:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Не виждам диктатура у нас, заяви бившият министър на Борисов
Експертите набързо заключили, че автомобилът е технически изправен
Киев трябва да повиши митата си за природен газ, смята американският държавен секретар Джон Съливан
Тази година мотото е "Свят без замърсявания с пластмаси"
Турция ще разгледа случая на гръцките войници, ако й бъдат върнати участниците в преврата
СТАТИСТИКИ
Общо 377,338,330
Активни 1,065
Страници 55,583
За един ден 1,302,066

Ремонтът на НДК заради ЕС изведнъж стана 35 млн. лв.

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
В НДК бе открита експозиция от артефакти, онагледяващи дейностите и вложените до момента средства в подготовката за европредседателството.
Средствата, които ще бъдат нужни за ремонта на НДК за предстоящото българско европредседателство, изненадващо станаха 35 млн. лв. Това се разбра вчера по време на откриването на изложбата "НДК-Артефакти". В сградата ще се провеждат заседанията, официалните срещи и пресконференциите на лидерите на съюза в рамките на шест месеца. Първоначално се очакваше ремонтът да струва 17 млн. лв., и тези пари бяха отпуснати от МС. В края на м.г. сумата набъбна до 20 млн. лв., а в началото на тази вече е с 15 млн. лв. повече.

В края на ноември м.г. директорът на НДК Мирослав Боршош заяви, че все още има много неизвестни около ремонта - например какво ще "излезе" от стените и таваните при събарянето им, тъй като от повече от 30 г. никой не ги е поддържал. Затова той ще продължи да преговаря с правителството за отпускането на допълнително пари.

Вчера Боршош обясни, че до момента са преведени 17 млн. лв., а останалите трябва да бъдат изплатени от държавата до началото на март. Близо 3.9 млн. вече са похарчени за премахването ненужни предмети, ламперии, настилки, част от тях превърнали се в "артефактите", изложени във фоайето на НДК. Закупена е и конферентна техника по стандартите, изисквани от Брюксел, която е струвала 4 млн. лв. Още 20 дни ще се уточнява точната сума, която ще е необходима за системата за сигурност на НДК.

Боршош изрази притеснение, че България все още не е готова за председателството на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. "В момента сме на ръба. В момента сме във фаза, в която ние от екипа на НДК се притесняваме за българското председателство", каза той.
4
1005
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
11 Януари 2017 10:39
Този Боршош не беше ли последният първи секретар на ДКМС? И сега не му стигат парите! Огладнели са явно-толкова суша!
11 Януари 2017 13:35
Опалянка,пари за цяла нова сграда загребват и...унищожават всичко,което им е -фрески ,композиции...Хитреци- лапачи декомунизатори
11 Януари 2017 22:58
Коментарът на Gabara по-горе, отнасящ се до ЦК на ДКМС ми припомни нещо интересно:
На времето имаше един Енчо Москов - първи секретар на ЦК на ДКМС.
И сега този, съвременният Москов, министър на здравеопазването (в оставка) - роднина ли му е?
Нямам доказателства за това, но мнението ми е, че по всяка вероятност - да. И този факт би бил поредното потвърждение, че някогашните комунисти, а сега и техните роднини (деца и внуци) продължават да владеят България.
11 Януари 2017 23:12
Още веднъж пиша - по повод на факта, че в България продължават да управляват децата и внуците на предишните комунисти.
В тази връзка да напомня - шансът ни да оцелеем при това положение е един: всички ние да започнем да се самоорганизираме по местоживеене – по блокове, квартали, селища. Да създадем като начало доброволни групи за патрулиране и охрана на кварталите. Да се обединяваме и контактуваме помежду си. Тук е и шансът да създадем Гражданско движение, което да участва в бъдещи избори (с много важен момент – да познаваме всички хора, които избираме за водачи. Иначе провокаторите са гарантирани! Което се случи през 90-та).
Запомнете, драги ми съграждани – няма за кого да гласуваме в бъдещи избори, ако не издигнем кандидатите измежду нас. Защото практически всички съществуващи партии в България са създадени от наложения ни от Запада елит - от марионетъчни политици и марионетки - министри.
Не е добра новина, но вече нямаме друг избор – трябва да почнем от НУЛАТА.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД