×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Милитаризацията на космоса е път към катастрофа, обяви Москва
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,638,936
Активни 1,533
Страници 71,054
За един ден 1,302,066
Бреме и нрави

Защо да не се напънем за една жена президент?

Първи напъни. Жената помага и повтаря: Президентка ще бъде!
Жените и мъжете не могат да бъдат третирани еднакво, това е против природата, каза Ердоган пред женска публика в Истанбул. Биологическите различия предопределят и различни социални функции, обясни ораторът, изплющя с бича по феминизма и каза, че предназначението на жената е да ражда. "На жените не им трябват равни права, а равно уважение" - обобщи президентът.

Принципно не поощряваме склонността към обобщения, но се сетихме за един частен случай на подобно отношение - у нас. Волен Сидеров гостува на телевизионно предаване с трудна водеща. Трудна по смисъла на женското бреме. Сидеров нещо се почувства некомфортно и посъветва водещата: "Не се занимавайте с журналистика, гледайте си домакинството, отдайте се на хормоналните си проблеми... Това е вредно между другото. Оставете неща, които просто не се справяте с тях, зарежете ги, бъдете си домакиня. Аз не знам защо ги напира толкова жени да стават водещи, след като по-добре да си гледат семейството, да раждат деца. Нацията намалява. Раждайте повече деца".

И сякаш са си плюли в устата тия двама високи (в политически смисъл) мъже. "На работното място не можем да третираме еднакво мъж и бременна жена поради нейната деликатна природа. Това някои го разбират, други не го разбират и няма как да го обясниш на феминистките, защото те отричат майчинството", обясни в същата реч Ердоган.

Което пък ни подсеща колко сходни са по профил тези типажи - закрилниците на християнското семейство и защитниците на ислямското семейство. Едните и други попържат мултикултито, феминизма, либералните възгледи. (Не казваме, че това е лошо или добро, правим аналогия.) "Нашата религия определя мястото на жената в обществото - майчинството", каза Ердоган. Преди "преврата" същият обяви, че всяка туркиня трябва да има минимум три деца и да се въведе по-строг режим по отношение на абортите и контрацепцията. С което разсърди феминистките, но оттогава много неща се промениха, сега гледат да не му се сърдят твърде.

И веднага искаме да дадем контрапримери от нашия политически живот.

Ето думи, които трябва да се запишат със златни букви в историята на мъжкия феминизъм. Цветан Цветанов също е голям приятел на семейните ценности, но винаги говори за жените с пиетет - и винаги подчертава огромната им роля в обществения и политическия живот. Ето как разказва той за своя среща с Жени-ГЕРБ:

"Трябва да имате самочувствие, защото сте част от най-силния отбор - отбора на ГЕРБ. Вие сте важен фактор за съществуването на ГЕРБ. Това казах пред над 40 дами от женската организация на ГЕРБ от десетте общини в област Смолян... Благодарих на представителките на Жени-ГЕРБ за инициативността и за грижата, която полагат за развитие на организацията". Среща с над 40 дами! Ех... А ето как разказва за друга среща - пак той сам юнак с отбор моми и невести: "Днес с председателя на парламента Цецка Цачева и председателя на ЖГЕРБ и депутат Ирена Соколова се срещнахме с представителки на Съвета на жените в бизнеса в България... Дамите изказаха своето удовлетворение...". (Това малко грубо го извадихме от контекста, но мисълта ни е, че Цецерон е галант.)

Цецерон е галант, но и БеБерон е талант - как елегантно казва "равнис"!

Спомняме си приветствието му към Жени-ГЕРБ, когато им се обясни в любов и роди знаменитата концепция: "Защо да не се напънем да сложим една жена президент?".

"Партия ГЕРБ дава изява на капацитета на жените" - това пък заяви тогава шефката на женската организация в ЕНП Дорис Пак.

И ако се върнем на думите на Ердоган, че жените искат не равни права, а равно уважение - ББ е най-големият уважител - много искаме да припомним историята, дето сам си я разказа, когато стана премиер. Като юноша карал колелото на кака си - с женска рамка, сиреч ездачът не може да вози спътница. "Но аз мога да возя когото си искам! - обясни пресният премиер и погледна надолу. - И ги возех доста!"

Евала, Бойче!
5
1066
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
24 Юли 2016 21:49
25 Юли 2016 07:15
25 Юли 2016 10:39
Последният цитат ме уби, не бях го чувал тази Негова мъдрост.
25 Юли 2016 18:29
Эх ты, ух ты, все мы космонавты!
25 Юли 2016 18:38
Симплицисима, къде ти е римата?

Ух ты, ахты, все мы космонавты!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД