×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това стана със 109 гласа „за“
Като основна причина се сочи „хроничното предубеждение на Съвета към Израел"
Гражданите ще могат да си поръчват от лекия наркотик и онлайн
Мотивът бил "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й" на конференция в Ню Йорк
От думите на еврокомисаря стана ясно, че важното е състоянието на банките
Това ще стане въпреки противодействието на американския Сенат
САЩ: Ще дадем мощна подкрепа за икономическото възстановяване на Гърция
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,498,944
Активни 1,513
Страници 70,064
За един ден 1,302,066

И Прокопиев бе пришит към делото срещу Трайков и Дянков

Обвинението е клевета, а мотивите са прозрачни и напълно политически, твърди издателят
СНИМКА: АРХИВ "СЕГА"
Прокопиев и Борисов на годишна среща на правителството с бизнеса. Тогава нямаше "коледни честитки".
Прокуратурата атакува фронтално бизнесмена и издател Иво Прокопиев, като го привлече като обвиняем по делото за продажба на акциите на държавата в ЕВН. По него вече е обвиняем бившият министър на икономиката Трайчо Трайков и предстои на 18 януари да бъде обвинен ексминистърът на финансите Симеон Дянков. Според прокурорите между май и юни 2011 г. Прокопиев умишлено е помогнал на Дянков да извърши престъпление по служба.

"Намирам обвинението за абсурдно и нелепо, нямащо нищо общо нито с фактите, нито с правото. От постановлението не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни, с какво съм помогнал на Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил", обяви Прокопиев във "Фейсбук". "В същността си "обвинението" е клевета, която приравнява прокуратурата на обикновен инструмент за репресия на опонентите на корупционното статукво в страната, подобен на кафявите медийни бухалки. Оценявам цялата ситуация като коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена ми чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Смятам, че мотивите защо се прави този фарс два месеца преди предстоящите избори са доста прозрачни и напълно политически", обяви издателят.

Трайков получи обвинение за умишлена безстопанственост, свързана с продажбата на остатъчния дял от 33% от акциите на държавата в ЕВН. Според прокуратурата те били продадени евтино. Трайков обяви атаката на прокуратурата срещу него за политическа, тъй като сделката е била публична, минала е през одобрението на приватизационната агенция и правителството, а обвинението било безумно. "Пазарът чрез платформата Българска фондова борса е дал своята оценка и тя е с 20% по-висока от оценката на Агенцията за приватизация", заяви той.

Едва след неговите изявления прокуратурата разкри, че има такова обвинение и обяви, че Трайков и Дянков са ощетили пенсионерите с над 20 млн. лв., защото парите от продажбата на остатъчния дял не влезли в Сребърния фонд, а в бюджета.

Продажбата на миноритарния дял на държавата в ЕВН става през 2011 г. през БФБ. Сделката е давана като добър пример, защото борсовата приватизация се счита за възможно най-добрата и най-прозрачната. Според разследващите обаче цената на акциите е била изкуствено занижена и държавата е била ощетена с 20 млн. лв. Борсовата продажба тогава е извършена с посредничеството на инвестиционното дружество "Булброкърс" на Прокопиев. Вместо да се възложи външна оценка, "Булброкърс" направило анализ за цената на акциите, което според прокуратурата било нарушение. Указанията били дадени от директора на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Трайков и Дянков, в чийто ресор е била приватизацията, твърдят от прокуратурата.

Още през май м.г. беше обвинен и Paдocлaв Paчeв в качеството му на изпълнителен директор и представляващ "Бyлбpoкърс". Според прокуратурата той злоупотребил с доверие, без да се посочва на кого. Според компанията държавното обвинение преследва цели, различни от справедливост и законност, защото дружеството не е избирало методологията за сделката.ВОЙНА

Военният министър в оставка Николай Ненчев обяви пред bTV, че се чуди дали главният прокурор Сотир Цацаров е "проводник на руската хибридна война". Повод за позицията му са повдигнатите му обвинения за ремонта на изтребителите в Полша. Той беше категоричен, че с решението са спестени 6 млн. лв. държавни пари и всички самолети са ремонтирани. Ненчев обяви, че изготвената тогава докладна от ген. Румен Радев го е насочила към Полша като по-добър избор и че офертата за ремонта е била за около 1 млн. лв. по-малко от тази на руската компания.
2
802
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Януари 2017 20:38
Бившият зам.-шеф на КФН Димана Ранкова осъди прокуратурата за 48 хил. лв.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/09/2896353_bivshiiat_zam-shef_na_kfn_dimana_rankova_osudi/
11 Януари 2017 09:35
Прокопиев не е "пришит", според мен, той е основният субект на това обвинение. Неговият служител Рачев, шефа на Булброкърс, е този, който евентуално ще отнесе калая, но няма как Прокопиев да бъде осъден (освен ако в прокуратурата нямат някакви бомбастични "СРС-та" по тази сделка. Друга е целта ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД