:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Товарен влак е ударил автомобила им
Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че убитите руснаци били 9
Тенисистът би "щастлив губещ" от Египет и е във II кръг на "Ролан Гарос"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,244,378
Активни 1,341
Страници 108,868
За един ден 1,302,066

Шефът на американското разузнаване: Нямаме нищо общо с "руския компромат"

Публикуваният в някои американски медии доклад, че Русия уж разполагала с компромати за новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, не е съставен от спецслужбите на САЩ, се казва в разпространена снощи декларация на директора на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитирана от Ройтерс и ТАСС.
Клапър съобщи, че снощи е разговарял с Тръмп. Двамата говорили за закритите брифинги в петък, посветени на извършените в периода на предизборната президентска кампания кибератаки, приписвани на Русия. "Ние обсъдихме също и документ на една частна охранителна компания, който през последните месеци широко се разпространи в медиите, сред членове на Конгреса и сътрудници на неговия апарат, даже още преди разузнавателната общност в страната да бъде известена за него. Аз подчертах (пред Тръмп), че този документ не е бил съставен от американското разузнаване и не смятам, че той е изтекъл от разузнавателните служби", посочи Клапър.
Той отбеляза също, че спецслужбите на САЩ не потвърждават достоверността на тези документи и не строят никакви предположения на тяхна основа. Освен това Клапър изразил пред Тръмп безпокойство от публикациите и двамата се съгласили, че подобни слухове "нанасят вреда на националната сигурност".
58
2723
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
12 Януари 2017 08:27
Той отбеляза също, че спецслужбите на САЩ не потвърждават достоверността на тези документи и не строят никакви предположения на тяхна основа.


Аха! Ама вредата е сторена. Всичкото шилета по света и у нас вече вярва в руската намеса.
12 Януари 2017 08:29
Очакват се битови инциденти под знака на "Руснаците идат".
12 Януари 2017 08:29
да не би да клекнаха вече пиуенцата?
12 Януари 2017 08:30
Късно е либе за китка...

Доналд Тръмп ще ви разбишка след 8 дни защото иначе няма да има спокойствие през целия си мандат.

Тръмп много добре знае, че требе да вземе страха на спецслужбите иначе ще го помислят за слабак и ще си играят с него.....

12 Януари 2017 08:33
Господа, операцията с тази (дез)информация е така брилянтно направена, че ми се струва че само британците могат да направят такава безупречна игра на няколко етажа и с няколко цели.
Да предположим, че няма никакви компромати за Тръмп в Русия. Но сега вече цял свят знае, че "абе май има нещо там". Тръмп се оправдава като ученик и отрича, Путин също отрича. Така че въпросът остава неясен, и всички сега ще гледат ДЕЙСТВИЯТА на Тръмп спрямо Русия. Ха Тръмпи е допуснал някаква облага за Русия, всички казват: "Ясно, руснаците го държат с нещо". Това стеснява възможността за лавиране на Тръмп и на руснаците и то много!!!
Ако предположим, че руснаците имат някакъв компромат срещу Тръмп, той вече е неизпозваем. И не само конкретният компромат, но всичките руски компромати за Тръмп.
Това е все едно някой да ме заснеме с чужда мацка в легло на калъп. Идва и започва да ме изнудва със снимките. Може, докато жена ми не знае. В момента който жена ми знае за тези снимки, те не струват пукнат цент. И ако някой разпространи тези снимки, ще стане враг и на мен и на жена ми, и никога няма да може да получи нито цент.
Това, добавено с намесата на руснаците на изборите, призната от Тръмп, прави много трудно каквото и да е изнудване.
Но дори ако предположим, че фактите са така ужасни, че импийчнат Тръмп - каква е алтернативата за руснаците, някой като Килъри???
12 Януари 2017 08:38

"Строят предположения"? Помилуйте, преводите ви от руски от ден на ден стават все по-неудобочитаеми.
12 Януари 2017 08:39
Изобщо някой подложи ужасна динена кора на Путя и направи безсмислени всички хакерствания и компромати. И напомни на Тръмп: "Ако не слушкаш..."
12 Януари 2017 08:40
Това, добавено с намесата на руснаците на изборите, призната от Тръмп, прави много трудно каквото и да е изнудване.

А стига лъжи, де!
He said for the first time that he did now believe Russia was behind the hack of Democratic party emails. But he also said that the hacking had revealed valuable information, and insisted that he wanted to make friends with President Vladimir Putin, saying he believed that would be an “asset” to America, especially in its fight against Isil.
12 Януари 2017 08:40
Изобщо някой подложи ужасна динена кора на Путя и направи безсмислени всички хакерствания и компромати. И напомни на Тръмп: "Ако не слушкаш..."
12 Януари 2017 08:42
Апропо Руската Империя май мъдри нешо за Либия !

Вчера маршал Халифа Хафтар се качи на "Кузя" а Русия затвори за полети източното крайбрежие на Либия....


https://www.youtube.com/watch?v=4fiUpEYYFzU12 Януари 2017 08:43
babajaga3-3

Изобщо за сетен път доказваш, че си немощен анализатор и още по-немощен оракул.
12 Януари 2017 08:44
Бабаджага направо разнищи световната конспирация. Само на нея ня й убягна, че тов. Тръмп призна за руска намеса.
12 Януари 2017 08:45
"President-elect Donald Trump accepts the U.S. intelligence community's conclusion that Russia engaged in cyber attacks during the U.S. presidential election and may take action in response, his incoming chief of staff said on Sunday."
http://www.reuters.com/article/us-usa-russia-cyber-idUSKBN14S0O6

От туй по-ясно, здраве му кажи.

"After months of equivocating on the origin of cyberattacks that targeted Democrats before the election, President-elect Donald Trump said Wednesday that he thinks Russia was behind the intrusions.

“As for hacking, I think it was Russian,” Trump said at a press conference in New York. "
https://www.theatlantic.com/technology/archive/2017/01/trump-i-think-hacking-was-russian/512819/
12 Януари 2017 08:46
не е съставен от спецслужбите на САЩ,

Кой казва, че е съставен от спецслужбите? "Обоснованото предположение" на Тръмп е, че компроматът е предаден от спецслужбите на медиите.

Пп Сега видях, че и "изтичането" на компромата се отрича. Коетп е лъжа, защото няма кой друг да е, както вчера каза Тръмп, описвайки кои хора са присъствували на въпросната среща.
12 Януари 2017 08:48
"babajaga3-3 12 Януари 2017 08:45"
Добре ги разбираш конспирациите, но пропускаш факта, че Русия води реална политика, а не политика на компроматите. В този аспект е неуязвима.
12 Януари 2017 08:51
Либийския маршал заедно с офицери на Империята в белоснежни униформи на борда на " Кузя". Класика от 19век - дипломация на канонерките.....


https://pbs.twimg.com/media/C17LpqoVIAAYCwp.jpg

http://colonelcassad.livejournal.com/3178014.html#cutid1

Апропо вчера тов. Тилерсън де факто каза, че ще предаде Куба на Русия защото Тръмп ще анулира сделката на Обама с Хавана....

12 Януари 2017 08:52
abajaga3-3
12 Януари 2017 08:39
Изобщо някой подложи ужасна динена кора на Путя и направи безсмислени всички хакерствания и компромати. И напомни на Тръмп: "Ако не слушкаш..."
Бабооо, ама мноого си умна маааа. Къде я видя тази динена кора. Май от голям мерак ти се превиждат разни неща. Цялата история е, че определени кръгове свързани с Обама (неговата мама) искат да провалят политиката на Тръмп спрямо Русия. А Вашингтон пост и Ню Ъорк таймс са си плюли на авторитета и пишат ли пишат откровени лъжи.
12 Януари 2017 08:53
Ружа, съгласен съм че Русия няма никакво, ни най-малко участие в разпространението на този компромат. То пък има си хас да работи срещу своите интереси!!!
Най-вероятно е МИ6.
12 Януари 2017 08:56
"Цялата история е, че определени кръгове свързани с Обама (неговата мама) искат да провалят политиката на Тръмп спрямо Русия."
Така е. Бих казал: "Цялата история е, че определени кръгове свързани с Обама (неговата мама) (с подкрепата на МИ6) искат да провалят сближаването на Тръмп спрямо Русия." и го направиха!
12 Януари 2017 08:57
he did now believe Russia was behind the hack of Democratic party emails

Схващаш ли за какво говори Тръмп или си баеш бабините деветини?
И още - по темата за хакерите той определено натърти, че китайците имат много повече атаки, като същевременно каза, че не упреква нито едните, нито другите, че си вършат работата. А упреква службите, че не са си свършили работата по защитата.
12 Януари 2017 09:00
Mr Steele (авторът на това фалшиво досие) had been hired by a Washington firm to gather information on Mr Trump’s connections to Russia, funded at first by anti-Trump Republicans and, later, by Democrats. He also shared the information with the FBI.
12 Януари 2017 09:00
гледам, баба ни джага е доста късна версия. за съжаление, коментарите й за чеп за зеле не стават. и тя, подобно на редица бивши тъмносини (ся не съм наясно каква боя се водят) - тупани, темни и пр., представя желаното за действителност. поради което рано или късно следва логичният сблъсък с последната.
12 Януари 2017 09:04
"Схващаш ли за какво говори Тръмп"
Да, че руснаците са хакнали емейлите на Дем. Партия на УСА. Моите цитати потвърждават това, което ти си дал.
12 Януари 2017 09:09
Ся гледам, че дежурния много се старае да оневини ЦРУ. Те не били съставили компромата,само го получили и представили в Тръмп Тауър. И после някой го пратил на CNN & BuzzPeed. Ама това е неудобно за споменаване. Както и че сенатор Маккейн го е подхвърлил на ФБР. Дядката си призна. Надявам се скоро да срещне приятелите си от Ал Нусра.

А DNC са я хаквали и Израел. Нещо на тях ще им направят ли?
12 Януари 2017 09:13
Американските служби вместо да си траят, че са разбити от Някакви Руски хакерчета и да се излагат, че нищо не могат да направят, да си стегнат редиците и потърсят пропуските си. Хората са казали - когато си прост, не си отваряй устата да не ти личи, или "Когато си осран, не чуруликай".
12 Януари 2017 09:13
СЕГА (големите букви са в чест на вестника) очаквам някой да ми обясни как Путя е направил многоходова комбинация, като сам е пуснал този компромат на вестниците, с някаква много тънка гениална цел.
ясенево, хайде бе човек, застъпвай на пост.
12 Януари 2017 09:16
"Американските служби вместо да си траят"
Наистина американските служби нямат абсолютно нищо общо с разпространението на тези компромати.
12 Януари 2017 09:22
Виждам, че има ступор в мурзилските среди, не са получили още опорните точки.
Но при мен вече е 1:20 посреднощ и ви казвам лека нощ, да сте ми живи и здрави.
12 Януари 2017 09:25
ЗИП: "...борда на " Кузя". Класика от 19век..."
А Кузя пушеше ли, та да заприлича наистина на 19 век?
12 Януари 2017 09:31
Наистина американските служби нямат абсолютно нищо общо с разпространението на тези компромати.

Ех, бабо, бабо! По-добре си лягай и спри с глупостите:
“I think it was disgraceful that the intelligence agencies allowed any information that turned out to be so false and fake out,” Тrump said. “I think it's a disgrace, and that's something that Nazi Germany would have done and did do.”
12 Януари 2017 09:41
Красното име на Клапър точно отразява "натюрела" на заниманията на ръководената от него общност - STD.
12 Януари 2017 09:41
А с прахчето, дето ни го демонстрираха в ООН през 2001 г. някой имаше ли отношение? Просто питам, защото то струваше живота поне на един милион само в Ирак.
Но не се учудвам, като гледам какво правят америкатските фондации с българското образование. Явно първо са се пробвали на местна почва.

12 Януари 2017 09:47
Младия хъш, allowed няма нищо общо с "разпространявам".
12 Януари 2017 09:49
БабаЯга, версия 3-3, вместо да се занимава с конспиративни теории, по-добре да се подготви психически за допълнителния данък, който ще наложи правителството на Мексико за да плати СТЕНАТА. Бъдещият президент на САЩ повтори, че Мексико ще си плати стената.
12 Януари 2017 09:51
Хубав спомен:

Ако създадем един бекъп център за киберотбрана на НАТО в България ще е прекрасно, защото тогава България ще се позиционира на картата на войните на 21 век като една от най-високо-технологичните държави.

Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в хотел Шератон, след като откри международна конференция, посветена на интелигентната отбрана.

Плевнелиев отбеляза, че вече е изложил идеята пред генералния секретар на НАТО и подчерта, че в България има достатъчно много хакери и интелигентни млади хора на разположение, които биха могли да бъдат пренастроени и да работят за кибер отбраната, за комуникациите в 21 век.

12 Януари 2017 09:55
но пропускаш факта, че Русия води реална политика, а не политика на компроматите.
Айде бе!
12 Януари 2017 09:56
"Ние обсъдихме също и документ на една частна охранителна компания, който през последните месеци широко се разпространи в медиите, сред членове на Конгреса и сътрудници на неговия апарат, даже още преди разузнавателната общност в страната да бъде известена за него. Аз подчертах (пред Тръмп), че този документ не е бил съставен от американското разузнаване и не смятам, че той е изтекъл от разузнавателните служби", посочи Клапър.
Той отбеляза също, че спецслужбите на САЩ не потвърждават достоверността на тези документи и не строят никакви предположения на тяхна основа. Освен това Клапър изразил пред Тръмп безпокойство от публикациите и двамата се съгласили, че подобни слухове "нанасят вреда на националната сигурност".


... и като така, какво възнамерява да предприеме американското (контра)разузнаване срещу тази PSYOP, насочена директно срещу избрания Президент на Съединените американски щати? Как ще защити президента? А националната сигурност? С декларации? Изявления? Бля-бля-бля?

"Документ на една частна охранителна компания"? Да не е документ на една ... частна специална служба? Една от многото, впрочем. Нали? Кой стои зад нея? Собственици? Ръководство? Финансиране? Поръчки? Държавни включително? А? КОЙ? КОЙ? КОЙ?

Ще ви стяга службата, пичове. Неминуемо е.
12 Януари 2017 09:59
babajaga3-3 12 Януари 2017 09:16
Наистина американските служби нямат абсолютно нищо общо с разпространението на тези компромати.

Винаги съм се чудил дали е неосведоменост, глупост или наглост да се отричат всеизвестни и неоспорими факти.
Такъв например е този, че от близо седмица по телевизии, вестници и сайтове се разпространява информацията, че тайните служби на САЩ са изготвили доклад с който е запознат и Тръмп, с доказателства за руската намеса в изборите. Службите услужливо мълчат - затова са тайни - цяла седмица и сега, като видяха дебелия се оказа че нямат нищо общо. На този фон една иначе велика актриса изигра претоплен етюд, за да подчертае какъв боклук е новоизбраният президент, куп еврогелидери изпратиха писмо до американския султан и цялата прогресивна информационна машина се впрегна да лаже и да маже.
12 Януари 2017 10:02
дежурния много се старае да оневини ЦРУ. Те не били съставили компромата,само го получили и представили в Тръмп Тауър.

Господа, операцията с тази (дез)информация е така брилянтно направена, че ми се струва че само британците могат да направят такава безупречна игра на няколко етажа и с няколко цели.


Май-май и двете твърдения са верни, щото Wall Street Journal вече написа, че това е разработка на Orbis Business Intelligence Ltd., която била собственост на двама бивши (сякаш има такива) играчи от английските тайни служби. Пък и се оказало, че го направили на основата на някакви си техни данни от период от няколко месеца през 2006 г. (докато все още работели в службите на Короната).

Ето и линка към заглавието на статията: http://www.wsj.com/articles/christopher-steele-ex-british-intelligence-officer-said-to-have-prepared-dossier-on-trump-1484162553


12 Януари 2017 10:06
ПП, с извинение.
В този контекст може би беше редно уважаемите редактори да ни осведомят как се е развила пресконференцията на Тръмп или поне да ни запознаят с декларацията на рупора на истината СНН.
12 Януари 2017 10:11
в "памучните републики' имаше скандали с участието на Тръмп.Класически имотни измами- уж строеж на "Небостъргач на мечтите" (като Анжел-в началото на 90-те у нас, дето продаде мечти за американско пдч - материал за кучешки колибки), имаше и "руска връзка" - краставите магарета се надушват. Макар че Тръмп беше дал само името си за целите на франчайза и няколко снимки пред макетите заедно с измамниците.Проблемите там избутват подобни битовизми в периферията. То туй му е и "външнополитическият опит" на шоумена- ако са събрали плача на "опозицията" срещу корупцията- да попресеят източниците си , че кат нищо ще се окаже и някой молла-радикал плюещ по проамерикански постсъветски сатрап. Ще изчакаме какво ще изплува, ама ако с туй ще цакат- да им имам разузнаването.
12 Януари 2017 10:18
доклад на частна охранителна компания.. да не е ипон
не, не мое да е ипон. трябват кинти, а кинти от булгартабак не се събират чак толкова.
ще да е платил някой, дето взема по 1,5 млн. дол. за дрънкане за 1/2 час глупости под формата на лекция.

майтапа настрана. чест и почитания на дежурния по горещите - че я пуска.
дежурни - .
много важна новина.
а бабичката да си дрънка колкото иска от метлата. новината умните я разбраха.
12 Януари 2017 10:30
Виждам, че има ступор в мурзилските среди,
Ta ти не можеш и носа си да видиш, какво остава да видиш цялата картинка, вместо да виеш срещу луната.

А поздравленията срещу дижурния са излишни, хората вече разкриха не само името на фирмата, а и името на написалия компромата.
12 Януари 2017 10:35
Да не е документ на една ... частна специална служба? Една от многото, впрочем. Нали? Кой стои зад нея?

Ето КОЙ:
Mr Steele had been hired by a Washington firm to gather information on Mr Trump’s connections to Russia, funded at first by anti-Trump Republicans and, later, by Democrats. He also shared the information with the FBI.
12 Януари 2017 10:36
ДругарЕ, не става ясно. В крайна сметка щатските служби ли разпространиха компромата? Или ще направите леко пируетче. Пак.
12 Януари 2017 10:38
He also shared the information with the FBI.


Вързал гащи, хитрецът. Да не го погнат.
12 Януари 2017 10:39
Бабо Яго, ми че Тръмп да не е идиот да прозре тази плоска интрига. Всичко може да се очаква, но той си е опърничав. Този кюляф е от същите сили, дето не го искаха. Не ти ли се струва, че той все пак успя да победи в една изглеждаща за почти всички загубена война. Така че, поживем, увидим. Но ми се струва, че пак бъркаш в прогнозите.
А на Русия какво и пука? Докато Америка се раздира от скандали (а Тръмп едва ли гори от желание да повтаря маймунджулуците на предишните президенти и ще се противопоставя колкото и доколкото може, вероятно, не е сигурно, но по-вероятно), Русия полека-лека ще стане опората на световния ред... Така че полека с радостта, както в едната посока, така и в другата.
Тръмп е бил наясно, ако не е бил, е прогледнал, че има много големи сили срещу него и едва ли ще се помайва да им дава възможност да се вихрят. Овладее ли властта, доста кранчета могат да бъдат затворени. Засега се прави, че ще слуша, ама от другата седмица ще има изненади. А всеки опит да се катурне Тръмп ще доведе до гражданска война - твърде много и твърде озлобени са силите, особено едната, която усеща, че палачинката се обръща и те ще са от страната на огъня...
Нищо не е толкова просто и нищо не е толкова ясно. Ясното е, че се очертава борба, подобна на гласността и преустройството. Процесите са много сходни, макар привидно да изглеждат различни.
12 Януари 2017 10:42
Да не го погнат

Абе, не съвсем:
Christopher Steele, 52, fled from his home in Surrey on Wednesday morning after realising it was only a matter of time until his name became public knowledge.

A source close to Mr Steele said he was “horrified” when his nationality was published and is now "terrified for his and his family's safety".
At his large detached home in the Surrey commuter belt, a neighbour said he had left on Wednesday morning. His wife and children were not at home on Wednesday night.
12 Януари 2017 10:51

Ще преживеят ли ЦРУ и СNN провала и унижението си от Тръмп?

Автор: Валентин Хаджийски

12.01.2017 07:58
Че превратът на Хилари и Обама срещу избрания президент на САЩ няма да успее, беше ясно отдавна.
Че става дума именно за преврат – става ясно и от блестящия преглед на Глен Грийнуолд, един от малкото останали безстрашни разследващи журналисти в западния свят, „Държавата в държавата воюва срещу избрания президент с недоказани обвинения, демократите аплодират“ (The Deep State Goes to War with President-Elect, Using Unverified Claims, as Democrats Cheer, The Intercept, 11 януари – има я в интернет).
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/shte-prezhiveyat-li-cru-i-snn-provala-i-unizhenieto-si-ot-trymp

Чичо Фичо,
12 Януари 2017 10:58
Автор: Валентин Хаджийски


фичката както винаги е гъвкав като градински маркуч.
не бе толкова отдавна, когато се хвалеше, че е преспал пред избирателния пункт за да гласува пръв за обама и после лееше дитирамби за новия социализъм идеш в юесей.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД