:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ФРГ готви резолюция за арменския геноцид

Парламентът на ФРГ възнамерява да приеме резолюция, в която масовите убийства на арменци в Османската империя през годините на Първата световна война ще бъдат определени като геноцид, съобщи БГНЕС, позовавайки се на "Билд ам зонтаг". До това решение депутатите са стигнали след разисквания в парламентарните групи на партиите. Резолюцията ще носи заглавието "Спомен за геноцида на арменците и на другите християнски малцинства в Османската империя преди 101 г.". Обсъждането на резолюцията в Бундестага ще е на 2 юни, уточнява "Билд ам зонтаг".

"Вероятно това ще предизвика възражение от страна на Анкара, но Бундестагът няма да позволи да го шантажира такъв деспот като турския президент Ердоган", казва в интервю за вестника авторът на проекта за резолюция и съпредседател на партията на Зелените Джем Йоздемир.
8
1216
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
15 Май 2016 19:31
Толкова години се клатеха в нерешителност насам-натам, а след като тях ги изклатиха, решиха се вече - геноцид има!
"Ти закъсняваш понякога истино, но винаги идваш...пак при нас"
15 Май 2016 19:49
Джем Йоздемир.


Джем
И в Турция има трийсетина процента честни хора !!! Лека - полека истината идва !
15 Май 2016 20:00
Таман да река, че на Ердоган това няма да се хареса, и чета - почитаемият член на Парламента Йоздемир отговорил
15 Май 2016 20:18
Геноцид имало и срещу северно- американските индианци и срещу австралийските аборигени, от страна на английските заселници. Изтласкани са били в пустинните области на Северна Америка и Австралия, където масово са измирали. Но понеже са го правили англичани, "демократичната " преса по света си премълчава, уж историци и журналистите не са чували.
15 Май 2016 21:10
добре! аферим! арменците ги уредихме .... а тука с петвековното присъствие какво ще правим? че като гледам и сега как си никнат джамиите като гъби ,може на шест века да го закръглим
15 Май 2016 22:53
Ми,сига?!С тез знаци и сигнали откъмто Европата,наш'те в парламата събрание к'ви ша ги дъвчат предизборно по тоз арменски въпрос-до сега беше лесно за отричане щото видите ли в ойропа тъй казвали....,ми сига изчена една опорна точка,тц,тц,тц....
15 Май 2016 23:19
Тоз Джем много ми допада! Дано не го последва съдбата на неговия велик предшественик Джем Султан, търсил сближение със Запада и получил изгнание на изток. Подробности - у Вера Мутафчиева.
16 Май 2016 09:42
Не ми се вярва. Това е някаква акция за пред Европа, защото Германия до сега е била най-големия поддръжник на R-доган. Също така много не се говори, че геноцида на Арменците е направен с мълчаливото съгласие на Германия, която чрез Турция се е стремяла към каспийския нефт. Немските генерали командували и инструктирали турската армия, казали "Правете каквото искате", аскера и башибозука само това чакал. После немските генерали казали, че не са очаквали че може да се стигне до такива кланета. И преди и сега Германия е далеч от Турция, гледа само собствения си интерес, мисли само за вътрешно-политическите си борби. По отношение на Турция, България не може да разчита на немска поддръжка. За Германия, Турция е много по-важна от нас. Репликата " Дайте ни нашето и правете каквото искате" продължава да изразява мисленето на водещите европейски държави във външната политика спрямо Турция.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД