:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обучават директорите на училищата как да реагират при атентат

За всяко училище има разработен план за действие при терористични нападения, а в момента се провеждат обучения и за директорите на училища по области.
Те се обучават как трябва да се действа при терористична и бомбена заплаха, заяви пред БНР Лазар Додев - шеф на Дирекция "Организация, контрол и инспектиране" в МОН. В обучението по области се включват по 100 учители и директори, съобщи дир.бг.
Мерките са част от националната програма "Достъпно и сигурно училище", в която е предвиден бюджет около 1,5 милиона лева.
Те предвиждат всякакви мерки за разширяването на техническото оборудване на училищата и детските градини от гледна точка на сигурността.
"Където се налага, се монтират допълнително камери – в училищните сгради, в дворовете на училища, някъде се налага да се постави допълнително осветление, турникети за ограничаване на достъпа.
Разбира се, там, където има охранителни фирми или лице, назначено на щат, в самото училище, също се засилват изискванията, допълнителни инструктажи се дават на персонала. Всякакви мерки се предприемат в тази посока", допълни експертът.
Днес вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева организира извънредна среща, посветена на сигурността в училищата и детските градини във връзка с изготвена от МОН карта за сигурностността на училищата.
В срещата участват представители на МВР, министерство на правосъдието, Агенцията за защита на детето, омбудсманът Мая Манолова, психолози, училищни директори и родители.
Причина за нея станаха зачестилите инциденти с деца и учители в няколко училища в страната.
3
1131
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
28 Март 2016 15:37
мммм,на'чи камери за наблюдение,металдетектори,детектори за взривни вещества,детектори за радиация,блиндирани врати и въоръжена охрана и....Воала-бъгарските училища ще отговарят на евратлантическите ценности и стандарти
28 Март 2016 15:42
Божее, заключваха се само някои кабинети- по химия, да речем.
Никому и през ум не можеше да мине, че в училищната сграда може да се случи нещо лошо
28 Март 2016 16:20
Омбудсмантката Мая ще им даде ценни съвети, как да се предпазват от бандити. Беше близка с Братя Галеви.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД