:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МОН проверява съмнителни проекти за деца в неравностойно положение

 
Mинистерството на образованието е започнало проверка на одобрените 62 проекта по програмата "Подкрепа за предучилищно образование и подготовка на децата в неравностойно положение" на оперативната програма "Наука и образование". Това съобщи днес просветният министър Меглена Кунева на нарочен брифинг.

Проверката е по сигнал на Националната мрежа за децата. Оттам са сигнализирали, че три от класираните проекти будят съмнение. Те са на сдруженията с нестопанска цел "Детски свят - щастливо бъдеще", "Детско царство" и "Детски усмивки". И трите сдружения имат има едни и същи хора в управителните съвети. Също така и трите проекта са на стойност над 499 хиляди лева, като таванът на всеки проект трябва да е 500 хиляди лева.

Министър Кунева обясни, че за да бъдат сключени договори и да бъдат отпуснати средства, проектите трябва тепърва да минат на допълнителна проверка от Управляващия орган по програмата за двойно финансиране, свързани лица и други проблеми. Още преди да е започнала проверката обаче от Националната мрежа за децата за подали сигнала за нередности.

"За мен като юрист това е заобикаляне на закона - едни същи хора, били те на различни позиции, да кандидатстват. В насоките за кандидатстване е записано ясно, че една организация може да е водеща само веднъж", каза още министърът. По случая е започнала проверка, резултатите от която ще станат ясни до осем дни.
811
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД