:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов наредил проверка по експулсацията на Бююк

Целта ми е Турция да не ни залее е мигранти, каза премиерът
"Възложил съм проверка на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ще проверят, ще видят къде има пропуски, ако трябва да се накажат, да се уволнят," каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” по НТВ във връзка със случая на екстрадирания турски гражданин Абдулла Бююк.
Той отрече предаването на турските власти на бизнесмена Абдулах Бююк да е върнат от българските власти, за да не пострада България от мигратска вълна от Турция. "Не го тълкувайте така. Двете неща нямат нищо общо", заяви премиерът. "Вярвам на това, което са направили колегите. Оттук нататък действително е неприятно като усещане за това ,че на ръба на закона са действали. 25 хил. души от началото на година сме върнали от турската граница. 1000 близо от гръцката. Всичките те са върнати по идентичен начин”, посочи Борисов.
Премиерът обясни още, че тревогите му са свързани с това при кой ще останат мигрантите накрая. „Чувате какво става в Германия. С 50% по-малко прием, почват да се ограждат и казват така – нелегалните мигранти, които са там ще бъдат връщани от мястото, където са минали, т.е. в България", уточни премиерът. „Голямата цел, която ние трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа, да не влезем в този конфликт. Ако Турция бъде обявена за несигурна държава, България става първата сигурна държава по мигрантския път. Това означава всичко, което е задържано в Европа, да се върне в България или Гърция.
Бойко Борисов заяви, че в тази ситуация страната ни е изправена пред една огромна криза между Турция и ЕС. „Криза, която всеки ден или някой от европейските ни колеги или лидери, или турският президент или премиер, или външен министър си отправят най-тежки закани, публични. Канцлерът на Австрия и Висшеградската четворка казват: "Никаква Турция и да се развали споразумението". Но историята показва, че обикновено Османската империя е отивала до Австрия. Там Запада вече ги спира. Жертва на това обаче стават Балканите. Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България, и ние сме задължени не казвам, че за да не им дам допълнителен повод, че това е било движещото, когато институциите са работили и са взимали такива решения. Ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. Ние се втренчваме в един от 25 000 случая. С цената, ако трябва на всичките ни да ни вземат главите, но ние мигрантската вълна не трябва да я допускаме да влиза в България”, добави Борисов.
И коментира още, че „сигналите, които сме получавали от Турция, са за още много граждани. Има закон, който трябва да се спазва”.
249
4114
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
249
 Видими 
12 Август 2016 08:59
Той не е бил информиран от Службите и не е знаел.
Бил е подведен 32 пъти през последния месец.
Виновните ще бъдат издирени и наказани.
Президентската република ще изключи такива казуси занапред.
Президентът ще гарантира, че това повече няма да се случва.
12 Август 2016 09:01
Някой разбра ли каква е връзката между НАТО и руските газопроводи? Изглежда само Боко и придворния му викач Виктор Николаев си знаят.
12 Август 2016 09:01
Бил е подведен
Под отговорност? Откога чакам, ама няма.
12 Август 2016 09:06
Ту, българската граница е за пример, ту изведнъж се оказва, че бая народ преминали през нас /което се знаеше/


И за редакцията и за вестника! За цялостното отразяване по този срамен случай.
12 Август 2016 09:06
Голямата цел, която ние трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа


Дебелото, крадливо Баци успя!
Турция ВЕЧЕ очевидно третира България по различен начин от всички страни в Европа - а именно като забутан Анадолски вилает.
Даже не се налага самия Ердоган да нарежда - и обикновен министър (от трибуната на митинг) може да командва валията на София Баце Простий.
12 Август 2016 09:07
Той да няма рубрика в НТВ, ежеседмично да споделя тревогите си от Османската империя и какви дарове трябва да ѝ прави.
12 Август 2016 09:09
"Възложил съм проверка на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ще проверят, ще видят къде има пропуски, ако трябва да се накажат, да се уволнят,"
сетила се Мара, да сер побара. наредил на виновника да се самопроверява. Абе майтап да става, ама тоз майтам е нанаш г*з.
12 Август 2016 09:10
.
С цената, ако трябва на всичките да им вземат главите, но ние мигрантската вълна не трябва да я допускаме да влиза в България”, добави Борисов.


Може ли познавачите Баце да ми преведат/ разтълкуват този цитат.
12 Август 2016 09:13

Слушах го.
Този човек не само е некомпетентен. Той няма шанс да стане компетентен. Интелектуален дефицит.
Той е бедствие за България. Оставка, и то незабавна!
12 Август 2016 09:14
на всичките да им вземат главите

Това е заплаха към бежанците.
12 Август 2016 09:14
Пуснах го в статията от първа страница. Ще ме простите, че го повтарям и тук.

Без всякакви доказателства за това, че застрашава националната ни сигурност, България предава на турските власти Бююк. Сетих се за аналогичен случай от преди 2 години:
Съдът отказа да екстрадира руския опозиционер Кобляков
Обвинението цитира доклад на "Фрийдъм хаус": "Русия се управлява от тоталитарен режим"Руският опозиционер Николай Кобляков да не бъде екстрадиран в родината му, реши Софийският градски съд (СГС) след безпрецедентно съдебно заседание, на което прокурорът не само се отказа от първоначалната си позиция в полза на екстрадицията, но и държа политическа реч на тоталитарното управление на Путин.

Freedom House за Турция:
Press Freedom Status: Not Free
Net Freedom Status: Partly Free

Да живее Българският съд-най-хуманния съд на света!
12 Август 2016 09:14
Той няма шанс да стане компетентен.

Значи ще бъде добър президент.
12 Август 2016 09:15
Голямата цел, която ние трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа, да не влезем в този конфликт.

В името на таз голЕма цел почваме да пректикуваме с човешки жертвоприношения, тъй ли, Баце? Не разчитай повече на гласа ми.
12 Август 2016 09:15
С цената, ако трябва на всичките да им вземат главите, но ние мигрантската вълна не трябва да я допускаме да влиза в България”, добави Борисов.


Брюкселските зелки с радост ще внесат хиляди дела по казаното по-горе! И как да не го е яд човек, че зорлем им даваме поводи да се заяждат с България, бидейки те самите назадничави и ограничен!

Пълна отврат и недипломатичност!
12 Август 2016 09:16
Войната е въпрос на време. Трябва да стане чудо за да се избегне
изберат ли Китца, гответе се за война. Тя така е свързана с тези среди в САЩ, които живеят в началото на 90-те, че няма начин да не започнат война. Това е техният единствен изход.
Ако изберат Тръмп, НАТО си заминава и САЩ стават една нормална държава, а не "Имеперия на доброто (SIC)". Тъй като нямаме пари да плащаме на САЩ, ще се насочим към безплатната защита от Русия. И тогава сбогом евроатлантически ценнности.
12 Август 2016 09:17
Оттук нататък действително е неприятно като усещане за това ,че на ръба на закона са действали. 25 хил. души от началото на година сме върнали от турската граница

А така, Баце...
Като некой е виновен, те са...
Като уж е свършена работа, ние сме...
А Николаев е толкова жалък, че дори и на самия него май от време на време му става неудобно. Или поне се надявам да е така
12 Август 2016 09:17
Много ми хареса и сравнението с турските пилоти, кацнали в Гърция. Те имали документи, и за това сега съд, и по ред.
Ама този нещастник да се окаже без никакви документи, и са го пратили обратно един вид да си извади
12 Август 2016 09:17
историята показва, че обикновено Османската империя е отивала до Австрия. Там Запада вече ги спира. Жертва на това обаче стават Балканите
Радвайте му се. Титан на знанието, мисълта и словото. И никой не може да ни забрани да го обичаме.
12 Август 2016 09:18
Ако изберат Тръмп, НАТО си заминава и САЩ стават една нормална държава, а не "Имеперия на доброто (SIC)". Тъйа като нямаме пари да плащаме на САЩ, ще се насочим към безплатната защита от Русия. И тогава сбогом евроатлантически ценнности.

И здравей, здравей на азиатските ценности, като тези:
С цената, ако трябва на всичките да им вземат главите, но ние мигрантската вълна не трябва да я допускаме да влиза в България”, добави Борисов.

Не виждам защо другариата кълне Боко, трябва да му се радва, той прилепва България към Руско-турския азиатски съюз.
12 Август 2016 09:20
Бойко Борисов заяви, че в тази ситуация страната ни е изправена пред една огромна криза между Турция и ЕС


И ние гордо заставаме на страната на Турция!
Честито.
12 Август 2016 09:20
Той е бедствие за България. Оставка, и то незабавна!
С първото изречение - съгласен. С второ изречение - не.
Страхуват ме едни страхове, че може да ни назначат радан кунев. Или меглена кънева...
12 Август 2016 09:21

Може ли познавачите Баце да ми преведат/ разтълкуват този цитат.
Стратегически поглед. Може би казва че проблемът е не че се коли южно от нас, а че се коли малко. За да няма бягащи трябва да подкрепяме политика на пацификация , защото окаушен или заклан няма как да мине границата и да ни развали рахатлъка. Дето се вика- няма бежанец, няма проблем. Затуй е готов Стратега да одобри едно окончателно решение в Близкия изток което ще умиротвори района.Затова е правилно да предаваме всеки поискан в оперативен порядък и да въоръжаваме айнзацгрупен под черния флаг прочистващи районите в Сирия и Ирак. Това ще ни осигури тишина и спокойствие като в гробище. А хладилникът замества морала. Тъй било в политиката и да спим спокойно-Той мисли за всичко.Преклонена главица ятаган не я сече, да бяха мирно седели не би чудо видели и парицата е царицата. Ликуй народе и маай филии с мас.

Туй му гради "политиката"
12 Август 2016 09:22
Късно е, Баце!
Имаше шанс вчера да изревеш и да почнеш да късаш пагони.
12 Август 2016 09:23
Имаше шанс вчера да изревеш и да почнеш да късаш пагони.

E, за пагоните още не е късно - след проверката може да скъса пагоните на старшинките извозили с патрулката Бююк до турската граница
12 Август 2016 09:25

Аз не харесвам Иван Костов, но той в много по-сложна ситуация съумя да отклони сто и шейсет хиляди мигранта.
Явно е, че Борисов не може да се справи, не знае как и заради това е готов на изключително тежки морални компромиси.
12 Август 2016 09:26
Абе, каква проверка?
В случая много лесно може да я направи лично - максимум за два часа.
12 Август 2016 09:26
готов на изключително тежки морални компромиси.


Морални компромиси може да прави човек имаш морал
12 Август 2016 09:32
Интересно ми е защо г-н Росен Пленвелиев не изказва евроатлантическото си мнение си по този изключително ясен случай?

Айде бе, Роско, чакаме те, давай бе, сладурко!
Нали всичко знаеш, кажи ни кой е правият тука!
12 Август 2016 09:33
Mrx++
12 Август 2016 09:16
...Ако изберат Тръмп, НАТО си заминава и САЩ стават една нормална държава, а не "Имеперия на доброто (SIC)". Тъй като нямаме пари да плащаме на САЩ, ще се насочим към безплатната защита от Русия. И тогава сбогом евроатлантически ценнности.

А на бас че даже да изберат Тръмп всичко си остава както си е и ще продължаваш да ручаш евроатлантически ценности ?
А за безплатна защита - в панделата.
12 Август 2016 09:34
Да живее Българският съд-най-хуманнияанадолският съд на света!
12 Август 2016 09:34
Ако САЩ искат чисто да се оттърват от Гюлен и да го експулсират за Турция, може да го доставят в България за участие в неква конференция по човешки права с надлежаща охрана до преминаване на границата.
12 Август 2016 09:36
Този вече не помни какво лъже дори след 10 изречения!
Бююк да е върнат от българските власти, за да не пострада България от мигратска вълна от Турция. "Не го тълкувайте така. Двете неща нямат нищо общо", заяви премиерът.

по към края
25 000 случая. С цената, ако трябва на всичките да им вземат главите, но ние мигрантската вълна не трябва да я допускаме да влиза в България”, добави Борисов.

А изявлението му, че действали "на ръба на закона" направо умилява!
12 Август 2016 09:39
Да живее Българският съд-най-хуманнияанадолският съд на света!

В случая си абсолютно неправ.
Никак не обичам българския съд, но спрямо Бююк той си е изпълнил задълженията. Другаде е заровена котката - президентство, МВР и правителство.
12 Август 2016 09:39
Те Ви еталон на "заблуден амерички палаш"...Кога бе кмет прокуратурата обяви,че с подписа му неизгодно са продадени 200 общински имота.Баце рече,че подписите са фалшиви...И тишина?!Кой е фалшификаорът,кой намаза филията(200по 1-10 милиона прави поне един милиард) ?Стил на честния баш на онези.
12 Август 2016 09:39
Всъщност Борисов повтори думите и разсъжденията на Каиафа - Или по-широко погледнато - показа останалия скрит белег на изкривеното "социалистическо" възпитание, което поставя оцеляването на многото пред едното. Показва рудиментарните остатъци от онова време когато човекът, като индивид, се възприемаше като анонимна тухличка в градежа на обществото, която можеше да бъде подменяна с друга по всяко време.
От друга страна Борисов е прав - от гледна точка на отговорностите си.
Точно заради такива случаи е възникнало правото - най-напред устното а после и писаното.
И лошият понякога закон има това предимство, че оневинява вървелите по неговите алинеи, точки и букви.
Както казах вчера - резултатът щеше да бъде същият, но облечен в правни норми (колкото и перверзно да звучи това)
12 Август 2016 09:41
Ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. С цената, ако трябва на всичките да им вземат главите, но ние мигрантската вълна не трябва да я допускаме да влиза в България”, добави Борисов.

Всички партии трябва незабавно да се разграничат от това изказване като напуснат Парламента. Иначе - жална ни майка на нас, българите.
12 Август 2016 09:43
Нямах никакво намерение да коментирам тази безгръбначна история /много е унизително, когато само помияри са на всички нива в държавата/, но ето на какво попаднах :
/Поглед.инфо/ Вицепрезидентът Маргарита Попова е отказала да предостави убежище на турския гражданин Абдулах Бююк, който вчера беше предаден на турските власти. Това се е случило с решение от 27 юли, Бююк е подал молбата си за защита на 24 февруари тази година.

12 Август 2016 09:44

Е да, обаче мълчанието на всички политически субекти вече трети ден е плашещо.
12 Август 2016 09:45
Както казах вчера - резултатът щеше да бъде същият, но облечен в правни норми
Не точно, защото България все още не е открила ФАТО и симпатии към организацията не се смятат за тероризъм.Първо цял ЕС трябва да реши че Гюлен е терорист. Дали Орбан ще клекне на Ердоган? Или поляците? Или пък Франция? Та юридически май резултата щеше да е малце по-различен.Можеше да пратим да се жали Ердо на ЕК измивайки си ръцете все едно става въпрос за руска тръба. Да види ориенталска бюрокрация в действие.

Иначе американците за пръв път им се случва да ги питата:"Кога ще стигнете българите?" .От кога не сме били давани за пример на Велика сила? Не зная що не се чуват радостни възгласи как сме ги минали на виража? Поне един път да ги изпреварим, а никаква радост.
12 Август 2016 09:46
Уф, аман, бе! Като започнаха едни клетви, ругатни, късане на коси и ризи...че цяла неделя. Чак ми е неудобно да питам тия , вчера родените, не ви ли беше срам за Югославия, за Ирак, за Либия, За Сирия? За Украйна и Вигенин, изтъпанчил се в Киев? Де бяхте, когато разни "демократи" се щляеха из Правец? Айде не се превземайте чак толкоз, молим- познаваме се/ четемЕ се както се казва на сегашен български/. Ще балайдисате, по-спокойно, още колко велики моменти ви чакат, щадете си силите :
12 Август 2016 09:48
Е да, обаче мълчанието на всички политически субекти вече трети ден е плашещо.

Ти как си го представяш, Дон?
Да излезем съвместно на улицата?
Моментално ще последват команди от Козяк и Позитано, и ще си прехапем гърлата.
12 Август 2016 09:48
Можеше да пратим да се жали Ердо на ЕК измивайки си ръцете все едно става въпрос за руска тръба. Да види ориенталска бюрокрация в действие.

Можеше, ако има желание
12 Август 2016 09:50
Можеше, ако има желание
Ищахът явно е бил да му полегнат. Да му пристанат. Палавници. Ами да кажат че им е първа севда и да не правим циркове.
12 Август 2016 09:51
Ако Го изберем за президент, независимо от проблема, ще се наслушаме на станалия традиционен репертоар: магистрали, тангенти, успехи в овладяване на контрабандата, перфестна охрана на границите ...
Карл II - Веселият, за когото народът казвал, че той никога не казва нещо глупаво, но и никога не върши нещо умно, рекъл по повод на това: "Първото се отнася до мен, второто - до моите министри".
12 Август 2016 09:51

Помнещ,
Прочети Цеков в Наблюдател. Ще разбереш, че четирима са взели това решение - Борисов, Бъчварова, Плевнелиев и Попова
12 Август 2016 09:54
Ще разбереш, че четирима са взели това решение - Борисов, Бъчварова, Плевнелиев и Попова
Поне двама от карето решения не са вземали никога.
12 Август 2016 09:54
Моментално ще последват команди от Козяк и Позитано, и ще си прехапем гърлата.

А бе, вие собствен акъл нямате ли?
П.П. Биби ханъм в тоя случай щеше да рече: Абе вие - с тоя акъл - как си пълните и пазите хладилниците?
12 Август 2016 09:55

Сократе, не визирам нас. Но политическите партии излъчват послания, които маркиират политики. Мълчанието им е скрита подкрепа за Борисов
12 Август 2016 09:57
Абе вие - с тоя акъл - как си пълните и пазите хладилниците?
А не би ли казала че такива пристануши , дето поне малко не се дърпат от хорски срам, след като ги налюбят ги парясват?
12 Август 2016 09:57
Възложил съм проверка на вътрешния министър Румяна Бъчварова
А стиска ли му да я изгони?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД