:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правната комисия реши докладът за КТБ да бъде разсекретен



Докладът на "Аликс Партнърс" за фалита на КТБ да стане публичен, реши вчера правната комисия в Народното събрание. Депутатите одобриха промени в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев. Текстовете бяха приети с 13 гласа "за", 0 - "против" и 1 - "въздържал се". Предстои обаче първо четене на проекта в пленарна зала и е възможно преди окончателното му приемане в него да настъпят сериозни промени.

В момента парламентът разполага само с едно копие от 600-страничния доклад на английски език, който се съхранява в секретната секция на Народното събрание. Депутатите могат да го четат, но не и да разгласяват данни от него или пък да си водят бележки. "Ще предложим законодателни решения, ако трябва, за да може да се стигне до тази информация. Така няма да остане и грам съмнение, че искаме да скрием нещо от доклада и ще дадем възможност за изясняване на всички факти и обстоятелства във връзка с фалита на КТБ", обяви преди дни финансовият министър Владислав Горанов.

При обсъждането на законопроекта Борислав Стратев от Фонда за гарантиране на влоговете се обяви срещу разсекретяването на доклада, тъй като това можело да попречи на събирането на вземанията. "Огласяването на доклада е нарушение на договора и може да се навреди на масата на несъстоятелността", каза Стратев. Той отбеляза, че това е договор между два частноправни субекта. "Огласяването или разпространяването по този начин на доклада е нарушение на договора и може да доведе до сериозни неустойки за синдика", предупреди той.

"Не съм съгласен, че ако дадем публичност на договора, ще нарушим клауза за секретност. Ами да не сте ги давали тези клаузи. Не може един договор да е над Народното събрание", контрира депутатът от БСП Чавдар Георгиев.

"Аликс Партнърс" бяха наети през лятото на миналата година от синдиците на КТБ, за да разследват какво се е случило с активите на банката, както и да препоръчат действия за възстановяването им. От компанията се съгласиха становището им да бъде показано, но само пред депутатите и без да бъде оповестявано публично.



1
1247
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Март 2016 19:47
Доста милиарди платиха данъкоплатците и ще плащат още - имат право да знаят!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД