×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,026,429
Активни 1,541
Страници 78,470
За един ден 1,302,066

Христо Мутафчиев е добрият, лошият и злият

В „Том Сойер” мъжете надяват фусти, жените нахлупват каскети
Снимка: Гергана Змийчарова
В образа на Том Алиса Атанасова прави най-силната си до момента роля.
Премиера: "Зад канала"

Режисьор: Петринел ГочевСвински мехур заменят за умряла котка на сцената на "Зад канала" - или - видяхме премиерата на "Том Сойер" по Марк Твен, която се състоя в края на миналата седмица. Режисьор е Петринел Гочев, чиято предишна работа - "Ромео и Жулиета", е отличена с "Аскеер" за най-добро представление. В образите на двама от най-колоритните детски персонажи - Том Сойер и Хъкълбери Фин, гледаме младите актриси Алиса Атанасова и Христина Караиванова. За това доколко правдоподобни са момчешките им превъплъщения, най-показателна е реакцията на малките зрители в салона, които притихнали и с растящ интерес следят лудориите. В стихията си е Емил Котев, комуто е поверена ролята на знаменитата леля Поли, "твърда като гранит". Красноречиво свидетелство за хамелеонската природа на актьора е Христо Мутафчиев, който почти във всеки пореден епизод играе различен персонаж. Единствено очарователната Беки, по която сърцето на Том пърха от любов, се появява на сцената като кукла. Оригинален ход е "конците" й да бъдат дърпани не от един, а от двама кукловоди, които неведнъж се случва да са на противоположни позиции.

Актьорите до един показват игра, каквато подобава на представление, пресъздаващо приключенията на безспорни фаворити на малката аудитория. Нецеляща единствено забавление, постановката показва героите в процеса на тяхното съзряване. Зрителите са свидетели не само как Том и Хък се наслаждават на живота, но как същият този живот ги притиска до стената, изправяйки ги срещу понятия като дълг, отговорност, съвест.4
1136
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
20 Октомври 2016 06:08
В „Том Сойер” мъжете надяват фусти, жените нахлупват каскети

А приказки за един принц, който се влюбил в друг принц - кога?
20 Октомври 2016 10:07
В „Том Сойер” мъжете надяват фусти, жените нахлупват каскети


В книгата едно /1/ момче надява фуста, а момичета с каскети няма. И то в "Хъкълбери Фин".

Пак пошли екстравагантности, към каквито имам идиосинкразия.

20 Октомври 2016 19:18
Добре, но кой е сценаристът? Марк Твен не е правил сценична версия, примерно като Вазов - "Немили - недраги"?
24 Октомври 2016 23:57
Добре, но кой е сценаристът?


Обикновено, когато иска да изкелефещи някакъв световно и вековно четен текст, режисьорът го прави сам. Понякога с помощта на драматург или художника по костюмите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД