни измете всичките, прогнозира премиерът в оставка
14 Януари 2017 08:00
Борисов: Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен


Тлъстият сикаджия е съвсем прав.
Няма по-опитен и нагъл от него в краденето. Останалите участници в класацията са далеч назад и всите от първата десетка са от ГЕРБ.
14 Януари 2017 08:04
Той квото е построил, вие и за пет мандата не моете да боядисате


Той, каквото е построил поначало трудно може да се боядиса, щото се разпада, пропада и прочие - предвид "качеството" на построеното.
Виж, с това, което е откраднал досега, ПЕТ Българии можеха да се построят....
14 Януари 2017 08:10
Борисов: Трудно мога да приема, че има по-опитен от мен


"Пък си и хубав, бе!"
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД