:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Социалистите са възмутени, че социалистическият период е представен като "по-ужасен от Османското владичество"
Възможно е той да търси трети мандат през 2022 г.
Ник Кириос е следващият съперник на българския тенисист
СТАТИСТИКИ
Общо 365,145,014
Активни 1,167
Страници 116,663
За един ден 1,302,066

Вицеадмирал Емил Ефтимов става началник на отбраната

снимка: БГНЕС
Вицеадмирал Емил Ефтимов (в средата) временно ще е началник на отбраната.
Досегашният зам.- началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще поеме временно ръководството на армията. Това реши вчера правителството, като предложи на президента на България да издаде указ до назначаването на титуляр. Евтимов ще може да заема този пост за не повече от една година.

До назначаването на вицеадмирала се стигна, след като сегашният началник на отбраната ген. Константин Попов подаде рапорт за пенсиониране.Това стана след избора на ген. Румен Радев за президент. Радев беше дълго време заместник на Попов в командването на бойната авиация. След като Попов оглави отбраната, Радев зае неговото място във ВВС. Тогава се заговори за скрит конфликт между двамата.

В мотивите си за оставката ген. Попов посочи, че е редно новият президент да избере лично ръководителя на въоръжените сили на страната. Той обаче вече месец очаква президентът Росен Плевнелиев да издаде указ за освобождаването му. Това се отлагаше заради пропуска на правителството да предложи временно изпълняващ. На 21 декември стана ясно, че лично премиерът в оставка Бойко Борисов е забранил на военния министър да предлага нов началник на отбраната на мястото на генерал Попов. Според Борисов номинация трябва да направи следващото правителство. Вероятно обаче мнението на премиера се е променило, след като беше предложен вицеадмирал Емил Ефтимов. Така Плевнелиев ще може да освободи ген. Попов още преди встъпването в длъжност на Румен Радев.
 ЕМИЛ ЕФТИМОВ
2
917
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Януари 2017 19:59
Нищо.
12 Януари 2017 12:06
Този прави ли разлика между бой, сражение и битка? А между вид въоръжени сили и род войска? Съмнявам се...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД