:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турция обвини Сирия за смъртта на трима войници

Командването на турската армия заяви, че в резултат на удар от сирийската авиация, извършен в нощта на сряда срещу четвъртък, са загинали трима турски военнослужещи и още десетки са били са ранени. За пръв път от началото на операцията "Щитът на Ефрат" Анкара пряко обвинява сирийските правителствени сили за гибелта на свои войници, отбелязва Ройтерс. Атаката е станала в 3:30 сутринта по време на операция на поддържаните от Турция сирийски бунтовници в Северна Сирия, съобщи турското командване, според чиито оценки ударът е извършен от сили на сирийския режим. Според руски представители, цитирани от "Комерсант", евентуална ответна реакция на Анкара може да провокира нова сериозна криза в отношенията между Турция и Русия, която поддържа сирийския президент Башар Асад и е разположила в Сирия свои войски и зенитно-ракетни комплекси. Турският премиер Бинали Йълдъръм потвърди мнението на началника на Генералния щаб, атаката е извършена от сирийския режим. Той обяви на пресконференция, че убийството на тримата турски военни няма остане без отговор.
26
2258
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
24 Ноември 2016 18:23
Какво правят турски войници в Сирия?!? Че и нахални... щели да отвърнат? Че те редовно помагат на зелените терористи с артилерийски баражи в планините на Латакия... да няма пак писма с извинение, а бай Реджеп?
24 Ноември 2016 18:29
На война като на война! Нали така беше? Кой ги е калесвал турците в Сирия?
24 Ноември 2016 18:30
Някой да ги е канил? Като искаш да помагаш, съгласуваш действията си с "приемащата" страна. Руснаците също бомбандират северно от Алепо, за да спрат помощта, която идва от Турция за терористите.
Колкото до отношенията Русия-Турция, Ердоган ще продължава да натиска, но реално, дните му са преброени. То на всички са ни преброени, но неговите ще ги съкратят.
24 Ноември 2016 18:34
Турция не се вслуша в предупреждението на Лавров отпреди месец и логично беше наказана.

Каза им се сто пъти не ходете към Ал Баб. Те не та не....

Да се надяваме, че поука е взета и "сделката" между Путин и Ердоган ще бъде изпълнявана от турска страна.

Ако ли не са напълно възможни "големи неща".....

24 Ноември 2016 18:38
Гневът на Ефрат. А кюрдите се спазариъа-прегземат Рака за Обама и получават тежка артилерия, после я дават на алевитите.
24 Ноември 2016 18:42
Ал Масдар цитира Ал-Сафир :

Египетски бойни самолети пристигнаха в Хама, Сирия !


СМИ: В Сирию прибыли египетские боевые самолёты

https://www.almasdarnews.com/article/egyptian-fighter-jets-arrive-syria-report-russian/





p.s : Aко се потвърди това ще бъде кардинално нов етап от де факто мини ТСВ, която се води в Близкия Изток !
24 Ноември 2016 18:43
Винаги съм бил скептичен към руско-турска дружба. Има сериозни културни и геополитически различия. Подозирам че Путин ще остави турците да си разиграват коня и ще ги остави на Тръмп да ги озаптява. Не очаквам да се конфронтира с тях. А Тръмп много бързо ще им реши кюрдския проблем, ще им даде Гюлен, ще ги остави да прочистят ИДИЛ и ще им свие сърмите за нещо повече - ще ги върне в кошарката им.
24 Ноември 2016 18:45
Египетски бойни самолети пристигнаха в Хама, Сирия !

Ако е вярно много неща ще си дойдат на мястото - и без това се повтаря историята. Поне да е пълно повторение.
24 Ноември 2016 18:48
wizz,

Къде къде ще ги оставя Путин ?

Нали ти е ясно, че ако Турция атакува САА Русия веднага трябва да влезе във военен конфликт с Турция !

С авиационния удар срещу турската армия Кремъл дава ясен сигнал на Ердоган, че е "преминал червена линия".

Нали никой не си мисли, че дори един куршум може да бъде изстрелян от САА без да бъде "парафиран" от руския генщаб ?

24 Ноември 2016 18:53
Нали никой не си мисли, че дори един куршум може да бъде изстрелян от САА


Ми не съм сигурен. До колкото съм чел армията им е малко разпасана работа. А и дали е била САА или не - един господ знае. На мен ми е много трудно да отсявам истината от всичката информационна боза идваща от региона.
24 Ноември 2016 18:57
Второй авиудар по позициям ССА и ВС Турции в районе населенных пунктов Азрак и Дана, к западу от Эль Баба. Поступают сообщения о ранении 7 военнослужащих ВС Турции.


update: Мощни артилерийски удари по позициите на турската армия около Ал Баб ! Силите на Асад настъпват от юг....

24 Ноември 2016 19:04
Да не са египетските самолети свързани с тези събития?

Взимам си думите назад... явно е обмислена работа.
24 Ноември 2016 19:08
Че щом са там като агресори, за чий вият?
Ича редовна сирийска армия, тя воюва с местни бунтовници. Ако редом до тях има и турски войници то гибелта им да лежи на съвестта на тоя, който ги е пратил.
24 Ноември 2016 19:12
Повече достлук между Русия и Турция - по-лошо за България .
Щото , първото е временна уйдурма в интерес на Русия , ама за туй време - така могат да се променят нещата в България , че недай Боже , един ден не е ясно кого ще чакаме на Шипка ?
24 Ноември 2016 19:49
.

24 Ноември 2016 20:21
Да си спомним интервюто на генерал Wesley Clark:
Gen Wesley Clark Reveals US Plan To Invade Iraq, Syria, Lebanon, Lybia, Somalia, Sudan, And Iran
https://youtu.be/r8YtF76s-yM


Турция не е и не би могла да бъде създател и инициатор на т.н. „арабска пролет“. Агресията срещу Сирия е план на глобалистите, САЩ и НАТО. Западните разузнавателни спужби забъркаха професионална кампания за подкопаване на авторитарните режими в арабският свят с лява, популистка и дори либерална реторика. Либерастките медии продължават да наричат (дори вчера) джихадистите „революционери“ и войната в Сирия – „революция“.
Вижте тук:
"Nothing Short of a Slaughter": 1 Million Syrians in Aleppo Under Siege with No Hospital, Food
https://www.democracynow.org/2016/11/23/nothing_short_of_a_slaughter_1

Имперският кабал отчита, че използватето на „раздразнени мюсюлмани – по Бржежински“ срещу своите врагове носи много ползи: източване на кръвта и ресурсите на противниците, етническо и религиозно прочистване на районите, където джихадистите получават контрол и възможност/повод за намеса на „цивилизованите цивилизатори“ в удобен за тях момент под флага на „спасяване на цивилните“. Това, което стана до сега не може да се върне обратно, все едно не е станало. На практика всички страни в Близкият Изток вече не са същите. Турция не може да си позволи да остави джихадистите да загубят в Сирия и Ирак, защото до сега Турция бе главният двигател за тяхното създаване, успехи и възход. Всеки, с малко военно образование и акъл, разбира, че не може събран от кол и въже башибозук да води успешна война срещу редовна армия, която разполага и на всичко отгоре с авиация. Не може без координация между бойните групи, логистика, обучаване от експерти по тероризъм и най-важното – чужди „съветници“, които да управляват войната срещу сирийската армия. Сигурен съм, че в Сирия и Ирак са загинали стотици, ако не хиляди турски военни, много от които офицери. Защо не се говори за това? Обикновенна политическа коректност.
Ставащото в момента е един вид подготовка за Ялтенска конференция за Сирия и Ирак след ДАЕШ и Ал Нусра. Турция заявява претенции да е гарант за туркмените и сунитското население в Ирак и Сирия. Зад нея стоят СА, Катар и в някаква степен САЩ с помиярите си. От гледна точка на САЩ и арабите Иран придоби прекалено голямо влияние в региона и трябва да бъде спрян. Шансовете назряващият конфликт да бъде разрешен мирно не са много. Надеждата ми е в Тръмп. Той няма интерес да бъде въвлечен в нова голяма война в Близкият Изток, защото това ще провали обещанията му за подобряване на положението на работещите в САЩ. Според мен, точно това ще се опита да направи Обама/Кери – да постави Тръмп пред свършен факт – или да се намеси или да се изложи.
24 Ноември 2016 20:37
Атаката е станала в 3:30 сутринта по време на операция на поддържаните от Турция сирийски бунтовници в Северна Сирия, съобщи турското командване
Ба си наглостта -- тия надминаха американците.
Значи турската войски отиват в Сирия за да помага бунт на бунтовници против държавата и законното правителство. Държавата се брани, а вражеските войски се възмущават че държавата се брани .... изумителни ислямски мурафети

А заради бунтовника Гюлен що врява и вой се дигна и бяс по страните, които не пущат заподозрените бунтовници ...
24 Ноември 2016 20:41
..не може събран от кол и въже башибозук да води успешна война срещу редовна армия, която разполага и на всичко отгоре с авиация. Не може без координация между бойните групи, логистика, обучаване от експерти по тероризъм и най-важното – чужди „съветници“, които да управляват войната срещу сирийската армия. Сигурен съм, че в Сирия и Ирак са загинали стотици, ако не хиляди турски военни, много от които офицери...
А има съмнения, че такива експерти и съветници- офицери, срещу сирийската армия - е имало и има - американци. Може и да са си пуснали брада и да се представят за кюрди. Затова и когато руснаците ги бомбардират от въздуха - демократичните медии разказват за болници и цивилни. Които там вече, едва ли са толкова много.
24 Ноември 2016 20:45
OtvoriO4i
24 Ное 2016 20:21


Много добре да го припомняш. Смешното е, че генерала беше кандидат за президент от демократите (на предварителните избори в партията).
Демократ и военен. Дървено желязо.
24 Ноември 2016 20:52
Айде дееееее, не се трае веке. Няма ли Ердоган пак да бутне някое руско хвърчило, па да зейнат наще русофили едни устища. Па да ревнат с пълно гърло срещу сатрапа. Па да си изпотрошат пръстите да доказват колко критични са били още по времето на приятелството и как са мразили Ердоган и в червата си. Пък сега тишина и скърцане със зъби. Сал един ЗИП сее смут в сплотените червени редици.
24 Ноември 2016 21:02
protor,

Нещо гледам бомбардировките върху турската армия не ти харесват май ? А нали самия ти питаше постоянно защо ги няма и че Ердоган си правел каквото си иска ?

" Ал Джазира" преди минути :

Още загинали турски военни от авиационни рейдове на сирийската авиация !

https://twitter.com/Naharnet/status/801841858024501248?p=v




24 Ноември 2016 21:06
Карта:

САА и кюрдите удрят десния фланг на турците около Ал Баб !

https://pbs.twimg.com/media/CyCuaLQUkAATrCS.jpg


24 Ноември 2016 21:15
А, нямам нищо против да се трепят всеки срещу всеки. По-шаренко, по-интересно, включително и за Русия. Само изказах възхищение от професионализма на "мислещата" част от форума, която не позволява на чувствата да избият над задълженията. Всички са против Ердоган, но никой не смее да гъкне, докато не спуснат опорна точка. Как пък един не се изпусна, как един не кривна от правата кремълска линия? Ашколсун! Ама това е, защото са мислещи и независими люде.
24 Ноември 2016 21:16
Щото не смее да обвини руснаците. Иначе всички знаят, че сирийските пилоти не летят нощем. Те всирийците и не воюват нощем, ама руснаците са откачени и много биха искали да си го върнат на турците за свалената сушка.
24 Ноември 2016 21:51
Ама и руснаците не смеят да се похвалят. Щото Ердогановите ополченци пак ще цъфнат в Алепо и верно ще стане феерично.
24 Ноември 2016 23:26
protor 24 Ноември 2016 21:15
Само изказах възхищение от професионализма на "мислещата" част от форума, която не позволява на чувствата да избият над задълженията. ..... Как пък един не се изпусна, как един не кривна от правата кремълска линия? Ашколсун! Ама това е, защото са мислещи и независими люде.
Шикалкавиш. "Мислещата" част незнайно защо и дума не обелвате за 750 на САЩ пръснати из цялата Земя, войните и срещу Виетнам, Панама, Либия, Ирак, Афганистан, Сирия, Югославия, отцепването на Косово, и нещо за около 270 пъти използване на САЩката армия извън САЩ, както и военен бюджет = на военните бюджети на следващите десет в класацияята. "Мислещите" нищо не обелвате за това Зло -- страх ви е да кривнете от правилната вашингтонска линия -- вашингтонската ви НПОшка заплата е по-скъпа от истината, честта и достойството да не шокалкавиш.
Ашколсун и МашшАлах за поддръжката на терористите от Ислямска държава в битката им срещу Сирия и Русия. МашшАллах за това че сте със САЩ и тероридтите от Ислямска държава.... Ама това е защото сте "мислещи" люде.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД