:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Акциите ще бъдат оставени на разположение на феновете
Популярността му се вдига сред републиканците
Президентът индиректно атакува и иронизира бившия премиер Бойко Борисов през Фейсбук
Някои от допълнителните изследвания можело да отнемат седмици
За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите?
ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
ДПС
Воля
Реформаторски блок
Да, България
Нова република
Не подкрепям никого
Няма да гласувам
Резултати
Честит рожден ден, Миряна!!!
СТАТИСТИКИ
Общо 318,831,061
Активни 1,335
Страници 69,059
За един ден 1,302,066

Депутатите завишиха наказанията за трафик на хора

Трафикът на хора ще се наказва по-сурово, след като парламентът прие на първо четене поправки в Наказателния кодекс, предложени от АБВ. От 5 до 12 години зад решетките и глоба от 15 000 до 25 000 лв. очакват тези, които набират, транспортират, укриват или приемат отделни лица или групи от хора и ги превеждат през границата с цел проституция, просия, принудителен труд, търговия с органи и др. Досега наказанието бе от 3 до 12 години и от 10 000 до 20 000 лв. Ако жертви на подобни престъпления са бременни жени или непълнолетни, отвлечени, примамени с облага или поставени под принуда хора, наказанието ще бъде от 5 до 15 години и от 30 000 до 50 000 лв. От 5 на 7 години се качва минималният срок лишаване от свобода за престъпниците, извършили изредените криминални деяния по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група.

По-тежки наказания ще има и за нелегалното превеждане на хора през държавната граница. За това ще се лежи до 10 години, а преди максимумът беше 6 години. От 3 до 12 години ще се лежи, ако каналджиите прехвърлят малолетни, чужди граждани, правят го организирано или по опасен за превежданите лица начин. Ако в криминалната завера участва длъжностно лице, наказанието ще бъде от 5 до 13 години. Увеличават се наказанията и за тези, които срещу пари укриват чужденци или им помагат да преминат нелегално през страната - от 2 до 5 години затвор и глоба от 5000 до 10 000 лв. Досега в НК имаше възможност за това деяние да не се постанови ефективна присъда.
496
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД