×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
Новата инсталация ще плува в езерото Сърпентайн в Хайд парк
СТАТИСТИКИ
Общо 385,241,998
Активни 1,509
Страници 88,284
За един ден 1,302,066

Пеевски закрива официалното си участие в "Булгартабак"

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
"Не мога да допусна негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на "Булгартабак" - така Делян Пеевски обясни излизането си от тютюневия холдинг.
Депутатът Делян Пеевски вчера неочаквано обяви, че фирмата му "НСН инвестмънт" ще излезе от Булгартабак холдинг. "НСН инвестмънт", в която Пеевски и майка му Ирена Кръстева са съдружници, купи миналото лято "Табако инвестмънт", което притежава 5% от акциите на цигарения холдинг. Затова е чудно, че само след няколко месеца депутатът се кани да продаде ценната придобивка. Вчера той обясни, че се оттегля за доброто на "Булгартабак" и на тютюнопроизводителите.

"През последните седмици в медиите зачестиха опитите за умишлено дискредитиране на "Булгартабак", чрез използване на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията. Целта на подобни действия е името на "Булгартабак" да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от моите опоненти, което аз категорично не мога да допусна. Не мога да допусна също негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на "Булгартабак".

Не е ясно какво точно има предвид Пеевски, но в последните седмици в. "Шпигел" писа за разрастването на бизнеса му и за интересите му в тютюневия бранш, а турски медии съобщиха, че Анкара е обявила за персона нон грата депутата и почетния шеф на ДПС Ахмед Доган, както и че на турския пазар има голяма контрабанда на български цигари. "Булгартабак" отрече да има нещо общо с това и заплаши да съди всеки, който разпространява неверни данни.

Името на Пеевски се свързваше с "Булгартабак" и преди НСН да придобие официално 5% от акциите миналото лято. В момента съдружници на Пеевски в холдинга са BT Invest с близо 80%, КТБ с 6%, Едоардо Миролио със 7% и много други дребни акционери. BT Invest е офшорка и не е ясно кои са истинските й собственици и в чии ръце всъщност са 80% от "Булгартабак".

1
980
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Февруари 2016 14:46
Ще продаде ли фабричката си за цигарени филтри и гилзи ?
Щото какво има в кутия цигари - 2 листа тютюн и...кутия, бандерол, гилзи, филтри, реклама, акциз, митници, рушвети и много политически чадъри.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД