:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Уикилийкс" пусна договори на Бил Клинтън за изнасяне на лекции

Семейство Клинтън са спечелили 153 милиона долара от хонорари, платени от големи компании
Документ, написан от най-близките съветници на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, показва хонорарите за изнасяне на речи на едни от най-големите компании в света, съобщава CNN.
Бележката от 2011 година, наречена "Адвокат-клиент привилегия" ("Attorney-Client Privilege"), е изпратена от компанията Doug Band на двама адвокати, които следят начина, по който фондацията на Клинтън се ръководи, е включена в публикувани тази седмица мейли от "Уикилийкс".
Компанията разкрива подробности за доходоносните споразумения, които включват пари и "във вид на услуги за президента и семейството му - за лично пътуване, ваканция и други".
В документа се покрива период от 2001 до 2011 година, през които "бизнес ангажиментите на президента Клинтън са му донесли лично повече от 30 милиона долара, като 66 милиона долара трябва бъдат платени през следващите 9 години, ако избере да продължи изпълнението на тези ангажименти".
Разкриват се и други подробности. Той е получил 2 милиона долара за двугодишна сделка с швейцарската компания UBS, 1 милион от телекомуникационната компания Ericsson, включително частен самолет, за да го закара до Китай.
Известно е, че Бил и Хилари Клинтън са направили милиони от изнасяне на речи. Според CNN двамата са направили 153 милиона долара от 2001 до февруари 2016 година.
Последните разкрития показват, че в момента двамата имат 155 милиона долара.
62
3436
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
62
 Видими 
27 Октомври 2016 11:18
И срещу какво? Не и за безсмислено тракане на ченета.
27 Октомври 2016 11:20
Ми да вземе Асандж да спечели изборите за два мандата като президент на САЩ, и него ще канят, и той ще трупа милиони от речи.

П.П. Може и някой от форумните рашистчета, пребиваващи и взели вече гражданство в страната на пиндосите, да се пробва и той. Знае ли человек... Хем междувременно ще върне Аляска на любимата матушка Россия, а може и да превърне Пиндосия в Союз Американских Советских Социалистических Республик.
27 Октомври 2016 11:24
А за пари от американските данъкоплатци става ли дума?
27 Октомври 2016 11:26
котарак 27 Октомври 2016 11:20
Ми да вземе Асандж да спечели изборите за два мандата като президент на САЩ, и него ще канят, и той ще трупа милиони от речи


Демек, човек трябва да се стреми да е корумпе, така ли? Те ви новия морал ...
27 Октомври 2016 11:26
На това му се вика добре платени плямпала! За такива пари, наш Митоди би седял по цял ден в студиото на Нова!
27 Октомври 2016 11:29
До момента, в който са си платили данъците на тази сума, не виждам нищо нередно. Не е луд този,който яде баницата, нали?
27 Октомври 2016 11:31
@котарак
27 Октомври 2016 11:20
Ми да вземе Асандж да спечели изборите за два мандата като президент на САЩ, и него ще канят, и той ще трупа милиони от речи.

П.П. Може и някой от форумните рашистчета, пребиваващи и взели вече гражданство в страната на пиндосите, да се пробва и той. Знае ли человек...

Четене ви трябва. Може да започнете от конституцията на САЩ, че да не излагате така дърводелски.
27 Октомври 2016 11:33
Бе не, ама 30те милиона американци, които са на купони за храна поради бедност надали биха мислили, че няма проблем
27 Октомври 2016 11:34
А за пари от американските данъкоплатци става ли дума?


Кога ще проумеете, че данъкоплатците са най-ниското ниво на хранителната верига. Всяко плащане, било за реклама, било за консултация, било от президент или хидроинженер или пък за спонсориране на футболен отбор в края на краищата се плаща от данъкоплатеца или в качеството му на данъкоплатец или в това на потребител, зрител и прочее форми на проявления на масата.
27 Октомври 2016 11:35
И на нашенци им плащат за услугите по този начин. Доколкото ми е известно в САЩ хонорарите за лекторска дейност не се облагат с данък. Не е случайно!
27 Октомври 2016 11:37
Странно е, че Ви вълнуват далаверите на Клинтън, а тези на "нашите" български президенти - не!
27 Октомври 2016 11:38
И срещу какво? Не и за безсмислено тракане на ченета.

Тракането на чене е камуфлажът. Мисля, че само семейство Клинтън отрича, че царят е гол.
27 Октомври 2016 11:40
Демек, човек трябва да се стреми да е корумпе, така ли? Те ви новия морал ...

Корумпе? Вземете си изяснете понятията, другаре!
Какво зависи в държавата от Президент с изтекъл мандат, та да го корумпират? Изнасянето на речи, писането на мемоари и присъствието като почетни гости на разни светски събития е традиция за "бившите" президенти на САЩ, от което те си докарват приличен доход. И скъпият приятел на тов. Путин - Дабъл Ю Буш, и той така прави. Е, Бил е доста по-обаятелен събеседник от него и вероятно печели доста повече, ама...
27 Октомври 2016 11:44
Четене ви трябва. Може да започнете от конституцията на САЩ, че да не излагате така дърводелски.

Знаем, споко. Като им гледам акъла и жълтото покрай човките на някои живущи в Пиндосия рашистчета, може и да са второ поколение. А и да не забравяме хора като другаря Георги Пирински! Той президент на България не може да стане, ама на САЩ - може!
27 Октомври 2016 11:47
Изнасянето на речи, писането на мемоари и присъствието като почетни гости на разни светски събития е традиция за "бившите" президенти на САЩ

С две думи - плащат си вересиите. Вероятно съвсем заслужено припечелват бившите президенти, не оспорвам. Заявяваш, получаваш, плащаш!
27 Октомври 2016 11:47
Какво зависи в държавата от Президент с изтекъл мандат, та да го корумпират?
Както казах - корпорациите плащат за вече извършени услуги. Колкото до семейство Клинтън, те от третия американски президент не са напускали управлението на САЩ.
27 Октомври 2016 11:48
Президент Стоянов също се спуква от изнасяне на лекции... сигурно има много ценни знания, щом му плащат хората...



27 Октомври 2016 11:49
Ми да вземе Асандж да спечели изборите за два мандата като президент на САЩ,
Както е казано още в древността - В царството на лъжата истината е порок. В империята на лъжата до "избори" за императори се допусках само такива, които са склонни да лъжат. Ако някой нещо почне да излиза от правия път - направо го застрелват. На тези, които все пак намират начин да дават на обикновените хора истината им спретват наказателни процедури за глупости. Или направо си казват, че трябва да бъдат застреляни... Та така в империята на лъжата... Лъжите се хоноруват. От едрия бизнес... А за да има още да цоца, щото досега малко са се нацоцали, и то да цоца от нас, Европа, и СЕТА ни спретват, и войнички мънички да ни пускат кръвчица че да не забелязваме как ни цоцат...
27 Октомври 2016 11:49
Горбачов и той печели добри пари по подобен начин. Нашият Петър Стоянов също изкарва по нещо в чужбина.
27 Октомври 2016 11:52
С две думи - плащат си вересиите. Вероятно съвсем заслужено припечелват бившите президенти, не оспорвам. Заявяваш, получаваш, плащаш!

Той и Гоце с това се занимаваше известно време, докато събере кинти за партийка...
27 Октомври 2016 11:56
Това е начина по който се официализира вземането на кинти срещу лобизъм... особено в страната на капитализма. Ако всичко е честно, все едно едни бизнесмени са дали 150 милиона, за да слушат някакви приказки от сорта "САЩ са велики, защото ние сме добрите" (ако не вярвате, слушайте нивото на дебатите)... само че, бизнесмените не обичат да хвърлят пари на вятъра. Обичат да ги инвестират. В случая, в позволен от системата рушвет...

27 Октомври 2016 11:57
Колкото до семейство Клинтън, те от третия американски президент не са напускали управлението на САЩ.
Демократични традиции, кво да правиш.

Напоследък често се въртят с Бушови. Нали не си мислите, че актьорът Роналд Рейгън е управлявал два мандата. Вицепрезидент му беше татко Буш, после стана направо президент, после отстъпиха единп мандат на Клинтънови, после Син Буш ( Джордж ІІ ), пак Син Буш ( Джордж ІІ ), и после пак Клинтънови, които разнообразиха с един по-тъмничък за президент.

Но втория мандат на Обама нещо работата се разсъхна, Клинтън беше наритана в ъгъла. После Син Буш ІІ (Джеб) не успя да се пребори за номинация, и сега пак на линия е ... сем . Клинтънови.

Примерът явно е заразен, защото напоследък се лансира и старт на политическата кариера на ... Мишел Обама!



ПП. Но иначе Русия е ужасно тоталитарна страна, в която някакъв тиранин си позволява да управлява 4-ти мандат.

ПП2. Не, Меркел не е тиранин, въпреки че и тя е 4-ти мандат, защото е избрана в честни и демократични избори, а тиранина - обратно.

27 Октомври 2016 11:59
Интересно, дали са платени данъци върху тия, не лоши, приходи?
27 Октомври 2016 12:00
Той и Гоце с това се занимаваше известно време, докато събере кинти за партийка...

Възможно...тааа за какво си се изпльоскал тогава и трещиш с лайномета в защита на първановчетата но от доста по гоуем калибър?
27 Октомври 2016 12:03
котарак, случаят ти е много тежък. Под тема за договорите на семейство Клинтън писа за другаре, рашисти, Жужо, Гоце, Георги Пирински, Пиндосия и какво ли още не. Не знам проблемът ти здравословен ли е или финансов, ама вземи да си го решиш, щото ставаш наистина нетърпим. На път съм да спра да те съжалявам.
27 Октомври 2016 12:04
В империята на лъжата до "избори" за императори се допусках само такива, които са склонни да лъжат. Ако някой нещо почне да излиза от правия път - направо го застрелват. На тези, които все пак намират начин да дават на обикновените хора истината им спретват наказателни процедури за глупости. Или направо си казват, че трябва да бъдат застреляни... Та така в империята на лъжата... Лъжите се хоноруват. От едрия бизнес... А за да има още да цоца, щото досега малко са се нацоцали, и то да цоца от нас, Европа, и СЕТА ни спретват, и войнички мънички да ни пускат кръвчица че да не забелязваме как ни цоцат...

Ти да видиш! Империя на лъжата! Пък феодалната евразийска Россия сигурно е империя на истината! Само дето там се лъже като за световно! Зелени човечета в Крим, нямащи нищо общо с руската войска, "Ихтамнет", кап. Волошин, испански диспечери, недействащи санкции, разцвета на импортозамещението...

А пък до "избори" за императори там вече никой друг, освен тов. Путин, не се допуска. Дори аватарът му Айфончик вече е извън класацията.
27 Октомври 2016 12:04
Не е луд този,който яде баницата, нали?

...а този, който не я яде.
27 Октомври 2016 12:07
Firmin 27 Окт 2016 12:03

котарак, случаят ти е много тежък. Под тема за договорите на семейство Клинтън писа за другаре, рашисти, Жужо, Гоце, Георги Пирински, Пиндосия и какво ли още не. Не знам проблемът ти здравословен ли е или финансов, ама вземи да си го решиш, щото ставаш наистина нетърпим. На път съм да спра да те съжалявам.

Ох, разтреперах се и съм на път да се разрева от шубе!

П.П. Пък твоя проблем се решава с функцията Скрий: Име,IP
27 Октомври 2016 12:14
"Адвокат-клиент привилегия" ("Attorney-Client Privilege",




Каквой туй чудо? В случая privilege означава изключителни адвокатски права. Или договор за специално представителство.

27 Октомври 2016 12:17
и аз изнасям лекции... странно защо съм по-различно платен
27 Октомври 2016 12:25
Мастар 27 Окт 2016 11:59

Интересно, дали са платени данъци върху тия, не лоши, приходи?

Платени са. Клинтънови си публикуваха данъчните декларации (за разлика от Тръмп). Ако имаше несъответствие, Асанджовите момци щяха да вдигнат олелия до бога. И с право. А сем. Клинтън вместо Белия дом щеше да посети някое от подразделенията на Federal Bureau of Prisons (BOP). Укриването на данъци е сериозно престъпление в "империята на лъжата" (по др. Летец) и президентите нямат имунитет за това. За разлика от евразийската империя "на истината" (пак по Летеца), където краденето, трупането на милиарди по офшорки на виолончелисти и вдигането на "дачи", по-големи от Кремъл си е традиция, а корупцията е смазката, без която държавната машина не върви.
27 Октомври 2016 12:28
Вероятно и Станишев чете лекции за успехите си в България, но не се хвали, за да не плаща данъци.
27 Октомври 2016 12:31
otvrat 27 Окт 2016 12:14

"Адвокат-клиент привилегия" ("Attorney-Client Privilege",

Каквой туй чудо? В случая privilege означава изключителни адвокатски права. Или договор за специално представителство.

Преводът че е смехотворен, смехотворен е. Ама и "Attorney-Client Privilege" означава съвсем друго нещо... А именно, задължение на адвокатите да пазят тайните на клиентите си. И право (Privilege) да не ги издават дори и при свидетелстване в съда.
27 Октомври 2016 12:31
До момента, в който са си платили данъците на тази сума, не виждам нищо нередно. Не е луд този,който яде баницата, нали?
27 Октомври 2016 12:44
До момента, в който са си платили данъците на тази сума, не виждам нищо нередно. Не е луд този,който яде баницата, нали?


Да, но и в офшорките няма нищо нередно ако си изпълнил всички условия, нали? Но това не попречи на стотици хора да се упражняват на тема "морал".
27 Октомври 2016 12:52
Какво зависи в държавата от Президент с изтекъл мандат, та да го корумпират?


Ами така държаватакукловодите може би си купуват мълчанието на президента за кухнята на управлението на държавата да речем. Отделно - това си е направо награда за послушанието по време на президентстването и търпенето на ниската заплата тогава.

Президентът в САЩ е просто чиновник, не е лидер от който да зависи нещо - прави това което му казват. И после му дават бонбончета за добре свършената работа.

--
Да разлая малко кучетата
27 Октомври 2016 12:54
Нали..? Няма нищо нередно и неморално да получаваш подкупи и да си плащаш данъците върху тях (ако решиш)..
А! И чат-пат да пращаш щерката да изнесе високоерудиран доклад или реч нейде си, за да оправдаеш "прихода" и щото точно в момента те мързи..
ДЕПМ.
27 Октомври 2016 12:56
Ахаха, троловете дето защитават корумпетата от семейство Клинтън иначе са големи борци срещу корупцията и дим им излиза от ушите като чуят за Пеевски.
А за пари от американските данъкоплатци става ли дума?

Освен това ридакцията е пропуснала момента с дарението на 12 милиона от краля на Мароко, за което Боб Уудуърд каза, че си баш корупция. И не става дума само за пари на данъкоплатците на Мароко, а и на много други страни.

Пропуснати са и кавичките като се пише за "изнасяне на лекции". Шефовете на една от фирмите (Алкател) платили за "изнасяне на реч" от Бил Клинтън подаде оставка като се разбра, че в замяна фирмата му е била извадена от списъка за забрана да търгува с Иран.

Пропуснато е как преди 3 години Фондацията е назначила нов директор за да разчисти целия батак, но след два месеца напуснал. Питайте го защо.
27 Октомври 2016 12:57
Кица са я купили барабар с катетъра.
27 Октомври 2016 12:58
А за пари от американските данъкоплатци става ли дума?
Ама те пак от американските, пък и от световните данъкоплатци идват парите. Ти да не мислиш, че падат от небето. То ФЕД напечатва долари, правителств отопуска облигации, а обликациите са дълг. Ти като обминиш лев за долар, ти изплащаш дълга на САЩ. защото левът е покрит, а доларът не е покрит.
27 Октомври 2016 13:07
Навремето и Атанас Буров е бил голям оратор, ама баш такива големи пари като Били бой, само в Америка.

27 Октомври 2016 13:12
А за пари от американските данъкоплатци става ли дума?

Ко каза. Сички пАри са на ФЕД
27 Октомври 2016 13:13
„Едно време в далечен град се родило прозрачно дете. През него можело да се вижда както през въздуха и водата. Било от плът и кръв, а изглеждало като от стъкло и ако паднело, не се строшавало, най-много на челото му из­лизала прозрачна цицина. Виждало се как бие сърцето му, виждало се как мис­лите му играят като шарени рибки в басейна си. Веднъж по погрешка детето казало една лъжа и вед­нага хората видели нещо като огнена топка зад челото му: то казало истината и огнената топка се стопила. Оттогава нататък през целия си живот то не казало нито една лъжа.
Друг път един приятел му поверил тайна и веднага всички я видели като черна топка, която се въртяла в гър­дите му, не му давала мира, и тайната престанала да бъде тайна.
Детето пораснало, станало младеж, после мъж и всеки можел да чете мислите му и да отгатва отговорите му, ко­гато го питали още преди да е отговорил.
Той се казвал Джакомо, но хората го наричали «Кри­сталният Джакомо» и всички го обичали заради неговата честност и край него всички ставали по-добри.
За жалост в тая страна се издигнал да управлява един жесток диктатор. Започнал период на насилия, неспра­ведливости и нещастия за народа. Който посмеел да се въз­мущава, изчезвал, без да остави следа. Който се бунтувал, бил разстрелван. Бедните били преследвани, унижавани и оскърбявани по стотици начини.
Хората мълчали и страдали поради страх от послед­ствията.
Но Джакомо не умеел да мълчи. Дори и да не отварял уста, неговите мисли говорели вместо него: той бил прозрачен и всички четели зад челото му мисли на възмуще­ние – Джакомо осъждал несправедливостите и насилията на тирана. После тайно хората си повтаряли мислите на Джакомо и се обнадеждавали.
Тиранът накарал да арестуват Кристалния Джакомо и заповядал да го хвърлят в най-мрачния затвор.
Но тогава се случило нещо изключително. Стените на килията, в която Джакомо бил затворен, станали прозрач­ни, след тях — стените на затвора, и най-после — външ­ните стени. Хората, които минавали край затвора, виждали Джакомо седнал на своето столче, сякаш и затворът бил от кристал, и продължавали да четат мислите му. Нощем затворът разпръсквал силна светлина и тиранът в своя дворец трябвало да спуска всички завеси, за да не я вижда, но пак не успявал да заспи. Кристалният Джакомо, макар и във вериги, бил по-силен от него, защото истината е по-силна от всяко нещо, по-светла от деня, по-страшна от ураган.

Джани Родари
27 Октомври 2016 13:18
Трябва да си богат, за да влезеш в политиката, и да влезеш в политиката, за да станеш още по-богат...
------------------------
Сайтът на Генек
27 Октомври 2016 13:21
Нерде лекции, нерде изнасяне на речи на едни от най-големите компании.

И има голяма разлика (около 4 пъти) между парите които е получавал Бил Клинтън преди и след като Хилъри става държавен секретар. Някой от умните и красивите може ли да се сети защо? Или да преведе pay for play?
27 Октомври 2016 13:43
Или да преведе pay for play?

Направо си е plug & play - не са му звъннали, не е отворил чене
27 Октомври 2016 13:44
Лицето желю митев желев и пловдивският бракоразводен фернандел също пълнеха стадиони и спортни зали на своите "лекции".
27 Октомври 2016 13:50
Все си мисля, че един учен от световна величина, един нобелов лауреат може да изнесе много по-смислена лекция от Пурата. Интересно, че не съм чувал за учен, който да е получил 150 млн. от лекции.
27 Октомври 2016 13:56
И какво толкоз е дрънкал тоз дингил?
27 Октомври 2016 13:58
Шефовете на една от фирмите платили за "изнасяне на реч" от Бил Клинтън подаде оставка като се разбра, че в замяна фирмата му е била извадена от списъка за забрана с Иран.
Котарак, прочете ли?...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД