:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 229
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Напрежение в СДС възникна



около въпроса дали синята партия да остане част от остатъчния Реформаторски блок, или да търси други съюзници за изборите. Лидерът на софийската организация на сините Любен Петров изпрати писмо до Националния изпълнителен съвет на СДС, в което настоя за коалиция с ДСБ на Радан Кънев, а не с ДБГ на Меглена Кунева. От писмото му става ясно, че удължаването на коалиционното споразумение за РБ, подписано от синия лидер Божидар Лукарски, не е одобрено от Националния съвет на партията, т.е. не е официален документ. Затова от СДС-София иска партията да обсъди насрочване на консултации с другите формации от "център-дясно".



Прокуратурата ще бъде сезирана



за всяка проява на омраза или опит за дискриминация на ромите в публичното говорене, заплаши вчера депутатът от ДПС Илия Илиев. Конкретният повод за думите му е изказване на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки по bТV по повод случая от Сливен с малолетна родилка и непълнолетен баща. Според Илиев политици, които насаждат омраза, трябва да понесат наказанието, предвидено за това в Наказателния кодекс - затвор от 1 до 4 години и глоба от 5000 до 10 000 лв. Срещу всеки, за когото има съмнение, че е нарушил тази разпоредба, ще бъде внасян сигнал в прокуратурата, предупреди Илиев.
801
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД