:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 185
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Париж дава по 2500 евро на мигрантите, за да си тръгнат

Само за месец сумата се повиши 7 пъти, но желаещи няма
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В средата на октомври френските власти започваха да разрушават бежанския лагер край Кале, а повечето от обитателите му (общо 7000) бяха разпратени из центрове в цяла Франция. От тогава финансовата помощ за доброволно напусналите Франция мигранти расте.
Френските власти дават по 2500 евро на всеки бежанец, който доброволно реши да се завърне в родината си, съобщи шефът на Агенцията по миграция Дидие Леши, цитиран от електронното издание "Локал". Париж се надява по този начин "значително да се увеличи броят на доброволно отпътувалите" от Франция.

Парите са предназначени само за чужденци от държави извън ЕС. Предложението на френските власти важи до 31 декември. Освен 2500 евро желаещите ще имат и допълнителни придобивки - безплатен еднопосочен самолетен билет до родината им, а някои от тях могат да получат и финансова помощ до 10 000 евро, за да започнат бизнес, след като се завърнат по родните си места. "Тези средства дават възможност да се започне малък бизнес в зависимост от родната страна", обяви Дидие Леши. Той очаква от схемата да се възползват най-много афганистанци.

Френските власти предлагат пари за доброволно завръщане от доста време, но мярката не беше много популярна. До октомври те предлагаха само по 350 евро. Сумата беше увеличена на 650 евро, а в началото на ноември Париж вдигна мизата на 1850 евро. Две седмици по-късно сумата вече е 2500 евро.

Увеличаването на държавната помощ за чужденците започна след разрушаването в средата на октомври на бежанския лагер "Джунглата" в Кале, където по официални данни имаше около 7000 души. Повечето от тях бяха разпратени в центрове из цялата страната, но местното население се надигна на протести.

Френските миграционни власти са помогнали на 3051 чужденци да се завърнат по родните си места от началото на годината и очакват броят им да стигне 4500 души до края на 2016 г.



РАЗПЛАЩАНЕ

ООН е раздала 1 милион дебитни карти на сирийските бежанци, намиращи се в лагери в Ливан, съобщи Би Би Си. Те се зареждат с по 175 долара месечно, като парите са отпускани от агенциите на ООН и от благотворителни организации. Банковите карти заменят традиционното раздаване на хранителни продукти, пари в брой и други помощи, предоставяни на бежанците.
11
3075
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
24 Ноември 2016 20:18
Ами как ще има желаещи, след като правоверните емигранти идват да цоцат постоянно социалните системи за богатите западни страни, а не еднократно. Ах да, и да обогатяват генофонда на ЕС. Те това е част от идеята им за просперитет, да охолстват на социални помощи - понеже са неграмотни и неконкуреспособни, и да има безплатно чукане, смятайки че всичко това им принадлежи по право. Но мразейки едновременно обществата, които им осигуряват всичко това.

Този менталитет е раковото образувание, посят в плътта на основно западната част на континента от политическата му върхушка в угода на своите господари. Гадно нещо е зависимостта, а радостната новина е, че хората, които осъзнават, че Картаген трябва да бъде разрушен, стават все повече.
24 Ноември 2016 20:52
и по 100 000 да им предложат все е тая.
Ще ходят ще се връщат друго име и те така те. Не с пари става.
24 Ноември 2016 21:43
Идеите на глобализма и интернационализма не се купуват с пари.
24 Ноември 2016 21:51
Е, ако са дали по 10 000 евро, за да се доберат до Европа....
25 Ноември 2016 08:48
Те пари явно имат. Както казва hamer, дали са по 10000 Е за да дойдат. Значи идват като нашественици, нарушили са държавните граници и следователно трябва да бъдат експулсирани принудително.
25 Ноември 2016 10:20
Не вярвам това да има някакъв голям ефект!
25 Ноември 2016 10:24
В Израел са го направили по-хитро - дават им някаква сума , качват ги на самолета и ги изпращат в демократична африканска държава , от която излизане няма ! Не зная Танзания ли беше или някоя друга , но се твърди че емигрирането от там е невъзможно !
25 Ноември 2016 11:06
Франсетата явно не си научиха урока с нашите цигани и сега се опитват да приложат същата грешна тактика с мигрантите. Наш Манго взимаше пáрсата, изхарчваше я бързо тук и след 2 седмици отново потегляше обратно към Франция (Германия, и т.н.). Тия ще гепат по 12500 евра и след месец два отново ще са тук, през "охраняемата" българо-турска граница ...
25 Ноември 2016 11:10
Най-наивно питам :а с тия големиц пари дето се хвърлят на вятъра не може ли да се създаде някаква промишленост в Афганистан и другите държави и хорицата да намират препитание?
25 Ноември 2016 11:45
175 доларес месечно давало оонето. Само за доларесите става дума, не за „и други помощи“. Я дайте да дадем на някои български пенсионери толкова наведнъж. Или не, недейте - тутакси ще получат инфаркт. Пазете им здравето.
25 Ноември 2016 12:11
По оценки на френските власти само от 4 до 6 % от влезлите във Франция имигранти се извеждат обратно през границите навън от страната...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД