:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Галъп": Партия на Слави Трифонов би влязла в парламента

Съотношението ГЕРБ:БСП се запазва 2:1
 
През месец май 25% имат доверие в правителството, а 64% заявяват недоверие. 16% оценяват положително парламента, а 75% – отрицателно. 23% подкрепят президента, а 66% са на противоположното мнение.
Това съобщава " Галъп". Данните са от регулярното месечно изследване на агенцията „Политически и икономически индекс – май 2016 г.
Ако тези дни се провеждат парламентарни избори, близо 25% заявяват, че биха гласували за ГЕРБ, а над 12% – за БСП. Над 5% обявяват, че ще гласуват за ДПС, близо 5% – за партиите на Реформаторския блок, а над 4% – за партиите на Патриотичния фронт. 3% са готови да глсуват за АБВ, а други 3% декларират, че биха гласували за формация на Слави Трифонов. Близо 3% е потенциалният електорат на „Атака“, а 37% заявяват, че не биха гласували.
Запитването на „Галъп“ е независимо и проведено в цялата страна чрез пряко интервю между 13 и 19 май. Периодът на изследването е скоро след конгреса на БСП, оттеглянето на подкрепата на АБВ за кабинета и предложението на ДСБ за издигане на Росен Плевнелиев. Времето на сондажа обаче не обхваща изявлението на Росен Плевнелиев, че няма да се кандидатира за нов мандат.
Последиците от всички тези събития тепърва ще оказват влияние върху общественото мнение, но по всичко личи, че засега в отношението към политически процес няма съществена динамика спрямо предишни месеци. Въпросът накъде върви България месец след месец дава около 20% оптимистични оценки и очаквания и 60% песимистични. През май 22% отговарят „към по-добро“, а 59% – „към по-лошо“.
Доверието в президента пък достига най-ниската си точка от началото на мандата и остава на една от най-ниските си позиции в исторически план – с 23% доверие и 66% недоверие.
Съотношението между основните две партии остава две към едно в полза на ГЕРБ, макар доверието в правителството да не показва ентусиазъм. За отбелязване е чувствителният дял готови да гласуват за Слави Трифонов. Хипотетична негова формация вече има реалистични изгледи да влезе в парламента, ако изборите са сега. В същото време обаче потенциалните гласове за Трифонов са най-много сред най-младите – група с по-нестабилно електорално поведение.
Идните месеци ще покажат от кои политически ниши идва подкрепата за Трифонов, но обикновено това са гласове извън твърдите електорати, предимно на хора, които не са гласували, или по-рядко гласуват, или пък са гласували за други формации, основаващи се на харизматичен лидер.
Интерес буди също сравнително по-ниската от обичайното декларирана подкрепа за ДПС. Данните от следващите месеци ще покажат има ли спад при ДПС и на какво се дължи той.
Нужно е напомняне, че електоратите са различни в способността си да се мобилизират за избори. Трябва да се припомни също, че данните показват процент сред всички имащи право на глас, а не само сред гласуващите. 4-процентовата бариера се образува на база гласували, така че в този момент е некоректно да се определя потенциална бройка партии в парламента. Напълно ориентировъчно – от днешна гледна точка при избори сега в парламента биха влезли ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторите, Патриотите, а АБВ, потенциална партия на Слави Трифонов, както и „Атака“, имат съвсем реалистични изгледи.


71
5824
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
71
 Видими 
29 Май 2016 17:18
Интересно би било да се види що за хора са поддръжниците на АБВ. Една лишена от всякакъв смисъл, идея и логика формация. По-дясна от ужким ужасно дясната БСП.
Освен понятното - разцепване на столетницата и личностно облагодетелстване на лидерите.
29 Май 2016 17:32
Па крайно време е природонаселението да си има истински представител и сичкото нужда да се задоволи. Начи, парламентарни "дебати"... от една страна гробарите, от другата атакакрастите, от третата кифлите. Какво развитие избуява... останалото бурен нема и нужда да споменавам, той дрът бурен.
29 Май 2016 17:38
29 Май 2016 17:39
Нека да опита. Че да млъкне и той като Костов. Ще ми се прави на коректив. Кой го храни всъщност? Този ценен кадър. Дингилът Бареков ще е интересен като се прибере. Ще паднат големи нравоучения. Кат' на Йотова и К. Георгиева. Интелектът им прелива. Боже, Боже! Имай милост!
29 Май 2016 17:39
Обикновено вота за герб е занижен - много хора гласуват за герб без за се афишират, и много хора казват че гласуват за БСП, но всъщност не гласуват на бесепе.
Обикновено съотношението е по-близко до 3:1 в полза на герб.
29 Май 2016 17:44
Надеждите, че ще дойде някой, който ще изрита (и не само) партиите и политиците, ще ни освободи от НАТО и ЕС, ще върне златото на българите, в резултат на което минималната пенсия ще е поне 500, а заплатата - 1000лв., ще има пак държавни почивни станции с карти по 20лв., прогресивните доценти ще станат професори, а на останалите прогресивни интелектуалци държавата ще им издаде по една книга, са непреходни. По различни времена и сред различни прослойки се насочват към Сидеров, Бареков, Слави, Велизар Енчев, понякога и към външни фактори като Путин, но същината на надеждите е една, делът на надяващите се сред населението също е горе-долу постоянен, шансовете да им се сбъднат мечтите - също.
29 Май 2016 17:47
Обикновено съотношението е по-близко до 3:1 в полза на герб.
това, естествено, ти е невъзможно да докажеш, хеле пък за парламентарни избори. виж там от 2009 насам процентите на бсп и герб, не се обаждай неподготвен
29 Май 2016 18:04
Манерку, беше прав но с течение на времето и благодарение на все по ефективната дейност на БГ мафията броя на наивниците дето се надяват намаляваше по експоненциален закон. Сега вече клони към асимптотата си което ще рече че е към минимума си но винаги ще има някакъв малък брой наивници дето се надяват. Дано пък тия да излезат прави някой ден - все пак такива движат прогреса. Все ще е добре за България. Ама както се казва напоследък - надали...
29 Май 2016 18:06
Обречени сме на чалга. И най-процъфтяваща е в политиката. Не знам кое е първичното(яйцето или кокошката)? Дали "чалга" политическият елит ( + т.н. интелектуалци) опростачват нацията или обратно ? Практиката показва, че политиците са еманация на нацията. От тази гледна точка не бих вярвал на "социологическите изследвания".
29 Май 2016 18:09
Във връзка с гласуването на Територията въобще:
Мазното статукво може да го сепне само извънсистемен играч, със сериозна подкрепа, доколкото такъв не се забелязва на хоризонта, президентино мое и да ви го съобщят два дни след изборите…на табло в общината, или на осма страница на вестник Земя.

Г. Дренчев
29 Май 2016 18:10
Бе кви ли не документи гледахме в парлямента през годините, що не и некъф Слафчо сега.
29 Май 2016 18:11
Що да не влезе? Бесовете на тези, дето гласуваха за Витков и Бюреков, къдя ще се дянат? Пък е крайно време и чалгаджийската мутра да вземе някой лев субсидия от държавата..
А колкото до електорални нагласи, вервам само на цръвен Колю. При него нема грешка!
29 Май 2016 18:13
Надеждите, че ще дойде някой, който ще изрита (и не само) партиите и политиците, ще ни освободи от НАТО и ЕС, ще върне златото на българите, в резултат на което минималната пенсия ще е поне 500, а заплатата - 1000лв.

Ндааа... Партиите се менят, но хладилникът си остава
29 Май 2016 18:13
АБВ е меркантилна сбирщина от хора, нямащи зад гърба си дори етнос. Подкрепиха ги - за пръв път! - надяващи се наивници. Втори път... Надали...
А що се отнася до възможна учиндолска партия - едно е да се демагогства, друго е да събереш хора, подписващи не са теб, а за популистки искания, трето е да направиш партия...
БББ, Барековчетата, НДСВ - типични примери за партийки за еднократна употреба...
-----------------------------------
Сайтът на Генек
29 Май 2016 18:18
Надеждите, че ще дойде някой, който ще изрита (и не само) партиите и политиците, ще ни освободи от НАТО и ЕС, ще върне златото на българите, в резултат на което минималната пенсия ще е поне 500, а заплатата - 1000лв., ще има пак държавни почивни станции с карти по 20лв., прогресивните доценти ще станат професори, а на останалите прогресивни интелектуалци държавата ще им издаде по една книга, са непреходни.

Вярата, че само да се отървем от комунистите и след което ще настъпи Рай На Земята и всеки ще кара мерцедес - също. И че тъкмо ББ е Онзи, който най-после ще ни отърве от тях.
29 Май 2016 18:21
"Партията" на Слави Трифонов, а?
Ако тия повярвали си пияници се нарекат "партия", всяко събрание ще се открива с яка чалга, ще продължава с провикване и профанщини и ще завършва с чекнене на балет "Анорексичка".
29 Май 2016 18:24
Не вярвам Слави да изглупеедо толкова че да тръгне да се прави на политик. Или поне надявам се то ва да не стане.
29 Май 2016 18:26
Интересно #Кой е направил обоснованото предположение за учиндолеца. Кънчо или Лайчев ? Или и двамцата по равно ?
29 Май 2016 18:29
Верността към Путин, очевидно, не носи гласове за БСП. Корнелия само разцепи партията и тепърва ще й берем плодовете.
Като че ли чалгата е на път да влезе в НС. Специалистът по виола и дайре може да бъде добър депутат: ще чете, каквото има в листчето му.
29 Май 2016 18:36
Мътната вода вместо да се избистря,все повече се затлачва!Какъвто народа ,такива и управниците!
29 Май 2016 18:49
Ще ми се прави на коректив. Кой го храни всъщност? Този ценен кадър.

Комунистите и ДС.
29 Май 2016 18:56
Всъщност 36% не са представени и не виждат партия, с която да се идентифицират. Това е интересно...
29 Май 2016 18:58
Комунистите и ДС.

...и Фаренхайт !
29 Май 2016 19:02
Верността към Путин, очевидно, не носи гласове за БСП.

Какво общо има ПЕСоглавата БСП с Путин? Точно нищо. Че БСП, ако заеме проруска , антинатовски позиция нали ще управляват с абсолютно мнозинство до 3000г .
29 Май 2016 19:03
Не само 36% не виждат партия и няма да гласуват, а от останалите поне половината не виждат никакъв смисъл, но гласуват....
29 Май 2016 19:07
...и Фаренхайт !

Целзий и Рихтер ша са обидят... Недей така с идейните поддръжници. Давай само с финансовите
Инак тия високи проценти на партиите ме учудват. Според мен поне половината народ е готов да тегли една сочна, звучна и сърдечна по адрес на нашите хрантутници.
29 Май 2016 19:12
А това че БСП и АБВ общо имат 15% ми се вижда малко много
29 Май 2016 19:15
Крайно време беше Слафчо, флагманът на чалга-халтурата да влезе парламента. Чалгарите не са малко, трябва да си имат партия. Винаги има едни 7-8% дето не са с всичкия си. Същите дето хвърлят през терасата по 10-12 000 лева за "операция на дъщерята", нищо че нямат дъщеря. А и тези дето гласуваха за Дудука, сега ще си имат нова утеха!
По-важно е, че кънчовците от руския Галъп ще си вземат парите от селския хитрец за това, че го четкат.

29 Май 2016 19:31
Че БСП, ако заеме проруска , антинатовски позиция нали ще управляват с абсолютно мнозинство до 3000г .
29 Май 2016 19:36
Крайно време беше Слафчо, флагманът на чалга-халтурата да влезе парламента...
По-важно е, че кънчовците от руския Галъп ще си вземат парите от селския хитрец за това, че го четкат.

Ама Слави влязъл ли е в парламента? Нещо съм го упущил...
Иначе към подкрепящите чалгаджията добавяме и "руския" Галъп". А може би и Кремъл?
29 Май 2016 19:40
Жорж Ганчев, Яне Янев, Николай Бареков, Слави Трифонов... Една немалка част от българските гласоподаватели са съвсем . Останалите и те са , но не чак в такава степен. Общо около 64 % според изследването.
29 Май 2016 19:52
Жорж Ганчев, Яне Янев, Николай Бареков, Слави Трифонов...


Бойко си е водач на тая листа, все пак. Народа чалгата го влече и съответно в чалгата живее.
29 Май 2016 19:56
Добави и гламавия Дилов, Каракачанов, новопредставлений Симеонов и още бол други. Пъсито се оттегли с достойнство.
29 Май 2016 20:13
Слафчо - льош, а останалите - добри?!?
29 Май 2016 20:27
Една немалка част от българските гласоподаватели са съвсем ...


От времето на Алеко винаги в България несъгласните с твоето мнение са обявявани за ... Не учаквах университетски преподавател да е изпаднал толкова, че да се присъедини към тази група - най-малкото в науката е ясно, че ако всички бяха само на едно мнение, то нямаше да ма развитие.
Извинявам се г-жо SvSophia, но точно такива изказвания на хора от СУ ме карат от години да се съмнявам в здравия разум на тамошната група.
29 Май 2016 20:32
Кънчо и Райчо опънаха предизборно социоложката сергия и завикаха: "Насам, народе!"
29 Май 2016 20:49
Manrico
29 Май 2016 17:44
Надеждите, че ... ще има пак държавни почивни станции с карти по 20лв.

И в столовата кифтета по 20 ст.
Мммм
29 Май 2016 20:54
TSOMBAIN,
/:/
Обикновено вота за герб е занижен - много хора гласуват за герб без за се афишират, и много хора казват че гласуват за БСП, но всъщност не гласуват за бесепе. Обикновено съотношението е по-близко до 3:1 в полза на герб.

....................................................................................
Това е вярно, но НЕ за ГЕРБ, а за партия "Атака"!
Обяснението е в ролята/целите и задачите/ и манипулациите на "правилните" медии и "правилните" социологически агенции, социолози, политолози и прочие- те демонизират, неглижират, внушават "непрестижност", дори укоримост на симпатии спрямо партия "Атака", например! И става така, че анкетираните НЕ желаят/ а може и да се страхуват?!/ публично да изкажат предпочитанията си към оплютите, очернени и демонизирани от медиите, социологическите агенции, политолозите, социолозите и прочие партии/"Атака", например/ и личности/Сидеров, например/!!!
В същото време, същите тези "правилни" и "НЕзависими" медии и агенции възхваляват и героизират "Силните на деня"/партии и личности/! Да, но НЕ всички Избиратели се поддават на медийните и социологическите манипулации! И това е причината за разликата между прогнозни и реални резултата от Избори на партии и личности, които са били "нарочени"/оплюти или възхвалявани/ предизборно от медиите и политолозите, социолозите и прочие!
Ето това обяснява, например, защо преди всички досегашни Избори социолог. агенции, социолозите, политолозите и медиите предричаха, че партия "Атака" НЯМА да влезе в Парламента- а тя, противно на тези "правилни" предричания на "правилните" предричвачи, НЕизменно влиза във всеки Парламент, от създаването й през 2005 г. досега/ за разлика от разните "правилни" СДС, ДСБ, НДСВ, НФСБ, ВМРО, БЗНС, Кунева, Яне и сие!
29 Май 2016 20:55
И в столовата кифтета по 20 ст.
И то от кайма!...
29 Май 2016 20:59
А какви чушки , какви краставици, какви домати имашее !!!!
29 Май 2016 21:07
А какви чушки , какви краставици, какви домати имашее !!!!

Сега им викат "био".
29 Май 2016 21:08
А какви чушки , какви краставици, какви домати имашее !!!!
Само дето по магазините нямаше, а в двора на някой дедо на село! Е сега и дедовците на село свършиха!
29 Май 2016 21:38
А какви чушки , какви краставици, какви домати имашее !!!!

А тиквите помните ли ги? Тикви като слънце!
29 Май 2016 21:53
И какво стана с тоз чиляк ?
29 Май 2016 21:55
Кой ще влезе в парламента, кой ще експроприира (и консумира) властта и парите, зависи само от едно – кой владее медиите. Ако медиите декларират, че очакваните пропрции ще бъдат такива и такива, това значи, че така е решено от собствениците на медиите. Изненади не се очакват, всичко е програмирано, кодирано и бетонирано. А Медиите са само глашатай на собствениците на държавата; освен медиите, „собствениците” владеят и банките, назначените „лидери”, Централната Избирателна Комисия, и разбира се силовите ведомства, службите и частните милиции (ГДБОБ и ДАНС).

Надявам се че моделът „КОЙ” е ясен за всички – това е РУСКИЯТ модел. От 1878 година насам всичко „Българско” (като модел) е сътворено в Масква. Като се започне от Конституцията (която никога не е била писана в България, поне до сакралната 1989 година), премине се през „службите”, след това през „прехода”, „приватизацията”, и мутро-олигарсите. Даже разтривачът на ушите на Българският „Бащица” стана фактор в Българската политика, както бодигардът на таварищ Елцин стана основен фактор в Руската политика. Подражание до безобразие.


Manrico
29 Май 2016 17:44

По различни времена и сред различни прослойки се насочват към Сидеров, Бареков, Слави, Велизар Енчев, понякога и към външни фактори като Путин, но същината на надеждите е една, делът на надяващите се сред населението също е горе-долу постоянен, шансовете да им се сбъднат мечтите - също.


Напълно съм съгласен с констатацита. Обяснението, обаче, си остава горепосоченото. След като в миналото сме имали за „лидери” шивачи, милиционери, пожарникари, защо да нямаме и шоумени. Позицията на „лидер” не е разрешена единствено за интелектуалец-идеолог. „Моделът” не го позволява.


Белкис Будур
29 Май 2016 18:13

Ндааа... Партиите се менят, но хладилникът си остава


Добре казано. Особенно, ако под хладилника се разбира „моделът”.
29 Май 2016 21:58
Партия на Слави Трифонов би влязла в парламента

На ОНЯ му дръпнаха банката. На ДЪЛГИЯ какво ще му дърпат, та да стане още по-дълго?
29 Май 2016 22:01
Надявам се че моделът „КОЙ” е ясен за всички – това е РУСКИЯТ модел. От 1878 година насам всичко „Българско” (като модел) е сътворено в Масква. Като се започне от Конституцията (която никога не е била писана в България, поне до сакралната 1989 година), премине се през „службите”, след това през „прехода”, „приватизацията”, и мутро-олигарсите. Даже разтривачът на ушите на Българският „Бащица” стана фактор в Българската политика, както бодигардът на таварищ Елцин стана основен фактор в Руската политика. Подражание до безобразие.
29 Май 2016 22:06
Bonjorno
29 Май 2016 20:27

Ади няма нужда от толкова емоции - огледайте се кои/какви седят/седяха в НС, избрани от българските гласоподаватели. Пък ако се огледате и на кои/какви гласоподавателните избраници после връчват в ръцете изпълнителната власт и кои/какви на практика назначават в съдебната... Пък ако се вгледате и в българските президенти... Оглеждането просто не може и да не Ви доведе до до дабъл ...
29 Май 2016 22:12
Надявам се че моделът „КОЙ” е ясен за всички – това е РУСКИЯТ модел. От 1878 година насам всичко „Българско” (като модел) е сътворено в Масква.


HBK, вероятно баща ти е руснак, или може би дядо ти - ако имаш желание можеш да споделиш каква е връзката с "РУСКИЯТ" . Аз си позволявам да мисля, че за моделът „КОЙ” /много елементарно, но това е друга тема/ сме си виновни ние и само ние - българите и търсейки причините встрани - в Русия например, едва ли ще постигнем нещо повече, от постигнатото днес - тук и сега.

По темата, доколкото е възможно... След като партията на Радан Кънев и партията на Сергей Станишев са в Парламента, защо хората, чалгаджии дори да са - да нямат право на собствено представителство?
29 Май 2016 22:20
От 1878 година насам всичко „Българско” (като модел) е сътворено в Масква.

Не мога да се съглася.
Мисля че храненето на свинете с хора си е чисто българска хрумка.
Както се казва - оригинален принос на БКП в Световното Революционно Движение.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД