:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те са назначени и получават заплати директно от Анкара
Главният прокурор и американският посланик Ерик Рубин бяха на среща при Бойко Борисов по случая
СТАТИСТИКИ
Общо 377,770,051
Активни 1,766
Страници 73,903
За един ден 1,302,066

Патриотичният фронт преброи 90 турски емисари в нашето мюфтийство

Валери Симеонов
Странната идея на Патриотичния фронт да бъдат задължени със закон всички вероизповедания у нас да използват в религиозната си дейност единствено български език вкара националистите в задочна схватка с ДПС и Главното мюфтийство. Според съпредседателя на ПФ Валери Симеонов целта е да се спази конституцията. "Никой не се бърка в свободата на вероизповеданията. Никой не се опитва да наложи някаква цензура, но официалният език трябва да е българският език", настоя той по БНР вчера.

"90 граждани на Турция ръководят Главно мюфтийство и са пръснати по районните мюфтийства. Те извършват чисто организационна и ръководна роля. С други думи в момента ислямът в България не е религия, а е по-скоро форма на влизане на турската държавна намеса във вътрешните работи на България", разви теорията си националистът, според когото под прикритието на религиозна дейност на други езици външни сили се намесват във вътрешни работи на държавата.

Зам. главният мюфтия Бирали Мюмюн обясни, че Коранът у нас се четял на арабски, както предписва религиозната доктрина, а на обвиненията, че турски представители контролират мюфтийството, отговори, че има чужденци, но в момента били 15, присъствали по силата на междудържавна спогодба и не заемали ръководни постове.

Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев пък коментира, че точно идеята на ПФ е против конституцията, която постановява, че вероизповеданията са свободни и отделени от държавата. "Всички националистически партии в България предлагат популизъм. Тези партии са на етап на идентифициране на враг. Това е един вид ритуално дефиниране на кауза, сочат на обществото религиите като плашило", изтъкна той. И призова деятелите на родната православна църква да се обърнат към националистите "дали нямат срам и страх от Бога и ако преценят, дори да бъдат анатемосани такива законотворци".
1354
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД