:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иракските спецчасти отблъснаха контраатака на джихадистите във Фалуджа

 
Иракски кюрдски бойци от пешмергата освободиха няколко села край град Мосул, който засега остава в ръцета на джихадистите.
СНимка: ЕПА/БГНЕС

Иракските сили, които водят тежси сражения с жихадистите в град Фалуджа, отблъснахаа тази сутрин четиричасова контраатака на бойци на "Ислямска държава" (ИД) в южната част на града, предадоха агенциите. Според източници от иракските спецчасти ислямистите започнали офанзивата си призори в квартал Ан Нуеймия. Те използвали за нападението прокопани тунели. В атаката били включени също снайперисти и шест заредени с експлозиви автомобила. Колите бомби обаче били взривени, преди да нанесат поражения, заявиха иракските военни. Вчера правителствените сили превзеха близо 85% от квартала. Това беше първото им навлизане във Фалуджа, откакто преди две години градът, намиращ се на 65 км западно от Багдад, падна в ръцете на ИД.
Прес-секретарят на иракската армия Яхия Расул съобщи, че армията продължава настъплението си, въпреки опитите то да бъде спряно с коли-бомби и с атаки на камикадзета, предаде РИА "Новости". „В близките часове ще видите позитивни резултати от придвижването на антитерористичните отряди, групите за бързо реагиране и федералната полиция“, заяви Расул. Той добави, че антитерористичните отряди са вече в района Аш Шухада, а отрядите за бързо реагиране са поели контрол над района Ан Нуеймия и моста Туфах. В момента армията води боеве за поемане на контрола над района Ас Саклауия.
Преди началото на акцията по влизането в града само няколкостотин семейства са успели да напуснат града, като се смята, че в него са останали блокирани около 50 000 цивилни. Фалуджа е един от двата големи градски центъра в Ирак, които все още са под контрола на ИД. Групировката също така контролира и втория по големина град в страната - Мосул.
7
2287
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
31 Май 2016 16:04
Голяма сила туй ИД, брей!
31 Май 2016 16:09
Кво нещо тези от "ДАЕШ" се клонирали и вече има жихадисти!!!
31 Май 2016 16:54
Кво нещо тези от "ДАЕШ" се клонирали и вече има жихадисти!!!

И сраженията са "тежси"
31 Май 2016 17:46

Сергей Лавров: Коалицията на САЩ в Сирия бездейства, а през границата с Турция продължават да минават терористи

31 Май 2016
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че коалицията на САЩ в Сирия бездейства, а същевременно турската граница продължава да бъде пресичана от терористи.
„Коалицията в момента на практика бездейства, а в това време през турската граница продължават да преминават терористи и техника. Те явно готвят настъпление“, заяви Лавров.
31 Май 2016 22:43
Джестоки жихадисти съ съ навъдили!
31 Май 2016 22:45
па и двойно излизат даге...
31 Май 2016 22:58
Коалицията на САЩ в Сирия бездейства

К'во става с настъплението срещу Рака? Нещо нищо не се чува.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД