:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Разследване на bTV разкри и незаконни сметища, на които тя се продава евтино
В момента там живеят и работят около 60 хиляди японци и повече от 200 хиляди американски граждани
Не връщайте обаждане с код +247, предупреждават специалисти
СТАТИСТИКИ
Общо 364,680,463
Активни 1,640
Страници 58,095
За един ден 1,302,066

Родители въстанаха срещу цигарите в киното

imdb
Кадър от филма на Уди Алън "Вики, Кристина, Барселона". Други филми, които според ищците оказват вредно влияние на децата, са „Трансформърс: Ера на изтребление“, поредиците "Властелинът на пръстените" и "Хобит" и др.
Гневни родители ще съдят американската асоциация Motion Picture за това, че препоръчва на деца филми, в които героите пушат. Асоциацията защитава интересите на киноиндустрията в САЩ и разпределя филмите в категории според възрастта на публиката.

Жалбата беше подадена още през януари т.г., като ищците се позоваха на проучване на Световната здравна организация, според което 4.6 млн. младежи в Америка са пропушили, за да приличат на герой от любим филм.

От асоциацията контрират, че такава забрана би накърнила свободата на словото. Освен това децата и техните родители предпочитат да гледат филмите, които са с най-висок рейтинг, така че асоциацията отказва да носи отговорност за вредните навици на децата.

Делото вече е в ход и изходът му би могъл да промени начина, по който филмите се категоризират. При успех на ищците се очакват забрани за употребата на алкохол, хазарт, шофиране с висока скорост.
564
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД