×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това стана със 109 гласа „за“
Като основна причина се сочи „хроничното предубеждение на Съвета към Израел"
Гражданите ще могат да си поръчват от лекия наркотик и онлайн
Мотивът бил "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й" на конференция в Ню Йорк
От думите на еврокомисаря стана ясно, че важното е състоянието на банките
Това ще стане въпреки противодействието на американския Сенат
САЩ: Ще дадем мощна подкрепа за икономическото възстановяване на Гърция
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,498,969
Активни 1,504
Страници 70,089
За един ден 1,302,066

Депутатите пак игнорираха резултатите от референдума

Новият президент Румен Радев обяви, че няма да се бави с разпускането на парламента
Обсъждането на националния референдум от 6 ноември 2016 г., на който мнозинството гласували поискаха въвеждане на чист мажоритарен избор, задължителен вот и намаляване на държавната субсидия за партиите до 1 лв. на глас, се препъна още на първото си препятствие. Проектът на ГЕРБ, с който се одобряват резултатите от допитването, се натъкна на масирана съпротива в правната комисия на НС. Той бе подкрепен единствено от 6-има техни депутати. Против гласуваха 11 членове на комисията от БСП, ДПС, Реформаторския блок, "Атака", Патриотичния фронт, БДЦ-НС и АБВ. Желанието на ГЕРБ да се удовлетвори искането на суверена не е съвсем искрено, тъй като още след президентските избори премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че чист мажоритарен вот няма да доведе до нищо добро. После обаче смени позицията си и поиска парламентът да съкрати ваканцията си, за да приеме промени в съответствие с волята на народа, но дори депутатите от ГЕРБ не внесоха подобно предложение. Днес проекторешението за одобряване на резултатите от референдума ще влезе в пленарната зала, но шансовете да се обърне гласуването практически са равни на нула.

Вчера ГЕРБ затрудниха още повече задачата по промяната на изборната система и съкращаването на субсидиите, след като докараха до провал разглеждането на собственото си проекторешение за референдума. Документът бе внесен още в средата на ноември м.г., след като Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще подкрепи резултатите от референдума, без да прави в тях никакви промени. В него се предвиждаше правната комисия да е подготвила доклад за второ четене на необходимите законови поправки до 15 декември 2016 г. Нищо подобно не се случи. Депутатите можеха да сложат нов краен срок, но не го направиха, а използваха остарялото проекторешение за формален повод да го отхвърлят категорично. Първи се впусна в атака Четин Казак от ДПС, който обяви, че документът е безвъзвратно закъснял и предложи цялата работа по референдума да се остави на следващото НС. Подкрепиха го Явор Нотев от "Атака", Филип Попов от БСП и Петър Славов от Реформаторския блок. Аргументът им бе, че все още няма решение на Върховния административен съд (ВАС) по жалбите на "Шоуто на Слави" срещу обявените от ЦИК резултати на референдума. Някои от депутатите дори заявиха, че позиция на НС по въпроса, преди да е приключило делото, може да предопредели решението на съда и представлява намеса в работата на независимата съдебна власт. Аргументът им е странен, защото съдът трябва да каже дали гласовете на референдума са достатъчни той да е задължителен за парламента или не. Няма вариант, при който съдът да обяви референдума за невалиден. Така че решението на депутатите няма как да попречи или предопредели съдебното решение.

Кирилов не пропусна да обвини колегите си, че си търсят "процедурно обяснение, за да не се реши въпросът по същество". И посочи, че когато влезе в сила решението на ВАС, настоящият парламент няма да го има, нито следващият ще се е събрал, което ще остави висящ целия казус. "Ако ние вземем това решение, ще направим безпредметен съдебния спор, защото сме удовлетворили жалбоподателите", изтъкна шефът на правната комисия. Доводите му не бяха приети.

ГЕРБ обаче смята да продължи темата. В понеделник партията изненадващо форсира работата по приемането на резултатите от референдума и обяви намерението си в четвъртък да внесе проект за промени в Изборния кодекс, с който се въвежда мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура. Проектът обаче не решава основните проблеми на този вид избори - районирането на страната и мъртвите души в избирателните списъци. ГЕРБ предлага да се въведе активна регистрация, но само за българите в чужбина. А новото райониране на страната е прехвърлено на президента. "Не смятаме, че районирането не трябва да бъде предложено от една политическа сила, каквато е в случая ГЕРБ. Ако погледнем в исторически план, 1991 г. Великото народно събрание, районирането, което е било за мажоритарната система, е било с указ на президента. Така че съвсем резонно е институцията, която е равно отдалечена от изпълнителната власт и парламента, пряко избраният президент от народа той да издаде указ, с който да направи това райониране и да няма абсолютно никакви претенции от нито една политическа сила", обясни пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. И отново настоя новоизбраният президент Румен Радев да отложи разпускането на 43-ото НС, за да се даде достатъчно време на депутатите да свършат работата, вменена им от референдума.

Новият президент Румен Радев обаче охлади желанието на ГЕРБ да се удължи животът на този парламент и припомни на депутатите, че са имали два месеца да приемат промените, но не са го направили. "Междувременно народните представители ползваха парламентарната си ваканция, което е тяхно право, но и тяхно решение", каза новият държавен глава. Той обясни, че всякакви опити да се продължи 43-ото Народно събрание под предлог несвършена работа са в разрез с конституцията и произнасянето на Конституционния съд. Радев възнамерява да се придържа стриктно към основния закон и в най-кратък срок след встъпването си в длъжност да назначи служебно правителство, да разпусне НС и да насрочи парламентарни избори.65
3866
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
65
 Видими 
10 Януари 2017 20:05
Разчитам на здравия разум на едни от депутатите и чувството за съмосъхранение на другите, за да не се допусне безумието "мажоритарни избори в два тура с абсолютно мнозинство". Да въведеш в страна с нищожен опит в демокрацията избирателна система, която не съществува никъде по света, е авантюризъм. Да я приемеш за два месеца и веднага да я използваш е безотговорност, която ще хвърли държавата в хаос. Почти 30 години правим избори по една и съща система и всеки път настъпва някаква бъркотия, какво остава за съвършено нова система, непозната никъде и на никого - дори на Слави Трифонов. Кога ще се районира, кога ще се обучават комисиите по новите правила, колко ситуации ще останат непредвидени?

Впрочем, всички са наясно с това и никой няма да го допусне, защото след хаоса ще настъпи буря, която ще помете всички. Да благодарим на тези, които гласуваха за президент, но не гласуваха на референдума, защото те ни спасиха. ГЕРБ знаят много добре всичко това, затова спокойно и без риск ще го използват за малък театър за събиране на допълнителни гласове.
10 Януари 2017 20:16
Новият президент Румен Радев обяви, че няма да се бави с разпускането на парламента

Румен Радев може да стане президентин чак коги се закълне пред парламенто. Според конституцията. А да ли ке има кворум не е ясно...
10 Януари 2017 20:19
. А да ли ке има кворум не е ясно...
Тази подличка мисъл отдавна се върти в мутропожарникарските среди. И като нищо могат да я приложат, но.... посолствата не дават. Ако щеш вервай, от ул.Козяк са по-настоятелни (въпреки параноите най-правоверните гербаджии и риформатори, че Генералът е комунист и агент на Путин). Така, че кворум ще се събере.
10 Януари 2017 20:25
Хи-хи.
Чл. 96. Президентът и вицепрезидентът полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2.

Туй е императивно изискване според конституцията на гиньо ганев...
10 Януари 2017 20:32
А да ли ке има кворум не е ясно...

нямай грижа, ще има. Ф ОПГ-то не са чак толкова тъпи, че след като катурнаха изпълнителната власт да почнат да люшкат и плезидентската институция.
Това няма да хареса на обикновените хора.
10 Януари 2017 20:35
то па един референдум
10 Януари 2017 20:37
Немам грижа. Сал посочвам един от многобройните дефекти на гиньо-ганевата конституция. За обица на ухото на Радев...
10 Януари 2017 20:37
А да ли ке има кворум не е ясно...


Рахат бъди ти. Боце ти, ако контролираше кворума в НС, още да си върти синджирчето. Ама ... надали. Пък у останалите и мисъл не минава да се ебават с президента, вервай ми. Щото тоягата има два края, пък единият е и по-тежък. Затова и викат китайците "мишата опашчица"
10 Януари 2017 20:39
то па един референдум
сФирен.
10 Януари 2017 20:41
За обица на ухото на Радев...

вместо да се грижиш за бижутата по ушите на Радев, вземи да се концентрираш върху текущата реалност. Само напълно откъснат от нея субект може да предполага вероятността подобно събитие да се състои, а конституцията не се занимава с невероятни неща.
10 Януари 2017 20:50
Това няма да хареса на обикновените хора.

Същите тези хора гласуваха и за чисти мажоритарни избори в два тура...
10 Януари 2017 20:52
И?
герп да е успял да им внуши, че Радев е кофти избор? Не.
Начи, ако тръгнат да го люшкат с дебилни врътки с кворума, контрата остава за...герп.
Което е обратното на умно.
10 Януари 2017 20:56
Новият президент Румен Радев обяви, че няма да се бави с разпускането на парламента

Правилно решение на Радев.
Днес клетва и всъпване в длъжност.
Утре Бай, Бай май лайф, гуд бай!
10 Януари 2017 20:57
Уважаваният от мен ПАРАГРАФ39, каза, че не е необходм кворум за полагането на клетва. Това не предполага решение на НС, а е само протокол.
10 Януари 2017 21:02
Бездруго това с кворума е теория, която някой е извадил от задното си отверстие, щото фсеки, приложил я на практика, би се вкарал ф положението на душманин на представителната демокрация и суверена.
10 Януари 2017 21:07
Същите тези хора гласуваха и за чисти мажоритарни избори в два тура...
Същите тези хора гласуваха и за субсидия от 1 лев, ама герберския бюджет е за 11...
Какво да правиш - обикновен евроатлантизъм (в хубави смисъл*)!

*в хубавия смисъл - израз от един анекдот, за който тук ще получа дълга разходка в ледените полета!
10 Януари 2017 21:10
Какъв по-сгоден момент по-бързо да разкара бившия си работодател от кабинета му
10 Януари 2017 21:12
Бездруго това с кворума е теория

Ми напротив. Често прилагана парламентарна практика от малцинството. Не ми се ровичка из стенографските дневници...
10 Януари 2017 21:14
Често прилагана парламентарна практика от малцинството.

Често викаш...и що така при досегашните плезидентски клетви е приложена точно нула пъти?
10 Януари 2017 21:16
"...може да стане президентин чак коги се закълне пред парламенто. Според конституцията."

кат сме тръгнали по тъз линия на разсъждение... за къв референдум иде реч? според конституцията?
10 Януари 2017 21:18
Глупости на търкалета. Ако ще под триста различни форми да го пуснете, все същото ***** си остава.
10 Януари 2017 21:19
Често прилагана парламентарна практика от малцинството.


Гения от Банкя:

Кворумът на едно парламентарно заседание зависи от председателя на Народното събрание и от партиите подкрепящи кабинета, той не е задължение на опозицията, добави Бойко Борисов. За какво аз ще им осигурявам удобството и комфорта да има достатъчно регистрирани депутати, за да се провеждат заседания. Като не могат да си осигурят кворум, управляващите трябва да си ходят, добави той.
10 Януари 2017 21:25
Като не могат да си осигурят кворум, управляващите трябва да си ходят, добави той.


този наистина, ама наистина е много вреден за България.
10 Януари 2017 21:27
Често викаш...и що така при досегашните плезидентски клетви е приложена точно нула пъти?

Е, винаги може да има първи път. Което е възможност за извиването ръцете на Радев и по тази линия. Мдаа...
10 Януари 2017 21:31
кой иска да му вие ръцете бе, щурчо?
Доколкото ми е известно, фсички парламентарно представени партии признаха избора му за редовен.
10 Януари 2017 21:42
Против гласуваха 11 членове на комисията от БСП, ДПС, Реформаторския блок, "Атака", Патриотичния фронт, БДЦ-НС и АБВ
Тези са против волята на народа! Върховен суверен само на думи, а в действителност брашнен чувал за изтупване с пръчка. Дий, воле, дий! Опъни гърба, издръж или умри!!!
10 Януари 2017 21:44
Тези са против волята на народа!

тц, тези са протиф предложението на герп.
10 Януари 2017 21:46
кой иска да му вие ръцете бе, щурчо?
Как "кой" - Той, Цецка и Щурчо! Велики разбирачи на ... всичко.
10 Януари 2017 21:53
Най-лесно се приемаше субсидията да е един лев. Но всички депутати мълчат като риби по този въпрос, а си чешат езиците с мажоритарния въпрос от референдума.
Ех, как ми се иска така наречените системни партии (производни от комунистическата) - БСП, Герп и ДПС да получат общо около 20 депутата на тези избори, но народа ни е тъп и пак ще гласува за тях.
Тогава никой да не се оплаква .
10 Януари 2017 21:55
......Президентът и вицепрезидентът полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2....
.
Нищо не пречи театрото да е на мегдана отпред тогава .
Под лявото копито на коня.
10 Януари 2017 22:06
Ся, редно е непросветените кибици да бидат светнати, че между Борисов и Радев по секо време може да има сделка. Тъй щото да не се възторгват много. Се пак...
10 Януари 2017 22:09
Ся, редно е непросветените кибици да бидат светнати, че между Борисов и Радев по секо време може да има сделка. Тъй щото да не се възторгват много. Се пак...


Може да има, може да няма. И очевидно не по всяко време, а пък около клетвата хептен.
10 Януари 2017 22:26
@щурчо
10 Януари 2017 20:25
Хи-хи.
Чл. 96. Президентът и вицепрезидентът полагат пред Народното събрание клетвата по чл. 76, ал. 2.

Хи-хи, а къде в този член е изискването за кворум?
10 Януари 2017 22:41

Хи-хи, а къде в този член е изискването за кворум?

Елементарно. Без кворум нема как да се свика НС. И да има редовно заседание. Да не би Радев и Йотова да се заклеват пред храсталаците на парламенто...
10 Януари 2017 22:58
щурчо, движиш се ф кръг.
10 Януари 2017 23:15
На бас, че повечето дето са гласували на реферндума даже и не помнят трите въпроса!
Зачеркват "не_тата" с погнуса и повече не искат и да знаят!
Най-много да помнят левчето, така наречената субсидия, дето на наша баба Пена изобщо не и е ясно що е то!
11 Януари 2017 00:46
щурчо, движиш се ф кръг.

Устави гу.
Ся смята, изплезил език, колко е 2+0.
После отиваме на сложното: Колко е 2+1.
11 Януари 2017 01:28
Как вият на умрело,че ще загубат кокала...Само мажоритарни избори ще решат всички проблеми на бегето.Корупция мафия дремещи съдии за кошница плодове с плик всичко отива под леда.Необходима е Културната революция на Мао Це Дун моментално да започне.Да ги водят полуголи на каишки депутатите по улиците и народа да ги храчи както беше в Китай.
11 Януари 2017 01:30
Само от учтивост Радев не е написал "Довиждане циркаджии, а на РаданКъ - Збогум!"
11 Януари 2017 06:39
Радев май накрая ще излезе човек на ДПС. Или поне действията му ще са в полза най-вече на ДПС.

Щото оставането на пропорционалната изборна система.. означава власт на ДПС. Така както е било през последните 20 години близо. Колкото и да се заменя ДПС с други патерици - РБ, Атака, Патриоти или не знам какви - в крайна сметка ДПС са тия които открито или скрито управляват благодарение на пропорционалния вот и на бизнес насочеността на партията. ДПС са винаги готови на преговори, за разлика от патериците дето веднага се мислят за велики и започват да извиват ръце.. без да имат съответните възможности.
11 Януари 2017 06:44
БСП и Герб пак ще са с близки резултати от изборите и познайте кой ще управлява при една такава конфигурация и пропорционален вот? ДПС познахте. Вече си слагат лигавниците и се облизват ли облизват. БСП си мислят, че ако спечелят при пропорционални избори ще управляват - ще управляват ама в коалиция с ДПС и ДПС ще командва. Герб си мислят, че ако спечелят те ще управляват - пак не са познали.

Единствено мажоритарните избори могат малко да поразбъркат картите и този който спечели да спечели с много и да може да състави самостоятелно правителство. Друг е въпросът.. дали има партии които искат цялата власт и отговорност/не само на думи и на дела и възможности/. Сегашната споделена отговорност между няколко партии е много удобна - всеки се оправдава с другите и готово. Далаверите си вървят на пълни обороти. Без никакви усилия и работа от страна на партиите.
11 Януари 2017 07:03
Елементарно. Без кворум нема как да се свика НС. И да има редовно заседание.


Глупости! Без кворум не може да заседава, да обсъжда и да взима решения. Полагането на президентска клетва не е нито едно от тях, както и парламентарният контрол, например. Клетвата не зависи от решение на НС. НС не може да "отхвърли" клетвата на президента, за да му трябва кворум за това решение
11 Януари 2017 08:56
Само мажоритарни избори ще решат всички проблеми на бегето


11 Януари 2017 08:57
До Неопол, Писна ми, Купер,

Ако сте като мен - от 2.5-те милиона, които с ДА отговорихме на първия въпрос, давайте да правим бързо РеферендУМНАТА Партия на Гражданите! За изборите може и да не успеем да я регистрираме - при такъв СГС - но поне да опитаме!

Не може да се оставим на такива като всички в тоя Форум дето лаят против М2 - ЕИР - 240, и върло бранят П1-МИР-31!

Аз ще направя всичко, което е по силите ми, но повече НЕ искам да се възползвам от правото ми по Чл.42 на Конституцията по реда, фиксиран в сегашната П1-МИР-31 ! Сиреч, не искам повече да бъда ЗАДЪЛЖЕН (това бе гласувано още преди Референдума) да ходя до СИК и там шепа СИКаджии (=купени от партиите данкохайрсъзовци, фильогочоолувци и танасдочоолувци, инструктирани от гуньоадвокатиновци) да ми бутат в ръцете парче хартия с квадратчета и кръгчет, да дращя аз върху едно квадратче и едно от кръгчетата и така да легитимирам вкарването в Парламента на подредените зад първите кръгчетата 4-5 и повече (за по-големите МИРове) аватари (=марионетки) на естаблишмънта (=т.нар. системни партии + партии от типа РП = патерици на "системните", които аватари в НС ще а/ законодателствуват, б/ ще назначават Премиер и Кабинет негов, който да прахосва събраните от мен и от вас данъци, и в/ ще назначава на ключовите постове в т.нар. съдебна власт магистрати-аватари - и трите неща все в угода на господарите на естаблишмънта, и на неговите "дейци" (=партийните върхушщи) Не искам повече Боко и Цвоко, Корнелия и Серж, Красимир Каракачанов и В симеонов, Волен Сидеров, Доган и Карадайъ, Марешки, Куна, Лукарски, Радан Кънев и Иван костов да ми подреждата кръгчетата зад квадратчето си в бюлетината!

Искам да има 240 ЕИР, партиите да си подберат вътрешно-партийно по 240 читави кандидата за депутати, да си регистрират по един във всеки ЕИР, 300 партии по 240 кандидата, всичко 72 000 имена за 240 ЕИРа, всяко от тези имена да е единствено върху бюлетината (ако партиите си платят сами - и портретчето да му турят), и в месеца (ако един е малко, тогава два-три да е кампанията) тези 72 000 човека да кръстосват от врата на врата, да кандърдисват избирателите, че са най-добрият им избор за депутат от дадения ЕИР, щото партията, която го издига, при мнозинство в НС, чрез това мнозинство така изпълни дейностите по трите букви по-горе (законодателствуването, съставянето на правителството, и контрола върху магистратите), че избирателят и от този ЕИР, и от останалите 2391 само хаир ще имат, и непрекъснато ОДАТА на РАДОСТТА ще пеят от радост, че такъв депутатин са си избрали!!!!

Разликата между сегашната П1-МИР-31 и исканата от нас М2-ЕИР-240 е само ЕДНА - при първата система 240-те аватара в НС са на партийните върхушки (и господарите им - зад тях, хората с МНОГОТО пари, все от нас ОТКРАДНАТИ), а при исканата от нас М2 системата аватарите са вече НАШИ - на избирателите! Ама не на всички (както пише в тъпия Чл. 67 - ТРЯБВА час по-скоро да бъде премахнат от Конституцията) а на избирателите си от дадения ЕИР! И ако работи против НАШИТЕ интереси (на избирателите, които сме го пратили в НС) ние ще намерим начин да го ИЗРИТАМЕ от НС! Колко му е да допълним първата алинея на Чл. 42 на Конституцията, където пише "имаме право да избираме държавните и местни органи, и да участваме в референдуми", и с думичките: "респективно - и да ИЗРИТВАТ от тези държавни и местни органи избраниците си, ако те не ИЗПЪЛНЯВАТ ОБЕЩАНОТО преди изборите"!

Тази проста разлика всичките 2.5 милиона, дето отговорихме с ДА на първия въпрос, я РАЗБИРАМЕ, и НЯМА да се откажем да я видим ПРЕТВОРЕНА "в живо дело" чрез въвеждане, 100% на М2-ЕИР-240!!!! Колкото и да са против и сегашните аватари в 43-тото НС, и лаещите против М2 от този ФОРУМ! ЛАЙТЕ си, КЕРВАНЪТ тръгна-а-а, и НЯМА как да го спрете! НЯМА, и задниците да си съдерете от злоба и пенявяне, НЯМА да го спрете кервана!!!
11 Януари 2017 09:06
КЕРВАНЪТ тръгна-а-а, и НЯМА как да го спрете! НЯМА, и задниците да си съдерете от злоба и пенявяне, НЯМА да го спрете кервана!!!

Да сме живи и здрави всички - и подкрепящите, и тези, които сме против мажоритарните избори в този им вид. Но може ли да посочиш някакъв срок, приблизително - да проверим все пак прогнозата ти.
11 Януари 2017 09:30
ПлесNick,
Само не разбирам, защо трябва да се прави нова партия, която да въведе мажоритарния вот, след като се оказа, че има такава партия.
11 Януари 2017 10:11
"Няма да е по мое време", рекъл дядо Господ! Надявам се всички разбраха, че приказките, че може да се прескачат етапи от развитието на нациите(държавите), са празна работа! За "оправянето" на нашата държава трябва поне 40% от народа да узрее и тогава. Засега по моето скромно наблюдение процентите са около 25! Дано се лъжа.
11 Януари 2017 11:06
"Няма да е по мое време", рекъл дядо Господ! Надявам се всички разбраха, че приказките, че може да се прескачат етапи от развитието на нациите(държавите), са празна работа! За "оправянето" на нашата държава трябва поне 40% от народа да узрее и тогава. Засега по моето скромно наблюдение процентите са около 25! Дано се лъжа.

Лошото е, че май не се лъжеш.
Един приятел преди време ми беше казал, че обществото, подчертавам - обществото, ще се оправи истински когато тези, които през 1990 бяха на по ок. 30 - 35 години се оттеглят от активна дейност (той си каза направо - като измрат, но аз го тълкувам по-разширително).
Мисля че е прав, защото огромната част от тези хора живеят в миналото и активно или пасивно не желаят нито промяна, нито развитие.
Мнозина в този форум са онагледяващ пример.

Та ...... нещата се променят. Но ще иска още време. За съжаление.

Можеше да стане и по-бързо, но за целта трябваше управление като това на Ататюрк, или на Пиночет ........ за Ли Куан Ю не смея и да мисля.
Уви, никой подобен не се появи досега!
11 Януари 2017 11:16
Можеше да стане и по-бързо, но за целта трябваше управление като това на Ататюрк, или на Пиночет ........ за Ли Куан Ю не смея и да мисля.
Уви, никой подобен не се появи досега!

Еееех, как им се иска на сгугикратите да колят, бесят и разстрелват, да ффффащат за гушите, едно такова ффффатално усещане да се носи във въздуха.

Хубостнико, тъй като ти и мен причисляваш към тия, дето ти пречат, да те светна, че къде 1990 бях на 15-16, та бая ше почакаш или ела да ми покажеш къде зимуват раците.
11 Януари 2017 11:51
Пиночет - идеал на сгугньо и подобни.
Ами преди 30тина години си го имахме. Що го опущихме?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД