:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За разлика от премиера Бъчварова не поощри доброволците по границата

В.Симеонов нарече мутренски бригади "момчетата", които харесаха на Борисов


Запис от протест, организиран от "доброволеца" Петър Низамов в края на януари в Бургас. В обяснението пише, че участва движението "Цивилни отряди за защита на жените и религията".

"Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението и съобразяването с държавните институции. Днес вече трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава.
Няма друг освен компетентните органи, който да може да прецени, кое е целесъобразно когато става въпрос за бежанците. Не може случайни хора, тръгнали на разходка, нарекли се "патриоти" да решават дали да връщат бежанци или да ги насочват към местата за тяхното регистриране.
Излъчването на саморъчните записи на техните геройства показва как безкритичността в търсенето на рейтинг може да се окаже най-лесният път за всеки, който иска да облъчи обществото. С всяка възможна идеология.
На българската граница има граничари.Толкова, с колкото разполага МВР. Помощта, която сме потърсили, може да дойде само от МО. Това струва и ще струва допълнителни публични средства и за това преценяваме всеки момент, в който да прибегнем до нея.", написа вътрешният министър в профила си във Фейсбук
Министър-председателят благодари в неделя на гражданските отряди, които се организират да залавят нелегални имигранти, и отбеляза, че всяка помощ за граничарите е добре дошла. В неделя той отбеляза, че е говорил с младежите от Бургас, които заловиха бежанци, вързаха ги с найлонови връзки - тип свинска опашка, записаха ги на видео как им крещят на лош английски: Тука е България, отивайте си в Турция". Записът бе пуснат във ФБ. Тогава Борисов каза: Добри са момчетата. „Аз се свързах с тези момчета, говорихме. Всяка помощ, която е за полицията и за държавата е добре дошла. Но лично разговарях с тях, казах им, благодарих им, изпратих директора на „Гранична полиция“ да се срещне с тях, така че да си координират сигналите и това, което трябва, така че гражданите… тя държавата е наша обща. Всеки, който помогне, само едно „Благодаря“ заслужава. Така че само помощ е това“, каза Борисов.
На другия ден Борисов се уточни, че категоричното ми мнение е , че гражданското общество трябва да бъде бдително, но в никакъв случай не трябва да има превишаване на права. Доброволческата група се оказа водена от Петър Низамов-Перата, родом от Бургас, с множество криминални регистрации.
Доброволните отряди за лов на мигранти всъщност са мутренски бригади. Това каза пред „Фокус“ Валери Симеонов, председател на НФСБ и на парламентарната група на Патриотичния фронт. По думите му, мотивите на тези хора са свързани с печалба – от една страна, чрез отнемаме на вещи от мигрантите, от друга – чрез организиране на трафик на хора от по-големи престъпни групи.
„Работата на тези квартални бандити, защото те са точно такива, е да вдигнат шум – първо, като оберат някоя група, а след това, като се обадят на „Гранична полиция“. Забележете, че там винаги има телевизии. Така се постига официализирането на тази група. Така че тези групи легитимират наличието на бежанци на наша територия и тяхната регистрация, след което получат съответния дял от по-големите „акули“. Тук не става дума за никакъв патриотизъм!“, допълни Сименов.
Той призова МВР да да върши своята работа и да задържа хората от тези отряди. „Тези самозванци трябва да бъдат задържани от институциите! Полицията трябва да си върши работата със здрава ръка, а министър-прдседателят да не се изказва неподготвен, защото така само пречи на МВР да си върши работата“, каза още Симеонов.
Той коментира, че е необходимо достъпът до българска територия да се прекрати изцяло. Освен това оградата по границата трябва да бъде довършена възможно най-бързо, подчерта Симеонов.
49
3359
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
12 Април 2016 09:30
С всяка възможна идеология.

Като патриотизъм, може би?!
12 Април 2016 09:32
случайни хора, тръгнали на разходка, нарекли се "патриоти"

Правилното наименование е башибозук.
12 Април 2016 09:34
А уважаемите форумци сигурно си спомнят разправата с комунистите от страна на шпиц-командите? А у нас има доста радикални групи и в ляво и в дясно. Не дърпайте дявола за опашката!
12 Април 2016 09:39
не може да се отрече, че бг държавата засега се справя доста умело с бежанците. но това не е защото знае какво точно и как го прави, а защото умело държи бг на опашката на евросъюза по всичко, та никой не ще да остава тук. 2-3 млн. бежанци от конфликти и войни - че ние толкова собствени граждани бежанци имаме, и без война и конфликти..
12 Април 2016 09:41
Я по-кротко ! Безродници и майцепродавци, подозирам, че чаткате от чужбина и си лъскате омразата към всичко и всички в Родината.
Понятието "ГРАНИЦА" го има на всички езици и то означава , че оттук нататък има друга държава с други закони, религии и политики. Ако искаш да я посетиш, бъди добър да преминеш проверка през ГКПП посочено от закона ! А в Конституцията е записано черно на бяло, че дълг на всеки гражданин е да опазва целостта и законните граници на България. Къде тука виждате мястото на някаква си Бъчварова ?!
12 Април 2016 09:43
дълг на всеки гражданин е да опазва целостта и законните граници на България.

Еле пък на криминално проявените такива.
12 Април 2016 09:46
Когато Държавата не си е на мястото (поради липса на средства или некадърно ръководство, или и двете неща заедно ), се стига до тези ситуации. Когато от строенето на оградата (вечно недовършена ) се краде - иначе как цената й расте непрекъснато ?, пак се стига до това. Когато се следва една тъпа, фалшива политкоректност - пак. Вместо да се защитава ясно и недвусмислено националния интерес, както го прави Орбан в Унгария, отново имаме същия проблем - България е почти разграден двор. Единственото й "предимство", а де-факто - нейна слабост, е, че е най-бедната в ЕС и ордите минават транзит по пътя към Западна Европа, където да цицат социалките и ислямизират континента (примери - бол !, вж. съседната статия за това, дали Белгия е провалена държава ).

Всичко това ми напомня на сцената от "Кралят лъв", когато стадото диви бизони минават през него и го стъпкват смъртоносно. Нещо подобно се случва с балканските страни и изобщо с Европа.

Бъчварова е най-слабият вътрешен министър от години. Това, че е сред най-приближените около Борисов и става за коалиционни преговори с другите партии, изобщо НЕ я прави годна за този пост. С всичките му дефекти и изцепки, Цветанов беше много повече на мястото си.
12 Април 2016 09:46
Ако някой се опита да уплаши Доган от ДПС с газов пистолет съвсем естествено е неслужебни лица да съборят извършителя и да го наритат отгоре. Бежанците колкото и да са страдали са избрали съзнателно да нарушат закона на България без някой да ги преследва в Турция. Някой не иска да види приликите и разликите в двата случая.
12 Април 2016 09:52
Гражданското съзнание и отговорност се изразява и в уважението и съобразяването с държавните институции ... На българската граница има граничари.Толкова, с колкото разполага МВР.

И когато държавните институции не си вършат работата?
И когато няма достатъчно граничари?
Какво правим? Стоим и гледаме как нахлуват защото само граничари имат право да се намесват и ги спират, ама само с колкото разполагаме.
Изобщо някой може ли да каже поне 1 нещо, което тази социоложка е свършила? Всяко нейно изказване е оправдание защо МВР не си върши работата - нямали пари, нямали хора, нямали бензин, нямали техника. А милиард и половина - два къде отиват и защо не се прави нищо, освен оплаквания, социоложката мълчи, но не отказва от креслото и Мерцедеса си.
12 Април 2016 10:12
Наистина е доста спорно, но смятам, че е по-добре криминално проявените да залавят мигранти, отколкото да крадат коли.
Незаконното преминаване на границата през не регламентирани места нарушение на закона ли е?
Трябва да се започне от това!
Нужна ли ни е армия и полиция да охранява границата, ако не е нарушение? Трябват ли ни ограда и камери? Трябва ли да се обаждаме на полицията, когато видим мигранти, след като не са направили нищо незаконно?
При развития социализъм, предпочитаха вместо пари да награждават с "Грамоти"...
12 Април 2016 10:16
За разлика от премиера Бъчварова не поощри доброволците по границата


В интерес на истината, премиерът Борисов и похвали доброволците, и ги порица и се отрече от тях. Така за всеки гербер има по нещичко да хареса.
12 Април 2016 10:19
МАКЕДОНСКИ ПОЛИЦАЕЦ ДО МИГРАНТИТЕ:
Не може да влезете, ако треба и ќе умрам за мојата земја !

Мигрантите утрово се насобраа во близина на оградата и повторно се обидоа насилно да влезат, поттикнати од меѓународни и од грчки хуманитарни организации. Во еден миг тие грабнаа и товарен вагон оставен на шините кај границата и со него сакаа да ја пробијат прво блокадата од грчки полициски автобуси, за потоа да го употребат и за уривање на оградата. Во таа намера беа спречени.

12 Април 2016 10:26
В неделя той отбеляза, че е говорил с младежите от Бургас, които заловиха бежанци, вързаха ги с найлонови връзки - тип свинска опашка, записаха ги на видео как им крещят на лош английски: Тука е България, отивайте си в Турция".

Хайде господа журналистите да бъдат така любезни и да изяснят една малка подробност - с кого точно е говорил Борисов?
Питайте го - с кого, кога, на кой телефон, даден от кого?

Защото моето вчепетление от новините е, че Борисов е говорил с някакви "момчета", които имат участие в задържането на група от двайсетина души в събота, а записът на Перата в Суратя излиза след изказването на Борисов в неделя, т.е. може да става дума за два съвсем различни случая.

Не казвам, че съм убеден в правотата на възприятието си, нито, че това променя правната квалификация на едни или други действия по границата, но все пак конкретиката има значение.

Писна ми от всеобщата надпревара в бързото говорене на едро, където са важни не фактите, а чии емоционални оценки в нета са по-бързи, по-зрелищни и по-истерични.

А Бъчварова да си гледа работата по-старателно, ако и доколкото може, за да не остава вакуум, в който да се реят такива пернати като Перата.

Валери Симеонов
12 Април 2016 10:27
Наистина е доста спорно, но смятам, че е по-добре криминално проявените да залавят мигранти, отколкото да крадат коли.


Покъртително наивно е да се вЕрва, че мутрите пазят границата.
Те правят пари. Както през 90-те с колите.
Каналджиите се "застраховат"
Който не се е застраховал или самосиндикално преминава границата - бой и обиране до шушка. После - пускане да ходи къде иска. "
Резултат - каналджиите ще се научат да си плащат таксата
12 Април 2016 10:27
Ние нямаме главен прокурор, а кардинал, който ходи при Краля-слънце да уточняват генералната линия на партията.
Натисни тук
12 Април 2016 10:29
Аз пък ще им помогна и ще ги насочнам в посоката която са избрали. И ще ги нахраня ,може би.
12 Април 2016 10:35
Национални предатели има навсякъде, и сред граничните полицаи и сред министрите, а като чета форума и тук има доста.
Избягал в чужбина на топло и коментира събитията в България.
12 Април 2016 10:37
Предсказание на Нострадамус: "Фалшивата политкоректност и липса на адекватни действия от страна на некадърните брюкселски чиновници ще затрият Европа".

Същото важи и за България и нейните управници !

12 Април 2016 10:49
Ако искаш да я посетиш, бъди добър да преминеш проверка през ГКПП


Тази глупост на Бойко докога ще я повтаряте? Те не могат да "минат през КПП-тата", защото турците няма да ги допуснат да преминат техните КПП-та. По простата причина, че нямат визи за България или друга европейска държава. Айде да отидете на летише София с Билет до САЩ, или РЮА, например, и да видим дали нашите граничари ще ви допуснат да се качите на самолета ако нямате визи за там. Колко време ви трябва да разберете, че според Конвенцията за бежанците няма значение откъде минаваш, стига да заявиш, че си бежанец, ако те заловят. И като заявят, че са бежанци, не можеш да ги върнеш обратно, а трябва да ги настаниш и да им разгледаш случая. През това време или трябва да ги издържаш, или да им позволиш да работят и сами да се издържат. Чак след като установиш, че не са бежанци, а икономически емигранти, чак тогава можеш да ги върнеш обратно.
12 Април 2016 11:01
RE:
Я да видим какво казват Конвенцията на ООН и българският Закон- и да го кажем на българската Прокуратура, МВР, МО, Съд и сие :
Справка:
КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА БЕЖАНЦИТЕ
...
Член 31
1. Договарящите държави се задължават да не налагат наказания заради незаконно влизане или пребиваване на тяхна територия на бежанци, които, пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата им по смисъла на чл. 1, са влезли или пребивават на тяхна територия без разрешение при условие, че те се представят незабавно на властите и приведат уважителни причини за незаконното си влизане или пребиваване на територията на страната.
...........
ЗАКОН ЗА УБЕЖИЩЕТО И БЕЖАНЦИТЕ
...
Чл. 4....
...
(5) Чужденец, влязъл не по законоустановения ред в Република България, за да поиска закрила, пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му, е длъжен да се представи незабавно на компетентните органи и да посочи уважителни причини за незаконното си влизане или пребиваване на територията на страната.
...........................................................
ЕРГО, всеки чужденец, идвайки НЕ направо/НЕ директно/ от държавата, на която е Гражданин и влизайки НЕзаконно на територията на Република България, и НЕпредставяйки се НЕзабавно на българските компетентни органи, подлежи на НАКАЗВАНЕ!!!
Такъв чужденец е извършител на престъпление- НЕзаконно пресичане на българската граница и НЕ на определените за целта места/ ГКПП/!!!
А Гражданин да задържи извършител на престъпление/с цел предаването му на компетентните органи!/ е похвално, а НЕ наказуемо деяние- дори е въпрос на гражданска чест, дълг и достойнство!!! КАЗАХ!
П.П. Впрочем, "бежанец" е правен/юридически/ статус на човек- който той получава от съответните органи в държавата, по съответен ред и след съответно време! Т.е., НЯМА "бежанец" преди човекът да е получил такъв правен/юридически/ статут!!! А до получаването на този/такъв/ статут на Бежанец, всеки е ИМИГРАНТ- законен или НЕзаконен! А мястото на НЕзаконните имигранти, като извършители на престъпно деяние/престъпление по Наказателния кодекс!/, НЕ е в центъра на София, а в Централния софийски затвор! КАЗАХ!

12 Април 2016 11:10
]otvrat
12 Апр 2016 10:49[
Колко време ви трябва да разберете, че според Конвенцията за бежанците няма значение откъде минаваш, стига да заявиш, че си бежанец, ако те заловят. И като заявят, че са бежанци, не можеш да ги върнеш обратно, а трябва да ги настаниш и да им разгледаш случая.
....Това може да да се ползва единствено в граничната зона(30 км),и то в период от 24 часа.Заловен на вътре в страната без регистраця, губи предполагаемия статут.И автоматически е за ефективна присъда и депортиране.
12 Април 2016 11:22
Мааалий ... Доживех да вдигна палче на Бъчварова, даже три
12 Април 2016 11:23
Колко време ви трябва да разберете, че според Конвенцията за бежанците няма значение откъде минаваш, стига да заявиш, че си бежанец, ако те заловят.

Много време ни трябва, защото не пише такива неща и много време ни трябва, за да повтаряме многократно, че не пише. Пише:
The Contracting States shall not impose penalties, on account of their
illegal entry or presence, on refugees who, coming directly from a territory
where their life or freedom was threatened in the sense of article 1, enter or
are present in their territory without authorization, provided they present
themselves without delay to the authorities and show good cause for their
illegal entry or presence.

Начи, трябва първо да пристигаш директно от страна, в която си застрашен и второ - незабавно сам да се явиш пред властите.
Практически никой от влизащите незаконно в България не отговаря на тези условия. Никой не идва директно от страна на конфликт и почти никой не се явява веднага в най-близкото село или град пред кмета или полицията.
12 Април 2016 11:33
доброволците по границата

Основният проблем е че нямаме граница и граничари, нямаме и министър на вътрешните работи а една цоциоложка хваната в гората...
12 Април 2016 11:35
На българската граница има граничари.Толкова, с колкото разполага МВР
Колкото - толкова, рече Бъчварова!
Останалите вероятно са заети да протестират, защото някой искал да "ореже" привилегиите на техните началници?!
Хубаво е, че от коневръза се обадиха и "баш патриотите"! За да е точно и ясно, кой какъв е...
12 Април 2016 11:44
Не е задължително бежанецът да идва от съседна страна. Както и не е задължително да бяга от война. Може да бяга от всякакъв вид преследване. Щом каже, че иска такъв статут, независимо как е стигнал, не можеш да го върнеш докато не му разгледаш случая. Преди време дадох примера с РЮА. Хиляди българи поискаха бежански статут с еднаквото завление, че бягат от мафията в България - никой не беше върнат. Знам, че не ни е приятно да го възприемем, и че нашият интелектуален капацитет трудно би го възприел, но това са реалностите.
12 Април 2016 11:52
Тръгнаха пришълците през границата ни…
Най-напред един Динко почна лов за нарушители, после се появиха и други българи…
Отначало медиите – като изразители и изпълнители на властовите желания, се отнесоха критично към тях, а напоследък направо започнаха да бичуват, ругаят и анатемосват…
Какви са тия, защо си позволяват да ловят престъпниците, как така пречат на добрите хорица да перат директно през границите – кой накъдето си иска…
Демокрация било, ръйш ли…
Обаче, никой не провери, та да се изненада, че и при демокрацията има закони. И правила. И граници…
И всякакви хора, смятащи, че имат право на защита, могат и трябва да преминават тия граници на определените места…
Където започва действието на закона и нещата се движат по правилата…
Престъплението нарушаване на държавна граница извършват онези, които си знаят защо не могат и няма да получат законова защита…
Поради което тръгват през просото – тоест, през забранените зони…
Където ги чакат доброволците…
Започна промиването на мозъците. Обясняват ни, че това е неправилно, че тия доброволци са „криминално проявени“, че пречат на държавата – демек на граничари, полиция и военни…
Неправилно… Спрямо кое? В държавата нахлува – буквално нахлува! – враг. Да, не е пресилено – агресорите са носители на друга цивилизация, враг на християнската…
И било неправилно да се спират?
Имало „криминално проявени“…
Май официалните власти би трябвало да се срамуват, че тяхното задължение се изпълнява от „криминално проявени“ – които действат. А не дрънкат…
Пречели на граничарите… Да пропускат ‚случайно“ нашествениците?
Преди трийсетина година четяхме за деца и възрастни, които подпомагали държавата при опазване на границите ни. Но тогава имаше граници…
И държава…
А аз пускам фантазията. И си представям как докладват на цар Иван Шишман, че българи по Странджанско влизали в схватки с турски нашественици, че си и позволявали да ги побеждават… И царят иска патриотите да бъдат наказани…
Немислимо, нали?
Но – днес го няма цар Иван Шишман…
А държавата е васална на Брюксел и Вашингтон…
И се управлява по ЕТАЦ…
Пришълците вече са тук, враговете от юг оня ден още една партия си откриха, а управляващите ходят на поклонение при новия султан… И чакат със смирение правосъдния везир…
Останалото сме го учили…
П.П. А неправилните поданици скоро ще почнат да ги вкарват в затвора. Нямат място сред раята…
---------------------------
Сайтът на Генек
12 Април 2016 11:55
Здран,
не усещаш ли поне малко срам, че ние - непроявените криминално, обсъждаме ставащото, а "криминално проявените" /ако вярваш на управляващите!/ вече действат - като патриоти! Твоята земя пазят, човеко!
--------------
Сайтът на Генек
12 Април 2016 12:02
Многократно повтарях тука, че оградата ни се строи много бавно, изключително бавно, все едно гоним рекорд на Гинес за най-бавно строяща се телена ограда...

...и ето че се случи това, което предполагахме, че може да се случи...Македония затвори границата си и сега маса бежанци мислят как да минат през България...и си минават, защото ние така не се и натуткахме с тая ограда...граничарите малко, военните малко...само доброволците са безчет...но пък тях не ги харесват...

...когато завършим оградата най-вероятно няма да има вече бежански поток...

...но и това е нещо...ако успеем да я довършим ще сме готови за нова бежанска вълна която може да се случи след години..
12 Април 2016 12:10
Доброволните отряди за лов на мигранти всъщност са мутренски бригади. Това каза пред „Фокус“ Валери Симеонов, председател на НФСБ и на парламентарната група на Патриотичния фронт. По думите му, мотивите на тези хора са свързани с печалба – от една страна, чрез отнемаме на вещи от мигрантите, от друга – чрез организиране на трафик на хора от по-големи престъпни групи.
..........................................


Абе Валерка, тая ограда нали уж я бяхте построили бря?! Под вещия надзор на вас, "патриотите".
Та ако наистина я бяхте построили тази ограда, за което настоява от 2013 г. Атака, сега нямаше да се налага "мутренски бригади" да вършат работата на гранична полиция, министри и вас, управляващите партии да спират и респектират престъпниците, нарушили държавната граница.
Че и мотивите им вече научил - печалба била.
А какви са вашите мотиви да няма вече 3 години ограда.
И 1 кв.м. от строеното към момента да излиза 3000 лв.
И тоя вашия премиер да научи каква е дължината на границата с Турция/Гърция, не да дрънка обичайните си лъжи на едро за 1000 км.граница.
Щото ако са 1000 км. излиза, че и от към Румъния и Сърбия ще се заграждаме, да не би случайно допуснатите в страната пришълци да решат да излязат от тук.
Или може би това са дадените ви заповеди от господарите - да се превърне България в санитарна зона, мигрантско гето.
Да ви .... на патриотите и фронтоваците, крепящи дъто на най-голямата мутра, тръгнали да квалифицират "мутренски бригади"..
12 Април 2016 12:57
Живота на мигранта в Европа може да е по страшен отколкото в Турция. ---- Берлин - изгубен сред подземния свят на арабските кланове- "Тези хора са изгубили всичко. Питат се как да продължат. Именно затова скъпите коли са паркирани пред новите им домове. Големи арабски семейства са открили бежанците, посочва германският сайт "Ди Велт".

По сигнал на изданието полицията от известно време наблюдава как няколко престъпни клана се опитват да овладеят новонастанилите се. "Докато в цяла Германия се дискутира кризата с бежанците, престъпните групи се възползват от ситуацията, в която са изпаднали тези хора", коментира разследващ.

"Преди всичко млади и физически силни мъже са целта на клановете. По-късно те ще се използват за мръсната работа - обири, търговия с дрога, разправии с конкуренцията", посочва още той.

Полицията и прокуратурата знаят какво се случва, но не могат да предприемат нищо.
Берлин и Бремен имат големи проблеми с престъпните арабски семейства. В Берлин те са между 15 и 20. Пристигнали са в края на 70-те години, най-вече от Ливан, закупили са евтини къщи и са помогнали на фамилии си да пристигнат.

Владеят голяма част от организираната престъпност. Контролират част от пазара за наркотици, специализирани са в кражбите и показват властта си чрез демонстративни действия. Извършили са зрелищно нападение по време на турнир по покер в хотел в града през 2010 година." - Всяка полиция има определен ресурс.Деиства само срещу идентифицирани лица.Когато са без документи, комуникират си само на непознати езици,генотипа им (или бурките) затруднява лицево разпознаване....леле-мале!!!О,а над нея се изсипват и политкоректни поръчки..(От пиниза до националото предателство).Шансовете на мигранти за легална трудова реализация в Европа е нулев.Без образование и комуникиране.Перспективата им е да плащат "револиционен данък",на които ги владее.Европо...? https://www.24chasa.bg/Article/5422730
12 Април 2016 13:18
Някои от мненията все едно са писани от хора били на инструктаж при Меркел. "Заповядайте! Всички сте добре дошли!"
12 Април 2016 13:26
Странно е точно Бъчвата да се произнася по въпроса, доколкото обективната необходимост от доброволци на границата е в голямата си степен резултат от нейната некадърност и безхаберие!
12 Април 2016 13:26




Малко парадоксално и смешно се получава . Изпращаме контингент в Афганистан да гони афганистанците към нашите граници щото иначе от какво бягат. Начи за Афганистан имаме войска а нашите граници не можем да опазим.
12 Април 2016 13:35
Динко не беше тръгнал на лов, той попадна на емигранти. И ако не беше в състояние да се защити можеше сега да е безследно изчезнал. Проблемът не са Динковците, проблемът е липсващата и неохранявана ограда, липсващото МВР и армия, неадекватната политика на целият ЕСССР към нарушителите на границите.
Така че, докато не ги сменим с работещи или не ги накараме сегашните да си свършат работата е по-добре да ни пазят Динковци, отколкото никой. И ако прекалят с охраната и някой даде фира - ами такъв е законът на тълпата, за това в правовите държави органите си вършат работата. Иначе става Див Запад, всеки се въоръжава и почва да раздава правосъдие...
12 Април 2016 13:39
Гарван
12 Апр 2016 13:35
12 Април 2016 13:40
„Доброволните отряди на границата изпълняват дълга си, защото дълг на всеки български гражданин е да пази държавата”, заяви от своя страна за „Здравей, България” проф. Божидар Димитров по повод доброволците, които задържат имигранти по границите ни.

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Чл. 59.
(1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
12 Април 2016 13:44
Под мъдрото Му уплавление Сичко става все по-стабилно. С други думи - изпадаме във все по-дълбок стабилитет... Сега е на ред създаването на овчарска милиция - оръжие няма да й трябва, защото пастирите си имат геги и кучета. Само Той трябва да нареди на г-жа Севдалинка да изографиса почетни грамоти "Заслужил Овчар на РъБъ". Да има стимул, така да се каже...
12 Април 2016 13:49
Въпроса е.. Според какви ценности трябва да се развива България, както и ЕС ? Тия които идват - като неканени пришълци - как искат да живеят? Да превърнат Европа в това, където те са се родили и живяли? Или да станат "европейци"? Така като гледам, май цяла Европа ще се равнява по тях.

А иначе май става дума за глобално преместване и омешване на народите. Поддържано и финансирано от елита. За сметка на народа.
12 Април 2016 13:52
Колега JollyRoger, моля да бъда извинен, но вероятно сте допуснал правописна грешка!?
Израза
"Заслужил Овчар на РъБъ"
не трябва ли да бъде:
"Заслужил Овчар на РУБъ"

Да е свето името и, така да се каже...
12 Април 2016 14:08
Ааа, уважаемий PlaNed, защо такваз скромност! Съмнения ли са Ви налегнали? Не бива! Всеки овчарин-демократ е закърмен още от Mall-а с дълбоката вяра, че свято може да бъде единствено и само (и най-важното - во век и веков) името на The Almighty$$$. Не вземяйте връз душата си грЕх да се кланяте на фалшиви идоли! Стабилитетът го изисква! Бъдете готов! Касата до Южния парк днес ще е отворена от 15 до 17 часа.
12 Април 2016 15:02
Не може случайни хора, тръгнали на разходка, нарекли се "патриоти"
Ти си случаен човек, другарко.
12 Април 2016 15:51
Първо:
Що за полицейска простотия е "криминално проявен" ?! Изключително любопитен съм за юридическата стойност на подобно, очевидно омаскаряващо понятие.
Второ:
Ами НЕ ! Не може Сульо и Пульо да извършва лишаване от свобода, да упражнява насилие, да издевателства над пребити от път и бягство хора. Бил "героя" приложил хватки. Над кого ?! Ако беше обучен джихадист хватките му щяха да бъдат заврени в дълбоко, анатомично място.
12 Април 2016 15:55
То и това ще стане.
След като официално се допуска да навлизат отвсякъде и всякъде - освен в Банкя и АЕЦ-а.
12 Април 2016 18:05
***
12 Април 2016 18:09
***
12 Април 2016 18:10
И аз за Бъчварова
ББ не е наясно с това, какво е правова държава. То с Винету не става. Става с институции, които действат легално и за които той е отговорен, щото нали ... "Аз" за всичко, което се "дава".
12 Април 2016 19:51
OTVRAT,
/:/
Не е задължително бежанецът да идва от съседна страна. Както и не е задължително да бяга от война. Може да бяга от всякакъв вид преследване.

....................................................................................
Първо, НЯМА как, ако се движи по суша, "бежанецът" да НЕ идва от съседна страна!!!
Второ, за да е НЕнаказуем "бежанец", трябва да е дошъл в страната НАПРАВО/директно!/ от държавата, на която е Гражданин и от която "бяга"!!!
Трето, за да е НЕнаказуем "бежанец", освен горното, трябва и НЕЗАБАВНО да се е представил на компетентните органи в страната, в която е влязял
Четвърто: за да се убедиш в актуалността и верността на второто и третото, върни се и прочети постинга ми тук от 12 Апр 2016 11:01, в който съм цитирал съответните членове от Конвенцията на ООН за защита на бежанците и българския Закон за убежището и бежанците!!!
Пето, всеки "бежанец", ако НЕ отговаря на условията за НЕнаказуемост, е наказуем- защото противозаконно е пресякъл държавната граница, но НЕ на определените за целта места/ГКПП/ и НЕзаконно е влязал в страната!
Колкото до "гражданското задържане" на НЕзаконно влезли в страната чужденци, които, очевидно и логично, НЕ са били спрени и заловени от правоимащите и задължени за това органи, като НЕзаконни нарушители на държавната граница, НЯМА лошо, а и НЕ е наказуемо за извършителите на "гражданско задържане"!!! В този случай важи разпоредбата на чл. 13 от Наказателния кодекс:
"Не е общественоопасно деянието, което е извършено от някого при крайна необходимост - за да спаси държавни или обществени интереси, както и свои или на другиго лични или имотни блага от непосредствена опасност, която деецът не е могъл да избегне по друг начин, ако причинените от деянието вреди са по-малко значителни от предотвратените".
НЕ трябва да се робува и на "идеята"/внушението, манипулацията.../, че държавната ни граница се пресича НЕзаконно и НЕ на определените за целта места/ГКПП/ само от "бежанци"- и да се изключва това да са наркотрафиканти, терористи, контрабандисти, трафиканти на хора и т.н.!!! И ако това са наркотрафиканти, терористи, контрабандисти, трафиканти на хора и т.н., НЕспрени и НЕзаловени от служителите от съответните държавни органи, то какво лошо има/НЯМА!/, ако са спрени и заловени от Граждани, за да бъдат предадени на служителите от съответните държавни органи за изясняване на случая?! Такива Граждани трябва да бъдат похвалени и наградени, а НЕ охулени и обвинени! КАЗАХ!
.
12 Април 2016 20:03
Отделно, че тези хора влизат в страната НЕ през ГКПП-тата!
Ако тези хора наистина са имали намерение да се представят НЕзабавно- а и въобще!?- на компетентните органи, както повеляват Конвенцията на ООН за защита на бежанците и българският Закон за убежището и бежанците, те би трябвало да пресичат границата тъкмо и само на определените за това места/ГКПП/, където са и компетентните органи, нали!!! Да, ама НЕ- те влизат в страната НЕ през ГКПП, а извън тях! А защо, щом твърдят, че са "бежанци"!? А?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД