:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За парите прегради няма открити! Особено във футбола

Ловешко-етрополският ЦСКА е неприемлив за УЕФА, но това доведе не до забраната му, а до умишлената трансформация на А група
СНИМКА: БГНЕС
На 4 октомври м.г. Гриша Ганчев застана пред феновете на ст. "Българска армия" и им обеща това, което те искаха - оздравяване на клуба. Но с последващите си действия той и партньорът му по издръжка на ЦСКА - Юлиян Инджов, показаха как нямат реално намерение да погасяват задълженията.
В последните години все повече тревожни сигнали подсказваха, че финансовият интерес е водещ при вземането на решения в БФС. Но пробутването в елита на новото сдружение, обединяващо "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" под името "ЦСКА София", показа кристално ясно, че наредбите на ФИФА и УЕФА са създадени, за да бъдат заобикаляни в България.

На първо място трябва много дебело да се подчертае, че подобна стъпка не е по наредбите, но все пак минава през вратичка, така че да не нарушава закона. Има разлика. И тя ще бъде усетена в УЕФА, където ще са принудени да приемат наличието на "ЦСКА София" в българския елит, въпреки ясните разпоредби, че подобни трансформации са недопустими. Защото бе направена специална "врътка" за пред европейската централа. Но от там вече ще си знаят, че "български футбол" е единица мярка за заобикаляне на нормите и имиджът на футболния ни съюз ще се срине, доколкото се е крепял върху присъствието на Борислав Михайлов в Изпълкома на УЕФА.



Каква е въпросната "врътка"?



Тъй като се счита за нарушение на правилата смяна на седалището и (или) името на даден клуб, с цел получаване на лиценз или право за участие в дадена дивизия, от БФС направо създадоха съвсем нов формат на първенството, ненужен никому, освен на "ЦСКА София" (бившия "Литекс"). И така А група бе прекръстена на Първа професионална лига и бе намерен начинът за участие в "елита" на едно прясно регистрирано дружество с адрес в столицата, на бул. "Драган Цанков" 3. Там се намира ст. "Българска армия", където са и офисите на оригиналното ПФК ЦСКА АД, а новият клуб все още няма право да играе на този стадион.

Защо, в крайна сметка, бяха всички тези напъни, обладаването на нормативните наредби и целенасоченото умъртвяване на ПФК ЦСКА АД? Както обикновено - заради едни пари, разбира се. На БФС ясно му бе дадено да се разбере, че още един сезон без "червените" в първенството



ще се отрази пагубно на приходите от тв права



И затова се стигна дотам да има някакъв отбор, който претендира да е ЦСКА.

Какво толкова - ще се стигне до мач с "Левски", "ЦСКА София" (бившият "Литекс") ще вземе да победи и феновете може да простят и да забравят цялата тази крупна подмяна на техните пристрастия. Колко му е?! Така, както забравиха как Гриша Ганчев ги събра на 4 октомври м.г. на стадиона и ги пита по кой път да поеме. Феновете казаха ясно: пътя на оздравяването. Ганчев прие с думите "Глас народен, глас Божи" и уж се съгласи. Уж! Защото се оказа, че през цялото време не е имал намерение нито да оздравява ЦСКА, нито да плаща каквито и да е дългове. Ако имаше такова желание, досега да е предприел ясни и целенасочени действия. За човек с неговия размах това не би трябвало да е трудно. При условие че държавата дава възможност да не се плащат лихвите към НАП, а задълженията да се разсрочат, и така от големия дълг към данъчните (над 11 млн. лв.) ще останат 7 млн. А всички останали кредитори ще се съгласят волю-неволю на редуцирани вземания, особено при алтернативата да не получат нищо. И оздравяването щеше да се осъществи, а ЦСКА да преболедува още един сезон, вече в Б група. Тогава щеше да заслужи уважението даже на вечния противник "Левски", който сега чисти своите дългове, вместо да регистрира ново дружество от сорта на "Левски София".

Но не - тази игра явно не е по вкуса на Ганчев и партньора му в издръжката на клуба Юлиян Инджов. Интересното е, че последният обяви наскоро пред БНТ как новото дружество ще осигури 40-50 млн. лв. за нов стадион на мястото на "Българска армия". Значи парите ги има! От това работата съвсем замирисва на нежелание, даже на целенасочено взимане на клуба с цел фалиране и правене на друго дружество. Нещо, което Васил Божков предложи още миналото лято на феновете, но те ревнаха: "Сакън, ЦСКА си е ЦСКА, не може да почне от аматьорските дивизии!" Е, започна! А варианта за ново дружество Ганчев прокара пред част от същите фенове с благи обещания за титла, мощен спонсор и нов автобус.

Сега Ганчев твърди, че тези привържениците с къса памет са мнозинство. За щастие, все още има и принципни, които



отказват да припознаят бившия "Литекс" като своя ЦСКА



Дали ще продължи разцеплението сред фенската маса - предстои да видим. Както и дали Васил Божков ще се откаже за втори път. Засега той настоява на намеренията си да проучи как да оздрави ПФК ЦСКА АД. Реално все още има шанс за това - синдикът на дружеството има право да внесе оздравителния план, защитавайки така правата на кредиторите, сред които основен е държавата. Съдът и кредиторите от своя страна би следвало да го приемат - финансовият министър Владислав Горанов вече обяви от името на най-големия кредитор - НАП, че с радост очаква такъв план. Това ще послужи пред БФС като довод да допусне автентичния ЦСКА в Б група (пардон, Втора лига), където се класира по право. И този отбор да си играе на ст. "Българска армия", което също му е право. Тогава още по-ясно ще си личи кой, всъщност, е клубът с 31 титли и кой с 4 титли и сменено име.

Всъщност БФС има още един, последен шанс, да спаси името си, доколкото може, покрай всичките си проблеми с безумно слабия национален отбор, с продължаващото тенденциозно съдийство, с предпазливата до отвращение Дисциплинарна комисия ... Този шанс е в ръцете на Изпълнителния комитет. Той може да отхвърли предложения вариант с "ЦСКА София" (бивш "Литекс"). Като си припомни, че през януари извадиха същия този "Литекс" от състава на А група и той още не си е изтърпял наказанието. Като не забрави, че освен така важните приходи от тв права има и една държава, респективно данъкоплатци, които си чакат дължимите пари, а в момента се правят очевадни опити тези дългове да не бъдат платени.

Макар че Гриша Ганчев вече възприема своя "Литекс" като ЦСКА. "Идеално е, че ЦСКА е в А група. Трябва да станем шампиони!", каза той във вторник.

Не, това не е ЦСКА и не е А група! Това е изкуствено вкаран отбор в изкуствено създадена дивизия. И всеки, който припознае този клуб като ЦСКА, ще е виновен.
Снимка: БГНЕС
Не всички фенове на ЦСКА са съгласни с готвената трансформация, която ще заличи цялата славна история на отбора.
42
3066
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
42
 Видими 
08 Юни 2016 19:18
.....Тъй като се счита за нарушение на правилата смяна на седалището...
.
Не се сменя седалището а цицките.
Цицекс София .
08 Юни 2016 19:39
Автора издиша от всякъде?
Нека да се запознае с историята и да посочи кой е оригиналния ЦСКА?

Справка Музея на ЦСКА
Спортният клуб ЦСКА (София) е основан под името Септември при ЦДВ след обединение на Септември и Централен дом на войската (ЦДВ) на 5 май 1948 г.

Фактическият първообраз на ЦСКА обаче е армейският Чавдар, създаден на 9 ноември 1944 г. след обединение на АС 23, Шипка, Победа (Орландовци) и още няколко малки квартални клуба.

До 1985 г. клубът е с армейски статут.

Названия:

Септември при ЦДВ (1948)
ЦДНВ (от края на 1948 до 1949)
Отбор на народната войска – ОНВ (1950)
ЦДНВ (1951)
ЦДНА (1952)
Отбор на Софийски гарнизон – ОСГ (1953)
ЦДНА (от 1954 до 1964)
ЦСКА Червено знаме след обединение с Червено знаме (от 1964 до 24 януари 1969)
ЦСКА Септемврийско знаме след обединение със Септември (от 24 януари 1969 до 1985)
Средец (само за 15 дни – 1985)
ЦФКА Средец (от 1985 до 1989)
ЦСКА (от 5 май 1989)
08 Юни 2016 19:54
Разбира се,че това не е ЦСКА.Това е Лиска,а цска е в трета глуха,където ще стои докато си плати дълговете,или докато фалира.
08 Юни 2016 19:54
Автора издиша от всякъде?


Не само не издиша, ами е казал цялата истина за всичките мушенгии. Почнете да си чистите борчетата, вземете пример от "Левски". Лишаваме се от козирка, но ще си платим всичко до стотинка.
08 Юни 2016 20:18
А Локо (София) влезе във "В" група
"Железничарите" удариха Констинброд в баража
08 Юни 2016 20:21
Не мисля, че тарикатщините на Ганчев, Михайлов и Ко ще минат пред УЕФА и ФИФА...
--------------------------------------
Сайтът на Генек
08 Юни 2016 20:29
Почнете да си чистите борчетата, вземете пример от "Левски". Лишаваме се от козирка, но ще си платим всичко до стотинка.

Някой помни ли как петкомилановци се уредиха от държавата със стадион?
08 Юни 2016 20:38
Тъмносиньото Бефесе.
Красноармейците да дигнат един паметник на Боби у Борисовата...
08 Юни 2016 20:42
Справка Музея на ЦСКА
Спортният клуб ЦСКА (София) е основан под името Септември при ЦДВ след обединение на Септември и Централен дом на войската (ЦДВ) на 5 май 1948 г.

И през Септември същата година става републикански шампион.
Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено...
08 Юни 2016 20:47
Ловешко-етрополския централен дом... Е*ати майтапа!
08 Юни 2016 21:05
Шашми и котешки каваци ! И никакъв, ама никакъв срам. Супер бизнесмени, мулти милионери - таратанци! Това са хора които на две магарета слама не могат да разделят и свикнали само да смучат от държавата, да корумпират държавници и цели държавни органи, да игнорират съдебна власт и да се разправят физически с наудобните им. Това са те , повечето от собствениците на футболни клубове.
08 Юни 2016 21:44
Хайдеееее! И СЕГА се включи във всенародната кампания за обгрижване на Васко Черепа.
За парите прегради няма открити!

Особено в журналистиката...
08 Юни 2016 21:53
Свилен Кириловски е обяснил нещата. Sapienti sat!
08 Юни 2016 22:13
Циркът с ЦСКА беше организиран, за да се прикрие неприятната история с ФеКаЛеевски. А именно, че подставените Тотонев и други двамца анонимници се озоваха в небрано лозе, след като действителният собственик - "лицето в сянка" - им би дузпата и ги остaви да връщат задълженията и да издържат отбора. С приходите от кабриото.
08 Юни 2016 22:23
zdran 08 Юни 2016 22:13

08 Юни 2016 22:23
За парите прегради няма открити! Особено във футбола
За наглеците от Леге прегради няма открити! Няма открити!
08 Юни 2016 22:34
Циркът с ЦСКА беше организиран, за да се прикрие неприятната история с ФеКаЛеевски.

Как не се сетих.
Ганчев играе за Левски. Ма много красноармейци му верват.
Като по томово време...
08 Юни 2016 22:38
авторът е абсолютно неграмотен! всички представени от него схеми се сриват при оздравителен план за АД-то! де го плана за оздравяване? или някой си мисли, че Ганчев е будалата, дето ще плаща кражбите на този и онзи? каза им колко би приел да плати, но не го приеха! като не им харесва 10 %, да вземат по-вече от някой друг!

08 Юни 2016 22:46
да попитам: кой е този, дето ще се хване десетки години да му висят на врата неизвестно количество дългове и час по час да му представят нови? това ли искате за ЦСКА? на каишка /неизброими дългове/ като Лецка и редица други?
това което се случва е ЗАКОННО, МОРАЛНО и най-важно - държавата ще си получи парите! който мисли друго - утре да внася оздравителен план!

ПП колко все пак са дълговете? или зависи кой колко пари има? както го е написал "автора" - "Значи парите ги има!" т.е. щом има, защо да не му ги вземем?
08 Юни 2016 22:50
Ганчев играе за Левски.

Тцъ. Играе за себе си. Леефски, ЦСКА, к'во значение.
08 Юни 2016 22:53
пропагандата, че имало нам колко си ЦСКА заглъхна. може се усетиха, че:

1. най-много се крадат и имитират най-известните марки.

2. отбори с еднакви имена има колкото си искаш. ще дам само два примера от място, където футбол не се играе: Манчестър.... Шефилд.... който се интересува ще сложи липсващото на многоточието.
08 Юни 2016 23:03
Играе за себе си

Ма кой верва, че Гришата може нещо да спичели.
То се едно яйце да стрижеш...
09 Юни 2016 00:39
То се едно яйце да стрижеш...

В това е номерът, колега.
Пък стискай палци да не джиросат пак собствеността на Тара.
09 Юни 2016 04:19
това което се случва е ЗАКОННО, МОРАЛНО

Така се прави!
и най-важно - държавата ще си получи парите!

Я пак, я пак.
09 Юни 2016 05:08
"Я пак, я пак."

я пак означава четене на:

1. Закон за физическото възпитание и спорта.

2. Клубно лицензиране за европейските клубни турнири на УЕФА и за вътрешните първенства и турнири в системата на БФС.

безплатно - толкова.

ПП а това как ще си получи държавата парите... иска много четене на други нормативни актове. видно не е силата ти в четенето.
09 Юни 2016 07:00
Някой знаели, колко от футболистите са на договор в ПФК "ЦСКА" АД- в несъстоятелност?
Или футболистите, които спечелиха купата на България са на трудови договори към друг отбор?

Някой който е на ясно да обясни.
09 Юни 2016 08:29
или някой си мисли, че Ганчев е будалата, дето ще плаща кражбите на този и онзи?


Ето един истински ярмеец!
Дълговете - престъпно натрупани.
Титлите и купите обаче, спечелени по същото това време, когато се трупали "престъпните" дългове - чисти.
Това, че "престъпните" дългове са натрупани заради селекция, която от своя страна им донесе например един сезон титла и 16 точки преднина пред ЛЕВСКИ - без значение.
Решихме да не плащаме осигуровки и данъци, а да правим селекция

Откровено призна тогавашният финансов директор на Лупи....
От дълговете се отказваме, щото са престъпни, от титлите, спечелени с парите от "престъпните" дългове - не! Защото сме цска....
Литекс и Чавдар се обединяват, прекръстват се на цска и истинските ярмейци припознават от раз! До следващото припознаване.
09 Юни 2016 09:15
Докога ще се търпят недъзите в българския футбол ? - в. "Работническо дело "от 13/06/1970г
http://www.anamnesis.info/sites/default/files/Todor_Jivkov_za_nedyzite_vyv_futbola_1970.pdf
Трябва да се чете, няма лабаво.
09 Юни 2016 10:11
На територията всичко е о.рано, защо футболът да е изключение?
09 Юни 2016 10:29
В територията всякакви измами са позволени и законни... На мен ми е интересно какво ще бъде реакцията на УЕФА и ФИФА, особено при наличието на толкова дела там....
09 Юни 2016 10:40
Задъхващите се озлобени синкави ЕПЖ-та отсега треска ги тресе, защото се връщаме и калъфката даже не им е гарантирана! Какво значат някакви си членчета и алинейки пред най-славния български клуб?! Какво остава от историята на българския футбол без ЦСКА? Българският спорт и футболът в частност ги няма без ЦСКА-тата. И откато почнаха да ги съсипват сами всички виждат кви са резИлтатите на спорта ни. Ще видим и тази олимпиада някой незапомнен от 30те и 40-те рекорд по медали.
09 Юни 2016 10:40
Задъхващите се озлобени синкави ЕПЖ-та отсега треска ги тресе, защото се връщаме и калъфката даже не им е гарантирана! Какво значат някакви си членчета и алинейки пред най-славния български клуб?! Какво остава от историята на българския футбол без ЦСКА? Българският спорт и футболът в частност ги няма без ЦСКА-тата. И откато почнаха да ги съсипват сами всички виждат кви са резИлтатите на спорта ни. Ще видим и тази олимпиада някой незапомнен от 30те и 40-те рекорд по медали.
09 Юни 2016 10:54
Кириловски -

Вечно вторите супата!
09 Юни 2016 11:06
Какво значат някакви си членчета и алинейки пред най-славния български клуб?!


Класика!
"Членчетата и алинейките е следва да важат за всички, без витрината на социалистическия спорт и морал. Съответно другите да си плащат данъците и задълженията, а витрината не. Тя да прави селекция и дори за нея да не плаща.
Ех, докога ще чЕкаме да се върнат златните времена на Балев, Джуров и военните джипки, обиращи де що има талант из България.....
09 Юни 2016 12:26
На срещата, на която бе съгласуван форматът на новата Първа професионална лига, синът на Гриша Ганчев - Данаил (вляво), който досега управляваше "Литекс", беше седнал зад табела с името и логото на ловешкия клуб. След това обаче Ганчев-младши обяви: "Аз, доколкото знам, ние сме ЦСКА. Бяха ни объркали табелите. Ако трябва, ще играем срещу всичките 1,2, 9 ЦСКА, или колкото са там."
09 Юни 2016 15:29
който е разрешил тогава да се даде лиценз е отговорен. целта може би е била такава - да ги оставят да се потопят.

другото е фенско.
09 Юни 2016 15:55
1.

Кога ще махнат онзи с посадената коса,че да започне да се оправя работата?

2.Лупи съсипа Кремиковци ,а сега и ЦСКА и пак е ни лук ял, ни лук мирисал - мноого интересно ???
09 Юни 2016 18:04
безплатно - толкова.

Чака те глад, ако с това си изкарваш прехраната.
иска много четене на други нормативни актове. видно не е силата ти в четенето.

Чудно ми е, че човек с претенции не знае правописа.
09 Юни 2016 20:00
Mного слаба статия. Автора си противоречи в нея . От една страна плаче, че Ганчев не искал да плаща дълговете на кредиторите, от друга обяснява как Божков щял да ги плати и кредиторите щели да се съгласят.
ОК, има бол пари , Божков, ще ги плати и ще продължи стария отбор в Б група.
Защо тогава е този непрекъснат рев .
БФС си подсигури зрелищна първа проф лига с ЦСКА -то на Ганчев- телевизии , реклами, пари, а Божков ще оздравява и ще плаща.
Това е, и вълкът сит,и агнето цяло.
Ако черепа откаже да плаща, насреща е синия тръст - ще направят оздравителен план, ще платят на кредиторите и ще си моделират автентичното ЦСКА така както те си пожелаят, за да може лефски да го бие където го срещне и да си тешат крастата с велики сини победи.
09 Юни 2016 22:04
аргументите са по енгелс - празни приказки! преживявам добре, благодаря. през онази работа ми е правописа за феновете пропагандисти. или агентите провокатори. нещо конкретно?
09 Юни 2016 22:09
още един жокер - редно е да се направи разлика дали някой иска да оздрави нещо, или да го КУПИ! и ако някой си мисли, че стоката му струва 100 лв., проблема е негов, ако има купувач само за 10. и като не ще 10, накрая с нищо.
12 Юни 2016 20:55
Фен,що не вземеш да прочетеш мемоарите на Иван Славков, покойният зет на Тодор Живков! Там доста обстойно е описано как са осигурявани футболисти на Левски. И каква роля в доставките са играли Окръжните комитети на БКП. При това описанието е в приятен, леко закачлив стил и на достъпен език!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД