:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Основна причина е липсата на финансови възможности
Заплатите им не били променяни от 2004 г. насам
Запалянкото желае лично да се извини на полицаите, които рани с бомбичка, съобщи адвокатът му
Той ще подпише указ, съдържащ план за икономическото развитие на Русия за следващите 6 години за 10 трлн. рубли
СТАТИСТИКИ
Общо 377,627,478
Активни 1,990
Страници 81,636
За един ден 1,302,066

В СГХГ се открива ретроспектива на Бедиг Бедросян

Изложбата "Пристани" представя един от значимите наши художници през миналия век
Картина на Бедиг Бедросян
От 26 юли 2016 до 14 август 2016Пълните с багри и меланхолия платна на Бедиг Бедросян - един от достойните български художници от средата на ХХ век, ще бъдат изложени в Софийската градска художествена галерия от утре. Официалното откриване на изложбата "Пристани", част от проекта "Земя между реката и морето", е във вторник от 18 часа.

Представянето на Бедиг Бедросян се осъществява от сдружение "Арарат", Варна. За пръв път в ретроспективния проект на СГХГ ще бъдат показани уникалните иконографии на художника от най-стария арменски храм у нас - "Св. Богородица" ("Сурп Аствадзадзин") в Силистра.

Още през 1997 г. в залите на СГХГ бе организирана изложбата "Арменски художници в България". Подредената сега ретроспективна изложба на Бедиг Бедросян е естествено продължение на тази инициатива. Уредниците на експозицията Пламен Петров и Рамона Димова предлагат на публиката визуален разказ както за твореца - с неговата светска и религиозна живопис, рисунки и шаржове, така и за човека Бедиг Бедросян - от литературните му опити, правени на румънски и арменски език, до документалния разказ за житейския му път. Не на последно място по важност, изложбата "Пристани", макар да представя един индивидуален творчески свят на художник, реализирал се изключително в периода от 1944 до 1989 г., всъщност дава възможност за преосмисляне на някои концепции, дълбоко белязали историческия разказ за близкото ни минало.

Бедиг Бедросян е роден през 1912 г. в с. Средище (Силистренско) в семейството на арменски бежанци. На 7 години се установява в Силистра, където получава цялото си образование. Важно значение за формирането на Бедросян оказва приятелството му с художника Тодор Добруджански. През 1969 г. Бедросян отпътува за Армения, където създава цикъла пейзажи "Армения", които излага в различни колективни и самостоятелни изложби. Бедросян умира на 20 юни 1989 г. в Силистра, а художественото му наследство наброява повече от 600 произведения - живопис, рисунки, карикатури и ескизи.
 ----
820
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД