×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това стана със 109 гласа „за“
Като основна причина се сочи „хроничното предубеждение на Съвета към Израел"
Гражданите ще могат да си поръчват от лекия наркотик и онлайн
Мотивът бил "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й" на конференция в Ню Йорк
От думите на еврокомисаря стана ясно, че важното е състоянието на банките
Това ще стане въпреки противодействието на американския Сенат
САЩ: Ще дадем мощна подкрепа за икономическото възстановяване на Гърция
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,498,800
Активни 1,481
Страници 69,920
За един ден 1,302,066

Кметът на Пловдив получи обвинение заради ремонта на зоопарка

Ремонтът на зоопарка в Пловдив донесе на кмета от ГЕРБ Иван Тотев обвинение за престъпление по служба. "Тотев е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление по служба, от което са причинени значителни вреди на община Пловдив в размер на 1 млн. лв. Случаят е особено тежък", обясни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова. Все още не е решено дали Тотев ще бъде отстранен от длъжност. Ако бъде признат за виновен, кметът може да бъде осъден на затвор от 3 до 10 г. В момента той е пуснат под гаранция от 20 хил. лв. От общината в Пловдив разпространиха изказване на Тотев, че той няма основания да се притеснява от обвинението, но няма да коментира, докато не приключи досъдебното производство.

Обвинението срещу кмета е за поръчката за ремонт на зоопарка, за която е поканена директно асеновградската фирма "Запрянови 03" ООД. "Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя, което е нарушение на закона за обществените поръчки", коментира Таскова. Според прокуратурата при започването на процедурата е липсвал одобрен идейно-инвестиционен проект, както и одобрена количествено-стойностна сметка. "Не е бил налице и комплексен доклад за оценката на съвместимост на идейния проект със съществуващите строежи, както и разрешение за строеж", поясни говорителката. Разследването е започнало от пловдивската прокуратура, но в средата на месеца с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров е прехвърлено към Софийската градска прокуратура.

Според сайта на Агенцията за обществени поръчки ремонтът на зоопарка в Пловдив струва близо 4.6 млн. лв. без ДДС. Тя е публикувана в края на април 2014 г., след което е прекратена с мотива, че всички подадени оферти надвишават наличния ресурс. След това кметът е поканил директно "Запрянови 03" на основание текст в закона, който е позволявал да се канят участниците в отменената процедура, когато те отговарят на изискванията за поръчката.
650
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД