×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,081,587
Активни 517
Страници 17,944
За един ден 1,302,066

Лошото време взе над 60 жертви в Европа

Рекордно ниските температури и силният снеговалеж в цяла Европа доведоха до смъртта на 61 човека.
В Полша вследствие на измръзване са загинали 20 човека, основната част от които бездомници, но също така и възрастни и болни хора, които живеят в отдалечени места. В същото време редица градове, сред които Рибник, Ченстохова, Катовице и други, са пострадали и от тежък смог, тъй като за отопление гражданите им използват некачествено гориво. В Рибник властите дори са затворили детските градини заради притеснения за здравето на децата.
В Сърбия жертви на студа са трима души. Заради студа извънредно положение беше обявено в девет общини, а за цялата територия на страната е обявен червен код за опасно време. Също така е преустановено корабоплаването по основните морски артерии на страната – реките Дунав и Сава. Подобни мерки са взети и в България, Румъния и Хърватия.
В Македония трима души също загинаха заради студовете, които на места достигаха до минус 20 градуса.
В същото време за първи път от 32 години сняг валя в албанския курортен град Саранда на брега на Йонийско море. По предварителни данни от измръзване в Албания са починали петима човека. В южноалбанския град Булкиза температурите паднаха до минус 22 градуса.
Заради студа властите на остров Лесбос настаниха в хотели близо 250 бежанци от палаткови лагери. Сняг валя и в Атина, където голяма част от училищата бяха затворени. Властите оборудваха и близо десет отопляеми убежища за бездомниците в гръцката столица.
10
1001
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
11 Януари 2017 15:07
"за отопление гражданите им използват некачествено гориво"
При пазарната икономика и демокрацията няма некачествени неща!
11 Януари 2017 15:09
Лошото време взе над 60 жертви в Европа
Рекордно ниските температури и силният снеговалеж в цяла Европа доведоха до смъртта на 61 човека.


Над 60 - 61! Не че искам да са повече ама...

Един учител по "Трудово обучение", преди много, много години, казваше 1,2,3,4,5 и така нататък - 6!
11 Януари 2017 16:33
В студа: Изнасяме ток за Турция по 4 цента, внасяме от Румъния по 18 цента…
Pan.bg

11 яну 2017 | 12:43 views (174) commentaries(1)
img Супер абсурд е родила герберската политика в енергетиката в студените дни. Оказва се, че поради липса на мощности, е трябвало да ни спасява Румъния. Въпреки опроверженията, се оказа, че все пак внос на ток е имало. В същото време, статистиката сочи, че сме изнасяли за Гърция и Македония – малки количества, и огромни количества – за Турция. - See more at: http://www.pan.bg/view_article-61-367766-V-studa-Iznasyame-tok-za-Turciya-po-4-centa-vnasyame-ot-Rumyniya-po-18-centa.html#sthash.0po5oT0t.dpuf
11 Януари 2017 16:53
Както е известно, енергийната мафия лапа големи пари от това, че купува евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“ и го продава пак евтино, но с малка печалба на Турция. Оборотът обаче е огромен и печалбите също. В същото време българските потребители са задължени да плащат за скъпия ток на зелени централи, американски инвеститори и пр. Ток, който турците и не помислят да купуват. Така се получава абсурд да снабдяваме Турция с по-евтин ток, отколкото българите.
11 Януари 2017 17:01
В България , няма ли поне един?
Не че искам. Ама някоя измръзнала баба на село, дето не е могла да си запали печката?
11 Януари 2017 17:17
В България , няма ли поне един?

Ако питаш форумното болшинство - няма (дано наистина да няма!). Жертвите в други страни са на лошото време, у нас ако има - ще са жертви на Боко.
11 Януари 2017 17:20
Manrico


В Полша вследствие на измръзване са загинали 20 човека, основната част от които бездомници, но също така и възрастни и болни хора,
11 Януари 2017 17:21
Ех този Путин!...
11 Януари 2017 18:20
Жертвите в други страни са на лошото време, у нас ако има - ще са жертви на Боко.

Точно така, Жанче!
11 Януари 2017 19:13
Един учител по "Трудово обучение", преди много, много години, казваше 1,2,3,4,5 и така нататък - 6!


Пенчо бре, къде ги измисляш и къде ги намираш?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД