:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 377,294,531
Активни 482
Страници 11,784
За един ден 1,302,066

Мерил Стрийп: Всички губим, когато силните използват позицията си, за да тормозят останалите

ЕПА/БГНЕС
---
"Много ви благодаря, благодаря ви. Моля ви седнете. Моля, седнете. Благодаря ви. Обичам ви всички. Ще трябва да ме извините. Изгубих гласа си от крясъци и плач през този уикенд. А и изгубих ума си малко по-рано тази година. Затова ще се наложи да чета.

Благодаря на чуждестранните журналисти в Холивуд. Ще допълня това, което каза Хю Лори по-рано. Както вие, така и всички ние в тази зала днес принадлежим към най-охулваната група в американското общество. Холивуд, чужденците, пресата. Но кои сме ние? А и какво изобщо е Холивуд. Той е просто сборище от хора, дошли от други места.

Аз съм родена, израснала и образована в обществените училища на Ню Джърси. Виола Дейвис е родена в колиба на арендатор в Южна Каролина и е израснала в Сентрал фолс, Лонг Айлънд. Сара Полсън е отгледана от самотна майка в Бруклин. Сара Джесика Паркър е родена в семейство със седем или осем деца от Охайо. Ейми Адамс е родена в Италия. Натали Портман е родена в Йерусалим.

Къде са техните актове за раждане? Прелестната Рут Нега е родена в Етиопия, а е отгледана в Ирландия, ако не се лъжа. Сега е тук, защото е номинирана за ролята й на провинциално момиче от Вирджиния. Райън Гослинг - като всички най-мили хора на света - е от Канада. А Дев Пател е роден в Кения, отраснал е в Лондон и сега е тук заради ролята си на индиец от Тасмания.

Холивуд е пълен с чужденци и хора, които "не са от тук". Ако ги изриташ навън, няма да има нищо за гледане освен американски футбол и ММА - смесени бойни изкуства, които не са изкуство. Дадоха ми общо три секунди, за да кажа всичко това.

Единствената ни задача като актьори е да влезем в живота на хората, които са различни от нас, и да ви покажем какво се случва вътре в тях.

А тази година имаше много, много, много силни роли, които свършиха точно тази зашеметяваща, пламенна работа.

Тази година имаше едно изпълнение, което ме изуми. Направо заби ноктите си в сърцето ми. Не защото беше добро. В него нямаше нищо добро. За сметка на това беше ефективно и изпълни задачата си. Накара съответната публика да се посмее и да се озъби.

Това беше онзи момент, в който личността, претендираща за най-важната позиция в страната ни, се подигра на журналист с увреждания - човек, когото превъзхожда по привилегии, власт и способност да отвърне на удара. Когато видях това изпълнение, сякаш сърцето ми беше разбито. Все още не мога да спра да мисля за него, защото не беше филм. Беше истинският живот.

И когато този инстинкт да унижаваш се моделира от човек с публична трибуна, от човек с власт, той се инфилтрира в живота на всички, защото сякаш дава разрешение на останалите да се държат по същия начин.

Неуважението предполага неуважение. Насилието подбужда насилие. Когато силните използват позицията си, за да тормозят останалите, всички губим.

И това ме кара да се обърна към журналистите. Имаме нужда от принципна журналистика, която да държи сметка на властта, да я привиква на килимчето при всяка "изцепка". Затова основателите на нашата страна са вписали пресата и свободата й в конституцията. Така че бих помолила всеизвестната със своето благосъстояние Асоциация на чуждестранните журналисти в Холивуд, а и цялата ни общност, да се включат към Комитета за защита на журналистите. Защото ще имаме нужда от тези хора в бъдеще. А те имат нужда ние да защитим истината.

И още нещо. Преди години бях на една снимачна площадка и се оплаквах от нещо - например, трябваше да работим по време на вечеря или снимахме твърде дълго, няма значение. Тогава Томи Лий Джоунс ми каза: "Мерил, не мислиш ли, че да си актьор е огромна привилегия?". Да, така е. И трябва да си напомняме каква привилегия и отговорност е да бъдеш съпричастен. Всички трябва да се гордеем с работата, която Холивуд почита тази вечер.

Както веднъж ми каза моята приятелка - покойната Принцеса Лея - вземи разбитото си сърце и го превърни в изкуство. Благодаря ви. (Реч, произнесена на кинонаградите "Златен глобус" на 8 януари. Без да го споменава поименно, Стрийп има предвид Тръмп.)
98
2429
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
98
 Видими 
10 Януари 2017 20:08

Не разбрах нещо - холивудски ксенофоби искат да гонят нехоливудчаните от Холивуд ли?
10 Януари 2017 20:19
Много е лицемерно всичко това. При положение, че целия Холивуд, всички медии и целият Уолстрийт ката ден крепеше с всички средства Килъри да се хванеш за такива битови подробности...
10 Януари 2017 20:22
И след няколко часа в туитър Доналд отговори,че това е една от най - надценените актриси в Холивуд. И че го напада без да го познава.
10 Януари 2017 20:28
Не разбрах нещо - холивудски ксенофоби искат да гонят нехоливудчаните от Холивуд ли?

Нещо,... не. Нищо не си разбрал.
10 Януари 2017 20:39
И след няколко часа в туитър Доналд отговори,че това е една от най - надценените актриси в Холивуд. И че го напада без да го познава.


Ние пък го харесваме без да го познаваме.
10 Януари 2017 20:41

И какво му е мястото на този материал в уважавано издание като СЕГА? Не се ли чувствате малко не в мейнстрийма?
10 Януари 2017 20:42
Втора смяна 10 Януари 2017 20:19
Много е лицемерно всичко това.


Преиграване от политкоректност и мулти-култи.
10 Януари 2017 20:43
Хм,
Аз да попитам къде беше, иначе талантливата актриса, по време на бомбардировките на американски самолети върху граждански обекти в Сърбия през 1999 ?
Удобно нищо не забеляза тогава, нали.
А дали помни снимките на малки деца залепили си по един бял лист с надпис "TARGET " на гърдичките си?
За кого по-точно се отнасят думите "Всички губим, когато силните използват позицията си, за да тормозят останалите"
Кой разбуни сирия и ирак използвайки позицията си. И като бонус, Европа е пре-залята и изтормозена с м.а.нгали, готови да те претрепят за пет лева. Сякаш нашите са ни малко...
10 Януари 2017 20:46
Е, това важи и за нейната приятелка Хилъри.Когато беше вторият по сила човек в САЩ , тя такива ги натвори , че изтормозените днес са милиони.
10 Януари 2017 20:50
И какво му е мястото на този материал в уважавано издание като СЕГА? Не се ли чувствате малко не в мейнстрийма?


Don, ще ми се да вярвам, че всички ние (или поне повечето) сме тук точно защото СЕГА е "малко не в мейнстрийма". И слава Богу. Прочее, именно тук, в СЕГА му е мястото на този ... "материал".
10 Януари 2017 20:52
за тези двете ли става въпрос (снимка: натиснете тук)
10 Януари 2017 20:55
Да обобщим многомесечните дискусии по обилните матриали на робовладелската, роботърговската, проробовладелската преса...

1) Тръмп е Чудовище № 1...
2) Хилъри е Светица № 1...
10 Януари 2017 20:55
Мерил Стрийп: Искам да изиграя Хилъри Клинтън
25 октомври 2016 | 14:11


Всички актриси мечтаят да играят Жулиета, а Мерил Стрийп си мечтае да играе... Хилъри Клинтън. 67-годишната звезда обаче сподели, че май няма да може да дочака подобен биографичен филм за кандидатката за поста президент на САЩ. „Доста ще трябва да почакам за тази роля, защото всичките й големи успехи и постижения тепърва предстоят“, заяви Мерил Стрийп. Междувременно и Хилъри Клинтън каза, че би искала именно Мерил Стрийп да я изиграе в евентуален биографичен филм.l

10 Януари 2017 20:58
Всички губим, когато силните използват позицията си, за да тормозят останалите

Респект, г-жо Стрийп за всичко, направено от вас на Сцената ! Но...горните думички са просто БУМЕРАНГ !
10 Януари 2017 20:59
Т.н. virtue signalling от най-вулгарен тип
10 Януари 2017 21:06
Понеже видях на сайта на "АзБ", че са отпуснали дебел грант на БНТ за отразяване на изборите в САЩ, та започвам да се чудя...
Щото...кво ни вълнува (българите) мнението на Мерил Стрийп за Тръмп? Ако не го публикувате, никой няма да му обърне внимание.
10 Януари 2017 21:18
Иначе, колеги, сме изправени пред някакъв феномен...

Уж 99.99% от Британците бяха "за" оставане в тоз ЕС, уж 99.99% от американците бяха "за" Хилъри и 99.99% "против" Тръмп, щото не видяхме нито един матриал за излизането на Британия и в полза на Тръмп, пък то кво се оказа!?
Досега някой от вас прочете ли един единствен матриал, който да отразява мнението на британци, искащите да напуснат тоз ЕС, и на тези, които са били за Тръмп!?

Онзи Референдум отмина, Тръмп го избраха, пък ний пак сме облъчвани, че 99.99% от британците искали да си седят в тоз ЕС и 99.99% от американците ненавиждали Тръмп...
10 Януари 2017 21:44
Мерил Стрийп: Всички губим, когато силните използват позицията си, за да тормозят останалите
Ами точно тук й е мястото на тезата на М. Стрийп. Изведена в заглавие, какво има да не се разбира.
10 Януари 2017 22:00
Всички губим, когато силните използват позицията си, за да тормозят останалите

Под "силните" дали се разбира и четвъртата власт? Защото ако е така би трябвало публичните личности да могат да изразяват несъгласие с хипотезата за глобал..., пардон климатичните промени, предизвикани от човека, несъгласието си с политическата коректност, умишлено прикриваща националността на извършителите на престъпленията, манипулирането на общественото мнение в "правилна" посока...
10 Януари 2017 22:16
Ама тва тука нещо като филмов журнал ли е вече?
10 Януари 2017 22:30
И когато този инстинкт да унижаваш се моделира от човек с публична трибуна, от човек с власт, той се инфилтрира в живота на всички, защото сякаш дава разрешение на останалите да се държат по същия начин.


Да, точно това е - дава разрешение на останалите да се държат грубо, вулгарно, цинично, без капка уважение. Точно това прави безпардонният Тръмп и единственото, за което съжалявам, че Мерил Стрийп е говорила много кратко време. Не може човек с власт да се държи и говори като каруцар, само защото това се харесва на лумпенизиран електорат. И няма никакво значение, че Мерил Стрийп е поддържала, подкрепяла или каквото там, Хилари Клинтън. Има граници, които не би трябвало да се прекрачват никога, по никакъв начин.
Вместо да се извини, Тръмп започна да оплюва тази, която му каза истината.
10 Януари 2017 22:39
Абе каквото и да говорим, Стрип си е авторитет в политиката.
Сигурно ще се кандидатира за кмет на Ню-Йорк.
А откъде идва името й Стрип?
10 Януари 2017 22:45
Не може човек с власт да се държи и говори като каруцар, само защото това се харесва на лумпенизиран електорат
10 Януари 2017 22:48
interceptor 10 Януари 2017 20:43


И аз това си мислих.
Къде беше служанката Мерил Стрийп, когато едни други силни "ескадрони на смърта" използват позицията си в Америка, за да тормозят останалите и не само ги тормозят, а ги отстрелват като диви зайци. Отнемат им земята. По късно ще пусна видео.

В "демократична" Америка стават неща и безчинства, каквито Асад, Кадафи и Садам взети заедно не могат да се доближават до кървавите диктатори Обама и Буш.
Къде беше Мерил Стрийп, кагато властите пребиваха и изчезваха беследно активисти и обикновени хора от движението "Окупирай Уолстриит?
Къде беше Мерил Стрийп да каже за хилядите отстреляни при полицейски произвол, вкл. и майки с деца.?
За хвърлящите десетки се от високи етажи финансисти?
"Самоубили" се свидетели на 11 Септември? "Самоубили" се Учени?
Кои са кървавите диктатори питам?
10 Януари 2017 22:55
Избягвам да гледам "Къщата на духовете" заради участието на Стрийп и Глен Клоуз. После сънувам кошмари. Приличат на вещици. А ролята й в "Дяволът носи Прада" като, че ли наистина е създадена за нея. Действително, сигурно и Хилари Клинтън ще изиграе перфектно.
10 Януари 2017 22:56
Майко мила, до какво падение стигна този форум! Стойте си сами и се самонаслаждавайте на ограничеността и злобата си. Срещу М. Стрийп и Р. де Ниро да тичате, не можете да ги стигнете. Искам фризер, щото ще ви кажа, че сте мръсни гадини!
Башева, ще живеете самотна!
10 Януари 2017 23:01
Спомняте ли си героичните американци , които си защитаваха земята от федералните власти?

Вижте как федералните власти застреляха някои от лидерите им. Другите ги вкараха в затвора, вкл. и жени.
Вижте как лъжеха народа си "националните демократични медии" :

January 27, 2016, 5:18 PM
Rancher killed in Oregon standoff vowed to die before going to jail
http://www.cbsnews.com/news/rancher-killed-in-oregon-standoff-vowed-to-die-before-going-to-jail-lavoy-finicum/

А, ето и оттечка на видеото, как подло бяха застреляни хората, като животни при засада.
Няма четене на права, няма обаждане на адвокати. Тези работи ги има само в Холивудските филми.
Ето, видео на убийството от руски източници.

на 30:05 минута
http://www.youtube.com/watch?v=PLManZqeOVU&t=2238s

Ето, затова хората гласуваха за Тръмп.
10 Януари 2017 23:23
И няма никакво значение, че Мерил Стрийп е поддържала, подкрепяла или каквото там, Хилари Клинтън.


За вас вероятно няма, но за нея със сигурност - тя участва във финансирането на кампанията й. Пари хвърлени в тоалетната - нормално е да е бясна. Ужасна е. Оценката на Тръмп за нея е абсолютно точна. Най-забележителната си роля всъщност тя дължи на горещ привърженик на бай Доналд - "Мостовете на Медисън", режисьорски дебют (ако не се лъжа) на Клинт Истууд. Наивният ви коментар, без да ми се сърдите, ме навежда на мисълта, че сте твърде млада, за да помните отегчителния Крамер срещу Крамер".
10 Януари 2017 23:31
Не може човек с власт да се държи и говори като каруцар, само защото това се харесва на лумпенизиран електорат

Бе, Славке, какво ти е станало? Ами това точ в точ се отнася за Него, кумира ти.
Глори, Глори, алелуя!
10 Януари 2017 23:34
Големият Лебовски
10 Яну 2017 22:56


Другият, който се изложи като кифладжия. Най-големият в занаята би трябвало да използва оставащото му на грешната земя време по друг начин. И в неговият случай ни делят вече 22-3г. от последната стойностна роля.
10 Януари 2017 23:47
Най-забележителната си роля всъщност тя дължи на горещ привърженик на бай Доналд - "Мостовете на Медисън",


Въпреки, че Мостовете са култ, аз винаги ще я помня с меланхолията в La Casa de los Espiritus, не знам що наистина.
10 Януари 2017 23:53
Този документ го разпространяват очевидно по решение на Главната квартира. Както не веднъж е казвал Ганий, няма нищо по-примитивно и малоумно от робовладелската и проробовладелската преса, която е 99,99% от цялата преса.
Прави впечатление перфектният превод и перфектното, без грешки изписване на текста, което не е характерно за СЕГА. Не ми се вярва в СЕГА да са превели текста от оригинала. По вероятно е този текст да е предварително подготвен професионално за разпространение сред българската публика.
10 Януари 2017 23:58
Това беше онзи момент, в който личността, претендираща за най-важната позиция в страната ни, се подигра на журналист с увреждания - човек, когото...
На първата си среща с журналисти след победата си изборите, Тръмп започна така:
(по памет)
"Ние всички сме се събрали в тази зала, която е пълна с лъжци."
И изреди медиите, а някои журналисти поименно.
11 Януари 2017 00:01
Мерил Стрийп: Всички губим, когато силните използват позицията си, за да тормозят останалите
Целият свят изгуби, когато САЩ използват силата си, за да тормозят останалите.
Източна Европа, Северна Африка, Близкият Изток, Латинска Америка...
11 Януари 2017 00:03
Вчера по "НОВА" гледах връчването на безбройните златни глобуси и внимателни изслушах политическата реч на уважаваната от мен като актриса Мерил Стрийп. Пълно лицемерие!!! Дори само това "Насилието подбужда насилие. " отнесено към 90% от продукцията на Холивуд ми е достатъчно за искреността и. Иначе, оценката и за Тръмп е реалистична. Но останалото... Кажи поне две думи за фамилията Клинтън и Югославия, Либия, за нобелиста и мирните мисии в Пакистан, Ирак, Сирия, Афганистан. Няма нищо по-позорно и лицемерно от т.н. двойни стандарти. А тази реч е учебникарски пример за такива.
11 Януари 2017 00:08
водопроводчик 10 Януари 2017 23:58

"Ние всички сме се събрали в тази зала, която е пълна с лъжци."
И изреди медиите, а някои журналисти поименно.


култово!
11 Януари 2017 00:14
Прекалено строго съдите.Просто...войничето в атака.
Не си заслужава.
11 Януари 2017 00:17
Големият Лебовски
10 Януари 2017 22:56

Искам фризер, щото ще ви кажа, че сте мръсни гадини!
Можеш и сам да се замразиш, не е нужно някой друг да го прави.
11 Януари 2017 00:24

Поразителен коментар на "Дейли Мейл": Мерил, това бе най-лошото актьорско изпълнение в живота ти! Обвиненията ти към Тръмп са сноберия и лицемерие

http://pik.bg/поразителен-коментар-на-дейли-мейл-мерил-това-бе-най-лошото-актьорско-изпълнение-в-живота--news622520.html
11 Януари 2017 01:36
Много точен коментар за малоумното и изказване Натисни тук
11 Януари 2017 01:48
AzUrAL, 11 Яну 2017 01:36
Коментарът е аналитичен, но личен.
Не можем да разберем с чие мнение ще сте солидаризарате за нашата
обща радост.
Осветлете ни, моля.
11 Януари 2017 02:00
Най-забележителната си роля всъщност тя дължи на горещ привърженик на бай Доналд - "Мостовете на Медисън", режисьорски дебют (ако не се лъжа) на Клинт Истууд. Наивният ви коментар, без да ми се сърдите, ме навежда на мисълта, че сте твърде млада, за да помните отегчителния Крамер срещу Крамер".

"Вън от Африка"(така е преведен на български) и "Изборът на Софи" - понеже са съвсем незабележителни (впрочем и двата са преди Мостовете на Медисън. А за "Крамер срещу Крамер" без коментар.
ПП:
Slava
10 Януари 2017 22:30
11 Януари 2017 02:11
Да ни поставят да кометираме една великолепна артистка с личната на американците карикатура, наистина е "без думи"!

Мисля, че тук филмът беше "Извън Африка"...

Чудесен е!
11 Януари 2017 02:25
Цял куп холивудски звезди се изложиха по изборите, но най-много съжалявам за думите срещу Тръмп и особено в полза на хиената килъри на Де Ниро и Стрийп, защото много ги харесвам в техните кинороли, поклонник съм им.
Повечето форумци по-горе са ме изпреварили за другите ми коментари по статията, подкрепям ги
ле.бовски
11 Януари 2017 02:37
(впрочем и двата са преди Мостовете на Медисън


Естествено, че са по-стари. Не казвам нещо по-различно. Нито поставям под съмнение играта й в "Далеч от Африка" или "Ловецът на елени". Неподправена й естественост, демонстрирана в онази далечна епоха обаче се изпари отдавна и тя се превърна в превзетата патка от "Дяволът носи "Прада", преиграваща даже и в тоалетната. Относно "Крамер срещу Крамер" - това е последния филм, който бих изгледал втори път, докато "Мостовете" бих си пуснал при първа възможност.
11 Януари 2017 02:54
Damage_case, 11 Яну 2017 02:37

Изненада, ако искате :

Хайде сега вдигайте пръстче на едната ръка за всеки филм, на който се възхищавате на артистката.
Чудесно.
Сега, моля, вдигнете пръстче на другата ръка за всичко, пред което се възхищавате на новия американски президент.
Браво.

Сега можете ли да сравните двете си ръце?


Благодаря!
11 Януари 2017 03:31
кифла
11 Яну 2017 02:54


Кифле, доста ми е чуждо да изпадам в състояние на възхита от когото и да било. Случвало ми се, гледайки играта на Робърт Бърнард Фаулър (не е актьор), а в момента го изпитвам към 4 1/2 -годишния си син (пу-пу). Ако някой не съзнава, че победата на Тръмп отложи Апокалисиса, значи живее в паралелно измерение. Нито обноските и нелепият вид на Тръмп, нито истериите на това лицемерно бабе имат значение при подобна цена.
11 Януари 2017 03:49
Damage_case, 11 Яну 2017 03:31

Да бяхте казал!
Цяла нощ ви мисля, а Вие си имате 4-и годишен разкош!
Какъв Тръмп Ви е в главата? Какъв апокалипсис?

Чао!
11 Януари 2017 07:15
Хормоналните проблеми на жените на тази възраст водят до загуба на мноо неща и най-осезателното от тях е акъла. Лошото Е , че създават големи главоболия и на околните. Представям си какъв ужас би била дъртата вещица в Белио дом. Колкото за творческите личности - състоянието на лека шизофрения и перманентна хистерия за тях си е нормално.
11 Януари 2017 07:47
Кифло, може ли да ви задам един въпрос : Каква политическа тежест може да има една актриса? Но щом във вашата глава кинематографичното изкуство и политиката са в една равнина, какво да говорим повече.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД